Skiferie i Hafjell

Hafjell (Norge)


Hafjell ligger cirka 2 ½ times kørsel nord for Oslo og byder på varieret skiløb for alle niveauer. Hafjell er kendetegnet ved sine lange løjper, gode sne og mange solskinsdage. Det er Norges tredje største alpine skiområde, og så ligger det kun cirka 15 kilometer fra Lillehammer, som var vært for Vinter OL i 1994.

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Hafjell
Skiområdet: 200-1030 m.o.h.
Byen: 200 m.o.h.

31 pister i alt
11 stk.
10 stk.
7 stk.
3 stk.

Lifter: 15 stk. / 13.500 pers/time

Slæbelifter: 10
Tog/baner: 1
Stolelifter: 3
Kabinelifter: 1

Masser af skiløb på liftkortet

På grund af sin placering tæt på Lillehammer lagde Hafjell ligeledes slalombakker til De Olympiske Lege, hvortil man byggede den nye og hurtige stolelift. Området 2 ekspress-stolelifte giver 715 meters højdeforskel efter kun 12 minutter i liften, så det er nemt og hurtigt at komme til tops. Sidenhen er der også kommet en ny gondollift til området.

Hafjell samarbejder med Skeikampen i Gausdal, Kvitfjel, Sjusjøen og Gålå som en del af Lillehammer Ski Resorts. Liftkortet i Hafjell gælder til alle 5 områder, så det betyder, at det er muligt at stå på ski i andre spændende områder og hele 117 kilometer pister med et og samme liftkort. Snyd eksempelvis ikke dig selv for et smut til Kvitfjel, der ligger lidt nordligere på hovedvejen direkte fra Hafjell, hvor liften til Kvitfjel også starter. Det bliver ikke nemmere. I Kvitfjell kan du blandt andet prøve den berømte World Cup styrtløbspiste.

Hafjellparken

I Hafjell er der hele tre snowparker: Frontyard, Backyard og Main Park. De er farveinddelt efter niveau, og sikrer at der er sjove udfordringer i alle sværhedsgrader og sikker progression.

Frontyard er grøn og henvender sig til børn, nybegyndere og letøvede skiløbere. Parken er indrettet, så den er perfekt til dem, som skal tage deres første hop på ski eller snowboard, og lære de basale færdigheder i en snowpark. Når man mestre disse, så kan man trygt rykke videre til Backyard. Backyard parken er den mellemste og er markeret med blå, men har både en blå, rød og sort linje, hvor man kan starte med den letteste og arbejde sig op. Både Frontyard og Backyard er til venstre for Mosetertoppen på pistekortet. Den sidste park, Main Park, er for erfarne og eksperter, som allerede mestrer både blå, røde og sorte parklinjer. Denne park var den første i Hafjell og bruges typisk til konkurrencer i området, så hvis man er heldig kan man her se nogle vilde tricks af semiprofessionelle og professionelle skiløbere og snowboardere.

Familien i højsædet

I Hafjell er børnene de vigtigste gæster, og der er kræset for at netop de mindste skiløbere skal få en god oplevelse i sneen. Foruden at området er varieret og familievenligt, så er der i Hafjell hele tre familie- og børneområder: Kids Knerten, Kids Mosetertoppen og Kids Gaia.

Kids Knerten ligger centralt ved bunden af skiområdet, og består af “Familiebakken” og “Knerten”, hvor børn kan prøve kræfter med slalom. Det er også her, der er mødestedet for områdets skiskole. Kids Mosetertoppen ligger tæt ved Frontyard og Backyard parkerne, hvor der foruden disse er mulighed for at prøve kræfter med en mini skicross-bane eller tidstagningsbanen, hvor turen bliver filmet. Det sidste område, Kids Gaia, byder på en sjov piste for familiens yngste, hvor der er en masse figurer at kører omkring undervejs. Her findes der også en kælkebane.

Skisæsonen strater tidligt i Hafjell

Normalt indleder Hafjell skisæsonen midt i november og tilbyder typisk sne på løjperne indtil midt i april. Så er du en af dem der ikke kan vente på sæsonen starter og vil du rejse i lavsæsonen hvor alting ligeledes er billigere, så overvej at starte med en skiferie i november på Hafjell.

Udvalgte skirejser fra Hafjell

Søg efter skirejser

Favn

Favn er Hafjells nye lejlighedskompleks beliggende lige ved gondolens topstation. Favn består af flere bygninger. Der vil er café og skiudlejning på stedet. Boligerne er placeret med kort afstand til topstationen af gondolliften. Gondolen giver jer mulighed for at tage liften ned til skiskolen, som har startsted i dalen. Lejlighederne er fra 4-10 personer og har alle wi-fi.

Geitryggen 2-6 personer

Geitryggen er et moderne 3 etagers kompleks. Lejlighederne ligger midt i bakken med SKI IN - SKI OUT til pisten Kringleås. Fra komplekset er der flot udsigt over dalen. Lejlighederne har egen garageplads (nr. 72B har IKKE garageplads). Type: Lejlighed Personer: 2 - 6 pers. (se hver enkelt bolig)  Størrelse: 40 - 77m2 Til pist: Ski in - Ski out  Indretning:  Stue: Kabel-TV og biopejs eller alm. pejs  Soverum: 1 - 3 soverum (se mere ved den enkelte bolig).   Køkkenkrog: Køleskab (nogen med Læs mere

Billeder og video fra Hafjell


Brugernes anmeldelser af Hafjell

Skiterræn
4,29
Liftsystem
4,11
Afterski
2,98
Byen
3,08
Børnevenlighed
5,00
Begyndervenlighed
4,78
Prisniveau
4,22
Offpiste
4,38
Hafjell har en samlet score på 4,10 stjerner ud af 5. Baseret på 106 anmeldelser.
Bompenge mareridt - Anmeldt d. 01/03 2022 21:01 - Oprettet af Charlie Jakobsen

Når man køre op til hytten kræves der bompenge og hvis man ikke betaler in den for 48 timer online kommer regningen til privat adresse, gebyr 65 nk + 50 kr gebyr for at betale til udlandet, det er penge optrækkeri uden lige, vi vælger nok Trysil eller Hemsedal næste tur

Norges perle - Anmeldt d. 01/09 2015 10:22 - Oprettet af Jesper Nielsen

Hafjell er et fantastisk skisportsted! Omgivelserne er fantastik flotte, og du kommer virkelig tæt på Norges fantastiske natur. Pisterne på stedet er rigtig gode, og passer også perfekt til førstegangs skiudøvere. Hytterne man kan bo i er rigtig flotte og hyggelige, og perfekt til en børnefamilie. Dog er priserne lidt højere end i andre lande, som alle andre steder i Læs mere

Hafjell, dejligt men (for) dyrt - Anmeldt d. 07/10 2009 08:19 - Oprettet af Peter Aggerholm

Her været i Hafjell 3 gange, og finder stedet godt.Bakkerne er varierede, med forskellige sværhedsgrader. Det er muligt at lære at stå på ski uden alt for store spring i sværhedsgraden på de forskellige lette pister. Den grønne ved siden af det skuffende langsomme stolelift 3 er fremragende til at få styr på skiløbet, her lærte min lille søn Læs mere

Indlæs flere anmeldelser

Snemeldinger og vejr

Tirsdag
Let regn
Let regn
10ºC
12ºC
3,6 mm
1,4 m/s
syd-sydvest
Onsdag
Skyet
Skyet
15ºC
8ºC
0,0 mm
2,3 m/s
nordvest
Torsdag
Delvist skyet
Delvist skyet
16ºC
7ºC
0,0 mm
4,0 m/s
vest-sydvest
Fredag
Delvist skyet
Delvist skyet
18ºC
9ºC
0,0 mm
2,3 m/s
syd-sydøst

Derfor er Hafjell et velvalgt sted at tilbringe sin skiferie

Hafjell har meget at byde på, det har vi allerede slået fast. Herunder kommer de afgørende argumenter for, hvorfor årets skiferie bør gå til Hafjell - der er nemlig mange gode grunde til at tage familien med og nyde vinteren i Norge.

Ingen keder sig på skiferie i Hafjell

Har man store børn i familien, så har Hafjell allerede vundet. De mange aktiviteter for de der står på trickski eller snowboards, er hele turen værd, og sikrer en glad teenager under hele ferien. Der er også masser at lave for de mindre børn - de tre børneområder tillader leg og læring i gode, sikre og trygge omgivelser. Jeres børn kan med andre ord holdes tilpasse, aktiverede og glade uanset alder og niveau, hvilket giver ro og tid til, at også mor og far kan tilse individuelle behov under skiferien. Langrend eller udfordrende pister? Hafjell har det hele.

Afterski i skønne omgivelser

I Hafjell forstår man, hvor vigtig en god afterski er for den garvede skiløber. På toppen af Hafjell ligger Gaiastova, der giver en autentisk og troværdig afterski oplevelse år efter år.

Stedet ligger placeret for en optimal udsigt over fjeldet og den norske natur, og der er både indendørs og udendørs servering. I kan nyde en lækker frokost, en klassisk afterski eller en fremragende dinner menu.

Gaiastova tilpasser sig de forskellige temaer igennem dagen, og de gør det til perfektion. Også Ilsetra er leveringsdygtig indenfor den gode afterski, og har som Gaiastova en genial placering med en god udsigt - kom ind i varmen og nyd en kold øl i en god og opløftet stemning. Ilsetra har desuden et opvarmet udendørs pool- og spaområde, der absolut er et besøg værd - særligt for parret, der søger lidt romantik på rejsen.

Vil man spise godt på skiferien i Hafjell, så er der mange gode restauranter. Her kan vi i flæng nævne Ilsetra, Pellestova Restaurant og Restaurant SMAK, der er nogle af de højest anbefalede blande de besøgende.


Artikler om skiferie til Hafjell

Hafjell bliver endnu bedre

X-Games afholdes alligevel i Norge 2017

Vil du vinde en -skiferie uden navn-

Kronprins Frederik mødtes med de danske ski-atleter ved UOL i Lillehammer


Kort over Hafjell

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Hafjell. Klik på nålene for mere info. Der er 195 km fra Oslo til Hafjell.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen