Tag på weekendski i Italien


Der er rigtig meget solskin. Og så er der jo maden. Og vinen... Og pisterne. Den cocktail kan være så svær at slå, at du vælger at rejse til Italien selv på kortere skiferier. Og så lader du andre om at dyrke det vilde afterskiliv i Østrig. Eller den pejseknitrende hyttehygge i norden.

Så lang tid tager det altså ikke

Rigtigt, Italien ligger ikke lige syd for grænsen. Kan du kun vride tre-fire dagen ud af skiferien, er det klart mest oplagt at flyve derned. Du kan dog komme til et italiensk skisportssted på den samme tid, som det tager at køre på skiferie fra Aarhus til de sydligste ski-destinationer i Norge.

Og på rejsen til Norge taler vi altså ikke bagende sol, italiensk vin og kæmpestore skisportsområder.

Book den korte skiferie til Italien gennem et bureau

Vi vil anbefale, at du booker den korte skirejse gennem et bureau. Dels kan det det tage mange timers, ja dages, research og ringen frem og tilbage for at få rejse, hotel og så videre til at gå op i en højere enhed. Dels kan det være sværere for en privatperson at overtale hotelfatter til at leje et værelse ud i ”kun” tre dage. Særligt lørdag nat er hotellerne ikke meget for at leje ud – bare så du ved det, hvis du booker privat.

I de senere år har rejsebureauer og skisportshoteller sat samarbejdet i system, så mange hoteller/værelser i dag får to hold skigæster på en uge. Typisk med afgang fra Danmark lørdag eller onsdag.

Det er en win-win-win: Bureauet sender flere gæster på ferie, hotellerne kan få en bedre belægning på værelserne, og du kan købe din korte skiferie-pakke til en fornuftig penge.

Tre eksempler på en kort skirejse til Italien

Herunder får du tre eksempler på korte rejser til italienske skisportssteder. Vil du have et større overblik, anbefaler vi at du går ned i bunden her på siden og bruger søgemaskinen. Klik herefter på ”udvidet søgning” og udfyld felterne.

 Cervinia: Hvis du vil på en kort skiferie til Cervinia, kan du flyve fra Kastrup og nå frem til den nærmeste lufthavn i Milano på cirka 2 timer. Herefter er der en transfer på cirka 2,5 timer. 

 Val Gardena: Val Gardena er en oplagt destination til weekendski i Italien. Du kan flyve til Innsbruck på under 2 timer - og så tager køreturen også under 2 timer. 

 Canazei: Hvis du flyver til Innsbruck i Østrig, kan du også køre herfra til Canazei på under 3 timer.

Herover er altså tre oplagte italienske destinationer, du kan komme til fra København på under 5 timer. 

Italien er Italien

Rejsebureauernes priser varierer ikke meget fra hinanden. I eksemplerne på skisportsområder ovenfor har vi prøvet at finde de destinationer, som du kan rejse til hurtigst muligt - og stadig opleve skiløb i verdensklasse. Det er muligt at finde korte skirejser til Italien inkl. liftkort til mellem 3.000 og 5.000 kroner pr. person. 

Hvis du og en ledsager valgte at tage til et ikke-hotspot-men dog-fedt-sted i Frankrig, kunne I relativt let spare tusind kroner på en kort rejse. Men så igen – det er jo ikke Italien, vel?

Læs om andre muligheder for weekendski i lande som: Frankrig, Østrig, Norge, Tyskland og Sverige.

Nedenfor finder du alle korte skirejser (mindre en 5 dage) til Italien.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen