Skiferie i Cervinia

Cervinia (Italien)


Beliggende i hjertet af de nordvestlige italienske alper finder man Cervinia godt gemt højt oppe over snedækkede fyrretræer. Cervinia er ikke bare en af de første byer bygget til skiløb, det er også Italiens højeste og - måske - smukkeste område med udsigt til det ikoniske Matterhorn. Skiområdet er desuden snesikkert fra tidlig sæsonstart i november til langt ind i april.Her får man en skidestination med varieret skiløb til alle og en hyggelig bymidte, hvor der findes alt, hvad Læs mere

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Cervinia
Skiområdet: 1524-3883 m.o.h.
Byen: 2050 m.o.h.

334 pister i alt
70 km blå
208 km rød
56 km sort

Lifter: 57 stk. / 96.999 pers/time

Slæbelifter: 13
Tog/baner: 2
Stolelifter: 23
Kabinelifter: 19

Skiløb for alle i Cervinia

Cervinia ligger ved foden af det 4.478 meter høje Matterhorn og byder op til skiløb på 132 pistekilometer lokalt på den italienske side af det ikoniske bjerg. Her er skiområdet præget af blå og røde pister, hvor både nybegyndere og den øvede skiløber kan være med. Der findes et skønt plateau, hvor man passende kan nyde udsigten over Alperne. Man får i Cervinia lange nedfarter, hvor man for alvor kan teste mælkesyren i benene. Tag eksempelvis Europas højeste gondol op til Klein Matterhorn i 3.883 meters højde, hvorfra man kan tilbagelægge intet mindre end 20 kilometer og en højdeforskel på hele 2.359 meter.

Plads til børnene

Der er intet mindre end 18 suveræne begynderpister lige omkring byen, som gør skiområdet ideelt til børn og begyndere, som lige skal finde sig tilrette med ski på fødderne. Tag eksempelvis Plan Torrette-pisten, som er blå med en behagelig hældning, som gør det trygt at få en fornemmelses af skiene. Der findes desuden hele tre børne-skiskoler i området, hvor de mindste i trygge rammer kan kaste sig ud i skiløbet.

Mulighed for skiløb i to lande

For de helt erfarne skiløbere kan det anbefales at søge mod den schweiziske grænse, hvor der venter stejlere nedfarter og udfordringer til selv den bedste skiløber. Cervinia hænger sammen med det schweiziske Zermatt, som kan nås fra Plateau Rosa Testa Grigia, som ligeledes udgør grænsen mellem de to lande. Det kræver en udvidelse af liftkortet, hvis man ønsker at stå på ski i begge lande. Ved at inddrage Zermatt bliver skiområdet hele 360 kilometer stort, og den erfarne skiløber kan kaste sig ned af et utal af røde sorte nedfarter på den schweiziske side af Matterhorn - og så er det altid lidt sjovt at krydse landegrænserne på ski.

Hyggelig italiensk afterski

Afterski i Italien er præget af at være hyggelig og afslappet, og der er Cervinia ingen undtagelse. Afterski i Cervinia foregår primært på barerne i byen, hvor man enkelte steder kan stå direkte på ski til barens terrasse - prøv eksempelvis den stilfulde bar ved Hotel Principe delle Nevi, som ligger direkte ud til pisten. Et andet populært afterski sted er den irske bar Grivolas, som meget belejligt altid byder skigæsterne velkommen med happy hour hver dag, når lifterne lukker.

Spis godt i Cervinia

Italienerne er berygtede for deres velsmagende køkken, og det er en fast del af skiferien i Cervinia. Her findes der et stort udvalg af restauranter, som kreerer velsmagende lokale retter uanset om man er til pizza og pasta, eller om det skal være mere avanceret. Prøv eksempelvis en pizza fra Sotto Zero, som er elsket af både besøgende og lokale. De er kendt for at bruge lokale råvarer og lægge lidt ekstra kærlighed i pizzaerne. Man kan også nyde en romantisk aften på restaurant Lo Copo Pan, hvor man traditionelt kan nyde et måltid bestående af antipasti, pasta, garne og dolce. Mere autentisk og italiensk bliver det ikke.

Udvalgte skirejser fra Cervinia

Søg efter skirejser

Hosquet Lodge Apartments

Moderne og pæne lejligheder med en rolig beliggenhed tæt på lifter og piste Hosquet Lodge kunne første gang slå dørene op i 2011. Her finder I et hus, drevet med stor passion og gæstfrihed af Federica og Fabrizio, som vil gøre alt for, at I føler jer hjemme i Cervinia. Hosquet Lodge ligger i rolige omgivelser, men stadig kun fem minutters gang til liften og gågaden. I kan køre på ski næsten til huset, hvorfor I har en optimal placering Læs mere

Apartments Suites Lac Bleu

Velkommen til Cervinia og Apartments Suites Lac Bleu, og her kan du blandt andet at nyde den gode wellness afdeling.

Billeder og video fra Cervinia


Brugernes anmeldelser af Cervinia

Skiterræn
4,65
Liftsystem
4,15
Afterski
3,52
Byen
4,00
Børnevenlighed
3,67
Begyndervenlighed
4,00
Prisniveau
4,33
Offpiste
4,67
Cervinia har en samlet score på 4,12 stjerner ud af 5. Baseret på 46 anmeldelser.
Cervinia/Zermatt - udsat i dårligt vejr - Anmeldt d. 26/04 2019 12:30 - Oprettet af Gezix

Cervinia og søsterdestinationen Zermatt er helt fantastiske. Det skal prøves.Pistene er suveræne, brede og velpræparerede. Og med lange, lette, røde pister. Det er fantastisk. Liftene er hurtige og køerne små, og få.I bakkerne er der top restaurenter. Nyd det.Turen til pistene i Zermatt foretages på det højeste sted på den italienske side - Plateau Rosa, og det Læs mere

Bilkørsel til Cervinia - Anmeldt d. 26/04 2019 12:02 - Oprettet af Gezix

Vi kørte i år - 2019 - bil til Cervinia i uge 11.Det er en lang tur, 1825km eller 1650 afhængig af hvilken vej man kører. Udgangspunktet er Nordsjælland og alligevel kører vi over Storebælt, det fortrækker vi, og det gør selve turen længere i kilometer, men ikke i tid. Med fire chauffører i bilen er en længere kørestrækning Læs mere

Europas højste præperede pister - Anmeldt d. 31/08 2017 17:46 - Oprettet af Sten Falkenberg

Cervinia er måske ikke det mest kendte italienske sted endnu. Det er synd, da skiområdet er helt utrolig godt og bl.a. Har europas højeste pister hvor pistemaskinerne har kørt. Hvis du er til high class og økonomi ikke at et emne er Zermatt i svejts at foretrække som dækker samme område,men det er betydelig billigere i Cervinia og Læs mere

Indlæs flere anmeldelser

Snemeldinger og vejr

Mandag
Kraftig regn
Kraftig regn
7ºC
6ºC
1,5 mm
1,7 m/s
øst-sydøst
Tirsdag
Delvist skyet
Delvist skyet
7ºC
4ºC
0,0 mm
1,4 m/s
nord-nordøst
Onsdag
Skyet
Skyet
9ºC
4ºC
1,8 mm
0,4 m/s
vest-nordvest
Torsdag
Regn
Regn
8ºC
5ºC
4,8 mm
0,8 m/s
vest-sydvest

Derfor er Cervinia et oplagt valg til årets skiferie

Cervinia er ét af de mest populære skisportssteder i verden. Området har rigtig meget at byde på, og henvender sig både til familier, til vennegrupper, til par og til professionelle skiløbere.

Uanset hvad I har af krav til jeres skirejse, så kan Cervinia helt sikkert være med. Nedenfor giver en kort opsummering af alle de gode grunde der er til, at I bør lade årets skiferie gå til Cervinia.

Skiferie til Cervinia i verdensklasse - gode forhold og professionelle faciliteter

Cervinia er som nævnt Italiens højeste skisportsområde. Denne ideelle beliggenhed medfører en høj snesikkerhed og mange dage med sol. I Cervinia har man mange års erfaring i at drive skisportsanlæg, og det ses tydeligt i det høje niveau af funktionalitet, brugervenlighed og effektivitet. Infrastrukturen og liftesystemet fungerer optimalt, pisterne er altid velpræparerede, og faciliteterne er velholdte og opdaterede.

Alsidighed i niveau og sværhedsgrad på skirejse til Cervinia

Cervinia har et godt omdømme uanset om du spørger nybegynderen, børnefamilien eller den professionelle skiløber. Skiområdet byder på skiterræn for alle, og har lige så gode og sikre børnebakker, som det har udfordrende og krævende sorte pister. Cervinia kan levere timevis af vintersportsaktivitet til alle, og det er et oplagt sted at tage hen, hvis man ønsker at udvikle og dygtiggøre sig. Der er en bred variation i niveau og sværhedsgrad, og der er både offpiste, langrendsstier og snowparks at prøve kræfter med også. Der er med andre ord noget for alle - uanset niveau, alder og mod.

God afterski i Cervinia

En skiferie er ikke en rigtig skiferie uden en god afterski - det ved vi alle. Og det ved man også i Cervinia, der som en selvfølge byder på lidt af det hele, når det kommer til afterski beværtninger. Sound Club og Umbrella Bar er begge steder, der er oplagte at besøge, hvis I leder efter en god fest. Her har du up-tempo musik, dans på bordene og en god energi til langt ud på aftenen. Sound Club omdannes herefter til en natklub, og festen stopper ikke. Er du til en mere rolig afterski - og leder du på samme tid efter noget luksus - så er Ymeletrobs champagnelounge et besøg værd. Tasty er en lille ginbar, der kan servere op imod 500 forskellige gin drinks, og er også et sted for dig, der ønsker at kunne samtale under din afterski. Sidst vil vi nævne Lino's Bar, der er særdeles velrenommeret for deres gode drinks.

Spisesteder, restauranter og beværtninger af høj kvalitet

Cervinia har et højt niveau og en bred variation i beværtninger - det gælder for afterski såvel som for spisesteder. Ymeletrobs er stedet for gourmet, der gerne vil nyde et udsøgt og førsteklasses måltid. Er man mere til en god burger, så kan vi anbefale at besøge LOVE Restaurant - der i øvrigt også har afterski. Yeti Bare er et udmærket sted til en god frokost med udsigt over Matterhorn. Her kan man desuden nyde den lokale øl "4478".

Der er mange gode restauranter og spisesteder i Cervinia, og man kan altså ikke nå igennem dem alle på to uger. Der er et godt udbud af køkkener, så det er en god idé at lave en "top-10" hjemmefra - med udgangspunkt i de relevante kategorier (vegetarisk, italiensk, børnevenligt, gourmet osv.). Alt dette kan du nyde på din næste skiferie til Cervinia.

Artikler om skiferie til Cervinia

Start Sæsonen tidligt med Sne, Sol og Skiløb i Cervinia

Ny lift gør Zermatt og Cervinia 100% forbundne

Skisæsonen 2022/23 er godt igang!

Med en olympisk mester på langrend i en skjult alpedal


Kort over Cervinia

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Cervinia. Klik på nålene for mere info. Der er 1389 km fra Kolding til Cervinia.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen