Skiferie i Dachstein West (Østrig)

Rejsebureauer til Dachstein West: SnowTours.dk

Det er ikke superlativer, der mangler, når Dachstein West selv skal beskrive deres skiområde. Men måske er der noget om snakken. I hvert fald har flere kategoriseret det som værende helt i top, når det gælder skiløb for familien og kvaliteten af restauranter. Foruden at være et godt familiested, så findes der her også udfordringer for den rutineredes skiløber.

Tre byer med mad i fokusBlot 77 kilometer fra Salzburg i grænseområdet mellem Oberösterreich og Salzburg ligger Dachstein West. Et skiområde som byder på sammenlagt 142 kilometer pister, som udgår fra de tre byer Gosau, Russbach og Annaberg.Kendetegnende for både Gosau, Russbach og Annaberg er, at der er gode muligheder... Læs mere.

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Dachstein West
Skiområdet: 780-2013 m.o.h.
142 pister i alt
32 km grøn
94 km rød
16 km sort

Lifter: 54 stk. / 65.000 pers/time

Slæbelifter: 30
Tog/baner: 4
Stolelifter: 11
Kabinelifter: 5
Det er ikke superlativer, der mangler, når Dachstein West selv skal beskrive deres skiområde. Men måske er der noget om snakken. I hvert fald har flere kategoriseret det som værende helt i top, når det gælder skiløb for familien og kvaliteten af restauranter. Foruden at være et godt familiested, så findes der her også udfordringer for den rutineredes skiløber.

Tre byer med mad i fokus

Blot 77 kilometer fra Salzburg i grænseområdet mellem Oberösterreich og Salzburg ligger Dachstein West. Et skiområde som byder på sammenlagt 142 kilometer pister, som udgår fra de tre byer Gosau, Russbach og Annaberg.Kendetegnende for både Gosau, Russbach og Annaberg er, at der er gode muligheder for at få god traditionel østrigsk mad. Byerne ligger i 700-800 meters højde over havet, og området er bundet sammen af gratis shuttle-busser.

Brede autobahns

Autobahn er noget de fleste danskere forbinder med turen igennem Tyskland, men i Dachstein West har de mange røde og blå pister, som er brede som motorveje, hvor der er gode muligheder for at kante skiene og slå nogle brede carvingsving. Der er i Dachstein West ligeledes gode plads til at gøre netop dette, da området er kendt for ikke at være overfyldt med turister og der er kun meget lille chance for at møde nogen i området, som rent faktisk taler dansk.

Funpister og en ægte World Cup-helt

Foruden de almindelige pister i området, så findes der også 16 pister, som kaldes funpister. Funpister er en fælles betegnelse for udfordringer som pukkelpister, skicross-baner og de to snowparker, der findes i området. Dermed kan selv de mest rutinerede skiløbere finde noget, der giver sved på panden. Der findes også Marcel Hirscher Race Track opkaldt efter den østrigske skiløber Marcel Hirscher, som både har vundet World Cuppen og en OL-sølvmedalje. Man er i området meget stolte af hans talent, da han kommer fra Annaberg, der er en del af Dachstein West og er dermed lokal.
Det er selvfølgelig ikke kun de voksne, der skal have glæde af de mange funpister i området, der er nemtlig også lavet nogle funpister specielt til børn, som skaber meget glæde hos familiens mindste. Man kan eksempelvis prøve kræfter med Ötscher Kids Cross, som ligger ved Gosau.

Trygge rammer til børnene

Der er flere muligheder for, at de helt små kan gøre sig de første erfaringer med skiløbet i trygge rammer. Ved Brumsiland Gosau, Bärencamp Russbach ved Russbach Hornbahn og Fuxi’s Kinderland in Annaberg-Lunggötz er der særlige områder kun dedikeret børnene. Her lærer børnene at knække skiløbets kode, samtidig med at der er plads til leg uden at noget går for stærkt eller skaber en utryg stemning.

Få overblik over dit skiløb

Er du ikke personen, som konstant løber rundt med en Iphone i lommen og har en app, der kan fortælle dig om dit skiløb, så har turistforeningen en løsning til dig. Den hedder Skiline og ved at indtaste nummeret på dit liftkort, kan du efter ugen er gået få et overblik over, hvilke lifte du har taget, og hvor mange kilometer du har kørt. Skal det være lidt mere spændende for børnene, så er der også geocatching i skiområdet ved Dachstein West. Her kan du ved hjælp af GPS finde små skatte blandt pister og træer.

Panoramaudsigt fra luftballon

Hvis man har lyst til lidt afveksling, er der blandt andet mulighed for at se skiområdet lidt ovenfra fra en luftballon eller ved paraglidning. Er man til mere jordnære aktiviteter kan man spille curling, komme på skøjter, tage en slædetur med hest eller vandre i snelandskabet. Skal det være mere actionpræget, er der også isklatring på tilfrosne vandfald.

Billeder og video fra Dachstein West


Brugernes anmeldelser af Dachstein West

Der er endnu ikke stemmer nok til at vise en pålidelig karakterbog.

Pistekilometer - Anmeldt d. 24/09 2021 09:50 - Oprettet af Viktor

Der er kun 45 kilometer pister i området og ikke 144 kilometer i de 3 sammenhængende byer, Annaberg - Russbach - Gosau. Når det er sagt er det meget hyggeligt område med dejligt skiløb og mange vidunderlige hytter.

Snemeldinger og vejr

Mandag
Let regn
Let regn
6ºC
-3ºC
0,2 mm
2,6 m/s
syd-sydøst
Tirsdag
Sne
Sne
-3ºC
-1ºC
2,2 mm
2,2 m/s
nordvest
Onsdag
Delvist skyet
Delvist skyet
5ºC
-3ºC
0,2 mm
1,7 m/s
vest-nordvest
Torsdag
Let slud
Let slud
1ºC
-2ºC
4,5 mm
0,1 m/s
øst

Artikler om skiferie til Dachstein West

Dachstein West - Familieperle i det vestlige Østrig


Kort over Dachstein West

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Dachstein West. Klik på nålene for mere info. Der er km fra til Dachstein West.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen