St. Johann in Pongau

Find en skiferie til St. Johann in Pongau her: Højmark Rejser | SneXpressen | SnowTrex.dk | Sunweb

På skiferien til St. Johann im Pongau kan man udforske det store Snow Space Salzburg, hvor man kan stå på ski til både Wagrain og Flachau. Intet mindre end 210 kilometer pister og 70 moderne lifter sørger for, at skiferien hertil byder på masser og varieret skiløb i et af Østrigs største sammenhængende og traditionsrige områder. Der er i St. Johann også mange muligheder for aktiviteter foruden skiløb eller kulturelle udflugter eller oplevelser som eksempelvis byens domkirke.

Danskernes skiområde i St. Johann in Pongau

Hvis du som dansker tager på skiferie til St. Johann, så kan du næsten ikke undgå at møde andre danskere, da stedet er et rigtigt dansker-område. I St. Johann får du også varieret skiløb og snesikkerhed for et prisniveau, hvor de fleste kan være med. St. Johann er et stort skiområde og velegnet til såvel unge som gamle, nybegyndere som øvede samt familier. Mange danske familier er startet i området, da du på skiferien til St. Johann har mulighed for skiskole med dansk skilærer.

Nemt fra byen til skiområdet

Bor du i St. Johann er der nem adgang til skibusser, og vælger man Alpendorf, bor du et stenkast fra liften. Fra liften i Alpendorf kan man både vælge at tage ud på mange spændende dagsture i det store skiområde, eller man kan vælge at blive i det nære område, hvor det er nemt at holde styr på de mindste skiløbere, som måske første skal til at slå sine første sving på ski. Tager med lifterne og pisterne mod øst kommer man hurtigt mod Wagrain og Flachau, hvor der er endnu flere pister at prøve kræfter med. Man kan også fra Gernkogel komme direkte til Wagrain og videre mod Flachau med G-LINK liften.

Freeride og freestyle i St. Johann

St. Johann er ikke området, som står øverst på ønskelisten hos de fleste freerideskiløbere. Der er dog gode muligheder herfra, da der i området er flere hemmelige spots og skiruten under Strassalmbahn er helt fantastisk efter et snefald. Derudover bliver offpisten kun bedre af, at der ikke er lige så stor efterspørgsel efter den her. En anden fordel er, at St. Johann er godt placeret, så der er god mulighed for at komme til højalpine bjergsider i Kaprun inden for en halv time eller at udforske den unikke offpist mellem træerne i Zauchensee, når det rigtige snefald kommer.

På toppen af Gernkogel ligger Better Park Alpendorf, som er særdeles godt vedligeholdt og byder på linjer og udfordringer til alle niveauer. Det er et godt sted at starte sin freestyle-karriere, da man her kan udfordre sig selv gradvist og derfor langsomt og sikkert forbedre sig. Når man er tryg her, kan man besøge Absolut Park i Flachau Winkl. Det er Østrigs største snowpark, som foruden at have utallige udfordringer for alle også benyttes af nogle af de bedste professionelle freestyle-atleter til træning.

Aktiviteter og afterski i St. Johann

St. Johann er mere end bare en vintersportsby, da der her bor mere end 10.000 indbyggere fast. Det betyder, at den emmer af liv og giver masser af muligheder for shopping, da priserne her ikke er holdt oppe af turister. Centrum i St. Johann har rigtig gode afterski muligheder for alle. Byen har mange hyggelige huse og gamle gader, hvor der er mange restauranter og caféer i alle prisklasser, der er et besøg værd. Hvis der skal ske lidt mere til afterski på din skiferie til St. Johann, så er der et bredt udvalg af diskoteker og barer. For hele familien kan eftermiddagene bruges på skøjtebanen, kælkebakken eller på en hyggelig kanefart med fakler.

En del af Ski Amadé

Foruden at være en del af et af Østrigs største sammenhængende skiområde, så er St. Johann også en del af det endnu større Ski Amadé. I alt findes der hele 760 pistekilometer og 270 moderne lifter i Ski Amadé, hvilket giver den ultimative oplevelse af varieret skiløb lige efter humør og niveau. Ski Amadé er fordelt på fem regioner i Østrig, Salzburger Sportswelt, Schladming-Dachstein, Gastein, Hochkönig og Grossarltal, og herunder 25 skiområder. Der skal købes et separat liftkort fra Snow Space Salzburg, hvis man ønsker at opleve resten af Ski Amadé.


Skiområdet hænger sammen med byen: Wagrain

Skiferie forslag i St. Johann in Pongau

Nulstil   Udvidet søgning

Fotos og video

Brugerne om St. Johann in Pongau

Her kan du se brugernes karakterer for St. Johann in Pongau.

Skiterræn:
4,09
Liftsystem:
4,02
Afterski:
3,72
Byen:
3,58
Samlet score er 3,86 / 5 ud fra 130 anmeldelser.

Varierende og stort skiområde | Skrevet den 24/02 2011

Oprettet af Thomas

I enden af Salzburger Sportswelt, en del af Skiamadé, ligger den mindre by St. Johann im Pongau. Byen er en familieby, hvor bybilledet ikke er præget af vildt natteliv. Hvis dette ønskes ligger den li...
dt større by Wagrain tæt på. Dog er der oppe på bjerget flere afterski steder som er værd at besøge.
Toppen af skistedet ligger i knap 2000 meters højde. Selvom pisterne ligger på nordsiderne af bjergene skinner solen ofte fra en skyfri himmel. Der er rig mulighed for, på ski, at besøge Wagrain, Flachau, Kleinal, Flachauwinkel og Zauchensee. Sneforholdene er som oftest stabile, og pisterne står skarpt hver morgen. Hvis man ikke er øvet skiløber anbefales det ikke at køre på ski til bunden, men derimod at tage kabineliften til bunden når ens skidag er slut, da de nederste pister, sidst på dagen, er meget opkørte og kan være isede.
Den nye park, Betterpark Alpendorf, (Alpendorf er den by hvorfra kabineliften går fra dalen. Byen er en del af St, Johann) er glimrende. Fire forskellige linjer afhængig af ens niveau gør parken til en sjov oplevelse for alle.
Hvis man søger offpiste og dyb pulversne er St. Johann im Pongau ikke stedet at tage hen. Den smule offpiste der er, er kørt på så mange gange at det er ren is.
Der findes et utal af restaurenter på pisterne, hvor familier i årevis har huseret. Folkene er venlige og mange restaurenter har deres egen ret - deres specialitet.
Konkluderende er St. Johann im Pongau et fantastisk skisportssted med stor variation for både nybegynderen og den øvede.
Læs mere

Glem det!!! | Skrevet den 30/01 2011

Oprettet af Martin4700

Hvordan det kan lade sig gøre at sælge en skirejse til St.Johann er mig simpelthen en gåde!? Bevares det er da en flot by som har en del mere at byde på end fx. Wagrain hvor jeg har boet et par gange....
Men er det skiløb man er kommet for så er der ikke meget at byde på. En tur med skibussen til alpendorf giver da adgang til en tur til wagrain men hvis man kører bare nogenlunde tager det kun en halv dag tur/retur. Med mindre man kører videre mod Kleinarl eller Flachau men så kan det hurtigt blive langt hjem.
Hvis man vil udforske nogle af de km som liftkortet giver adgang til kræver det enten at man er usædvanlig glad for at køre i bus eller tar bilen. Et kig på pistekortet giver et rigtig godt indtryk af den elendige beliggenhed.
Mit råd: Glem St.Johann hvis det er skiløbet der tæller!
Læs mere
Se alle Opret kommentar

Hvor finder jeg den bedste skirejse til St. Johann in Pongau?

Hos Skisport.dk samler vi alle skirejser fra de bedste danske rejsebureauer. Derfor finder du det største udvalg af skirejser til St. Johann in Pongau hos os. Klik her for at finde din skirejse ⇒

Hvordan er snemeldingerne i St. Johann in Pongau?

På nuværende tidspunkt ligger der 40 cm sne i dalen og 140 cm sne på toppen. Det seneste snefald blev registreret d. 4/4 2022. Se den nyeste 6 dages vejrudsigt for St. Johann in Pongau her ⇒

Hvor finder jeg pistekort og webcams over St. Johann in Pongau?

Hvis du skal på skiferie til St. Johann in Pongau, er det en god idé at have et overblik over området med et pistekort. Find pistekort til St. Johann in Pongau her. Hvis du vil vide, hvordan det ser ud i St. Johann in Pongau lige nu, kan du følge vores live webcams. Find webcams til St. Johann in Pongau her ⇒

Er St. Johann in Pongau et godt skiområde?

Vores brugere har bedømt St. Johann in Pongau til 3,86 stjerner ud af 5 mulige. St. Johann in Pongau scorer højest på Skiterræn og Liftsystem, mens området scorer lavest på Børnevenlighed. Det er baseret på 130 bedømmelser. Læs anmeldelserne her ⇒

Hvordan kommer jeg til St. Johann in Pongau?

Du kan naturligvis tage en kør-selv skiferie til St. Johann in Pongau. Du har også mulighed for at rejse med Højmark Rejser og SneXpressen med et dansk rejsebureau. Se transportmulighederne her ⇒

‍Hvilke skiområder hører St. Johann in Pongau sammen med?

St. Johann in Pongau hører sammen med skiområderne Wagrain.