Hintertux

Find en skiferie til Hintertux her: SnowTrex.dk

Dybt inde i Tuxertal, som er en sidedal og fortsættelse af den berømte Zillertal, ligger Hintertux Gletscheren - og det er ikke hvilken som helst gletscher. Den danner rammen om Østrigs højeste beliggende skiområde, som strækker sig fra 1.500 meters højde op i 3.250 meters højde. Her er der, som det eneste sted i Østrig, skiløb året rundt, og det er ikke unormalt, at man kan blive velsignet med et lag nysne langt uden for den ordinære skisæson.

18 kilometer pister året rundt

Hintertux Gletscheren er et yndet besøgsmål af både skientusiaster og professionelle på grund af mulighederne for at træne året rundt. Blandt andet har du mulighed for at krydse ski med det østrigske landshold. I sommermånederne er der åbent for skiløb mellem 2.600-3.250 meters højde, og her er der 18 kilometer pister.

Der er primært røde og blå pister på Hintertux Gletscheren, men terrænet byder også på to sorte. Om vinteren, når sneen når de lavere beliggende bjerge bliver de 18 kilometer nedfarter dog tredoblet. Her er der alt i alt 60 kilometer pister at prøve kræfter med ved gletscheren. De tre kabinelifter Gletscherbus 1,2 & 3 fører skiløberne fra dalstationen i 1.500 meters højde og op til fascinerende 3.250 meter ved Gefrorene Wand. Da skiløbet også foregår på selve gletscheren, er det forbundet med stor fare at bevæge sig uden for pisterne på grund af gletscherspalter.

Både for freeridere, begyndere og parkjunkies

Gletscheren kan tilfredsstille de flestes behov. Ved Lärmstange er der dyb sne til freerideren, og i Betterpark Hintertux i 3.200 meters højde kan man prøve kræfter med en stor park med masser af hop og rails. Her kommer erfarne freestylers fra hele verden – blandt andet for at køre på gletscherens World Cup halfpipe. Familier og begyndere har deres eget område i Familypark Hintertux, som ligger for enden af Gletscherbus 1 ved Sommerberg i 2.100 meters højde.

Næsten 500 kilometer skiløb i alt

Besøger man Hintertux Gletscheren i vintermånederne, har man med liftkortet Zillertaler Superskipass mulighed for at boltre sig på sammenlagt 487 kilometer pister og 177 lifter. Liftkortet giver nemlig adgang til Hochfügen, Spieljoch, Hochzillertal, Zillertal Arena (Zell, Gerlos, Königsleiten, Wald, Krimml og Gerlosstein), Penken, Ahorn, Horberg og Ski- og Gletscherwelt Zillertal 3000 (Finkenberg, Eggalm, Rastkogel, Hintertuxer Gletscher). Alle områderne er forbundet med hinanden med gratis skibusser.

Gå på opdagelse i det blå-hvide ishav om sommeren

Hintertux Gletscheren er dog ikke kun forbundet med skiløb. Fra juli til september er der arrangerede ture på gletscheren, hvor man med guide kan opleve udsigten og den gamle hvide og turkisblå gletscher på nærmeste hold. Desuden er der 350 kilometer markerede vandreruter og 70 kilometer mountainbikerute i området om sommeren. Der er også mulighed for isklatring og en bestigning af det 3.476 meter høje Olperer, hvor der er en storslået udsigt over de østrigske bjerge.

Skiferie forslag i Hintertux

Hotel Alpenbad Hohenha... Hotel Alpenbad Hohenha... Bil fra 2.670,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning

Fotos og video

Brugerne om Hintertux

Der er endnu ikke stemmer nok til at vise en pålidelig karakterbog.
 

Opret kommentar

Hvor finder jeg den bedste skirejse til Hintertux?

Hos Skisport.dk samler vi alle skirejser fra de bedste danske rejsebureauer. Derfor finder du det største udvalg af skirejser til Hintertux hos os. Klik her for at finde din skirejse ⇒

Hvor finder jeg pistekort og webcams over Hintertux?

Hvis du skal på skiferie til Hintertux, er det en god idé at have et overblik over området med et pistekort. Find pistekort til Hintertux her. Hvis du vil vide, hvordan det ser ud i Hintertux lige nu, kan du følge vores live webcams. Find webcams til Hintertux her ⇒

Hvor finder jeg hoteller i Hintertux?

Du skal ikke lede længe! Vi har samlet hotellerne i Hintertux i en oversigt, så du nemt kan vælge, hvor du skal bo under din skiferie. Se hotellerne i Hintertux her ⇒