Østrig: Her får du flest kilometer på ski på ét liftkort!

Østrig: Her får du flest kilometer på ski på ét liftkort!

Her får du den komplette guide over, hvor du kan få flest antal pistekilometer på et liftkort! Gør dig selv en tjeneste og se de mange videoer/rejseberetninger, der fortæller alt du skal vide om områd

Østrig af en af de helt store favoritter blandt danskerne, når der skal vælges destination til skiferien. Men når man tager afsted på skiferie foregår det typisk kun i ét skiområde, men det behøver ikke være sådan – der findes en række liftkort som giver adgang til flere områder og dermed flere skimuligheder. Denne type liftkort findes til alle behov, både de helt store, som kan virke uoverskuelige til en enkelt uge, men passende til flere uger eller måske en hel sæson. Samtidig findes der de mere moderate, som stadig byder på flere muligheder og kilometer sammenlignet med et almindeligt liftkort. Det samme skiområde er ofte omfattet af flere forskellige liftkort afhængig af behov, så det kan betale sig at undersøge mulighederne inden afgang.

Vi har sammensat en top 12 over de liftkort i Østrig, som giver dig muligheden for at udforske flest mulige pistekilometer på ét liftkort. Du finder skiområder til alle niveauer med alt fra grønne til sorte pister. 

Nr. 1 - Snow Card Tirol

Dette må siges at være det mest omfangsrige liftkort, da det giver skiløberen adgang til hele 91 skiområder i Tirol og inkluderer blandt andre populære områder som Zillertal Arena, Ischgl, Sölden og Fieberbrunn. Samlet giver liftkortet adgang til over 4000 km pister og 1100 lifter. Snow Card Tirol udbydes dog kun som sæsonkort, ikke desto mindre kan det dog sagtens betale sig, hvis man ønsker flere eller længere skiferier, hvor mulighederne for nyt terræn er utallige. Kortet koster 737 euro for en voksen for hele sæsonen og kan købes på skiområderne. Se alle de 91 områder herunder samt her.

Pistekilometer: Mere end 4000 km

Hør Thomas fortælle hvorfor du skal købe et Snowcard Tirol:


Snow Card Tirol dækker 91 skiområder fordelt over hele regionen)

Nr. 2 – Super Ski Card

Super Ski Card er en kombination af Kitzbühler Alpen All Star Card og Salzburg Super Ski Card og kombinerer nogle af de bedste områder i Østrig i ét liftkort. Kortet giver adgang til 2750 km pister, hvoraf der på 2200 km er snegaranti. Fordelingen af de 1142 km blå pister, 1307 km røde pister og 301 km sort pister gør, at der er massere for en hver smag og niveau. Liftkortet giver i alt adgang til 23 skiområder og omfatter blandt andre Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, Obertauern og Ski Amadé. Super Ski Card kan købes i alt fra 1-dags-kort til 14 dage eller som sæsonkort. Alle de inkluderede skiområder kan ses her, hvor det desuden også er muligt at købe liftkortet. Se mere om Super Ski Card her!

Pistekilometer: 2750 km

Super Ski Card giver adgang til en bred vifte af Østrigs bedste skiområder

Se i videoen hvor alle de 2.750 pistekilometer kan køres


Nr. 3 - Ski Amadé

Et liftkort til Ski Amadé giver adgang til fem skiområder: Salzburger Sportwelt, Schladming-Dachstein, Gastein, Hochkönig og Grossarltal. Ski Amadé udgør i alt 760 km pist, hvor der er garanteret sne på 90% af området. Området har nogle af Østrigs bedste skiforhold og er oplagt til alle niveauer og temperament. Blandt andre er dansker favoritten Wagrain en del af Ski Amadé. Liftkortet kan købes fra 1-dags-kort op til 18 dage, samt som sæsonkort. Bemærk at Ski Amadé ligeledes er en del af Super Ski Card, hvis de 760 km ikke er tilstrækkeligt. 

Læs alt du skal vide om skiferie i Ski amadé her. 

Pistekilometer: 760 km

Ski Amadé er lokaliseret i hjertet af Østrig fordelt på fem populære områder

Se et virtuelt 3D kort over alle stederne herunder


Nr. 4 - Zillertal Super Ski Pass

Vi har allerede nævnt Zillertal et par gange, men der er en grund til at Zillertal er en evig favorit, området udgør nemlig en unik mulighed i sig selv. Zillertal Super Ski Pass dækker over 515 km pist og 179 lifter fordelt på fire områder: Zillertal Arena, Zillertal 3000 Ski and Glacier World, First Holiday Region og Mayrhofen og forener dermed hele dalen. Zillertal Super Ski Pass kan fås i alt fra 2-dags til 21-dages, samt for hele sæsonen.

Pistekilometer: 515 km

Hør Kim fortælle om ZIllertal her:


Hør Thomas og Kim fortælle lidt om Zillertal herunder:


Zillertal Super Ski Pass gør Zillertals forskellige områder endnu mere tilgængelige

Nr. 5 – Snowcard Gold

Dette liftkort forener nogle af de lidt mindre kendte områder med den populære destination Ischgl. Snowcard Gold dækker over 365 km pist og 70 lifter fordelt i de fire områder; Nauders, Kaunertal Glacier, Fendels og Samnaun-Ischgl. Områderne har stor snegaranti og byder på gode børneområder, samt funparker til de mere vovede. Liftkortet kan fås fra 1 til 14 dage.

Pistekilometer: 365 km

Snowcard Gold byder på varieret skiløb i fire forskellige områder

Nr. 6 – Ski 6

Ski 6 giver adgang til intet mindre end 6 skiområder, hele 350 pistekilometer og 80 lifter fordelt på Nauders-Bergkastel, Fendels, Kaunertal Glacier, Serfeus, Fiss-Ladis og Venet. Dette er specielt gode områder til familier, som gerne vil have lidt flere pistekilometer kombineret med at børnevenlige omgivelser. Liftkortet kan fås gældende fra 4-14 dage.

Pistekilometer: 350 km


Nauders-Bergkastel, Fendels, Kaunertal Gletscher, Serfaus-Fiss-Ladis og Venet

Nr. 7 – Silvretta Ski Pass

Dette liftkort forbinder hele Paznaun dalen og inkluderer områderne Ischgl-Samnaun, Galtür, Kappl og See. Tilsammen giver Silvretta Ski Pass adgang til 350 pistekilometer og 73 lifter. Området er lokaliseret i syd-vest Tirol og er en kombination af fantastisk natur, fantastisk skiløb for alle niveauer og ønsker, samt ægte østrigsk afterski.

Pistekilometer: 350 km

Hør Kims rejseberetning fra Ischgl:


Vi besøgte også Ischgl tilbage i 2014 se mere om det herunder:


Nr. 8 – Ski Arlberg

Arlberg området som inkluderer byer som blandt andre St. Anton, Lech og Zürs er fremmed for de færreste skientusiaster. Med åbningen af Flexenbahn i vinteren 16/17 mellem Stuben/Rauz og Zürs blev området Østrigs største helt sammenhængende område med hele 305 pistekilometer. Udover de nævnte dækker Ski Arlberg ligeledes St. Christoph, Schröcken og Warth, og med et årligt gennemsnitligt snefald på 9 meter sne er dette område yderst attraktivt. Se mere om, hvordan området er blevet til det største sammenhængende i Østrig her.

Pistekilometer: 305 km

Hør Kim fortælle om Warth i Ski Arlberg


Foto: flexenbahn.ski

I 16/17 sæsonen blev Ski Arlberg med Flexenbahn Østrigs største sammenhængende skiområde

Nr. 9 – OlympicWorld Ski Pass

OlympicWorld Ski Pass dækker 9 bjerge i Innsbruck området og giver adgang til 300 pistekilometer. Områderne som er dækket af dette liftkort er; Nordkettenbahn-Seegrube, Patscherkofel, Axamer Lizum, Muttereralm, Kühtai, Rangger Köpfl, Glungezer, Schlick 2000 og Stubai Glacier. Dette er områder som råder over lækkert terræn som foruden almindeligt skiløb giver rig mulighed for både freestyle i funparker og backcountry skiløb.

Pistekilometer: 300 km

Udover at være en flot by, så er der masser af godt skiløb rundt om Innsbruck

Nr. 10 – Skiwelt Wilder Kaiser-Brixental

Dette liftkort dækker over et moderne skiområde, som forener hele 9 skibyer; Brizen im Thale, Ellmau, Going, Hopfgarten, Itter, Kelchsau, Scheffau, Söll og Westendorf. I området findes 284 pistekilometer, samt Østrigs største aftenskiområde. Alt dette ligger kun 1 time fra Salzburg, Innsbruck og München. I dette område kan børn op til 15 år desuden få gratis liftkort ifølge med en voksen i perioder af lavsæsonen.


Pistekilometer: 284 km

Skiområdet er kæmpestort og byde på et fantastisk varieret terræn til alle niveauer

Se mere til det fantastiske skiområde herunder


Nr. 11 – Skicirkus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Et andet liftkort som er værd at nævnte er Skicirkus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Dette giver adgang til et skiområde med 270 pistekilometer, rig mulighed for både at køre på perfekt præparerede pister, slå sving i offpisten og give den gas til klassisk østrigsk afterski. Liftkortet kan fås fra 1-dags-kort op til 21-dage, eller som sæsonkort, men prisen varierer afhængig af tidspunktet på sæsonen.

Pistekilometer: 270 km


OBS: Efter sammenslutningen med Zell am See / Kaprun kan man få 408 pistekilometer på liftkortet.
Derfor ligger de nu på 5 pladsen. 


Hør Kim fortælle om Skicircus her:


Hør Thomas fortælle om hans sidste tur til Skicircus her:270 herlige pistekilometer byder Skicircus på - Du finder verdensklasse piste, park og offpiste

Nr. 12 – Sölden & Obergurgl-Hochgurgl

Som noget helt nyt fra 2017/18 sæsonen kan man købe Ötztal’s multi-resort liftkort, som giver adgang til 254 pistekilometer fordelt på Sölden og Obergurgl-Hochgurgl, som er nogle af Østrigs mest snesikre områder. Inkluderet er blandt andet ”BIG 3”, som giver skiløb på tre toppe i over 3000 meters højde, Østrigs længste sammenhængende nedfart fra 3340 meter til 1370 meter, samt områdernes sublime tilgængelighed og korte ventetider.

Pistekilometer: 254 km

Hør Thomas fortælle om Obergurgl/Hochgurgl her:


Sölden & Obergurgl-Hochgurgl forener snesikre, højtbeliggende områder

Vi håber artiklen kunne bruges til noget og at du er blevet klogere på, hvor I skal tage hen på skiferie næste gang. Vi har forsøgt at gøre det let for jer og samlet så meget information så muligt. Der tages selvfølgelig forbehold for fejl, ændringer i antal kilometer eller beskrivelser.

God tur

Udgivet af: Sofie Ærthøj

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen