☔ Udsalg på regntøj - Spar op til 65 % - Slutter om 💦

Dachstein West

Godt familiested med udfordringer for den rutinerede skiløber med områdets såkaldte ”fun-pistes.”

Det er ikke superlativer, der mangler, når Dachstein West selv skal beskrive deres skiområde. Men måske er der noget om snakken. I hvert fald har flere kategoriseret det som værende helt i top, når det gælder skiløb for familien og kvaliteten af restauranter.

Tre byer med mad i fokus

Blot 77 kilometer fra Salzburg i grænseområdet mellem Oberösterreich og Salzburg ligger Dachstein West. Et skiområde som byder på sammenlagt 142 kilometer pister, som udgår fra de tre byer Gosau, Russbach og Annaberg.

Kendetegnende for både Gosau, Russbach og Annaberg er, at der er gode muligheder for at få god traditionel østrigsk mad. Byerne ligger i 700- 800 meter over havets højde, og
området er bundet sammen af gratis shuttle-busser.

Brede tyske autobahns

Autobahn er noget de fleste danskere forbinder med turen igennem Tyskland, men i Dachstein West har de mange røde og blå pister, som er brede som motorveje, hvor der er gode muligheder for at kante skiene og slå nogle brede carvingsving.

Og en anden fordel er, at området ikke er kendt for at være overfyldt, og dem du støder på, taler sandsynligvis ikke dansk.

”Fun-pister” og en ægte worldcup-helt

Desuden har ski-resortet 16 pister, som de kalder ”fun-pistes.” Disse nedfarter vil give selv de rutinerede skiløbere sved på panden. Her er der både to funparker, pukkelpister, skiercross, og så er der også ”Marcel Hirscher Race Track”.

En piste er opkaldt efter den østrigske worldcupvinder fra 2013 og OL-sølvmedaljevinder, som er en stjerne i området, da han kommer fra Annaberg.

Meget symptomatisk for Dachstein West er der naturligvis også ”fun-pister” til børnene. Blandt andet er der Ötscher Kids Cross ved Gosau.

Trygge rammer til børnene

Der er flere muligheder for, at de helt små kan gøre sig de første erfaringer med skiløbet i trygge rammer. Ved Brumsiland Gosau, Bärencamp Russbach ved Russbach Hornbahn og Fuxi’s Kinderland in Annaberg-Lunggötz er der særlige områder kun dedikeret børnene.
Her lærer børnene at knække skiløbets kode, samtidig med at der er plads til leg.

Få et overblik over dit skiløb

Er du ikke personen, som konstant løber rundt med en I-phone i lommen og har en app, der kan fortælle dig om dit skiløb, så har turistforeningen en løsning til dig. Den hedder Skiline og ved at indtaste nummeret på dit liftkort, kan du efter ugen er gået få et overblik over, hvilke lifte du har taget, og hvor mange kilometer du har kørt.

Og skal det være lidt mere spændende for børnene, så er der også geocatching i skiområdet ved Dachstein West. Her kan du ved hjælp af GPS finde små skatte blandt pister og træer.

Panoramaudsigt fra luftballon

Hvis man har lyst til lidt afveksling, er der blandt andet mulighed for at se skiområdet fra en luftballon eller ved paraglidning. Er man til mere jordnære aktiviteter kan man spille curling, komme på skøjter eller en slædetur med hest og vandre i snelandskabet. Skal det være mere action præget, er der også isklatring.


Skiområdet hænger sammen med byerne: Annaberg, Gosau og Russbach

Skiferie forslag i Dachstein West

Alpendorf Hytter Alpendorf Hytter Bil fra 4.855,-/pers.
Sporthotel Dachstein W... Sporthotel Dachstein W... Bil fra 7.200,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning

Fotos og video

Gosau Bergblick
Gosau Bergblick
Gosau Bergblick
Gosau Bergblick
Gosau Bergblick
The Dachstein gletser
Billeder fra Skisport.dk's brugere og instagram
Følg skisport.dk på Instagram.

Brugerne om Dachstein West

Der er endnu ikke stemmer nok til at vise en pålidelig karakterbog.
 

Opret kommentar