Skiferie i Hintertux

Hintertux (Østrig)

Rejsebureauer til Hintertux: SnowTrex.dk

Dybt inde i Tuxertal, som er en sidedal og fortsættelse af den berømte Zillertal, ligger Hintertux Gletscheren - og det er ikke hvilken som helst gletscher. Den danner rammen om Østrigs højeste beliggende skiområde, som strækker sig fra 1.500 meters højde op i 3.250 meters højde. Her er der, som det eneste sted i Østrig, skiløb året rundt, og det er ikke unormalt, at man kan blive velsignet med et lag nysne langt uden for den ordinære skisæson Læs mere

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Hintertux
Skiområdet: 1500-3250 m.o.h.
Byen: 1500 m.o.h.

52 pister i alt
15 stk.
35 stk.
2 stk.

Lifter: 21 stk.

Slæbelifter: 7
Tog/baner: 3
Stolelifter: 5
Kabinelifter: 6

18 kilometer pister året rundt

Hintertux Gletscheren er et yndet besøgsmål af både skientusiaster og professionelle på grund af mulighederne for at træne året rundt. Blandt andet har du mulighed for at krydse ski med det østrigske landshold. I sommermånederne er der åbent for skiløb mellem 2.600-3.250 meters højde, og her er der 18 kilometer pister.

Der er primært røde og blå pister på Hintertux Gletscheren, men terrænet byder også på to sorte. Om vinteren, når sneen når de lavere beliggende bjerge bliver de 18 kilometer nedfarter dog tredoblet. Her er der alt i alt 60 kilometer pister at prøve kræfter med ved gletscheren. De tre kabinelifter Gletscherbus 1,2 & 3 fører skiløberne fra dalstationen i 1.500 meters højde og op til fascinerende 3.250 meter ved Gefrorene Wand. Da skiløbet også foregår på selve gletscheren, er det forbundet med stor fare at bevæge sig uden for pisterne på grund af gletscherspalter.

Både for freeridere, begyndere og parkjunkies

Gletscheren kan tilfredsstille de flestes behov. Ved Lärmstange er der dyb sne til freerideren, og i Betterpark Hintertux i 3.200 meters højde kan man prøve kræfter med en stor park med masser af hop og rails. Her kommer erfarne freestylers fra hele verden – blandt andet for at køre på gletscherens World Cup halfpipe. Familier og begyndere har deres eget område i Familypark Hintertux, som ligger for enden af Gletscherbus 1 ved Sommerberg i 2.100 meters højde.

Næsten 500 kilometer skiløb i alt

Besøger man Hintertux Gletscheren i vintermånederne, har man med liftkortet Zillertaler Superskipass mulighed for at boltre sig på sammenlagt 487 kilometer pister og 177 lifter. Liftkortet giver nemlig adgang til Hochfügen, Spieljoch, Hochzillertal, Zillertal Arena (Zell, Gerlos, Königsleiten, Wald, Krimml og Gerlosstein), Penken, Ahorn, Horberg og Ski- og Gletscherwelt Zillertal 3000 (Finkenberg, Eggalm, Rastkogel, Hintertuxer Gletscher). Alle områderne er forbundet med hinanden med gratis skibusser.

Gå på opdagelse i det blå-hvide ishav om sommeren

Hintertux Gletscheren er dog ikke kun forbundet med skiløb. Fra juli til september er der arrangerede ture på gletscheren, hvor man med guide kan opleve udsigten og den gamle hvide og turkisblå gletscher på nærmeste hold. Desuden er der 350 kilometer markerede vandreruter og 70 kilometer mountainbikerute i området om sommeren. Der er også mulighed for isklatring og en bestigning af det 3.476 meter høje Olperer, hvor der er en storslået udsigt over de østrigske bjerge.

Billeder og video fra Hintertux


Brugernes anmeldelser af Hintertux

Der er endnu ikke stemmer nok til at vise en pålidelig karakterbog.

Snemeldinger og vejr

Torsdag
Lette regnbyger
Lette regnbyger
17ºC
8ºC
0,2 mm
2,1 m/s
nordvest
Fredag
Lette regnbyger
Lette regnbyger
16ºC
8ºC
1,0 mm
2,8 m/s
nord-nordvest
Lørdag
Regnbyger
Regnbyger
15ºC
8ºC
2,5 mm
1,9 m/s
nord
Søndag
Regn
Regn
18ºC
6ºC
17,7 mm
1,6 m/s
syd

Artikler om skiferie til Hintertux

Juniorturen med DDS på Hintertux uden mor og far

Sådan er forholdene på Hintertux d. 17. okt. 2018

Skicamp - Ligesom fodboldskole bare på ski

Ny lift til toppen af Hintertux


Kort over Hintertux

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Hintertux. Klik på nålene for mere info. Der er km fra til Hintertux.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen