Skiferie i Val Thorens

Val Thorens (Frankrig)


Val Thorens ligger i Tarentaisedalen og er den højst beliggende skisportsby i Europa –beliggende i 2.300 meters højde. Dette garanterer god sne på skiferien uanset, om du starter tidligt i november eller vil have de sidste sving i forårssolen i april. Vælger man at købe liftkort til naboområderne og få et liftkort til ”De Tre Dale” er der mulighed for at køre på ski i både Val Thorens og de to andre dale, Courchevel og Méribel. I alt er Læs mere

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Val Thorens
Skiområdet: 1300-3200 m.o.h.
Byen: 2300 m.o.h.

600 pister i alt
200 km blå
250 km rød
150 km sort

Lifter: 189 stk. / 260.000 pers/time

Slæbelifter: 86
Tog/baner: 3
Stolelifter: 66
Kabinelifter: 35

Fantastiske Val Thorens

Beliggenheden betyder, at man altid kan være sikker på at finde fantastisk sne i skiområdet omkring byen. Val Thorens har åbent for skiløbere og garanterer sne fra det tidlige november til sent i april, hvor der også er god mulighed for at mærke den første forårssol varme kinderne på bjerget. Det er blot en af tingene, der gør, at Val Thorens virkelig er en drømmedestination for skiløbere verden over.

Tidligere er Val Thorens også blevet kåret til at være verdens bedste skiområde flere år i træk – så der er noget om snakken!

600 kilometer pister

Val Thorens ligger som måske den mest kendte by i skiområdet ’De Tre Dale’. Foruden Val Thorens, så er der på en skiferie hertil også mulighed for at udforske de to andre dale, hvor man finder byerne Courchevel og Méribel.

Det kræver blot at man vælger liftkortet til alle tre dale. Tilsammen tilbyder de tre dale hele 600 kilometer pister, hvorfor der ikke er risiko for at løbe tør for muligheder på en skiferie til Val Thorens. Alene i Val Thorens findes der 150 pistekilometer, hvorfor denne dal alene heller ikke er et lille skiområde.

De mange højdemeter i området giver mulighed for varierende terræner og udfordrende pister for skiløbere på alle niveauer. Fra brede og åbne pister til dyb puddersne og stejle nedkørsler, er der noget for enhver smag.

Der er også mulighed for at besøge byerne St. Martin de Belleville, Orelle og Les Menuires, der alle er en del af det samlede skisportsområde.

Fra Orelle går der en lift ned på den anden side af bjerget, hvorfra man i bil eller bus kan komme til skiområdet Valloire og Valmeinier, og naturligvis også den anden vej, hvis man omvendt vil have en dagstur til Val Thorens. Når man kører op til Val Thorens, passerer man gennem Les Menuires, og får en forsmag på de fantastiske pister, der venter.

Legendarisk afterski i Val Thorens

Når man tager til Val Thorens er det for manges vedkommende også på grund af de gode afterski steder, der findes i byen. Der er et livligt natteliv – og særligt for unge mennesker er destinationens natteliv særdeles tiltrækkende.

Et ry man dog ønsker at bevæge sig lidt væk fra, da byen har meget mere at byde på. Hvis afterskiing er en vigtig del af din skioplevelse, så er det på det danskejede Café Snesko, festen går løs.

På bjerget kan man ligeledes finde den ultimative fest på La Folie Douce, der ligger med en kæmpe terrasse og smuk udsigt over bjergene. Hver dag fyrer de op for både rosé, champagne, temafester og masser af musik på måske et af verdens mest eksklusive afterskisteder. Vil man prøve afterski med noget ekstra, så er La Folie Douce en oplevelse.

Om det er skiløbet eller afterski der gør Val Thorens til et mekka for skibumser og sæsonarbejdere er uvist, men kombinationen af begge dele betyder, at byen hører til blandt de mest populære for dem der tager en sæson som skibums i et skiområde.

Selvom man ikke er på udkig efter en hel sæson i sneen, så er det altid et godt tip at kigge på, hvor sæsonarbejderne og skibumser søger hen, da det er det ultimative blåstemple af et skiområde.

Børnevenlige pister i De Tre Dale

Selvom det godt kunne lyde sådan, så er Val Thorens ikke kun for de festglade unge og erfarne skiløbere. Der er også masser af faciliteter og aktiviteter for nybegyndere og børnefamilier, der ønsker at nyde en skiferie uden at gå på kompromis.

Specielt bemærkelsesværdigt er det, at der er blevet bygget et transportbånd til børnene, der hjælper dem med at komme op ad pisten. Dette transportbånd er endda overdækket, så børnene ikke skal fryse, mens de står stille på vej op ad bjerget. Derudover er flere af de begyndervenlige lifte i Val Thorens gratis at benytte.

Som så mange andre skiområder, så har Val Thorens og de tilstødende dale nogle dedikerede børneområder og børneskiskoler, hvor familiens mindste trygt kan lære de basale teknikker på ski. I den franske skiskole er kravet til instruktørerne højere end i resten af Europa, hvorfor der på skiskolerne her er ekstra garanti for kvalitetsundervisning.

Foruden gode undervisere, så findes der i området også en række pister som er særligt gode til børn og begyndere på ski. Man kan eksempelvis besøge Piste de Bouchet eller Piste des Pionniers, som begge er brede og med blid hældning, så der er god plads til at lære skiløbet at kende, uden at hastigheden stikker af.

Der findes også Piste Junior, og som navnet antyder, er denne piste designet specielt til børn. Den ligger som en del af Musaraigne-pisten og har forskellige sjove elementer og figurer, der gør skiløbet endnu sjovere for de mindste.

Søger man en smule større udfordring, kan man tage til Piste Campagnols eller Piste Plein Sud. Førstnævnte er til den letøvede skiløber, men byder samtidig på gode muligheder for at tage skiløbet i helt eget tempo. Området omkring Piste Plein Sud er normalt kendt for mere udfordrende pister, men der findes også her mere begyndervenlige pister, samtidig med at der her i området er god mulighed for at nyde både sol og fantastisk udsigt.

Mekka for den erfarne skiløber

For erfarne skiløbere, der er fortrolige i og glade for offpist-skiløb, er der mange steder at udforske i Val Thorens’ omkringliggende bjerge. Området har flere bjergtoppe og bjergsider, der er ideelle til spændende eventyr væk fra de markerede pister.

Her kan man opleve det reneste puddersne, udfordrende terræn og fantastisk natur. Det er dog vigtigt at være opmærksom på sikkerhedsaspekterne ved offpist-skiløb og altid følge lokale regler og anbefalinger på dagen, ligesom det nødvendige sikkerhedsudstyr selvfølgelig også skal være på plads i rygsækken.

For dem, der ønsker at prøver med den dybe sne i offpisten, men som endnu ikke har erfaringen eller ekspertisen til det, tilbyder Val Thorens forskellige muligheder for at lære og opleve denne særligt eventyrlystne form for skiløb.

På samme måde som med børneskiskolen, så har den franske skiskole også en række professionelle guider, der kan tilbyde offpist-kurser både i teknik på skiene og i sikkerhedsudstyret.

Derudover kan man ligeledes komme på guidede ture, hvor man kan prøve teknikkerne af og få indblik i nogle af Val Thorens bedste offpist-områder, som kun kan nås med en erfaren instruktør. Det giver muligheden for at nyde følelsen af frihed på skiene og adrenalinet ved offpist-skiløb under kyndig vejledning.

Er man mere til at se andre kaste sig ud på de halsbrækkende skråninger i offpisten, så kan man i Val Thorens også ofte opleve konkurrencer i netop denne disciplin grundet områdets høje kvalitet. Til sådanne events tiltrækkes skiløbere fra hele verden, og der skabes en helt særlig stemning i byen, hvor atmosfæren emmer af passion for det særlige skiløb i offpisten.


Val Thorens byder på gode restauranter

Når det kommer til spisemulighederne i Val Thorens, så skuffer byen bestemt heller ikke. Byen har et stort udvalg af spisesteder, der passer til enhver smag, humør og pengepung. Som nævnt er Val Thorens en meget populær destination for skiferien ikke bare blandt danskere, men også i resten af verden, og derfor findes der ligeledes et stort udbud af alt fra det klassiske franske køkken til mere internationale muligheder.

Et spisested, der er særligt værd at nævne, er den danskejede burgerrestaurant Johns, der uhøjtideligt serverer lækre burgere og andre velsmagende retter. En anden bemærkelsesværdig restaurant er Jean Sulpice, der er beliggende i L’Oxalys-bygningen i Val Thorens.

Her finder man en restaurant, der har modtaget hele 2 Michelin-stjerner, og man kan her kombinere skiferien med en kulinarisk oplevelse i særklasse. Hvis én Michelin-restaurant ikke er nok, så kan man tage turen ned af bjerget fra Val Thorens til dalbyen St. Martin de Belleville og besøge restauranten La Bouitte, som ligeledes har markeret sig på madscenen. Her tilbydes også menuer med lokale råvarer, som er så fremragende, at de er højt rangeret i Michelin-guiden.

Gæstfrie og naturskønne Val Thorens Den naturskønne beliggenhed i de franske alper spiller også en stor rolle i Val Thorens’ popularitet. Den storslåede udsigt over de sneklædte bjerge og dalene er betagende og skaber en atmosfære af ren skønhed og eventyr.

Den friske bjergluft og det rolige naturlandskab er en fryd for sanserne og gør skiløbet i Val Thorens til en uforglemmelig oplevelse.

Val Thorens er også kendt for sin gæstfrihed og kvaliteten af sine faciliteter. Byen har et bredt udvalg af overnatningsmuligheder lige fra luksushoteller og chaleter med fuld opvartning til lejligheder og hytter med selvforplejning. De moderne faciliteter og den professionelle service gennemsyrer alle steder i byen og er med til at sikre, at alle besøgende har det bedst mulige ophold på skiferien.

Masser af aktiviteter i Val Thorens

I Val Thorens findes der også en lang række aktiviteter og oplevelser, man kan give sig i kast med, foruden skiløbet. Man kan eksempelvis udforske områdets fantastiske vinterlandskab på en anderledes måde end fra pisterne.

Snup et par snesko under fødderne, og tag på eventyr i landskabet. Der er både mulighed for at tage en guidet tur gennem snelandskabet eller begive sig ud på egen hånd af markerede ruter. Man kan også få en oplevelse for livet med en tur i hundeslæde, hvor man både kan være passager eller prøve at styre selv, eller få fart på ved at tage en tur på en af området dedikerede kælkebaner.

Isklatring

Skal det være endnu vildere, og kan man ikke få eventyr nok, så tilbyder professionelle guider besøgende at prøve kræfter med isklatring. Her går turen til frosne vandfald og isformationer i området.

Paragliding

En anden mulighed er at få den ultimative udsigt over de sneklædte bjerge med paragliding. Paragliding tilbydes som tandem, hvor man flyver med en instruktør, og man kan derfor roligt nyde udsigten over Val Thorens fra en helt unik vinkel.

Aquamotion

Derudover findes også det store rekreative center Aquamotion, hvor der findes både indendørs swimmingpools, vandrutsjebaner og meget mere til at underholde de vandglade. Skal der mere ro på eller trænger man blot til at slappe helt af efter en lang dag på ski, så kan man forkæle krop og sjæl med afslappende wellness og spabehandlinger samme sted.

Opsummering af Val Thorens

Dermed kan Val Thorens også anbefales til grupper, hvor der både er ivrige og knap så ivrige skiløbere med, da der altid vil være masser af alternative aktiviteter at give sig til, så alle får en mindeværdig ferie.

Alt i alt er Val Thorens en skidestination, der har det hele. Uanset om man er begynder eller erfaren skiløber, ung eller gammel, vil man finde masser af underholdning både på pisterne og udenfor dem.
Med sin beliggenhed i de franske alper, det fantastiske skiløb, det livlige natteliv, børnevenlige faciliteter og fremragende spisemuligheder er Val Thorens en destination, der bør overvejes, når den næste skiferie skal planlægges.

Udvalgte skirejser fra Val Thorens

Søg efter skirejser

Chalet Val 2400

I verdens bedste skiområde, Val Thorens, finder du Chalet Val 2400, som huser moderne og lækre lejligheder, der rummer alt lige fra 4 til 14 personer.

Chalet 6 Les Balcons

Flotte lejligheder med fantastisk udsigt over Val Thorens Vores charmerende Chalet-boliger på Les Balcons ligger i den øverste, mere rolige del af ferieområdet, kendt som Balcons-området. Du kan nemt nå feriestedets centrum på bare 10 minutters afslappende gåtur, eller benyt dig af vores gratis shuttlebus. Når du træder ud på din balkon, vil du blive mødt af en fantastisk udsigt over bjergene og Val Thorens. Vores bygninger vender mod syd og sydvest, hvilket giver dig mulighed for at nyde solen Læs mere

Résidence Les Balcons de Val Thorens

Résidence Les Balcons de Val Thorens er et glimrende kompleks bestående af 6 forskellige bygninger, der alle er udstyret med lækre chaletlejligheder. Kan du lide hygge og komfort, så er det et godt valg! Nogle værelsestyper har endda en privat jacuzzi! Skiliften kan næsten ses fra din balkon. Centrum er også absolut et besøg værd, og du behøver bare at gå ned ad den stejle vej, så er du der.

Billeder og video fra Val Thorens


Brugernes anmeldelser af Val Thorens

Skiterræn
4,55
Liftsystem
4,38
Afterski
4,12
Byen
3,68
Børnevenlighed
3,14
Begyndervenlighed
3,71
Prisniveau
3,14
Offpiste
4,00
Val Thorens har en samlet score på 3,84 stjerner ud af 5. Baseret på 314 anmeldelser.
Fantastisk skiområde. - Anmeldt d. 20/01 2020 13:48 - Oprettet af Jørn M.

Det område er nok det bedste jeg har prøvet. Terræn og liftsystem hænger super godt sammen. Byen er ikke så forfærdelig som man vil gøre den til. Da jeg ikke har børn eller nybegyndere med, dyrker afterski og Off-pisten ikke rigtig var mulig pga. manglende nysne har jeg valgt ikke at kommentere det.

Perfekt - Anmeldt d. 23/05 2018 13:36 - Oprettet af Mikkel

Val Thorens kan stærkt anbefales til enhver person, der vil på en skiferie med gang i den. Her finder man både gode piste og et fedt natteliv. Kæmpe anbefaling herfra :-)

Val Thorens anmeldelse - Anmeldt d. 12/12 2017 14:21 - Oprettet af Anders

Jeg har besøgt Val Thorens fire gange. Det er et fantastisk område med flere gode dale og et godt skiterræn. Det store område giver en god alsidighed ,og gør, at man ikke når at blive træt af de samme pister. Alverdens-voks.dk for køb skivoks og andet klargøring. Vigtigt at skiene glider godt for at sikre den gode skioplevelse. God Læs mere

Indlæs flere anmeldelser

Snemeldinger og vejr

Mandag
Let regn
Let regn
7ºC
7ºC
1,4 mm
1,7 m/s
vest
Tirsdag
Skyet
Skyet
8ºC
2ºC
0,5 mm
2,6 m/s
nordvest
Onsdag
Skyet
Skyet
9ºC
1ºC
0,4 mm
2,9 m/s
vest-nordvest
Torsdag
Skyet
Skyet
8ºC
4ºC
5,4 mm
2,9 m/s
vest-nordvest

Derfor bør du tage på en skiferie til Val Thorens

Val Thorens har et af verdens største sammenhængende skiområder. Val Thorens er kendt for en bred alsidighed i sværhedsgrad og behov, hvorfor området henvender sig til den erfarne skiløber såvel som til børnefamilien. Dette giver en helt særlig og attraktiv social dynamik i Val Thorens' skisportssteder.

Hvad end man vil afsted for at prøve kræfter med Europas højestes pister, eller man ser mere frem til afterski, god mad og lækre hoteller, så er er Frankrigs mest populære skisportssted, Val Thorens, et oplagt valg. Val Thorens ligger i de franske alper, og byder år efter år tusindvis af skiløbere velkommen. Områdets høje placering sikrer næsten altid godt ski-vejr og gode vilkår.

En skirejse til Val Thorens giver den fulde oplevelse

Når man tager på skiferie til Val Thorens, så sikrer man sig den fulde oplevelse og alt det man forbinder med at stå på ski. I Val Thorens får du et særdeles godt udvalg i pister og ruter. Med de godt 150 kilometer bjergsidepister området byder på, kan man køre uafbrudt i en uge uden at måtte tage samme rute. Pisterne er lagt så de dækker forskellige sværhedsgrader og niveauer. Der er med andre ord udfordringer for enhver smag. Val Thorens har alt hvad man har brug for, hvis man søger en god skisportsoplevelse - uanset niveau.

Afterski i Val Thorens - et ikke uvæsentligt element på skirejsen

Kvaliteten af en skiferie kan sjældent bedømmes uden at medtage spisesteder og muligheder for afterski. For mange er særligt afterski afgørende for, hvordan man oplever skiferien. I Val Thorens har man drevet skisportssteder i mange år, og det er tydeligt at se, at der er en grundlæggende forståelse for de behov, der bør imødekommes. Udbuddet af både spisesteder og afterski er af særdeles høj kvalitet.

Der findes et væld af gode muligheder for en hyggelig afterski i lækre omgivelser og god stemning. Her kan vi i flæng nævne The Saloon Bar og The Frog & Roast Beef, hvis man er til god stemning og store fadøl. Er man til et godt glas rødvin og en mere rolig atmosfære, så er Au Perchoir et godt valg. Derudover huser området flere gode diskoteker og klubber for det yngre publikum, der sætter pris på en god fest på skiferien.

Uden mad og drikke - Val T skuffer ikke

En skiferie er en aktiv sportsferie, og det betyder noget, at man spiser godt. Val Thorens byder på indtil flere gode restauranter, og området har et bredt udvalg af forskellige verdenskøkkener. Hvis man er til den autentiske oplevelse, og derigennem har en forkærlighed for det franske køkken, så er både La Grange og La Maison de Savoy gode bud.

Er man til sund fastfood, så kan vi anbefale Johns American, der efter sigende har Val Thorens' bedste burger. Vegetaren kan også blive mæt, da langt de fleste spisesteder i Val Thorens har vegetariske valgmuligheder på menukortet. Fælles for spisestederne i Val Thorens er, at de alle er placeret for at supplere til en god ski-oplevelse.

Dette betyder, at oplevelsen er mere end blot maden - udsigten fra bjergsiderne i Val Thorens medvirker til, at det bliver noget helt ekstraordinært, når man går ud at spise. Der er meget smukt i de franske alper, og man er helt tæt på naturen, når man befinder sig på Val Thorens' restauranter, der naturligvis har sørger for at indrette sig med store glaspartier, så man får hele oplevelsen med.

Artikler om skiferie til Val Thorens

Verdens bedste skiområde opruster på alle parametre

Mere nysne - Se billederne

Tag på offpiste tur til nytår eller prøv catskiing i uge 1

10 ting du ikke må gå glip af i Val Thorens


Kort over Val Thorens

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Val Thorens. Klik på nålene for mere info. Der er 1508 km fra Kolding til Val Thorens.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen