Kæmpe 20-års fødselsdagsudsalg - 3.000 varer nedsat

Skiferie i Frankrig

Frankrig


En skiferie til Frankrig er for alle, som ikke vil gå på kompromis med skiløbet. Der findes i Frankrig flere hundrede attraktive skiområder, og der findes med garanti et område, som kan opfylde alle skiferie ønskerne uanset, om man søger et børnevenligt område, velpræparerede og mange pistekilometer eller helst vil have så meget skiløb i offpisten som muligt. Nogle franske områder er mere kendte end andre, som eksempelvis Alpe d'Huez, hvor Tour de France ofte ruller forbi om sommeren eller Val Thorens, som er berygtet for sin vilde afterski.

Danskernes top 10

  1. Val Thorens
  2. Avoriaz
  3. Alpe d´Huez
  4. Tignes
  5. Montgenèvre
  6. Val d´Isère
  7. Chamonix
  8. Serre Chevalier
  9. Valloire
  10. Valmorel
Mere information om Frankrig under banneret

Glem fordommene om satellitbyer

I mange år har Frankrig haft et rygte om at have ucharmerende byer og ubehøvlet folkefærd, som kun ville snakke fransk. Det er dog en fordom man godt kan lægge på hylden. Satellitbyer er kendetegnet ved at den ligger over trægrænsen og er opstået kun på grund af skiløbet og er derfor en ucharmerende by, der kun lever om vinteren og gerne består af ensformige lejlighedskomplekser. I dag er det tværtimod en fordel, at være en højt beliggende satellitby. Et godt eksempel er Tignes og Val Thorens, som begge ligger i to af Frankrigs - måske verdens - absolutte bedste og største skiområder. De fleste ellers berygtede satellitbyer er i dag etablerede helårs byer, som sagtens kan leve op til den charmerende, hyggelige og livlige stemning, som man finder i mange andre skibyer. Franskmændene har desuden også fundet ud af, at de gerne vil have internationale turister til deres skisportssteder, så langt de fleste steder kan man klare sig ganske udemærket på engelsk.

Skiløb fra middelhavet til grænse til Schweiz

Frankrigs størrelse betyder, at skiområderne også spænder vidt og bredt. I de nordlige områder tæt på Schweiz og lufthavnen i Geneve kan man eksempelvis finde Portes du Soleil med populære Avoriaz, som mest kendte by. Men man må her heller ikke overse den skjulte perle Morzine, som ligger som en autentisk bjergby og giver adgang til samme store område, dog uden at være lige så turistet.

I det sydlige Frankrig findes områder som Isola 2000, som kun ligger 70 kilometer fra Nice og Middelhavet, og derfor får masser af sne i de ellers over 2000 meter høje bjerge. På grænsen til Schweiz og Italien i det østlige Frankrig finder man flere af de kendte franske skiområder og flere af Europas største og mest populære skiområder. De mest kendte områder her er: De Tre Dale, hvor man finder Val Thorens som den største by. Området hænger også sammen med byerne Les Menuires/St. Martin de Belleville og Courchevel. Dette er intet mindre end verdens største skiområde med mere end 600 pistekilometer. Espace Killy som består af aktive Tignes og traditionelle og charmerende Val d'Isere. Her finder man exceptionelt godt skiløb i et stort område med gode muligheder for både freestyle og freeride skiløb.

Paradiski med Les Arcs, Les Coches og La Plagne. Et eftertragtet offpisteområde med mindre og hyggelige byer i forskellige højder. Skiløbet går helt op i 3.240 meters højde.

Skiferie med børn i Frankrig

Rejser man på skiferie til Frankrig med børn, så kan man både overveje destinationen i forhold til pisternes sværhedsgrader, skiområdets tilgængelighed fra indkvartering og eventuelt, om der er dansktalende skiskole. Her kan Alpe d'Huez anbefales, både fordi områdets pister er velegnet til alle niveauer og der er masser plads til, at børn kan øve sig på ski. Der findes desuden hvert år flere danske skiinstruktører netop her. Det er også værd at se nærmere på Valloire, som dog ikke tilbyder dansk skiskole. Til gengæld får man et overskueligt skiområde med 150 pistekilometer, hvor der altid er en grøn eller blå vej ned fra toppen. Her er det desuden muligt at bo lige ud til pisten, så man blot skal få folk i skiene om morgen, fremfor at skulle slæbe alle ungernes udstyr. Også Valmorel, La Rosiere og Les Menuires har udmærkelse for at tage særligt hensyn til børn og deres familier.

Skiferie med fokus på offpist i Frankrig

Selvom der findes områder i Frankrig, som er gode til børnefamilier, så er Frankrig mere et trækplaster for erfarne skiløbere med hang til større udfordringer - gerne udenfor pisten. Det er ikke uden grund, for Frankrig rummer nogle af de bedste områder til offpiste i Europa. Søger man den dybe sne og de stejle bjergsider, så skal man kigge efter Chamonix, som er et absolut must for offpiste-skiløberen. En stor anbefaling er også La Grave, hvor man kan tage en lift op i 3.200 meters højde, hvorfra man udelukkende kan boltre sig i offpisten hele vejen ned. Af andre områder kan også Espace Killy ved Tignes og Val d'Isere, Sainte-Foy-Tarentaie og Montgenèvre anbefales.

Skiferie i Frankrig = Fransk cuisine og lokalt vin

Der er mange meninger om skiferie i Frankrig, men en ting er sikkert: Frankrig er ensbetydende med gode muligheder for at kombinere skiferien med ekstraordinær god mad fra det franske køkken. Det er ikke bare croissants, baguettes og god lokalt vin, man kan forvente sig på en skiferie til Frankrig, da mange skiområder også er begyndt at gå mere og mere op i de ekstraordinære madoplevelser. Langt de fleste skibyer har et stort udvalg af gode restauranter, men skal det være en helt særlig oplevelse, så kan man i De Tre Dale finde hele 10 restauranter med en eller flere michelin-stjerner. Eksempelvis byder Courchevel alene på 6 forskellige. Der er også gode muligheder for at spise ekstra godt i eksempelvis Les Deux Alpes og Chamonix.

Frankrig er populært blandt sæsonarbejdere

Okay, skibumser? Men Frankrig vurderes at være blandt de mest populære lande blandt nye og inkarnerede skibumser, det skyldes i høj grad adgangen til de meget store skiområder, så en skisæson aldrig bliver kedelig. Et minus ved Frankrig er, at det fortsat er svært at arbejde som skiinstruktør i landet, hvis man ikke er indfødt, da man så skal have den højeste uddannelse inden for området. Det betyder også, at det kan være svært at finde dansk skiskole i Frankrig. Der er dog en lang række andre sæsonjobs at få, så det må man ikke lade sig afskrække af.

Fakta om Frankrig

Højeste punkt: Mont Blanc, 4.867 m.
Valuta: 1 euro = 100 eurocent
Hovedstad: Paris
Sprog: Fransk
Indbyggertal: 57 mio.
Forvalgsnr.: 0033

Udvalgte skirejser fra Frankrig

Søg efter skirejser

Les Chalets du Soleil

Med ski-in/ski-out i Les Menuires ligger de store og lækre chaletlejligheder Les Chalet du Soleil, som skaber rammerne for en hyggelig skiferie.

Lejligheder "Le Machu Pichu"

I forlængelse af lejligehedkomplekset Les Temples du Soleil ligger bygningen Le Machu Pichu. I har ski-in / ski-out og adgang til samme faciliteter. Nyd wellness afdelingen med sauna, dampbad og 2 hottubs efter dagens skiløb. Nyd et måltid på restaurant La Grange hvor man kan tilkøbe halvpension eller kvartpension, hvis man vil slippe for at lave mad i lejligheden(Priser finder du når du trykker "Bestil nu"). Der er skishop og minimarked som sikrer de mest nødvendige indkøb. Sportcentret og snetorvet Læs mere

Résidence Les Chalets du Soleil

Résidence Les Chalets du Soleil består af 39 lejligheder, spredt over syv alpehytter. Beliggenheden er bare perfekt, helt oppe i alpehyttebydelen Reberty. Du kan vælge at bevæge dig ned i dalen - uanset om du drejer til højre eller til venstre, når du hurtigt pisterne, der kun ligger 300 meter væk. Supermarkedet ligger i gåafstand og du kan forkæle dig selv med en dejlig skønhedsbehandling i det nærliggende hotel Kaya. Résidence Les Chalets du Soleils lejligheder er luksuriøse og rummeligt Læs mere

Brugernes anmeldelser af Frankrig

Vi har lagt karakterer for alle destinationer i Frankrig sammen til én samlet karakter, som du kan se her.

Skiterræn
4,21
Liftsystem
3,88
Afterski
3,44
Byen
3,68
Børnevenlighed
3,74
Begyndervenlighed
4,09
Prisniveau
3,35
Offpiste
4,11
Samlet score er 3,81 stjerner ud af 5 . Baseret på. 2.132 anmeldelser.
STEDET - Anmeldt d. 28/09 2022 18:49 - Oprettet af Flemming Flej Jensen

I mine og min families øjne - det absolut bedste sted at tilbringe en skiferie. Siden nytåret 1996 hvor vi opdagede denne perle, har den ene af årets skiferier altid gået til LaClusaz, hvor skiløbet er godt og hvor man selvfølgelig finder en lejlighed, hvor man står på ski til og fra hoveddøren. Og så ikke at forglemme - maden Læs mere

Valloire en overset perle - Anmeldt d. 28/09 2022 18:49 - Oprettet af Carsten Andersen

Valloire er en, efter min mening, en overset perle. Byen ligger godt nok kun i 1400 meters højde, men de 2 bjergsider gør at du altid kan kører på ski. Byen er fantastisk hvis man går efter en stille rolig by, der har det hele. Butiks ejerne bor i byen året rundt, og derfor gør de alt for at få Læs mere

Det oversete nemt tilgængelige franske skisportsst - Anmeldt d. 28/09 2022 18:49 - Oprettet af Chr Ledertoug

Der er ikke mange danskere der kender Isola 2000, og det er faktisk synd. Isola ligge ca 90 minutters kørsel fra Nice lufthavn, og modsat mange af de andre franske skisportssted er det billigt og mindre overrendt. Dertil er der ofte rigtigt godt vejr pgra den meget sydlige beliggenhed - der er sågar kig til Middelhavet fra nogle af bjergtoppene Læs mere

Mere information om Frankrig under banneret

Artikler om skiferie til Frankrig

Ny lift til Tignes/Val d’Isere til vinteren 22/23

Ny lift og andre nyheder på vej i Valmorel

Kombinér festival med skiløb i Alperne

Nyt danskejet hotel og nye lifter til snesikkert skiområde


Kort over Frankrig

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Frankrig. Der er

Find tilbud på skirejser