Tag på weekendski i Norge


Norge er én af de mest populære lande blandt danske skiløbere - især, når det gælder korte skiferier og forlængede weekender. Flere af os har fået øjnene op for, hvor fantastisk en hytte-skiferie I Norge kan være. Mange elsker:

  • Hvor afslappende, det er at tage færgen mod Norge og spille kort med familien eller læse i en god bog.
  • Hvor dejligt det er at sidde foran knitrende pejseild i en norsk bjælkehytte, mens sneen ligger i tykke dyner udenfor.
  • Og hvor hyggeligt det er at lave mad og bruge tid sammen om aftenen.

4 oplagte destinationer til en skiweekend i Norge

Hvis du gerne vil på weekendski i Norge, er der mange destinationer at vælge imellem - herunder kan du læse om fire af de mest oplagte.

#1 Telemarken - Ski tæt på Oslo

Kun få timers kørsel fra færgehavnene i Larvik og Oslo ligger Norges største skiregion – Telemarken. Her er masser af muligheder for overnatning i byer som Gaustablik, Rauland, Kongsberg og Vrådal. I området er der næsten endeløse muligheder for langrend, og de alpin-hungrende har også noget at komme efter. Du kan eksempelvis købe det såkaldte 'Telemark Super Ski-liftkort' til alpint skiløb i 8 skiområder i Telemarken. 

Læs om vores besøg i Rauland og Vrådal her. Eller vores besøg i Gaustablikk her.

#2 Hovden - største skiområde i Sydnorge

En tand længere vestpå finder du Hovden, der rangerer som nummer 8 på nordmændenes egen top 10-liste over de bedste langrendssteder. Hovden er samtidig den største ski-destination i det sydlige Norge, hvilket betyder rigtigt fine forhold - også for alpinski. Vi har tidligere været på skitur til Hovden, du kan læse vores anmeldelse af Hovden her. En oplagt destination til ski i Sydnorge.

#3 Holmenkollen/Nordmarka - Sublimt langrendsområde tæt på Oslo

Mange danskere ved nok ikke, at der er et sublimt langrendsområde lige uden for Oslo. Og altså ultratæt på færgehavnen. Holmenkollen er startsted for langrend på utallige, velpræparerede løjper i Nordmarka. Her kan du kombinere storbyferien med skituren. Er der alpine skiløbere i dit selskab, skal du ikke vælge dette område.

#4 Norefjell - faldhøjde på over 1.000 meter tæt på Oslo

Fra Oslo er der kun 100 km og under to timers kørsel nordpå til Norefjell, der også er på den norske top ti rangliste over bedste langrendssteder. Her kan du også opleve det fine alpin-område. Faktisk kan Norefjell diske op med en piste, hvor faldhøjden er 1.010 meter, hvilket mange steder i Alperne ikke kan byde på. Området er blevet udviklet kraftigt i de senere år. Vi har tidligere også været på ski i området, læs vores test af Norefjell her.

Snesikre områder til en forlænget weekend på ski i Norge

Vil du være (cirka) 100% sikker på store mængder sne, kan du vælge at bruge et par timer mere på transport og tage til eksempelvis Geilo eller Hemsedal, der begge ligger i ca 800 meters højde. Begge steder har nogle af Norges største alpincentre. Og begge steder – især Geilo - byder på virkeligt godt langrendsløb. Geilo og Hemsedall har vi også tidligere besøgt, læs om besøget i Geilo her. Eller vores test af Hemsedal her.

Kør-selv skiweekend i Norge

Rigtigt mange veje fører til Norge. Vælger I at køre selv, og bor I på Sjælland, er det mest oplagte valg at sejle med DFDS fra København til Oslo. Man kan vælge at køre den lange vej i bil op gennem Sverige – evt spare en overnatning ved at køre om natten. Men der er langt!Endelig kan I vælge at flyve fra København til Oslo. Men så vil I mangle bilen, når I når frem.
For jyske bilister – især midtjyder og nordjyder - ligger Norge snublende tæt på. Og der er hele tre færgeruter at vælge imellem:
  1. I kan sejle fra Hirtshals til Larvik (eller Kristianssand) med Colorline.
  2. Eller fra Hirtshals til Langesund (tæt på Larvik) med Fjordline.
  3. Eller fra Frederikshavn til Oslo med DFDS.

Læs mere om færger til Norge her.

Tag et godt kig på færgetiderne

Færgerne sejler oftest i dagtimerne og ankommer om eftermiddagen eller ved aftenstid. Det giver en overnatning på skistedet, FØR skiløbet starter. På nogle ruter er der dog flere ugentlige afgange og derfor også flere muligheder for at sejle om natten.

RuteFærgeselskabAntal afgangeEstimeret tid
København - Oslo

 7 ugentlige afgange

 17t 15m

Frederikshavn - Oslo

 6 ugentlige afgange

 9t 30m

Hirtshals - Bergen

7 ugentlige afgange 16t 30m
Hirtshals - Kristiansand

3 daglige afgange

14 ugentlige afgange

2t 15m

3t 15m

Hirtshals - Stavanger 7 ugentlige afgange 10t 30m
Hirtshals - Langesund

7 ugentlige afgange 4t 30m
Hirtshals - Larvik 14 ugentlige afgange 3t 45m

Pakkerejser til Norge er ofte billige

Da det er meget let at booke en færgeoverfart, kan du vælge at tage dig af hytte/hotel-bookingen også. Det gode ved at booke selv er, at I selv kan planlægge, hvor længe I vil afsted på en kort skiferie til Norge.

Er I lidt fleksible, Kan I spare tid ved at vælge pakkerejser, der er meget svære at trumfe på prisen. Vi anbefaler, at I søger efter skiweekender til Norge hos os, inden I kaster jer ud i selv at være rejsearrangør. Rejsedatabasen samler udbydernes ledige rejser og muligheder, så du slipper for at ringe i øst og vest for at finde en hytte i Norge.

Oven i priserne kommer udgifter til: Benzin, mad og evt. liftkort samt leje af skiudstyr.
Var det alligevel ikke Norge du ville til, finder du de gode tips til weekend i: Sverige, Østrig, Frankrig og Italien her.

Nedenfor finder du alle korte skirejser(mindre en 5 dage) til Norge.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen