Skiferie i Saalbach

Saalbach (Østrig)


Saalbach er en af de klassiske destinationer for skiferie i Østrig. Stedet kalder sig selv Skicirkus Saalbach Hinterglemm. Et lidt utraditionelt cirkus, hvor ski - og i særdeleshed afterski - er i højsædet. Sammenslutningen med Fieberbrunn gør, at området samlet kan tilbyde 270 pistekilometer.

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Saalbach
Skiområdet: 1003-2100 m.o.h.
Byen: 1003 m.o.h.

270 km pister i alt
140 km blå
110 km rød
20 km sort

Lifter: 70 stk. / 120.000 pers/time

Slæbelifter: 20
Stolelifter: 22
Kabinelifter: 28
Mere information om Saalbach under banneret

Saalbach byder på varierede pister og en unik freeride park

I Saalbach finder man et af Østrigs største skiområder, hvor man næppe kommer til at mangle pistekilometer på skiferien. Der er hele 140 kilometer blå, 112 kilometer rød og 18 kilometer sorte pister og med hele 70 lifter i området, er det nemt at komme til toppen uden alt for lange liftkøer. I skiområdet finder man også 60 hyggelige hytter, hvor man i løbet af dagen kan holde pauser og få stillet sin sult.

Der findes i området også en freeride park. Det er en kombination af de to stilarter freestyle, som typisk består af hop og rails, og freeride, hvor man jagter den dybe og uberørte sne. Den ligger ved lift L6 Muldenbahn 8er og byder op til leg på specialdesignede forhindringer, som er integreret i det naturlige terræn. Den er det perfekte sted at starte, hvis man gerne vil begynde at dyrke freestyle eller freeride.

Læs meget mere om skiområdet på siden med pistekortet fra Saalbach.

Et offpistmekka uden lige

Foruden rigeligt med pistekilometer, så er Saalbach også kendt for sine exceptionelle gode forhold til offpistskiløb. Faktisk er Skicircus Saalbach Hinterglemm et mekka fyldt med luftigt puddersne og uendelige linjer på bjerget, man kan udforske. Offpisten er så god, at verdens største offpistkonkurrence Freeride World Tour typisk har et stop netop her. Det danske mesterskab i freeride bliver ligeledes afholdt i Skicircus Saalbach Hinterglemm.

Er 270 kilometer pister og endeløst offpist ikke nok, så kan man med liftkortet Alpin Card få adgang til både Schmittenhöhe i Zell am See og gletsjerskiområdet Kitzsteinhorn Kaprun. Dermed kan man på ét liftkort få tre regioner og hele 408 pistekilometer at udforske.

Europas bedste afterski findes i Saalbach

Netop afterski er en de ting, som Saalbach er særligt kendt for, og på en skiferie til Saalbach er det en del af oplevelsen at afprøve den berygtede afterski-stemning i byen, som forøvrigt er kåret til at være verdens bedste. Har man været på bare at par skiferier, særligt i Østrig, så ved man, at det ikke siger så lidt. Derfor har Saalbach også et af Østrigs - måske endda verdens - mest populære afterskisteder. Stedet hedder Hinterhag, som ligger for toppen af Turmlift, lige inden man når ned til Saalbach by.
Vil man prøve en anderledes afterski-aktivitet, så kan man i Hinterglemm, kun en lille køretur fra Saalbach, besøge et snapsebryggeri for bunden af Reiterkogelbahn. Der er rig mulighed for at prøve en af de lokale snapse, og der er åbent hver dag til kl. 18:00 undtaget søndag.

Saalbach - en klassisk alpelandsby

Selve Saalbach by er en traditionel alpelandsby med både løg-kuppelkirke og en flod, der strømmer igennem. Der er generelt en hyggelig østrigsk stemning og rig mulighed for både at spise godt, og blive underholdt efter endt skidag. I byen findes omkring 70 restauranter, så der er noget for enhver smag. Skal det være hurtigt og helt uformelt, så kan Bobby’s Pub anbefales. Den ligger i nærheden af Schattberg-gondolen og tiltrækker særligt de unge. Der er her mulighed for både at spille bowling, pool, dart og bordfodbold, og menukortet består primært af pizza, kebab og burger. Skal det være mere traditionelt, så findes der Hotel Peter i Saalbachs hovedgade. Her serverer lederhosenklædte Peter selv, og der kan spise lokale østrigske retter. Er der en særlig anledning, så kan man tage på Arte Vinum, som ligger i Hinterglemm. Her er der skruet helt op for den østrigske stemning kombineret med gourmetmad, levende lys og vine i topkvalitet.

Udvalgte skirejser fra Saalbach

Søg efter skirejser

Skinetworks Hotel Pinzgauerhof

Nortlanders charmerende og ældre hotel med halvpension og skiløb til og fra døren er perfekt beliggende i hjertet af Hinterglemm.

Hotel Sonne 2-5 personer

Bo centralt tæt ved Saalbach - lækkert familiehotel med højt service niveau. Her er restaurant og bar samt wellnessafdeling med swimmingpool, sauna, udendørs jacuzzi samt plads til børnene med lille biograf. Desuden fitnessrum og spillerum. Ca. 900 m til liften, og du kan benytte hotellets egen gratis transfer - også hvis du skal til centrum. Er sneen til det, er det muligt at stå på ski tilbage til hotellet. 6 dage om ugen gratis underholdning for børn i form af miniklub Læs mere

Hotel "Das Neuhaus"

Hotel Das Neuhaus ligger godt placeret midt på gågaden i skønne Saalbach. Med kun få minutters gang til den store lift, Bernkogelbahn, der nemt og hurtigt fører jer op i bjergene. Hotellet har 77 værelser, indrettet med en minibar, et fladskærms TV med satellitkanaler og wi-fi. På badeværelserne har gæsterne adgang til bruser, hårtørrer og morgenkåber. Dit ophold er med halvpension, hvilket betyder, at du hverken skal sørge for morgenmad eller aftensmad, for det gør hotellet for dig. En stor Læs mere

Billeder og video fra Saalbach


Brugernes anmeldelser af Saalbach

Skiterræn
4,14
Liftsystem
4,06
Afterski
4,41
Byen
4,15
Børnevenlighed
3,63
Begyndervenlighed
3,38
Prisniveau
3,19
Offpiste
2,87
Saalbach har en samlet score på 3,73 stjerner ud af 5. Baseret på. 221 anmeldelser.
Skileje i Saalbach? - Anmeldt d. 07/10 2022 01:34 - Oprettet af C. Hansen

Vi skal til Saalbach i uge 7. Vi skal leje ski og støvler til vores 2 børn (10 og 13). De priser jeg er stødt på indtil nu lyder på ca. 80 EUR/person, typisk plejer vi at betale ca. 50 EUR/person.Er der nogle har erfaringer med billigere steder i Saalbach-området? Vi overnatter i Maierhofen den første nat og derefter Læs mere

Super og moderne - Anmeldt d. 07/10 2022 01:34 - Oprettet af Jesper Jørgensen

Dejligt område hvor alle gamle lifte er skiftet ud med nye kabiner eller stolelifte. Der er ingen træklifter tilbage i hovedområdet og alt er topmoderneAlt fungerer perfekt og er virkelig super. Byen er enormt hyggelig og hele skiområdet virker bare godt. Du strander aldrig og kan ikke løbe forkert. Du ender altid ved en hovedlift. Læs mere

Saalbach Hinterglemm julen 2017/18 - Anmeldt d. 07/10 2022 01:34 - Oprettet af Jens

Vi var 8 voksne som boede på Hotel Gungau i julen 2017/18 i Hinterglemm ved siden af Saalbach.Hel skiområdet er oplagt til at lave ture/udflugter rundt i området da du kører på begge sider af en langt dal. Der er fortrinsvis røde og blå løfper, med et super effektivt liftsystem, mange helt nye lifte - ingen slæbe lifte som Læs mere

Mere information om Saalbach under banneret

Snemeldinger og vejr

Fredag
Let skyet
Let skyet
21ºC
6ºC
0,0 mm
1,2 m/s
nordøst
Lørdag
Regnbyger
Regnbyger
16ºC
6ºC
5,2 mm
1,7 m/s
nord-nordøst
Søndag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
17ºC
9ºC
0,0 mm
1,8 m/s
øst
Mandag
Delvist skyet
Delvist skyet
18ºC
8ºC
0,0 mm
1,3 m/s
nord-nordøst

Kort over Saalbach

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Saalbach. Klik på nålene for mere info. Der er 1210 km fra Kolding til Saalbach.

Find tilbud på skirejser