Tips til weekendski i Østrig


De korte skirejser til Østrig er et hit hos mange. Den særlige østrigske afterskistemning, gode skiområder og god PR har gjort det populært at tage 3-4 skidage i det østrigske.

Hvis du bestiller selv, så husk at undgå lørdag nat

Tænker du på at lave en weekendtur til Østrig, er det et rigtigt godt tip at holde dig inden for én skiuge når du booker et hotel eller en lejlighed. Den enkle regel er, at du skal UNDGÅ at booke lørdag nat. Næsten alle steder vil du få et nej, hvis du prøver at booke eksempelvis tre nætter fra torsdag i uge 9 til søndag i uge 10. Medmindre du rammer nogle danskeje hoteller, som tilbyder "korte-skiferier". 

Det er der en helt enkel grund til: Hoteller satser på ugegæster. Så hvis du i oktober måned booker en lørdags-overnatning i marts, risikerer du at ”låse” udlejeren fast, så han/hun står med et tomt værelse i mange dage. Og hver seng, der står tom i vintersæsonen, er penge ud af vinduet for hotellet. Dog har flere danskejede hoteller, som sagt mulighed for "korte-skiferier", hvor det ikke er et problem. 

Går du efter et kort ophold, skal du som hovedregel gøre følgende:

  • Bestille lidt tættere på ankomst
  • Undgå højsæsonen (jul, nytår, uge 7-9 samt påsken)
  • Sørge for ikke at lægge beslag på natten mellem lørdag og søndag

Find en færdig pakkerejse nederst på siden, det er ikke nødvendigvis dyere end at sammensætte rejsen selv, da rejsebureauerne har flere stordriftsfordele

Skal det være en weekend, er rejsebureauerne bedst

Det gode er, at skigæster gennem de seneste 20 år i stadig højere grad har efterspurgt korte skirejser. Og at konkurrencen blandt destinationer, hoteller og lejligheder er blevet større.
Det betyder, at mange hotellerne har været tvunget til at tænke i korte ophold.

De bedste kort på hånden har du, hvis du booker rejsen gennem et rejsebureau, der har indgået en aftale med et eller flere hoteller om at dele ugerne i to ophold per uge.

Eksempelvis fra onsdag-lørdag og lørdag-onsdag. For hotellerne betyder samarbejdet med rejsebureauerne, at de kan få solgt flere uger. Og for rejsebureauerne betyder disse ”dobbeltvend” – altså to busture til Alperne om ugen – en super udnyttelse af buskapacitet og dermed attraktive priser på rejserne.

Hvad koster en miniferie i Østrig

Kører du selv, kan du finde ophold i 3-4 dage inkl. liftkort i prisniveauet 1.800-3.000 kr. afhængigt af destination og uge. Skal du have transport med i rejsen, skal du som tommelfingerregel lægge ca. 1500 kr. oveni for hvert bussæde. Med fly skal du regne med i 2.500-3.000 hos rejsebureauerne. Finder du selv en billig flybillet, eller har du bonuspoint, kan du måske selv kombinere de to ting billigere end rejsebureauerne. Men husk transporten fra lufthavn til destination (transferen).

Var det alligevel ikke Østrig du ville til, finder du de gode weekendski tip til: Frankrig, Italien, Norge og Sverige her.

Nedenfor finder du alle korte skirejser(mindre en 5 dage) til Østrig.

Find tilbud på skirejser