Skiferie i Saalbach

Saalbach (Østrig)


Saalbach er en af de klassiske destinationer for skiferie i Østrig. Stedet kalder sig selv Skicirkus Saalbach Hinterglemm. Et lidt utraditionelt cirkus, hvor ski - og i særdeleshed afterski - er i højsædet. Sammenslutningen med Fieberbrunn gør, at området samlet kan tilbyde 270 pistekilometer.

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Saalbach
Skiområdet: 1003-2100 m.o.h.
Byen: 1003 m.o.h.

270 pister i alt
140 km blå
110 km rød
20 km sort

Lifter: 70 stk. / 120.000 pers/time

Slæbelifter: 20
Stolelifter: 22
Kabinelifter: 28

Saalbach byder på varierede pister og en unik freeride park

I Saalbach finder man et af Østrigs største skiområder, hvor man næppe kommer til at mangle pistekilometer på skiferien. Der er hele 140 kilometer blå, 112 kilometer rød og 18 kilometer sorte pister og med hele 70 lifter i området, er det nemt at komme til toppen uden alt for lange liftkøer. I skiområdet finder man også 60 hyggelige hytter, hvor man i løbet af dagen kan holde pauser og få stillet sin sult.

Der findes i området også en freeride park. Det er en kombination af de to stilarter freestyle, som typisk består af hop og rails, og freeride, hvor man jagter den dybe og uberørte sne. Den ligger ved lift L6 Muldenbahn 8er og byder op til leg på specialdesignede forhindringer, som er integreret i det naturlige terræn. Den er det perfekte sted at starte, hvis man gerne vil begynde at dyrke freestyle eller freeride.

Læs meget mere om skiområdet på siden med pistekortet fra Saalbach.

Et offpistmekka uden lige

Foruden rigeligt med pistekilometer, så er Saalbach også kendt for sine exceptionelle gode forhold til offpistskiløb. Faktisk er Skicircus Saalbach Hinterglemm et mekka fyldt med luftigt puddersne og uendelige linjer på bjerget, man kan udforske. Offpisten er så god, at verdens største offpistkonkurrence Freeride World Tour typisk har et stop netop her. Det danske mesterskab i freeride bliver ligeledes afholdt i Skicircus Saalbach Hinterglemm.

Er 270 kilometer pister og endeløst offpist ikke nok, så kan man med liftkortet Alpin Card få adgang til både Schmittenhöhe i Zell am See og gletsjerskiområdet Kitzsteinhorn Kaprun. Dermed kan man på ét liftkort få tre regioner og hele 408 pistekilometer at udforske.

Europas bedste afterski findes i Saalbach

Netop afterski er en de ting, som Saalbach er særligt kendt for, og på en skiferie til Saalbach er det en del af oplevelsen at afprøve den berygtede afterski-stemning i byen, som forøvrigt er kåret til at være verdens bedste. Har man været på bare at par skiferier, særligt i Østrig, så ved man, at det ikke siger så lidt. Derfor har Saalbach også et af Østrigs - måske endda verdens - mest populære afterskisteder. Stedet hedder Hinterhag, som ligger for toppen af Turmlift, lige inden man når ned til Saalbach by.

Vil man prøve en anderledes afterski-aktivitet, så kan man i Hinterglemm, kun en lille køretur fra Saalbach, besøge et snapsebryggeri for bunden af Reiterkogelbahn. Der er rig mulighed for at prøve en af de lokale snapse, og der er åbent hver dag til kl. 18:00 undtaget søndag.

Saalbach - en klassisk alpelandsby

Selve Saalbach by er en traditionel alpelandsby med både løg-kuppelkirke og en flod, der strømmer igennem. Der er generelt en hyggelig østrigsk stemning og rig mulighed for både at spise godt, og blive underholdt efter endt skidag. I byen findes omkring 70 restauranter, så der er noget for enhver smag. Skal det være hurtigt og helt uformelt, så kan Bobby’s Pub anbefales. Den ligger i nærheden af Schattberg-gondolen og tiltrækker særligt de unge. Der er her mulighed for både at spille bowling, pool, dart og bordfodbold, og menukortet består primært af pizza, kebab og burger. Skal det være mere traditionelt, så findes der Hotel Peter i Saalbachs hovedgade.

Her serverer lederhosenklædte Peter selv, og der kan spise lokale østrigske retter. Er der en særlig anledning, så kan man tage på Arte Vinum, som ligger i Hinterglemm. Her er der skruet helt op for den østrigske stemning kombineret med gourmetmad, levende lys og vine i topkvalitet.

Udvalgte skirejser fra Saalbach

Søg efter skirejser

Apartment Bei Lisa

Vil du gerne have alt, du har brug for skiferien, indenfor få minutters gang? Så er du kommet til det rette sted!

Residence Saalbach

Selections Residence Saalbach er en af vores mest populære indkvarteringer i Saalbach. Her bor du både i centrale og rolige omgivelser, mellem Bernkogel Bahn og Kohlmais liften, hvor du herfra kan tage op og udforske Saalbachs skønne skiområde. Efter en dag på pisten, kan du med fordel slappe af i hotellets saunaområde, eller nyde en forfriskning på den store solterasse. Du indkvarteres i rummelige og moderne lejligheder, og lejlighederne kan rumme fra 2-10 personer. Vi anbefaler Residence Saalbach til dig Læs mere

Billeder og video fra Saalbach


Brugernes anmeldelser af Saalbach

Skiterræn
4,14
Liftsystem
4,06
Afterski
4,41
Byen
4,15
Børnevenlighed
3,63
Begyndervenlighed
3,38
Prisniveau
3,19
Offpiste
2,87
Saalbach har en samlet score på 3,73 stjerner ud af 5. Baseret på 221 anmeldelser.
Skileje i Saalbach? - Anmeldt d. 18/01 2020 13:13 - Oprettet af C. Hansen

Vi skal til Saalbach i uge 7. Vi skal leje ski og støvler til vores 2 børn (10 og 13). De priser jeg er stødt på indtil nu lyder på ca. 80 EUR/person, typisk plejer vi at betale ca. 50 EUR/person.Er der nogle har erfaringer med billigere steder i Saalbach-området? Vi overnatter i Maierhofen den første nat og derefter Læs mere

Super og moderne - Anmeldt d. 11/09 2019 20:24 - Oprettet af Jesper Jørgensen

Dejligt område hvor alle gamle lifte er skiftet ud med nye kabiner eller stolelifte. Der er ingen træklifter tilbage i hovedområdet og alt er topmoderneAlt fungerer perfekt og er virkelig super. Byen er enormt hyggelig og hele skiområdet virker bare godt. Du strander aldrig og kan ikke løbe forkert. Du ender altid ved en hovedlift. Læs mere

Saalbach Hinterglemm julen 2017/18 - Anmeldt d. 26/03 2018 19:58 - Oprettet af Jens

Vi var 8 voksne som boede på Hotel Gungau i julen 2017/18 i Hinterglemm ved siden af Saalbach.Hel skiområdet er oplagt til at lave ture/udflugter rundt i området da du kører på begge sider af en langt dal. Der er fortrinsvis røde og blå løfper, med et super effektivt liftsystem, mange helt nye lifte - ingen slæbe lifte som Læs mere

Indlæs flere anmeldelser

Snemeldinger og vejr

Lørdag
Let regn
Let regn
13ºC
5ºC
0,2 mm
1,9 m/s
nord
Søndag
Delvist skyet
Delvist skyet
15ºC
8ºC
0,6 mm
2,0 m/s
nord-nordvest
Mandag
Kraftig regn
Kraftig regn
15ºC
8ºC
7,2 mm
1,9 m/s
nordvest
Tirsdag
Let skyet
Let skyet
25ºC
9ºC
0,0 mm
1,6 m/s
øst-sydøst

Derfor skal du vælge en skiferie i Saalbach

Saalbach er ét af de mest populære steder i Østrig til skirejse, og derfor er området udmærket klar over, hvad de laver. Hvis du vil have en skiferie, der har lidt af det hele, er det her det rette område.

Uanset om du søger de lange pister, det vilde terræn, de gode restauranter eller de bedste barer til afterski, så er der noget for enhver smag i Saalbach. Både børn og voksne, unge og gamle, kan lære at stå på ski i det her område eller udfordre deres grænser.

Desuden er det et fantastisk smukt skisportsområde. De fjerne tinder og det hvide landskab giver de perfekte omgivelser til en forrygende skirejse i Saalbach, uanset hvem du er afsted med. Søger du information om noget bestemt, kan du finde det i ét af sidens andre afsnit - så er du godt klædt på til skiferien til Saalbach.

På afterski i Saalbach

Afterski er populært hos unge og voksne, der gerne vil have lidt fest efter en dag i sneen. Og Saalbach ved, hvordan man varter skiløbere op!

De tre primære barer, der byder på afterski, er Scwips Après-Ski, OFF PISTE BAR og Hinterhag Alm. Shcwips Après-Ski har de bedste anmeldelser på Google, nemlig 4,3 ud af 5 stjerner, men de to andre er lige i hælene med 4,2 stjerner hver. Hinterhag Alm roses til skyerne på Tripadvisor.

Alle tre barer har moderate priser, der ligger mellem 60-150,- kroner - selvfølgelig alt efter, hvad du skal have. Alle tre steder serverer mad i et givent tidsrum, men vær ude i god tid, for som tidligere nævnt er der tale om ét af verdens bedste og mest populære afterski-steder!

Foruden de tre barer er der også masser af hoteller og restauranter, der holder afterski-arrangementer. Her kan der dog være regler om, at det fx kun er hotellets egne gæster, der kan deltage.

Goaßstall er en bar og restaurant, der ligger lige under Reiterkohelbahn. Der er åbent fra 10 om formiddagen til 2 om natten, hvor du kan slå dig løs med afterski!

Restauranter i Saalbach

Med godt og vel 70 restauranter i byen er der masser af spisesteder at vælge imellem, hvis du ikke vil spise på dit hotel eller lave mad selv.

Ifølge Tripadvisor er den mest populære restaurant i Salssbach Westernstadl Altachhof, som har 4,5 ud af 5 stjerner. Prisen er i den højere ende, men atmosfæren roses som hyggelig. Maden er i mere klassisk østrigsk stil, og restauranten, som ligger midt på én af pisterne ved Bernkogelbahn, er åbent fra klokken 12:00 til midnat. Der serveres også vegetarisk og vegansk mad.

Vil du have noget mere luksuriøst, skal du se mod restauranten Altitude, som vandt Travellers' Choice på Trust Pilot i 2022. Altitude er et steakhouse, men er også vegetarvenlig. Restauranten er placeret tæt på Reiterkogelbahn.

Er det billig frokost, du søger, er Pfefferalm én af de bedste restauranter at søge mod. Der er åbent fra 10 til 17 alle dage (på nær mandag), hvor der serveres tysk/østrigsk mad midt på pisten Pfefferweg. Stedet er vegetarvenligt, og du kan også fange en tidlig aftensmad, hvis behovet er der.

Tag børnene med på en skiferie til Saalbach

Børn kan ikke altid håndtere hele dage på ski, men det skal ikke være ensbetydende med, at resten af dagen bliver kedelig! Der er masser af aktiviteter for hele familien i på en skirejse til Saalbach - også nogle, der foregår på pisterne.

Med Skicircus Saalbach Hinterglemm kombineres ski med sjov og leg, så børnene får en god oplevelse i sneen. Forældre og værger kan sagtens lege med, når evnerne sættes på prøve i det hvide eventyrland!

Afterski er desuden ikke kun for voksne - ikke denne type, i hvert fald! Varm chokolade eller alm dudler tager over for fadøl og snaps, så både børn og voksne kan være med efter en lang dag på pisterne. Kælkene findes frem og kan suse 3, 5 kilometer nedad, og familier kan dyste mod hinanden i venlig konkurrence.

Sidst er det altid godt at se på forhånd, om der er en børneklub på dit hotel eller ét i nærheden. Det kan være berigende for børnene at være sammen med andre på deres egen alder, og forældrene kan få en pause, mens skiguiderne tager over.

Artikler om skiferie til Saalbach

Ny lift til Skicircus Saalbach til vinteren 23/24

Ny navigationsapp skal gøre skioplevelsen bedre og mere sikker

Hvad laver skiområderne udenfor sæsonen?

Endnu en ny lift til Skicircus Saalbach


Kort over Saalbach

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Saalbach. Klik på nålene for mere info. Der er 1210 km fra Kolding til Saalbach.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen