Skiferie i Canada

Skiferie i Canada Det er endnu ganske få danskere, der har prøvet at krydse Atlanten for at tage på skiferie i Canada trods det engelske sprog, som er det mest dominerende i landet, og derfor kunne gøre skiferien lettere for mange danskere. De seneste 5-10 år er det dog blevet mere udbredt, hovedsageligt grundet den lave dollarpris og deraf lavere priser på rejser. Ser man på selve transporttiden, så tager det heller ikke længere tid at flyve til Canada end det gør at tage bilen til alperne. Der findes utroligt mange gode skiområder i Canada, og danske skirejsearrangører tilbyder rejser til flere forskellige områder. Serviceniveauet er højt i Canada og med næsten ingen liftkøer og canadiernes gæstfrihed er skiløbet en særlig positiv oplevelse. Landet har været vært ved de Olympiske Vinterlege to gange - i 1988 i Calgary og i 2010 i Vancouver.

Heliskiing, catskiing og den vilde natur i Canada

Et af skiområderne som de danske skirejsearrangører rejser til, er Revelstoke - et rent off-piste mekka, hvor der er mulighed for både heliskiing og catskiing. Canada er verdensberømt for deres heliskiing, hvor du kommer op til det uberørte pulver sne. Det samme gør sig gældende med catskiing, hvor du i stedet for helikopter kommer op med de specielombyggede pistemaskiner, såkaldte snowcats, som kan medbringe passagerer. Fordelen ved catskiing er, at det er billigere end skiløb med helikopter og det er næsten muligt at komme frem uanset vejret i modsætning til en helikopter som kan have sine begrænsninger. Canada byder også på spændende naturoplevelser, der kan opleves både bjørne og elge.

Skiferie i Canada med champagne powder og western

Rocky Mountains er kendt for de store snefald, som kaldes champagne powder, en let og meget tør pulversne, som ikke ses andre steder i verden, og derfor gør Canada til en af de bedste off-piste destinationer. En anden kendt canadisk destination at holde skiferie i, er Banff som ligner en by fra en klassisk western film, hvor afterskiingen kan holdes med de lokale cowboys på byens saloons.

Artikler om Canada fra Skisport.dk

Brugerne om Canada

Vi har lagt karakterer for alle destinationer i Canada sammen til én samlet karakter, som du kan se her.

Skiterræn:
4,24
Liftsystem:
4,05
Afterski:
3,44
Byerne:
3,85
Børnevenlighed:
4,25
Begyndervenlighed:
4,75
Prisniveau:
4,50
Off-piste:
4,75
Samlet score er 4,23 / 5 ud fra 66 anmeldelser.

Det ultimative skiferieområde | Skrevet den 22/01 2018 | Bedømmelse af Whistler / Blackcomb

Oprettet af Sanne Precht Jensen

Var i Whistler i vinteren 2016, og det er den fedeste skioplevelse til dato. Man forstår næsten ikke størrelsen på området, før man har prøvet at køre der. Det er ENORMT. Vi kørte på ski uafbrudt i 7 ...
hele dage, og vi prøvede hele tiden nye områder, men nåede nok kun at køre på max halvdelen af alle pister. Selv om vi var der i uge 8 og der efter sigende skulle være mange mennesker der, så føltes det aldrig sådan. Det var meget sjældent at der var kø ved nogle lifter - og den ene vi oplevede det ved, dér underholdt fuglene os - de kom og satte sig på vores hænder og hovedet, hvis vi viste at vi gerne ville, eller havde noget mad til dem. Utrolig hyggeligt. Som en anden har skrevet, så oplever man aldrig "skubben og masen" i køerne - folk har pli og respekterer hinandens tur uanset hvad. Når man kommer op på toppen af bjergene/står af de store lifter, står der ofte ældre mennesker, som kommer og hjælper én med at overskue de bedste/nemmeste og rigtige pister alt efter hvad man skal (det kan være lidt uoverskueligt nogle gange). Meget god service.
Byen er rigtig hyggelig med masser af restauranter, butikker osv. Og hotellerne ligger rundt omkring i byen og langs gågaden. Og liften ligger lige midt i byen.
Det er den ultimative skiferie at tage hertil...skynd jer afsted!
Læs mere

Verdens bedste skiområde | Skrevet den 31/08 2015 | Bedømmelse af Whistler / Blackcomb

Oprettet af Claus-Madsen

jeg var i Whistler i sæsonen 10/11 hvor vi fik 1579 cm sne. Det var helt fantastiske 6 måneder, hvis man elsker at køre off piste. Det er en grund til at Whistler Blackcomb flere gange er blevet kåre...
t til verdens bedste skiområde - og det er simpelthen at alt bare fungerer!Selve skiområdet er ENORMT, alt hænger fantastisk godt sammen. Der er noget for alle niveauer også er der altså en positiv liftkø stemning du ikke vil opleve andre steder. I det hele taget vil du ikke opleve at nogen skubber eller kører over dine ski i liftkøen. Byen er fantastisk hyggelig med et hav af restauranter, barer og butikker med alt du har brug for. Kommer du med børn, kan i køre på pister hvor der er "No-speed-zones", hvilket bliver overholdt, grundt et hav af ansatte på bjerget som sørger for at folk sænker farten. De samme personer hjælper dig også med ALT du kunne ha' brug for, lige fra rundvisning til en guidet tur i området.Er du ung og vild med fun parks - så havde Whislter, og har vidst stadigvæk ca. 5 funparks. Hvor du kan øve fra nu til du står nr. 1 på verdensranglisten. ENORME parks, med fede obstacels og kickers. Jeg ku' skrive fra Whistler fra nu til næste vinter, og det eneste negative ved stedet er priserne, desværre steg priserne efter Vinter OL i 2010. Ønsker du dog at komme et sted hen, hvor ALT bare fungerer! Så tag til Whistler - du vil ALDRIG fortryde det!
Læs mere

Her kan du se et kort med skiområderne i Canada. Klik på nålene for flere detaljer om skiområdet.