Branäs

Find en skiferie til Branäs her: FJÄLLFERIE | Stena Line

400 kilometer nord for Göteborg ligger Branäs. Et større skiområde, som byder på afvekslende alpint terræn og snesikkerhed fra midt december til april. Branäs har et stort pistekort og dermed en favoritpiste til alle niveauer og aldre, og de kan alle nemt og hurtig nås ved hjælp af det store liftsystem. Pisterne er lange og brede, og der er hele 41 af slagens. 13 grønne, 14 blå, 5 røde, 1 sort og 2 skiruter. Den længste af nedfarterne er hele 2500 meter lang. Derudover er der 7 attraktioner. Attraktioner, tænker du måske? Men Branäs er ikke bare almindeligt skiløb, der findes nemlig en masse anderledes og sjove udfordringer udover det alpine skiløb.

Sjov på pisten i Branäs

Branäs er særligt kendt for deres SkiCrossbane, som blev bygget til World Cup, men det er langt fra den eneste udfordring, man kan kaste sig over. Er man til fart, så kan man konkurrere indbyrdes både på Speedski og Selftimer banerne. Er man derimod til hop, kan man køre over de bløde Rollers, som giver et sus i maven eller tage en tur i parken, hvor både hop og bokse står klar. Skal det være ekstra vildt, så kan man prøve kræfter med Big Air Bag, hvor man kører over et stort hop og lander blødt i en stor oppustelig pude. Som noget helt særligt har Branäs også det magiske Nintendo Land, hvor hele familien kan gå på opdagelse mellem træerne, hvor de ikoniske figurer fra Nintendos Mario-spil venter.

Alle aktiviteterne er markeret på pistekortet, så det er nemt at finde de ønskede udfordringer. Der er i øvrigt 25 af områdets pister, som oplyses sidst på dagen og byder op til at forlænge skidagen til ud på aftenen. Har man alligevel ikke fået helt nok på de alpine ski, så findes der i området også 28 kilometer langrendsspor velegnet både til klassisk stil og skating. Sporene varierer i længde fra 1,5 kilometer til 10 kilometer og passer derfor perfekt til både nybegyndere og de erfarne langrendsløbere.

Branäs i børnehøjde

Branäs er 13 år i træk blevet kåret som Sveriges bedste skiområde for børnefamilier, og det er ikke uden grund. Hver dag afholdes mange forskellige gratis aktiviteter for børn, hvor alle familiens mindste er velkomne. Foruden at være et exceptionelt godt skiområde til børn med flere nybegynderområder og børnelifter, så byder Branäs også på en lang snowracer kælkebane, hvor man kan kælke med jævnaldrene børn og endda få et lift med kælken af ad bakken, så man slipper for at slæbe. Der bliver også hver uge afholdt Björnbusecupen, hvor de mindste kan teste deres evner på ski af på en såkaldt eventyrsbane med blandt andet slalomporte. Områdets pelses maskotter inviterer også de mindste til den hemmelige afterski for at runde dagen på ski af. Der findes i området også flere legeområder, som kan tages i brug, når al skienergien er brugt for dagen.

Alle børn under 7 år står gratis på ski i Branäs men må medbringe et liftkort, som er gratis, for at tilgå skiområdet og alle de gratis aktiviteter for børn.

Skiferie forslag i Branäs

Feriehus - Sysslebäck... Feriehus - Sysslebäck... Bil fra 1.172,-/pers.
Apartment 4, Færge + ... Apartment 4, Færge + ... Bil fra 451,-/pers.
Ski Lodge, 6 bäddar. ... Ski Lodge, 6 bäddar. ... Bil fra 615,-/pers.
Bakkebogrenda D, Færg... Bakkebogrenda D, Færg... Bil fra 501,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning

Fotos og video

Brugerne om Branäs

Her kan du se brugernes karakterer for Branäs.

Skiterræn:
3,78
Liftsystem:
3,86
Afterski:
3,01
Byen:
2,95
Børnevenlighed:
4,88
Begyndervenlighed:
4,75
Prisniveau:
3,88
Off-piste:
2,25
Samlet score er 3,67 / 5 ud fra 98 anmeldelser.

Børnevenligt ... | Skrevet den 31/08 2015

Oprettet af Palle Rydstrøm

Børnevenligt & godt til nybegynder/let øvet ...

Gensyn med Branæs og så i uge 7 i 2015 | Skrevet den 26/02 2015

Oprettet af Jørgen Berthelsen

Jeg har ikke været der siden uge 10 i 2010 og jeg var noget spændt på, om området kunne holde en hel uge mod de 5-6 gange før, der kun var korte ophold.

Sneen og pisterne var perfekte, det...
bedste, jeg har oplevet der.

Der er kommet to nye stolelifte til. Den ene langsom og går i stå hele tiden. Træls.

Den nye er hurtig og rimelig stabil og mulighed for single række. Samme har gondolen også fået.
Der var mega med folk, liftkøerne var lange i trængselstimerne, men til at leve med.

Den nye stolelift har løftet område skimæssigt og begrænset liftkøerne. Der er en cafe der og det er godt.

De har udvidet det meget snævre og stadig meget trafikerede stykke ned syd om bjerget og om eftermiddagen var det ikke nogen fornøjelse med meget opkørt sne, der dog heldigvis var frostsne. For mange kørte for hurtigt og uden stor kontrol, med stor risiko for sammenstød.

Vi var flere øvede løbere og ingen af os blev trætte af det lille område Branæs nu engang er. Pisterne også velpræparreret hver morgen.

Vejret var godt, masser af sol og kun lidt vind.

Aftenløb til kl. 19 super og findes ikke bedre. Der blev løbet til kl. 19 hver dag!!
Super sted til børn, vi havde tre(13/11/8) med og de løb utroligt mange timer og med stor begejstring.

Vejen derop fra fra Kbh. er også blevet meget bedre.

Mine ønsker til stedet:

Bedre piste og lift skiltning. Den er meget mangelfuld. Elendig.

De store chikaner ved liftindgangene skal meget hurtigere tilpasses, når køen forsvinder. Træls at skulle igennem de lange forløb.

En ny piste mod syd ned langs den nye stolelift.

Stolelift og udvidelse af Store Amundsbakken.

Stolelift ved Bjørnbakken, der er udvidet og blevet meget bedre.


Læs mere
Se alle Opret kommentar

Hvor finder jeg den bedste skirejse til Branäs?

Hos Skisport.dk samler vi alle skirejser fra de bedste danske rejsebureauer. Derfor finder du det største udvalg af skirejser til Branäs hos os. Klik her for at finde din skirejse ⇒

Hvordan er snemeldingerne i Branäs?

På nuværende tidspunkt ligger der 100 cm sne i dalen og 100 cm sne på toppen. Det seneste snefald blev registreret d. 15/3 2022. Se den nyeste 6 dages vejrudsigt for Branäs her ⇒

Hvor finder jeg pistekort og webcams over Branäs?

Hvis du skal på skiferie til Branäs, er det en god idé at have et overblik over området med et pistekort. Find pistekort til Branäs her. Hvis du vil vide, hvordan det ser ud i Branäs lige nu, kan du følge vores live webcams. Find webcams til Branäs her ⇒

Hvor finder jeg hytter i Branäs?

Du skal ikke lede længe! Vi har samlet hytterne i Branäs i en oversigt, så du nemt kan vælge, hvor du skal bo under din skiferie. Se hytterne i Branäs her ⇒

Er Branäs et godt skiområde?

Vores brugere har bedømt Branäs til 3,67 stjerner ud af 5 mulige. Branäs scorer højest på Børnevenlighed og Begyndervenlighed, mens området scorer lavest på Off-piste. Det er baseret på 98 bedømmelser. Læs anmeldelserne her ⇒

Hvordan kommer jeg til Branäs?

Du kan naturligvis tage en kør-selv skiferie til Branäs. Du har også mulighed for at rejse med FJÄLLFERIE og Stena Line med et dansk rejsebureau. Se transportmulighederne her ⇒