Skiferie i Frankrig

Skiferie i Frankrig Skiferie i Frankrig byder på mange kendte skisportssteder, nogle er kendte både om sommeren og om vinteren. Om sommeren går Tour de France eksempelvis igennem Alpe d’Huez. I vinterhalvåret er der liv i de mange skisportssteder, som typisk er satellitbyer, der udelukkende er opstået pga. skisporten, og for den dels vedkommende ligger de mere eller mindre forladte hen om sommeren. Der findes ca. 400 skisportsbyer i de franske alper, hvoraf danske rejsebureauer arrangerer skirejser til ca. 40. Frankrig har flere gange været vært ved de Olympiske vinterlege, bl.a. i 1992 i Albertville, 1968 i Grenoble og 1924 i Chamonix.

Find skirejser til Frankrig

Skiløb fra middelhavet til grænsen til Schweiz

De nordlige områder tæt ved Schweiz og med nem flyforbindelse til Geneve lufthavn er eksempelvis Portes du Soleil med det populære Avoriaz som mest kendte by. I det sydlige Frankrig findes områder som Isola 2000, som ligger indenfor 100 km fra Middelhavet. Du finder flere af Europas største og mest populære franske skiområder i Alperne på grænsen til Schweiz og Italien. De mest kendte er:
Sidstnævnte byder bl.a. på skiløb og kanefart i byens gader, så skal man på skiferie i Frankrig med børn og vil til et af de store områder; er Avoriaz et glimrende forslag. Frankrig kan for nogle destinationers vedkommende betyde en lang køretur, og derfor bør du overveje at kigge efter de nordligst beliggende skiområder, når du vil køre i egen bil på skiferie til Frankrig.

Skiferie i Frankrig = Fransk vin og baguettes

Der er mange meninger om skiferie i Frankrig, men en ting er sikkert Frankrig er ensbetydende med gode muligheder for en frokost bestående af vin og baguettes eller en god gedigen hakkebøf med pommes frites (Steak Hache).

Frankrig er populært blandt skibumserne

Frankrig vurderes at være blandt de mest populære lande blandt nye og inkarnerede skibumser, det skyldes i høj grad adgangen til de meget store skiområder, så en skisæson aldrig bliver kedelig. På minus siden ved Frankrig er, det faktum at franskmændene desværre fortsat utrolig svært ved at acceptere skilærere fra andre lande, hvilket næsten årligt medfører konflikter blandt skiskoler og destinationer samt rejsebureauer, der ønsker at tilbyde skilærere der underviser på andre sprog som eksempelvis danske skilærere.

Artikler om Frankrig fra Skisport.dk

Brugerne om Frankrig

Vi har lagt karakterer for alle destinationer i Frankrig sammen til én samlet karakter, som du kan se her.

Skiterræn:
4,21
Liftsystem:
3,88
Afterski:
3,44
Byerne:
3,68
Børnevenlighed:
3,74
Begyndervenlighed:
4,09
Prisniveau:
3,35
Off-piste:
4,11
Samlet score er 3,81 / 5 ud fra 2132 anmeldelser.

Flaine - Vi kommer helt sikkert igen | Skrevet den 13/02 2020 | Bedømmelse af Flaine

Oprettet af Betina S.a.

Vi - en familie med 5 voksne (far, mor og 2 børn + kæreste over 18 år)er netop hjemkommet fra en uges skiferie i Flaine (uge 5) og området får ligesom vores indkvartering de bedste anbefalinger herfra...
. Vi boede på Premium Résidence les Terasses d*Eos (booket gennem Sunweb)med ski in -out, jacuzzi og udendørs opvarmet pool. Lejligheden i 2 plan havde 3 badeværelser, 2 soveværelser, stor stue med opholds- og spisestue i et og med et mindre integreret veludstyret køkken med ovn, mikroovn, 4 kogeplader, brødrister, kaffemaskine og opvaskemaskine. Der var 2 balkoner med plastmøbler. Lige foran skiopbevaringsrummet går der en sti der førte ned til en stolelift, hvorfra man kommer videre ud i skiområdet. Når man skal hjem fører en træklift en op i terrænet, hvorfra man løber til en stolelift og løber hjem derfra, simpelthen så nemt. 2 dage i løbet af ugen stod hotellet klar med vin chaud og varm kakao samt bål, lige udenfor skiopbevaringsrummet.
Selve skiområdet er også meget varieret og overskueligt og hænger godt sammen. Der var aldrig overfyldt på pisterne. Der er rigtig mange blå og røde pister, men der er også grønne og få sorte. De sorte er upræparerede, i hvert fald dem vi så. Der findes bl.a. en lang blå piste på 14 km., som vi også prøvede, de første 11 km var rigtig fine, men så kom vi ned i områder hvor der i den grad manglede sne (vi fik efterfølgende 2 dage med sne) samt der var et ultra smalt stykke vi skulle igennem (skrænt til den ene side uden net og klippe på den anden side) ellers en meget fin lang tur, men vær dog opmærksom på at man skal med bus hjem derfra.
Om liftforholdene kan vi sige, at der i Flaine er rigtig mange tallerkenlifte, nogle få enddog svære tallerkenlifte, forstået på den måde at de drejer skarpt el. hopper lidt og nogle ture er også meget lange, men det står på skiltet ved liften om den er svær (difficult). Der var heller ingen visir på stoleliftene, som vi kender det fra f.eks, Østrig. Vi stod næsten aldrig i kø ved lifterne.
Prisniveauet i restauranterne på pisten er generelt højere end i Østrig, men når det er sagt så fandt vi også nogle hvor du f.eks. kan få en burger el. panini for 10 euro ellers er niveauet typisk 12-17 euro for mad (fine anrettede portioner) og 4-6 euro for drikkevarer.
Alt i alt havde vi en fantastisk uge i Flaine med blandet vejr, god indkvartering, en by med alt hvad du har brug for på en ferie og vi kommer helt sikkert igen.
Læs mere

Er denne kommentar til nogen hjælp?
Ja Nej

Fantastisk skiområde. | Skrevet den 20/01 2020 | Bedømmelse af Val Thorens

Oprettet af Joern-M

Det område er nok det bedste jeg har prøvet. Terræn og liftsystem hænger super godt sammen. Byen er ikke så forfærdelig som man vil gøre den til. Da jeg ikke har børn eller nybegyndere med, dyrker aft...
erski og Off-pisten ikke rigtig var mulig pga. manglende nysne har jeg valgt ikke at kommentere det.
Læs mere

Er denne kommentar til nogen hjælp?
Ja Nej

Her kan du se et kort med skiområderne i Frankrig. Klik på nålene for flere detaljer om skiområdet.