Skiferie i Frankrig

Frankrig


En skiferie til Frankrig er for alle, som ikke vil gå på kompromis med skiløbet. Der findes i Frankrig flere hundrede attraktive skiområder, og der findes med garanti et område, som kan opfylde alle skiferie ønskerne uanset, om man søger et børnevenligt område, velpræparerede og mange pistekilometer eller helst vil have så meget skiløb i offpisten som muligt. Nogle franske områder er mere kendte end andre, som eksempelvis Alpe d'Huez, hvor Tour de France ofte ruller forbi om sommeren eller Val Thorens, som er berygtet for sin vilde afterski.

Danskernes top 10

  1. Val Thorens
  2. Avoriaz
  3. Alpe d´Huez
  4. Tignes
  5. Montgenèvre
  6. Val d´Isère
  7. Chamonix
  8. Serre Chevalier
  9. Valloire
  10. Valmorel

Glem fordommene om satellitbyer

I mange år har Frankrig haft et rygte om at have ucharmerende byer og ubehøvlet folkefærd, som kun ville snakke fransk. Det er dog en fordom man godt kan lægge på hylden. Satellitbyer er kendetegnet ved at den ligger over trægrænsen og er opstået kun på grund af skiløbet og er derfor en ucharmerende by, der kun lever om vinteren og gerne består af ensformige lejlighedskomplekser. I dag er det tværtimod en fordel, at være en højt beliggende satellitby. Et godt eksempel er Tignes og Val Thorens, som begge ligger i to af Frankrigs - måske verdens - absolutte bedste og største skiområder. De fleste ellers berygtede satellitbyer er i dag etablerede helårs byer, som sagtens kan leve op til den charmerende, hyggelige og livlige stemning, som man finder i mange andre skibyer. Franskmændene har desuden også fundet ud af, at de gerne vil have internationale turister til deres skisportssteder, så langt de fleste steder kan man klare sig ganske udemærket på engelsk.

Skiløb fra middelhavet til grænse til Schweiz

Frankrigs størrelse betyder, at skiområderne også spænder vidt og bredt. I de nordlige områder tæt på Schweiz og lufthavnen i Geneve kan man eksempelvis finde Portes du Soleil med populære Avoriaz, som mest kendte by. Men man må her heller ikke overse den skjulte perle Morzine, som ligger som en autentisk bjergby og giver adgang til samme store område, dog uden at være lige så turistet.

I det sydlige Frankrig findes områder som Isola 2000, som kun ligger 70 kilometer fra Nice og Middelhavet, og derfor får masser af sne i de ellers over 2000 meter høje bjerge. På grænsen til Schweiz og Italien i det østlige Frankrig finder man flere af de kendte franske skiområder og flere af Europas største og mest populære skiområder. De mest kendte områder her er: De Tre Dale, hvor man finder Val Thorens som den største by. Området hænger også sammen med byerne Les Menuires/St. Martin de Belleville og Courchevel. Dette er intet mindre end verdens største skiområde med mere end 600 pistekilometer. Espace Killy som består af aktive Tignes og traditionelle og charmerende Val d'Isere. Her finder man exceptionelt godt skiløb i et stort område med gode muligheder for både freestyle og freeride skiløb.

Paradiski med Les Arcs, Les Coches og La Plagne. Et eftertragtet offpisteområde med mindre og hyggelige byer i forskellige højder. Skiløbet går helt op i 3.240 meters højde.

Skiferie med børn i Frankrig

Rejser man på skiferie til Frankrig med børn, så kan man både overveje destinationen i forhold til pisternes sværhedsgrader, skiområdets tilgængelighed fra indkvartering og eventuelt, om der er dansktalende skiskole. Her kan Alpe d'Huez anbefales, både fordi områdets pister er velegnet til alle niveauer og der er masser plads til, at børn kan øve sig på ski. Der findes desuden hvert år flere danske skiinstruktører netop her. Det er også værd at se nærmere på Valloire, som dog ikke tilbyder dansk skiskole. Til gengæld får man et overskueligt skiområde med 150 pistekilometer, hvor der altid er en grøn eller blå vej ned fra toppen. Her er det desuden muligt at bo lige ud til pisten, så man blot skal få folk i skiene om morgen, fremfor at skulle slæbe alle ungernes udstyr. Også Valmorel, La Rosiere og Les Menuires har udmærkelse for at tage særligt hensyn til børn og deres familier.

Skiferie med fokus på offpist i Frankrig

Selvom der findes områder i Frankrig, som er gode til børnefamilier, så er Frankrig mere et trækplaster for erfarne skiløbere med hang til større udfordringer - gerne udenfor pisten. Det er ikke uden grund, for Frankrig rummer nogle af de bedste områder til offpiste i Europa. Søger man den dybe sne og de stejle bjergsider, så skal man kigge efter Chamonix, som er et absolut must for offpiste-skiløberen. En stor anbefaling er også La Grave, hvor man kan tage en lift op i 3.200 meters højde, hvorfra man udelukkende kan boltre sig i offpisten hele vejen ned. Af andre områder kan også Espace Killy ved Tignes og Val d'Isere, Sainte-Foy-Tarentaie og Montgenèvre anbefales.

Skiferie i Frankrig = Fransk cuisine og lokalt vin

Der er mange meninger om skiferie i Frankrig, men en ting er sikkert: Frankrig er ensbetydende med gode muligheder for at kombinere skiferien med ekstraordinær god mad fra det franske køkken. Det er ikke bare croissants, baguettes og god lokalt vin, man kan forvente sig på en skiferie til Frankrig, da mange skiområder også er begyndt at gå mere og mere op i de ekstraordinære madoplevelser. Langt de fleste skibyer har et stort udvalg af gode restauranter, men skal det være en helt særlig oplevelse, så kan man i De Tre Dale finde hele 10 restauranter med en eller flere michelin-stjerner. Eksempelvis byder Courchevel alene på 6 forskellige. Der er også gode muligheder for at spise ekstra godt i eksempelvis Les Deux Alpes og Chamonix.

Frankrig er populært blandt sæsonarbejdere

Okay, skibumser? Men Frankrig vurderes at være blandt de mest populære lande blandt nye og inkarnerede skibumser, det skyldes i høj grad adgangen til de meget store skiområder, så en skisæson aldrig bliver kedelig. Et minus ved Frankrig er, at det fortsat er svært at arbejde som skiinstruktør i landet, hvis man ikke er indfødt, da man så skal have den højeste uddannelse inden for området. Det betyder også, at det kan være svært at finde dansk skiskole i Frankrig. Der er dog en lang række andre sæsonjobs at få, så det må man ikke lade sig afskrække af.

Fakta om Frankrig

Højeste punkt: Mont Blanc, 4.867 m.
Valuta: 1 euro = 100 eurocent
Hovedstad: Paris
Sprog: Fransk
Indbyggertal: 57 mio.
Forvalgsnr.: 0033

Udvalgte skirejser fra Frankrig

Søg efter skirejser

Les Chalets du Soleil

Med ski-in/ski-out i Les Menuires ligger de store og lækre chaletlejligheder Les Chalet du Soleil, som skaber rammerne for en hyggelig skiferie.

Brugernes anmeldelser af Frankrig

Vi har lagt karakterer for alle destinationer i Frankrig sammen til én samlet karakter, som du kan se her.

Skiterræn
4,21
Liftsystem
3,88
Afterski
3,44
Byen
3,68
Børnevenlighed
3,74
Begyndervenlighed
4,09
Prisniveau
3,35
Offpiste
4,11
Frankrig har en samlet score på 3,81 stjerner ud af 5. Baseret på 2132 anmeldelser.
STEDET - Anmeldt d. 19/04 2020 17:17 - Oprettet af Flemming Flej Jensen

I mine og min families øjne - det absolut bedste sted at tilbringe en skiferie. Siden nytåret 1996 hvor vi opdagede denne perle, har den ene af årets skiferier altid gået til LaClusaz, hvor skiløbet er godt og hvor man selvfølgelig finder en lejlighed, hvor man står på ski til og fra hoveddøren. Og så ikke at forglemme - maden Læs mere

Valloire en overset perle - Anmeldt d. 19/04 2020 11:39 - Oprettet af Carsten Andersen

Valloire er en, efter min mening, en overset perle. Byen ligger godt nok kun i 1400 meters højde, men de 2 bjergsider gør at du altid kan kører på ski. Byen er fantastisk hvis man går efter en stille rolig by, der har det hele. Butiks ejerne bor i byen året rundt, og derfor gør de alt for at få Læs mere

Det oversete nemt tilgængelige franske skisportsst - Anmeldt d. 19/04 2020 09:30 - Oprettet af Chr Ledertoug

Der er ikke mange danskere der kender Isola 2000, og det er faktisk synd. Isola ligge ca 90 minutters kørsel fra Nice lufthavn, og modsat mange af de andre franske skisportssted er det billigt og mindre overrendt. Dertil er der ofte rigtigt godt vejr pgra den meget sydlige beliggenhed - der er sågar kig til Middelhavet fra nogle af bjergtoppene Læs mere

Indlæs flere anmeldelser

Derfor skal du overveje en skirejse til Frankrig

De franske vintre giver adgang til forrygende pister, hvor du kan stå på ski og snowboard med både nybegyndere, øvede og professionelle.

Frankrig har også en bid af alperne, og hvis du er vant til Østrig eller Schweiz, og du gerne vil prøve noget nyt, er det en god måde at finde nye pister, du kan suse ned ad.

Selvom Frankrig har et dårligt omdømme, når det kommer til evnen til at tale andre sprog, er der mange af de mest populære turistdestinationer, der sagtens kan tale både engelsk og tysk! Som tidligere nævnt er mange steder også blevet populære for sæson-arbejdere, og du vil nemt kunne finde skiguider og hoteller, der også taler dansk.

Tag på langrend i Frankrig

Frankrig byder på en masse smukke og gode skisportssteder. Næsten uanset årstiden kan du køre fra de hvide tinder til de vidunderlige dale, hvor du kan slappe af i fransk stil med vin og god mad på din skiferie til Frankrig.

Er du ikke til de høje pister, holder Frankrig også kilometervis af skønne langrendsspor, som du kan begive dig ud på. Nyd den smukke, rolige natur og sæt farten ned, så ferien nydes i bedste franske stil! Hvis dit formål med din skirejse Frankrig er at slappe af, har du valgt helt rigtigt.

Få pulsen op mens sindet falder til ro, når den franske kultur får indflydelse og hjælper skiene rundt mellem bjerge og gennem dale.

Skirejse til Frankrig: Gode råd

Selvom Frankrig udvikler sig med sproget, er det godt at undersøge på forhånd, om dit hotel, din skiguide eller skilærer taler et sprog, du er bekendt med. Det er særligt vigtigt, hvis du rejser med børn.
Lidt fransk er godt at kunne, ligesom det er godt at kunne lidt tysk i Tyskland, for beslutter du dig for at besøge et mindre, lokalt sted, eller vil du shoppe lidt i byen, kan det give dig et lille forspring. Imponer de lokale ved at vise interesse for sproget, så vil de ofte gøre deres bedste for at kommunikere!

Er du vant til skisport i andre områder, så husk, at Frankrig er unik, i hvert fald sammenlignet med Østrig, Tyskland og Schweiz. De deler bjergkæde og har overlap i kultur, men du vil også have en anden oplevelse, når de kommer til bl.a. mad og afterski.

Tag på afterski i Frankrig

afterski er også en mulighed i Frankrig. Som du kan læse længere oppe, går det for eksempel vildt for sig i Val Thorens, men mange andre byer har også gode muligheder, du kan udnytte.

afterski arrangeres ofte også af hotellet eller rejseselskabet, og er du nysgerrig, så hør, før du tager afsted. Det er også muligt at arrangere sin egen afterski, for er der én ting, Frankrig kan finde ud af, så er det barer.

Den vil du finde masser af uanset hvilket område, du vælger ? nogle vil være dyrere og mere sofistikerede vinbarer, mens andre vil passe mere til den typiske idé om afterski. Hvis du vil feste efter en lang dag på pisterne, så er der rig mulighed på en skirejse til Frankrig!

Artikler om skiferie til Frankrig

Hvid familiejul i ikoniske Chamonix

Liftnyheder: Ny gondol i Serre Chevalier

Nyheder fra Morzine-Avoriaz 2023/2024

Morzine-Avoriaz bliver endnu bedre til vinter


Kort over Frankrig

Her kan du se et kort med skiområderne i Frankrig. Klik på nålene for flere detaljer om skiområdet.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen