Skiferie til nytår? Få det ultimative overblik

Skiferie til nytår? Få det ultimative overblik

Hvorfor ikke udnytte de mange helligdage omkring jul og nytår til en ekstra skiferie? Flere destinationer har endda lidt ekstra på programmet for både store og små.

Inden du læser videre, skal vi gøres opmærksom på, at en skiferie i julen eller en skiferie til påske ofte er billigere end en skiferie over nytåret – men så går du jo også glip af andestegen.

Hvis du vil på en skiferie til nytår, skal du være ude i god tid. Destinationer er ofte tæt på fuldt booket, fordi mange lokale tilbringer nytår i bjergene. Fordelen er dog, at langt fra alle lokale står på ski hver dag, så travlheden mærkes sjældent på pisterne.


> Se alle skirejser over jul (Uge 52) <

> Se alle skirejser over nytår (Uge 1) <

Find skiferie til nytår

Oplev (u)højtideligheden, når du er på ski til nytår

For de, der ikke gider juleracet, er en jul og nytår på ski en alletiders mulighed for at fejre højtiderne på en anderledes og uhøjtidelig måde – det betyder dog ikke, at der ikke er fest og ballade, når du tager på skiferie til nytår.

Flere af skisportsstederne i Sverige - Branäs, Kläppen, Lofsdalen og Åre laver ofte festlige tiltag, du kan tage del i, når du tager på ski til nytår.

Foto: Karl Hägglund


Der findes intet bedre end at være først på bjerget, 1. januar. Der er få mennesker og man kan finde fantastisk sne

Vær i god tid, og find skøn indkvartering til nytårsski

Som med alt andet, så får de hurtigste de bedste pladser. Heldigvis er udvalget i hoteller og lejligheder til nytår blevet større og større. Der bliver bygget flere og flere ski-in/ski-out steder, men heldigvis er der sjældent 100 % udsolgt i nytårsugen.
At fejre nytår på ski er et hit, hvilket underbygges af en YouGov-undersøgelse foretaget på vegne af Visit Sweden. Undersøgelsen viser, at cirka 50% af alle adspurgte synes, det vil være attraktivt eller meget attraktivt at holde en skiferie til nytår. Anna Kron Boysen fra Visit Sweden fortæller:

"Vi oplever en større søgning på nytårsrejser i år, og YouGov-undersøgelsen understøtter tendensen til, at der generelt er en positiv holdning til at rejse på skiferie hen over nytåret. Man ønsker en fejring af nytåret, hvor samvær på en aktiv ferie er vigtigere end en vild fest”

Nytår på ski er lidt ’ekstra’

Det er ikke kun i Sverige, at de gør noget ekstra ud af nytårsugen. Uanset hvilket land du rejser til, forstår de fleste skisportsdestinationer at fejre årets sidste uge. Udover store nytårsfester, hvor der sjældent mangler hverken mad eller våde varer, er der også mange events i løbet af ugen, når du tager på skiferie til nytår. Eksempelvis arrangeres der flere steder forskellige skikonkurrencer for både store og små.

Fantastiske shows nytårsaften

Dit nytår på ski kulminerer den 31. december, når klokken slår 24.00. Hvis du tager på nytårsski for at undgå fyrværkeri, skal du nok holde dig indendørs umiddelbart efter midnat. For selv om gæsterne sjældent har meget fyrværkeri med, bliver nattehimlen alligevel oplyst.
De fleste skisportsbyer afholder gerne et stort fyrværkeri-show for byens mange besøgende. Vi har oplevet nogle stykker, og de er storslåede og farvestrålende.


I Kläppen er der mulighed for aftenskiløb, så man kan få fuldt udbytte af sine skidage

Går du med overvejelser om en skitur til nytår, er der endnu en ting, der burde veje tungt på vægtskålen – sneen! For som modsætning til de seneste snefattige år ser det nemlig ud til, at der denne sæson ikke kommer til at mangle sne, når skisæsonen for alvor bliver skudt i gang i ugen op til jul.

Vil du være sikker på sne og høj stemning? Vi har udvalgt én destination i de mest populære lande, som du kan vælge, hvis du vil på skiferie til nytår.

Skiferie til nytår i Sverige - Åre

 • Nytårsaktiviteter: Mange
 • Åbner: November
 • Pister: 93 km

Vil du holde nytår på ski uden at rejse alt for langt væk? Så er Åre en af dine bedste muligheder. Skisæsonen starter oftest i november, så snesikkerheden er høj, hvis du vil afsted til nytår.

Det er en af de mest populære ski-destinationer i Sverige – ikke mindst i helligdagene. Her kan du opleve en af de hyggeligste og smarteste skiområder og blive opslugt af den høje stemning, der fylder området omkring nytår.

Læs mere om: Åre

Skiferie til nytår i Norge - Lillehammer (inkl. Kvitfjell og Hafjell)

 • Nytårsaktiviteter: Mange
 • Åbner: November
 • Pister: 117 km

Lillehammer byder dig velkommen til nytår på ski. Ugen omkring nytår er en af de mest populære – af god grund. Vi anbefaler dig, at du skynder dig, hvis du vil have mange valgmuligheder for indkvartering.

I Lillehammer har du også mulighed for at booke store norske skihytter over nytår, så du kan samle hele familien eller vennegruppen til festlig nytårski.

I Lillehammer kan du vælge mellem fem forskellige skiområder – heriblandt Kvitfjell og Hafjell, som begge byder på sjove aktiviteter og et festligt nytår.

Læs mere om Kvitfjell og Hafjell.

Skiferie til nytår i Østrig - Sölden

 • Nytårsaktiviteter: Mange
 • Åbner: November
 • Pister: 140 km

Sölden er kendt for skiløb i verdensklasse – men det er ikke den eneste grund til at tage af sted på nytårsski. I Sölden kan du opleve den østrigske afterski, der er garant for god stemning.

På nytårsaften kan du opleve et smukt fakkelshow, som uden tvivl vil underholde hele familien. Herudover bliver der sat gang i fyrværkeriet allerede klokken 18 ved Gampenlift.

Der er også flere aktiviteter i løbet af ugen. Det kan eksempelvis være et ski-race, hvor alle gæster kan deltage i kampen om de eftertragtede trofæer.

Læs mere om Sölden

Skiferie til nytår i Italien - Cervinia

 • Nytårsaktiviteter: Mange
 • Åbner: Oktober/november
 • Pister: 334 km

Nytårsski i Italien – det lyder ikke dårligt, vel? Det er det heller ikke. I Cervinia kan du nyde en lækker italiensk nytårsmiddag med hele familien. De mange forskellige restauranter og barer sørger for dejlig mad og høj stemning.

I Cervinia kan I også opleve et traditionelt og fortryllende fakkelshow, som ofte bliver afholdt den 30. december og efterfølges af et fantastisk fyrværkerishow.

Læs mere om Cervinia

Skiferie til nytår i Frankrig – Val Thorens

 • Nytårsaktiviteter: Mange
 • Åbner: November
 • Pister: 600 km

På Val Thorens officielle hjemmeside har de noteret ”nytårsaften” i kalenderen – og ifølge dem varer aktiviteterne hele dagen. Hvis du vil være sikker på underholdning, er Val Thorens en oplagt destination til din skiferie på ski.

Barer og restauranter i området holder sine egne fester og arrangerer specialmenuer samt underholdning – og der er masser af beværtninger at vælge imellem.

Når klokken nærmer sig midnat, kan du opleve nedtællingen i centrum af byen. Når klokken slår midnat, bør du kigge dig om – for det flyver med champagnepropper, og stemningen er helt i top.

Læs mere om Val Thorens

Vil du have det helt store overblik? Tjek dine muligheder herunder.

> Se alle skirejser over jul (Uge 52)<

> Se alle skirejser over nytår (Uge 1)<

> Se alle skirejser over nytår til Frankrig <

> Se alle skirejser over nytår til Sverige <

> Se alle skirejser over nytår til Norge <

> Se alle skirejser over nytår til Østrig <

> Se alle skirejser over nytår til Italien <

Find skiferie til nytår

Udgivet af: Jesper Varming

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen