Bestil inden d. 20. december kl. 16:00 og modtag din pakke inden jul

Skiferie i Frankrig

Skiferie i Frankrig Skiferie i Frankrig byder på mange kendte skisportssteder, nogle er kendte både om sommeren og om vinteren. Om sommeren går Tour de France eksempelvis igennem Alpe d’Huez. I vinterhalvåret er der liv i de mange skisportssteder, som typisk er satellitbyer, der udelukkende er opstået pga. skisporten, og for den dels vedkommende ligger de mere eller mindre forladte hen om sommeren. Der findes ca. 400 skisportsbyer i de franske alper, hvoraf danske rejsebureauer arrangerer skirejser til ca. 40. Frankrig har flere gange været vært ved de Olympiske vinterlege, bl.a. i 1992 i Albertville, 1968 i Grenoble og 1924 i Chamonix.

Find skirejser til Frankrig

Skiløb fra middelhavet til grænsen til Schweiz

De nordlige områder tæt ved Schweiz og med nem flyforbindelse til Geneve lufthavn er eksempelvis Portes du Soleil med det populære Avoriaz som mest kendte by. I det sydlige Frankrig findes områder som Isola 2000, som ligger indenfor 100 km fra Middelhavet. Du finder flere af Europas største og mest populære franske skiområder i Alperne på grænsen til Schweiz og Italien. De mest kendte er:
Sidstnævnte byder bl.a. på skiløb og kanefart i byens gader, så skal man på skiferie i Frankrig med børn og vil til et af de store områder; er Avoriaz et glimrende forslag. Frankrig kan for nogle destinationers vedkommende betyde en lang køretur, og derfor bør du overveje at kigge efter de nordligst beliggende skiområder, når du vil køre i egen bil på skiferie til Frankrig.

Skiferie i Frankrig = Fransk vin og baguettes

Der er mange meninger om skiferie i Frankrig, men en ting er sikkert Frankrig er ensbetydende med gode muligheder for en frokost bestående af vin og baguettes eller en god gedigen hakkebøf med pommes frites (Steak Hache).

Frankrig er populært blandt skibumserne

Frankrig vurderes at være blandt de mest populære lande blandt nye og inkarnerede skibumser, det skyldes i høj grad adgangen til de meget store skiområder, så en skisæson aldrig bliver kedelig. På minus siden ved Frankrig er, det faktum at franskmændene desværre fortsat utrolig svært ved at acceptere skilærere fra andre lande, hvilket næsten årligt medfører konflikter blandt skiskoler og destinationer samt rejsebureauer, der ønsker at tilbyde skilærere der underviser på andre sprog som eksempelvis danske skilærere.

Artikler om Frankrig fra Skisport.dk

Brugerne om Frankrig

Vi har lagt karakterer for alle destinationer i Frankrig sammen til én samlet karakter, som du kan se her.

Skiterræn:
4,21
Liftsystem:
3,88
Afterski:
3,44
Byerne:
3,68
Børnevenlighed:
3,74
Begyndervenlighed:
4,09
Prisniveau:
3,35
Off-piste:
4,11
Samlet score er 3,81 / 5 ud fra 2132 anmeldelser.

Les Arc lejlighed | Skrevet den 06/12 2019 | Bedømmelse af Les Arcs

Oprettet af Rasmus Walter

Har man lyst til at prøve ski i Les Arcs, så har jeg en lejlighed som udlejes. Placeret i Arc 2000 med plads til 8 - god til 5.
Skriv mail for at få materiale. Der er ledige uger i 2019/2020 sæsonen.
Rasmus@123b.dk
Rasmus

Er denne kommentar til nogen hjælp?
Ja Nej

Et blandet gensyn med Valmorel | Skrevet den 13/02 2019 | Bedømmelse af Valmorel

Oprettet af Kentolesen

Efter at have besøgt Valmorel en hel del gange i 90'erne og oo'erne, gik årets skiferie atter til Valmorel efter en pause på 13 år. Besøget blev en lidt blandet fornøjelse, hvis vi starter med...
det positive så er Valmorel stadig en super hyggelig og charmerende by med gode resturanter og en del special butikker hvor der sælges lokale specialiteter, ost, skinke, pølser og vin mm og et ok ski terræn. Priserne på mad og vin på resturanterne i byen er generelt ok, det samme kan man ikke sige om priserne på de få resturanter som ligger ude på pisterne, her bliver der taget ved og priserne på en fadøl er på niveau med hvad man betaler i Paris centrum, dvs mellem 9 og 10 euro. De sidste 13 år har vi været på skiferie i Østrig og hvert år kan man se der er blevet investeret i liftsystemerne, dvs nye moderne lifte som er behaglige og hurtige, så derfor havde vi nok en forventning om at dette også var sket i Valmorel, men der blev vi skuffede, stadig masser af gamle træk lifte over alt, masser af gamle stole lifte som er langsomme mm og slet ikke lever op til hvad man forventer i 2019, kun 2 lifter er af nyere dato, Altispace og gondol liften, så det virker nærmest som tiden har stået stille. Man kan dog komme rundt uden at benytte træk lifte men så bliver men noget begrænset i sin muligheder da der er en del toppe man kun kan komme op på via træk lift.
Mht lejligheder i de franske alper skal man jo aldrig skue sine forventninger for højt op, men vi havde trods alt betalt lidt over 1000 euro for en 3 stjernet lejlighed(booket gennem IMMOBILIER SOLEIL), sjældent har jeg fået så lidt for 1000 euro, min påstand er at der intet er blevet gjort ved den lejlighed siden den blev bygget i 70'erne, totalt nedslidt, alt var ved at falde fra hinanden, der manglede alt hvad angår køkkengrej, glas bestik mm, ved henvendelse på kontoret lovede den smilende dame at få rettet op på manglerne med det skete ikke i de 7 dage vi var der, jeg tænker at hvis vi havde bestilt en 1 stjernet lejlighed var vi sikkert blevet in logeret i skur sammen med deres geder:) igen ikke hvad man forventer anno 2019. Ved tidligere besøg i Valmorel har byen altid været vel besøgt med en del mennesker på pisterne men denne var var der forbavsende få og vi havde nærmest det meste for os selv, selv på solskinds dage (dem var der en del af) var der ingen kø ved lifterne, så måske det hænger sammen med hvad jeg skrev tidligere, bare en tanke, vores familie er dog enige om at det var sidste besøg i Valmorel.
Læs mere

Er denne kommentar til nogen hjælp?
Ja Nej

Her kan du se et kort med skiområderne i Frankrig. Klik på nålene for flere detaljer om skiområdet.