7 vilde afterskisteder

7 vilde afterskisteder

Er du til afterski i den vilde ende, får du her syv tips til fede afterskibarer i Alperne. Og ja, Østrig sidder tungt på tronen.

1. Mooserwirt - alle afterskibarers moder

St. Anton, Østrig.
Når Playboy Magazine udnævner én til at være ”the mother of all aprés ski bars", kan det ikke stå helt skidt til. Mooserwirt i St. Anton går da også for at være Østrigs måske mest populære afterskibar.
Her gungrer europop og schlagermusik ud af højttalerne fra kl halv fire, mens øl og Jägermeister glider ned i stride strømme, og partyglade skiløbere tramper rundt på bordene i skistøvler. Her sendes penge tillidsfuldt gennem mængden op til baren. Og øllene sendes lige så fint tilbage. Endda i så store mængder, at Mooserwirt angiveligt er det sted i Østrig, hvor der sælges mest fadøl.

Foto:  Patrick Saely
Fuld knald på udenfor 
Foto: Patrick Saely
Som indenfor.


Bonus tip: Er du i St. Anton, så gør også et stop på afterskistedet Krazy Kanguruh, som absolut også er et besøg værd.

2. Kuhstall - kostald med egen fanklub

Ischgl, Østrig.
Kuhstall er en af Ischgls kendteste afterskibarer. Den er nærmest blevet en institution med både fanklub og fanshop. Her er rustikt på den rustikke måde, og bjælkehuset har ikke for ingenting fået navnet ”Kostald”. Men her er voldsomt hyggeligt. Her serveres østrigsk husmandskost, og her drikkes øl i enorme mængder i to barer, mens en blanding af schlagermusik og mere moderne toner sætter ild til stemningen både indenfor og udenfor. Kuhstall har officielt åbent til midnat, men det skal ikke tages alt for bogstaveligt. Der findes også en Kuhstall i Wagrain/Flachau.

3. Hinterhag Alm - 3.000 kroner for en plads ved bordet

Saalbach, Østrig.
Hinterhag Alm er måske den mest kendte afterskibar blandt danskere. Her er flere etager med fest, livemusik og skistøvledans på bordene. Her spilles alt fra ”Living next door to Alice” og til tyrolerschlagere som ”Eisbärs Lied” og ”Anton aus Tyrol”.
På et tidspunkt vil værtinden Evi stå på balkonen og spille sin legendariske ”Herzltans” og smide hjerter, pandebånd og klistermærker ud til afterskifolket. Du skal være mere end heldig for at få en siddeplads efter kl 16, da alle borde nærmest altid er reserverede. For at reservere bord skal man forpligte sig til at købe drikkevarer for 400 euro.

4. Hohenhaus Tenne - Europas største afterskibar

Schladming, Østrig.
Med sine tre tusinde kvadratmeter fordelt på fem etager - med syv barer, et diskotek, scener med livekoncerter og DJ´s - er Hohenhaus Tenne intet mindre end Europas største afterski-sted. Her kan være så stuvende fuldt af festglade mennesker, at man tror, det er løgn. Og det ses tydeligt, at Hohenhaus Tenne er en fest-magnet for hele regionen Schladming/Dachstein. Sloganet hér lyder: Her fødes en stor fest hver dag.

Alle etager er godt fyldt på Tenne

5. Hæggbloms Bar - se Lars Penis smide tøjet her

Bad Gastein, Østrig
Med temaaftener som “Ibiza party”, “Pimps‘n Prostitutes Party” og “Fuck Off Party” slår Haeggbloms ligesom tonen an for 2016. Hæggbloms Bar når ikke helt de samme højder som de største steder i Ischgl og St. Anton, men baren er åben til to-tre om natten, og der der er absolut gang i den.
Det er her, man kunne se (og måske stadig kan se) norske Lars Penis optræde med sin guitar og med en flaske Jack Daniels tapet fast til sin venstre overarm, så han kunne blive ordentligt fuld, mens han spillede og gradvist tog tøjet af, indtil der ikke var mere at tage af.

Her en film hvor noget af tøjet ryger af og Jack Daniels flasken er på bordet ved siden af.

6. La Folie Douce - livesaxofon og danske DJ’s

Val Thorens, Frankrig.
Vi reserverer de sidste to afterskisteder til de sydvestlige Alper, nærmere bestemt Val Thorens i Frankrig. Her finder vi La Folie Douce (Den søde galskab). Det startede som en restaurantkæde i Val d’Isere. I dag er Folie Douce kendt som et af mest kendte og livlige afterski-steder i denne del af Alperne.
Kodeord: Saxofonist, der spiller live hver dag, champagne og skistøvledans på bordet. Kommer du forbi i uge 7, vil du helt sikkert opleve et hav af danske DJ’s, som for eksempel Morten Breum. Her er tætpakket med folk, men du skal unde dig selv at besøge La Folie Douce.
La Folie Douce findes også i Val d’Isere, Alpe D’Huez, Meribel samt St. Gervais.

Her et kort klip, hvor Morten Breum, sætter fut i folket i Val Thorens:

7. Café Snesko - skrål med på Shu Bi Dua og Gasolin

Val Thorens, Frankrig
Café Snesko er vinterens svar på Ibiza, skrev en anmelder for nogle år siden. Og det er ikke helt forkert. Nok er Snesko opfundet af en franskmand. Men det er en franskmand med blik for den danske øltørst.
På trods af sit navn er det ikke just kaffe eller chailatte, der serveres her, når skidagen går på hæld. Men øl i stride strømme.
Selv om Café Snesko ikke syner af voldsomt meget udefra, kan der let stuves omkring hundrede mennesker sammen herinde til støvletramp, og skrålen med på Shu Bi Dua, Kim Larsen og Thomas Helmig. Over baren hænger det danske flag, der fint viser, at Café Snesko er yngre danskeres foretrukne afterskisted i Val Thorens.Find også vores artikel og playliste med de bedste afterski sange her.

Leder du efter afterski i Norden? Læs vores guides:

Udgivet af: Jesper Svennum

Fakta om St. Anton
Skiområdet: 1304-2660 m.o.h.
Byen: 1304 m.o.h.

305 pister i alt
131 km blå
123 km rød
51 km sort

Lifter: 110 stk. / 114.407 pers/time

Slæbelifter: 28
Stolelifter: 47
Kabinelifter: 12

Mere om skiferie i St. Anton

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen