Kläppen

Find en skiferie til Kläppen her: FJÄLLFERIE | Stena Line

Kläppen er den del af det svenske område Sälen og ligger cirka 15 kilometer syd for de resterende byer. Det er det første område man kommer til i Sälenfjeldet sydfra, når man kører af vej 66. Hvert kommer skiglade familier til Kläppen for at nyde en skiferie i det varierede område med gode pister og et effektivt liftsystem.

Et skiområde for alle

Kläppen er Sveriges sjette største skisportssted og det største familieejede. Området drives med passion for skiløbet, og her findes nogle af de mest afvekslende pister i Sälen. Det er et område for alle uagtet niveau og alder, da der findes pister og udfordringer i alle sværhedsgrader fordelt ud på 35 kilometer pister. Nogle af pisterne er åbne helt til klokken 18, hvilket giver mulighed for hele 9 timers skiløb - hver dag. Så kan man tale om at få mest muligt ud af sin skiferie.
Skiområdet er familievenligt og ligger godt i forhold til vejr og vind. Når man står på toppen udgår der pister i stort set alle retninger, hvorfor det selv på en blæsende dag vil være muligt at finde gode pister med læ.
Kläppen har snegaranti allerede fra d. 9 december og hele sæsonen, så der er gode forhold uanset, hvornår man kommer. Derudover bryster Kläppen sig af at have nogle af Sälens korteste liftkøer ikke mindst takket være områdets gondolbane, som er en oplevelse i sig selv med en smuk udsigt hele vejen til toppen.

Børnene i fokus

I Kläppen er børnene det centrale, og hele området er designet til at imødekomme behovene hos en familie med børn. Der er altid gratis liftkort til børn op til 7 år, og man kan roligt lade børnene lege frit mange steder. Der findes eksempelvis børneområdet og Trollgården med daglige teaterforestillinger af Trolle & Trolla og en lang række andre aktiviteter for de mindste. Børnene i Kläppen har desuden deres egen junior snowpark med egen lift, hvor de trygt kan blive bedre på ski.

Hjemmebane for freestyle

Foruden lange og brede pister i alle niveauer, så gør Kläppen sig bemærket på freestyle-scenen ved at have Sveriges bedste snowparks. Der er to forskellige at vælge imellem, hvor den ene er mere målrettet den gængse skiløber, som gerne vil udfordres med hop i lille og mellem størrelse, hvor den anden rummer hop, som kræver mere end almindeligt mod. Det skyldes, at Kläppen er svensk nationalarena og træningsområde for freestyle skiing og snowboard.

Langrend i Kläppen

Allerede i november dækkess Älvsparet med flere kilometer sne. Og lige fra starten af sæsonen står entusiastiske skiløbere klar til at komme ud på ski i de tidligste morgentimer og sene aftentimer. Det er muligt, da sporet er oplyst. Der er i alt godt 37 kilometer langrendsspor fordelt på fem ruter mellem 3 og 14 kilometer. Den længste er belyst, så der er mulighed for langrendstur i det svenske aftenlandskab. Kläppen er desuden samlingspunkt for Vasaløbs-deltagere, da der her på destinationen står erfarne skiinstruktører klar til at hjælpe at udvikle gæsternes eget skiløb.

Mad og andre aktiviteter i Kläppen

Filosofien i Kläppen er, at skituren også skal være en madtur. Derfor er der lagt stor vægt på, at områdets restauranter tilbyder et stort udvalg af mad lavet fra bunden med kærlighed. Der tages desuden hensyn til, at alle i familien måske ikke spiser det samme, så der tages hensyn til, at der altid skal kunne fåes et bredt udvalg af retter.

I forbindelse med en skiferie i Kläppen er det også muligt at give sig i kast med andre aktiviter. Prøv eksempelvis kræfter med snesko, kælkning, ski touring og test af nyeste ski fra udvalgte mærker. Skal det være vildere er der ligeledes mulighed for at tage på “safari” på snescooter.

Skiferie forslag i Kläppen

Gusjöbyns tomtområde... Gusjöbyns tomtområde... Bil fra 478,-/pers.
Horrmundberget 412, F... Horrmundberget 412, F... Bil fra 827,-/pers.
Sjungarbacken 1132, F... Sjungarbacken 1132, F... Bil fra 1.247,-/pers.
Sjungarbacken 1080, F... Sjungarbacken 1080, F... Bil fra 577,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning

Fotos og video

Brugerne om Kläppen

Her kan du se brugernes karakterer for Kläppen.

Skiterræn:
4,16
Liftsystem:
3,90
Afterski:
2,97
Byen:
2,91
Børnevenlighed:
5,00
Begyndervenlighed:
5,00
Prisniveau:
4,20
Off-piste:
3,80
Samlet score er 3,99 / 5 ud fra 92 anmeldelser.

| Skrevet den 06/08 2010

Oprettet af Dorthe

Flotteste terræn i Sälen-

ØV!!! | Skrevet den 28/04 2010

Oprettet af Kristian Løgager

Vi har været 3 gange i Kläppen og har været meget tilfredse, men den sidste gang havde vi stillet en flaske snaps (uåbnet) på bordet til de næste gæster. Det var selvfølgelig for dumt men alligevel. V...
i har bagefter modtaget en ekstra regning på 1500 kr. for ekstra rengøring. vi kontaktede kläppen og snakkede med rengøringen som sagde at det var på grund af snapsen. !!!!Undskyld men så går man sku i for små sko!!!! Vi kommer desværre ikke der igen selvom det er et godt sted.
Læs mere
Se alle Opret kommentar

Hvor finder jeg den bedste skirejse til Kläppen?

Hos Skisport.dk samler vi alle skirejser fra de bedste danske rejsebureauer. Derfor finder du det største udvalg af skirejser til Kläppen hos os. Klik her for at finde din skirejse ⇒

Hvordan er snemeldingerne i Kläppen?

På nuværende tidspunkt ligger der 90 cm sne i dalen og 90 cm sne på toppen. Det seneste snefald blev registreret d. 4/4 2022. Se den nyeste 6 dages vejrudsigt for Kläppen her ⇒

Hvor finder jeg pistekort og webcams over Kläppen?

Hvis du skal på skiferie til Kläppen, er det en god idé at have et overblik over området med et pistekort. Find pistekort til Kläppen her. Hvis du vil vide, hvordan det ser ud i Kläppen lige nu, kan du følge vores live webcams. Find webcams til Kläppen her ⇒

Er Kläppen et godt skiområde?

Vores brugere har bedømt Kläppen til 3,99 stjerner ud af 5 mulige. Kläppen scorer højest på Begyndervenlighed og Børnevenlighed, mens området scorer lavest på Byen. Det er baseret på 92 bedømmelser. Læs anmeldelserne her ⇒

Hvordan kommer jeg til Kläppen?

Du kan naturligvis tage en kør-selv skiferie til Kläppen. Du har også mulighed for at rejse med FJÄLLFERIE og Stena Line med et dansk rejsebureau. Se transportmulighederne her ⇒