Færger til Norge

Færger til Norge

Skal du med færgen til Norge? Her finder du alle informationer om alle færgeruter, afgange, sejltider med Stena Line, Color Line, DFDS og Fjord Line.

Hvis du skal på skiferie i Norge, er den nemmeste og mest oplagte transportform at tage ens egen bil ombord på en af de mange færger, der dagligt sejler mellem Danmark og Norge.

Der er i alt 12 daglige færgeafgange fra danske havne til Norge og ved at tage færgen nordpå over Skagerrak, sparer man både energi, tid og penge.

Færgerne, der betjener ruterne mellem Danmark og Norge, har gode faciliteter, der gør overfarten nem og afslappende for dig. Her har du mulighed for at få opfyldt dine behov, hvis sulten indtræffer, eller hvis du bliver søvnig og skal have en lur. 

Find kør-selv-rejser til Norge

Rute Færgeselskab Antal afgange Estimeret tid
København - Oslo

 7 ugentlige afgange

 17t 15m

Frederikshavn - Oslo

 7 ugentlige afgange

 9t 30m

Hirtshals - Bergen

7 ugentlige afgange 16t 30m
Hirtshals - Kristiansand

3 daglige afgange

14 ugentlige afgange

2t 15m

3t 15m

Hirtshals - Stavanger 7 ugentlige afgange 10t 30m
Hirtshals - Larvik 14 ugentlige afgange 3t 45m

Vi forsøger at holde denne tabel opdateret hele tiden. Hvis du opdager, at vores oplysninger er forældet, må du meget gerne kontakte os på redaktion@skisport.dk.


 DFDS: Frederikshavn - Oslo

Sejl med DFDS fra Frederikshavn om aftenen og ankom udhvilet til Oslo næste morgen.

Med den nye rute Frederikshavn - Oslo med DFDS får du muligheden for at rejse fra det nordlige Jylland til Norges hovedstad Oslo på kun 9 timer og 30 minutter. Her er 1 daglig afgang hver vej. Afgang fra Frederikshavn er altid kl. 23:55, og man ankommer til Oslo den efterfølgende morgen kl. 10:00. Check-in lukker en halv time før afgang.

Under sejladsen mellem Frederikshavn og Oslo kan du nyde en god nats søvn i din egen private kahyt, og du kan få serveret morgenmad, mens der sejles langs de norske kyster. Det er ikke et krav, at man tilkøber kahyt og morgenmad. 

Bemærk at der ikke er nogen begrænsning på bagage, og der er mulighed for tax-free shopping ombord på denne DFDS-færge.

Find mere information, billetpriser og book her:
Besøg DFDS Seaways hjemmeside her >>


 Color Line: Hirtshals - Larvik

Ruten Hirtshals - Larvik med Color Line tager dig til Norge på kun 3 timer og 45 minutter.

Color Line giver dig mulighed for at rejse med færgen fra Hirtshals til Larvik i Norge. Denne rute har 2 daglige afgange og betjenes af færgerne MS SuperSpeed I og MS SuperSpeed II. Som det fremgår af færgernes navne, er der godt tempo på denne sejlads, for du kommer til Larvik på bare 3 timer og 45 minutter. Det er hurtigt!

Ombord på Color Lines færger finder du et kæmpe taxfree-butiksområde på over 1.000 m2. Her kan du finde et spændende udvalg af varer fordelt i fem butikstype: Color Shop, Fashion Shop, Taxfree Shop, Perfume & Cosmetics Shop samt Deli Shop. Der er også gode muligheder for at få slukket tørsten eller stillet sulten i en af de mange fine restauranter og barer, som man finder ombord - her kan man både nyde en buffet, lækre snacks og en god havudsigt.

Color Line har en centralt placeret terminal i Hirtshals, hvor der kun er nogle få minutters gang til den hyggelige gågade. Her skal man møde op 60 minutter før afgang, og check-in lukker 15 minutter før afgang. Der er desuden gratis wi-fi overalt på Color Lines færger, så man kan slå tiden ihjel på overfarten.

Find mere information, billetpriser og book her:
Se info om ruten Hirtshals - Larvik her >>

Se ruten Hirtshals - Larvik på kortet herunder:


 Color Line og Fjord Line: Hirtshals - Kristiansand

Ruten Hirtshals - Kristiansand er den hurtigste færgeoverfart mellem Danmark og Norge.

Denne rute betjenes af både Color Line og Fjord Line, og der er i alt 5 daglige afgange begge veje. Fjord Line tilbyder 3 daglige afgange, mens Color Line har 2 daglige afgange. 

For Color Lines vedkommende er det MS SuperSpeed I og MS SuperSpeed II, der sejler på ruten, mens det for Fjord Lines vedkommende er den hurtige katamaran MSC Fjord Cat. Der er en lille forskel mellem disse færgeselskabers ruter. Det tager nemlig 3 timer og 15 minutter for Color Line at komme frem, mens det kun tager 2 timer og 15 minutter for Fjord Line at nå destinationen - altså 1 time mindre.

Ombord på begge selskabers færger har man mulighed for at få en afslappende stund og godt måltid. Bemærk at Fjord Line kun betjener denne rute med en sæsonfærge, der sejler fra april til september. Denne rute med Fjord Line kan derfor ikke benyttes til din skiferie.

Find mere information, billetpriser og book her:
Se info om ruten Hirtshals - Kristiansand her >>

Se turen mellem Hirtshals og Kristiansund på dette kort:

 DFDS Seaways: København - Oslo

Ruten København - Oslo byder på en luksuriøs tur, der er en oplevelse værd i selv sig. 
Med DFDS Seaways kan du sejle færgeruten København - Oslo. Dette er en eneste færgeafgang til Norge, der sejler fra Sjælland, og det er en historisk færgerute, der har været i drift i mere end 150 år. Denne rute betjenes af de to færger M/S Pearl Seaways og M/S Crown Seaways, der på nuværende tidspunkt er Danmarks to største færger med en kapacitet på henholdsvis 2.200 og 2.136 passagerer. 

Ruten København - Oslo har 7 ugentlige færgeafgange fra hver havn. Turen tager hele 17 timer og 15 minutter, men der er til gengæld gode mulighed for afslapning, underholdning og en god nattesøvn under sejlturen. De to færger er inden for de seneste år blevet renoveret og har blandt andet lækre kahytter, flotte swimmingpools, moderne konferencerum, et kasino, gode restauranter, en natklub og meget andet. Det er to luksuriøse færger, der byder på mange gode oplevelser.

Hvis du skal rejse med DFDS på denne færgerute, skal du møde op til check-in klokken 12:15. Boarding til færgen foregår klokken 12:45, og selve sejladsen starter klokken 15:00. Færgen ankommer på destinationen klokken 10:00 den efterfølgende dag. Tidsplanen er den samme i både København og Oslo.

Find mere information, billetpriser og book her:
Besøg DFDS Seaways hjemmeside her >>

Herunder kan du se færgeruten mellem København og Oslo på kort:


Færger fra Jylland til Norge - spørgsmål og svar

Vi får ofte spørgsmål fra brugere, der ønsker at tage færgen til Norge, når de skal på skiferie.

Her er de spørgsmål, som vi oftest bliver spurgt om:

Hvilken færge er den billigste fra Jylland til Norge?

Vi har foretaget en stikprøve hos alle de danske færgeselskaber for at se, hvilken færgerute der er billigst til Norge. Vi har testet på en helt normal tur, der inkluderer transport af en personbil og fire voksne passagerer tur/retur.

Resultatet viste, at det er billigst at rejse med Stena Line på ruten Frederikshavn - Oslo. 

Billigste færger til Norge:

  • Frederikshavn - Oslo (DFDS)
  • Hirtshals – Langesund (Fjord Line)
  • København - Oslo (DFDS Seaways)
  • Hirtshals – Larvik (Color Line)
  • Hirtshals – Kristiansand (Color Line)

Bemærk at listen ikke er 100% retvisende, da billetpriserne svinger afhængigt af sæson og ugedage. Derfor anbefaler vi, at du selv undersøger priserne på færgeselskabernes hjemmesider. Vores stikprøve fandt sted d. 27. juni 2020, hvor vi testede prisen for en en børnefamilie bestående af to voksne og to børn med bil.


Billede fra bildækket på en færge til Norge


Hvilken færge er den hurtigste fra Jylland til Norge?

Den hurtigste færgeoverfart mellem Danmark og Norge finder man hos rederiet Fjord Line, der har ruten mellem Hirtshals i det nordlige Danmark og Kristiansand i det sydlige Norge. Denne rute tager kun 2 timer og 15 minutter.

Ruten mellem Hirtshals og Larvik er også hurtig. Denne rute tager blot 3 timer og 45 minutter - altså halvanden time mere end den hurtigste. Til gengæld kommer du næsten 200 kilometer længere nordpå i Norge, hvilket kan være en fordel, så du ikke skal køre nær så langt i bil.

Kan det anbefales at tage på skiferie med færge til Norge?

Hos Skisport kan vi kraftigt anbefale at tage på færgen til Norge, hvis man skal på skiferie. Dette har mange fordele, og prisen er yderst fornuftig. En sejlads med færgen er en super start på en god ferie. Her skal man ikke sidde sammenklemt i en bil i mange timer - i stedet har man mulighed for frit at bevæge sig rundt på færgens dæk og slappe af.

Nutidens færger byder på alt, hvad du har brug for. Uanset om du er sulten, tørstig, søvnig eller har brug for underholdning, kan du få opfyldt dine behov og lyster under oversejlingen til Norge.

- Læs også: Sådan køber du en skihytte i Norge.


Pressebillede - Copyright © Stena Line


Rabat og tilbud på færger til Norge 

Lave priser, store rabatter og gode tilbud er altid kærkomment, når man skal ud og rejse. Ens skiferie er dyr nok i forvejen, så hvis man kan spare lidt penge på transporten til ens skiområde, tager de fleste mennesker med glæde imod dette.

Vidste du, at du blandt andet kan spare penge ved at være medlem af FDM, Ældre Sagen, LO og ClubMatas? Færgeselskaberne har også deres egne medlemsklubber, som du med fordel kan tilmelde dig, hvis du ofte rejser med færgen til Norge. 

Herunder kan du læse, hvordan du får rabat på din færge til Norge - både hos DFDS Seaway, Color Line og Fjord Line:

Rabat og tilbud hos DFDS Seaways (Forbrugsforeningen og ClubMatas)

Der er flere gode muligheder for at få rabat og tilbud på DFDS færger. Du kan blandt andet få 5,5% bonus med Forbrugsforeningen, hvis du betaler med foreningens kort. Denne besparelse gælder både selve rejsen samt andre ydelser som måltider, udflugter og parkering, der er betalt inden afrejse. Forbrugerforeningens kort kan ikke bruges på færgen.

Hos DFDS Seaways kan du også optjene bonuspoint hos ClubMatas, så hvis du betaler med deres medlemskort, optjener du point, der kan indløses i pointshoppen.

Rabat og tilbud hos Stena Line (BestPrice-koncept og Ældre Sagen)

Hvis du vælger at booke færgebillet og ophold/indkvartering samtidig, får du mulighed for at opnå en god rabat hos Stena Line. De kalder dette koncept for "BestPrice" og giver 20% på færgeoverfarten uanset, om du booker hotel, hytte eller lejlighed samtidig.

Hvis du rejser med Stena Line har du også gode muligheder for at få rabatter på liftkort, skiskole og skileje i de mest populære norske skiområder. Eksempelvis kan du opnå 10% rabat på skiskole i Hafjell, hvis du allerede har bestilt skiferie hos Stena Line. 

Du kan også få 15-20 % rabat gennem Ældre Sagen, hvis du bruger følgende rabatkode under bestillingen: "WLAELDRE"

Det er ikke muligt at betale og opnå rabat med Forbrugerforeningens kort hos Stena Line.

Rabat og tilbud hos Color Line (Kun egen medlemsklub)

Det er begrænset, hvad der findes af rabatter og tilbud hos Color Line. Her får du ingen rabat ved at være medlem af nogle kundeklubber. Det er heller ikke muligt at betale med Forbrugerforeningens kort.

Den eneste måde at opnå rabatter hos Color Line er i gennem deres egen "Color Club", der koster 160 kroner om året at være medlem af, hvor man kan opnå nogle bonusser og besparelser, hvis man rejser med færgen ofte.

Rabat og tilbud hos Fjord Line (FDM, LO Plus og egen medlemsklub)

Hos Fjord Line findes der en række muligheder for at få rabat. Du får eksempelvis rabat, hvis du er FDM-medlem. Her kan du få 13% rabat på din færgeoverfart mellem Jylland og Norge, hvis du oplyser dit medlemsnummer under bestillingen.

Derudover kan du få en 13 % besparelse på din færgeoverfart, hvis du er studerende, og endeligt kan LO Plus-medlemmer få en rabat på 10 %, hvis bestillingen foregår gennem deres kundeservice. 

Sidst men ikke mindst har du mulighed for at blive medlem af "Fjord Club" for 130 kroner om året, der giver dig en masse medlemsfordele - herunder blandt andet besparelser på færgeoverfarten og betalingen ombord. 


Pressebillede - Copyright © Stena Line


Gode råd når du rejser med færge til Norge

Hvis man ikke tidligere har rejst med en færge til Norge, har vi her samlet et par gode råd, som kan være brugbare at kende. Dette er nogle af vores personlige råd, som du ikke kan læse om andre steder. 

Regler for indførsel

Norge er ikke medlem af EU, og det kan nemt skabe nogle udfordringer i tolden, når man skal på skiferie til Hafjell, Trysil eller et af de andre populære skiområder. Der er stramme regler for, hvad man må medbringe af eksempelvis alkohol og fødevarer til Norge. 

Vidste du, at du eksempelvis maksimalt må indføre 6,5 liter øl og 10 kilo madvarer over den norske grænse?

Du kan læse mere om toldreglerne i Norge her..

Hvis du oplever problemer med søsyge

Nogle personer frygter at tage færgen til Norge, fordi de nemt bliver søsyge. Heldigvis kan man købe nogle søsygepiller, der kan modvirke dette. Disse piller fås som håndkøbsmedicin og kan købes på ethvert dansk apotek uden recept. 

Pillerne virker søvndyssende og har effekt i nogle timer, så du får en mere afslappet overfart på færgen. Hvis du pludselig oplever søsyge ombord på færgen og ikke har medbragt medicin mod dette, kan man desuden købe søsygepiller på de fleste færger.

Vær opmærksom ved bestilling af billet

Det kan være en rigtig god idé at være opmærksom på skjulte gebyrer, hvis du skal ud og sejle med færge til Norge. Vi har eksempelvis oplevet, at det koster 122 kroner i gebyr, hvis man ringer og bestiller en færgebillet hos Color Line gennem et telefonopkald. Dette synes vi er et dyrt gebyr for en kort samtale. Samme gebyr findes hvis man bestiller billet på Color Lines terminaler.

Hos Skisport er vi ikke opmærksomme på skjulte gebyrer hos Stena Line, Fjord Line eller DFDS Seaways, så her kan du sagtens bestille billetter med ro i sindet. Det samme kan du i øvrigt også hos Color Line, hvis du booker billetten online.

Bedste forplejning og underholdning

Det kan måske være svært at skille de forskellige færgeovergange fra hinanden - det er hovedsagligt pris og færgens hastighed, der kan benyttes som objektive punkter til vurdering. Derfor kommer vi her med vores egen subjektive vurdering af, hvor du finder de bedste faciliteter ombord på færgerne.

Bedste mad ombord - Vi mener, at du finder den bedste forplejning ombord på Color Lines færger. Her har du mulighed for at nyde en super god buffet med alt inkluderet i prisen. Det har vi selv gjort flere gange.

Prisen for morgenbuffet er 127 kroner, mens aftenbuffeten koster 239 kroner. Børn under 4 år er gratis, mens børn op til 15 år får halv pris. Hvis man vælger denne buffet, får man samtidig fine pladser og et bord, hvor man kan sidde og nyde hele færgeoverfarten i et lukket område. Dette er en kæmpe fordel, da man ikke altid man være sikker på at finde en ledig siddeplads.

Underholdning for børnene - Hvis der ikke er noget at lave ombord på færgen, kan det nemt gå hen og blive en meget lang overfart. Derfor er det vigtigt, at der er nogle sjove aktiviteter for de mindste, så turen ikke føles nær så lang.

Heldigvis er alle færgeselskaberne opmærksomme på at skabe gode rammer for børnene, så på alle færgerne finder man gode legerum, skattejagt og andet sjov. Der er ofte også en maskot ombord på færgen, der kan lave sjov med børnene. Alternativt kan man selv tage et spil Uno eller ludo med hjemmefra, som familien kan hygge sig med.


Se også vores guide om færger til Sverige >>
Se også vores guide om færger til Tyskland >>

Skisport.dk er rangeret 4,9 stjerner ud af 5 - Baseret på 3564 anmeldelser.

Udgivet af: Mikkel Raunsgaard

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen