☔ Udsalg på regntøj - Over 200 nedsatte modeller - Dag-til-dag levering 💦

Hintertux

Snesikkert – 365 dage om året

Dybt inde i Tuxertal, som er en sidedal til den berømte Zillertal, ligger Hintertux Gletscheren. Og det er ikke hvilken som helst gletscher. Den danner rammen om Østrigs højeste beliggende skiområde (1500 – 3250 m.o.h.)

Her er der, som det eneste sted i Østrig, skiløb året rundt, og det er ikke unormalt, at man kan blive velsignet med et lag nysne langt uden for den ordinære skisæson.

18 kilometer pister året rundt

Hintertux Gletscheren er et yndet besøgsmål af både skientusiaster og professionelle på grund af mulighederne for at træne året rundt. Blandt andet har du mulighed for at krydse ski med det østrigske landshold.

I sommermånederne er der åben for skiløb mellem 2600-3250 meters højde, og her er der 18 kilometer pister.

Der er primært røde og blå pister på Hintertux Gletscheren, men terrænet byder også på to sorte. Om vinteren, når sneen når de lavere beliggende bjerge bliver de 18 kilometer nedfarter dog tredoblet. Her er der alt i alt 60 kilometer pister at prøve kræfter med ved gletscheren.

Tre kabinelifter (Gletscherbus 1,2 & 3) fører skiløberne fra dalstationen i 1500 meters højde og op til fascinerende 3250 meter ved Gefrorene Wand.

Da selve skiløbet også foregår på selve gletscheren, er det forbundet med stor fare at bevæge sig uden for pisterne på grund af gletscherspalter.

Både for freeridere, begyndere og parkjunkies

Gletscheren kan tilfredsstille de flestes behov. Ved Lärmstange er der dyb sne til freerideren, og i Betterpark Hintertux i 3200 meters højde kan man prøve kræfter med en stor park med masser af hop og rails. Her kommer erfarne freestylers fra hele verden – blandt andet for at køre på gletscherens World Cup halfpipe.

Og familien og begynderen har deres eget område i Familypark Hintertux, som ligger for enden af Gletscherbus 1 ved Sommerberg i 2100 meters højde.

Næsten 500 kilometer skiløb i alt

Besøger man Hintertux Gletscheren i vintermånederne, har man med et ”Zillertaler Superskipass” mulighed for at boltre sig på sammenlagt 487 kilometer pister og 177 lifter.

Liftkortet giver nemlig adgang til Hochfügen, Spieljoch, Hochzillertal, Zillertal Arena (Zell, Gerlos, Königsleiten, Wald, Krimml og Gerlosstein), Penken, Ahorn, Horberg og Ski- og Gletscherwelt Zillertal 3000 (Finkenberg, Eggalm, Rastkogel, Hintertuxer Gletscher). Alle områderne er forbundet med hinanden med gratis skibusser.

Gå på opdagelse i det blå-hvide ishav om sommeren

Hintertux Gletscheren er dog ikke kun forbundet med skiløb. Fra juli til september er der desuden arrangerede ture på gletscheren, hvor man med guide kan opleve udsigten og den gamle hvide og turkisblå gletscher på nærmeste hold. Desuden er der 350 kilometer markerede vandreruter og 70 kilometer mountainbikerute i området om sommeren.

Der er også mulighed for isklatring og en bestigning af det 3476 meter høje Olperer, hvor der er en storslået udsigt over de østrigske bjerge.

Fotos og video

Kollegatur 2009
1
1
1
1
Billeder fra Skisport.dk's brugere og instagram
Følg skisport.dk på Instagram.

Brugerne om Hintertux

Der er endnu ikke stemmer nok til at vise en pålidelig karakterbog.
 

Opret kommentar