Skiferie i Canada

Skiferie i Canada Det er endnu ganske få danskere, der har prøvet at krydse Atlanten for at tage på skiferie i Canada trods det engelske sprog, som er det mest dominerende i landet, og derfor kunne gøre skiferien lettere for mange danskere. De seneste 5-10 år er det dog blevet mere udbredt, hovedsageligt grundet den lave dollarpris og deraf lavere priser på rejser. Ser man på selve transporttiden, så tager det heller ikke længere tid at flyve til Canada end det gør at tage bilen til alperne. Der findes utroligt mange gode skiområder i Canada, og danske skirejsearrangører tilbyder rejser til flere forskellige områder. Serviceniveauet er højt i Canada og med næsten ingen liftkøer og canadiernes gæstfrihed er skiløbet en særlig positiv oplevelse. Landet har været vært ved de Olympiske Vinterlege to gange - i 1988 i Calgary og i 2010 i Vancouver.

Find skirejser til Canada

Heliskiing, catskiing og den vilde natur i Canada

Et af skiområderne som de danske skirejsearrangører rejser til, er Revelstoke - et rent off-piste mekka, hvor der er mulighed for både heliskiing og catskiing. Canada er verdensberømt for deres heliskiing, hvor du kommer op til det uberørte pulver sne. Det samme gør sig gældende med catskiing, hvor du i stedet for helikopter kommer op med de specielombyggede pistemaskiner, såkaldte snowcats, som kan medbringe passagerer. Fordelen ved catskiing er, at det er billigere end skiløb med helikopter og det er næsten muligt at komme frem uanset vejret i modsætning til en helikopter som kan have sine begrænsninger. Canada byder også på spændende naturoplevelser, der kan opleves både bjørne og elge.

Skiferie i Canada med champagne powder og western

Rocky Mountains er kendt for de store snefald, som kaldes champagne powder, en let og meget tør pulversne, som ikke ses andre steder i verden, og derfor gør Canada til en af de bedste off-piste destinationer. En anden kendt canadisk destination at holde skiferie i, er Banff som ligner en by fra en klassisk western film, hvor afterskiingen kan holdes med de lokale cowboys på byens saloons.

Artikler om Canada fra Skisport.dk