Cervinia

Find en skiferie til Cervinia her: DANSKI | Italiavillas.net | Nortlander | SKILINK | Slopetrotter | SnowTrex.dk | Sunweb

Beliggende i hjertet af de nordvestlige italienske alper finder man Cervinia godt gemt højt oppe over snedækkede fyrretræer. Cervinia er ikke bare en af de første byer bygget til skiløb, det er også Italiens højeste og - måske - smukkeste område med udsigt til det ikoniske Matterhorn. Skiområdet er desuden snesikkert fra tidlig sæsonstart i november til langt ind i april.
Her får man en skidestination med varieret skiløb til alle og en hyggelig bymidte, hvor der findes alt, hvad hjertet kan begære på en skiferie.

Skiløb for alle i Cervinia

Cervinia ligger ved foden af det 4.478 meter høje Matterhorn og byder op til skiløb på 132 pistekilometer lokalt på den italienske side af det ikoniske bjerg. Her er skiområdet præget af blå og røde pister, hvor både nybegyndere og den øvede skiløber kan være med. Der findes et skønt plateau, hvor man passende kan nyde udsigten over Alperne. Man får i Cervinia lange nedfarter, hvor man for alvor kan teste mælkesyren i benene. Tag eksempelvis Europas højeste gondol op til Klein Matterhorn i 3.883 meters højde, hvorfra man kan tilbagelægge intet mindre end 20 kilometer og en højdeforskel på hele 2.359 meter.

Plads til børnene

Der er intet mindre end 18 suveræne begynderpister lige omkring byen, som gør skiområdet ideelt til børn og begyndere, som lige skal finde sig tilrette med ski på fødderne. Tag eksempelvis Plan Torrette-pisten, som er blå med en behagelig hældning, som gør det trygt at få en fornemmelses af skiene. Der findes desuden hele tre børne-skiskoler i området, hvor de mindste i trygge rammer kan kaste sig ud i skiløbet.

Mulighed for skiløb i to lande

For de helt erfarne skiløbere kan det anbefales at søge mod den schweiziske grænse, hvor der venter stejlere nedfarter og udfordringer til selv den bedste skiløber. Cervinia hænger sammen med det schweiziske Zermatt, som kan nås fra Plateau Rosa Testa Grigia, som ligeledes udgør grænsen mellem de to lande. Det kræver en udvidelse af liftkortet, hvis man ønsker at stå på ski i begge lande. Ved at inddrage Zermatt bliver skiområdet hele 360 kilometer stort, og den erfarne skiløber kan kaste sig ned af et utal af røde sorte nedfarter på den schweiziske side af Matterhorn - og så er det altid lidt sjovt at krydse landegrænserne på ski.

Hyggelig italiensk afterski

Afterski i Italien er præget af at være hyggelig og afslappet, og der er Cervinia ingen undtagelse. Afterski i Cervinia foregår primært på barerne i byen, hvor man enkelte steder kan stå direkte på ski til barens terrasse - prøv eksempelvis den stilfulde bar ved Hotel Principe delle Nevi, som ligger direkte ud til pisten. Et andet populært afterski sted er den irske bar Grivolas, som meget belejligt altid byder skigæsterne velkommen med happy hour hver dag, når lifterne lukker.

Spis godt i Cervinia

Italienerne er berygtede for deres velsmagende køkken, og det er en fast del af skiferien i Cervinia. Her findes der et stort udvalg af restauranter, som kreerer velsmagende lokale retter uanset om man er til pizza og pasta, eller om det skal være mere avanceret. Prøv eksempelvis en pizza fra Sotto Zero, som er elsket af både besøgende og lokale. De er kendt for at bruge lokale råvarer og lægge lidt ekstra kærlighed i pizzaerne. Man kan også nyde en romantisk aften på restaurant Lo Copo Pan, hvor man traditionelt kan nyde et måltid bestående af antipasti, pasta, garne og dolce. Mere autentisk og italiensk bliver det ikke.


Skiområdet hænger sammen med byen: Zermatt

Skiferie forslag i Cervinia

Hotel Grivola Hotel Grivola Bil fra 7.599,-/pers.
Hotel da Compagnoni Hotel da Compagnoni Fly fra 7.199,-/pers.
Hotel Jumeaux Hotel Jumeaux Bil fra 4.449,-/pers.
Hotel Jumeaux Hotel Jumeaux Fly fra 6.649,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning

Fotos og video

Brugerne om Cervinia

Her kan du se brugernes karakterer for Cervinia.

Skiterræn:
4,65
Liftsystem:
4,15
Afterski:
3,52
Byen:
4,00
Børnevenlighed:
3,67
Begyndervenlighed:
4,00
Prisniveau:
4,33
Off-piste:
4,67
Samlet score er 4,12 / 5 ud fra 46 anmeldelser.

Cervinia/Zermatt - udsat i dårligt vejr | Skrevet den 26/04 2019

Oprettet af Gezix

Cervinia og søsterdestinationen Zermatt er helt fantastiske. Det skal prøves.

Pistene er suveræne, brede og velpræparerede. Og med lange, lette, røde pister. Det er fantastisk. Liftene er h...
urtige og køerne små, og få.

I bakkerne er der top restaurenter. Nyd det.

Turen til pistene i Zermatt foretages på det højeste sted på den italienske side - Plateau Rosa, og det er den eneste hemsko. Man skal nå hjem, ellers er man fanget på den schweiziske side. Og så er det ekstremt dyrt at komme hjem.

Når det er snevejr eller blæst er området desværre meget udsat på grund af den høje beliggenhed. Der er ingen træer til at skærme for vind og vejr. På den italienske side lukker de hurtigt de store kabinelifter, og dermed også for sammenhængen imellem skiområderne, hvis vejret bliver dårligt. I det tilfælde er Cervinia decimeret til to små selvstændige områder, uden særlig meget at byde på. Vi har oplevet Cervinia en hel uge uden adgang til toppen (uge 11 2019). SUK!
Læs mere

Bilkørsel til Cervinia | Skrevet den 26/04 2019

Oprettet af Gezix

Vi kørte i år - 2019 - bil til Cervinia i uge 11.

Det er en lang tur, 1825km eller 1650 afhængig af hvilken vej man kører.

Udgangspunktet er Nordsjælland og alligevel kører vi o...
ver Storebælt, det fortrækker vi, og det gør selve turen længere i kilometer, men ikke i tid. Med fire chauffører i bilen er en længere kørestrækning ikke et problem.

Vi havde indløst motervejsmærkat, en vignet, til Schweiz. Det koster 270,-kr.

Som sagt er der to nærliggende muligheder for at nå Cervinia igennem Schweiz.

Den korteste strækning, er at køre over passet Store Sankt Bernard i Schweiz. Strækningen er 1650 km. Der skal betales afgift for at passere Grand Saint Bernard. 27,- Eur for en enkelt, lidt rabat 43,- Eur for en retur. Til gengæld er strækningen i Italien frem til Cervinia meget kort, og man kan køre denne del af strækningen uden at betale italiensk motorvejsafgift, ved at køre de små 15 km på landevejen. Selve turen over Grand Saint Bernard er landevej, men en virkelig god landevejstrækning. Vi kørte over Grand Saint Bernard på hjemturen, og det havde været kraftig sne i Cervinia i 2 ½ dag, så der var faldet meget sne i bjergene samme uge. Alligevel var turen over Grand Saint Bernard helt problemfri, og helt fantastisk smuk, i øvrigt. Se information om Grand Saint Bernard her http://www.letunnel.com

Ved den længere strækning over St Gottard, kører man ind i Italien ved Como. Det er udelukkende motorvej – hele vejen, og der er ikke ekstra afgift igennem St. Gotthard passet. Det er inkluderet i motorvejsmærkatet til Schweiz. Til gengæld kommer man til at betale motorvejsafgift i Italien – og det er dyrt. Vi betalte ca. 45,- Eur for turen fra Como til Cervinia-dalen. Og det dobbelte hvis man skal retur.

Imidlertid er der en god grund til at tage over St. Gottard – den lange tur – på udvejen, fordi man kan proviantere i et kæmpe Supermarked på vejen. Supermarkederne omkring Aosta er ikke helt så store og med det samme udvalg. Vi fandt et Carrefour Ipermercati i byen Ivrea på vejen. Det er et supermarked i Bilka-størrelse, men på italiensk!

Konklusioner er – for vores vedkommende – at turen til Cervinia i bil, bør gå igennem Schweiz og man skal krydse passet Grosse Saint Bernard. Det er hurtigst, kortest strækning og billigst.

Bilen kan derudover være til stor hjælp i Cervinia. Den uge vi holdt ferie i Cervinia , sneede det som sagt 2 ½ dag, og resten af tiden blæste det så meget, at de to øverste kabinelifter imod Plateau Rosa ikke var i drift. Så hænger skiområdet ikke sammen og man er nødt til at tage til Valtourneche for at få bare lidt kvalificeret skiløb. Men… det skal alle de andre turister i Cervinia også, og busforbindelsen mellem Cervinia by og liftstationen i Valtourneche har ikke kapacitet til at klare det pres, som det store antal turister medfører. Derfor kan bilen være en stor hjælp i Cervinia.

Og husk snekæder - de er nødvendige i Cervinia.
Læs mere
Se alle Opret kommentar

Hvor finder jeg den bedste skirejse til Cervinia?

Hos Skisport.dk samler vi alle skirejser fra de bedste danske rejsebureauer. Derfor finder du det største udvalg af skirejser til Cervinia hos os. Klik her for at finde din skirejse ⇒

Hvordan er snemeldingerne i Cervinia?

På nuværende tidspunkt ligger der 80 cm sne i dalen og 190 cm sne på toppen. Det seneste snefald blev registreret d. 4/4 2022. Se den nyeste 6 dages vejrudsigt for Cervinia her ⇒

Hvor finder jeg pistekort og webcams over Cervinia?

Hvis du skal på skiferie til Cervinia, er det en god idé at have et overblik over området med et pistekort. Find pistekort til Cervinia her. Hvis du vil vide, hvordan det ser ud i Cervinia lige nu, kan du følge vores live webcams. Find webcams til Cervinia her ⇒

Hvor finder jeg hoteller i Cervinia?

Du skal ikke lede længe! Vi har samlet hotellerne i Cervinia i en oversigt, så du nemt kan vælge, hvor du skal bo under din skiferie. Se hotellerne i Cervinia her ⇒

Er Cervinia et godt skiområde?

Vores brugere har bedømt Cervinia til 4,12 stjerner ud af 5 mulige. Cervinia scorer højest på Off-piste og Skiterræn, mens området scorer lavest på Afterski. Det er baseret på 46 bedømmelser. Læs anmeldelserne her ⇒

Hvordan kommer jeg til Cervinia?

Du kan naturligvis tage en kør-selv skiferie til Cervinia. Du har også mulighed for at rejse med DANSKI og Italiavillas.net med et dansk rejsebureau. Se transportmulighederne her ⇒

‍Hvilke skiområder hører Cervinia sammen med?

Cervinia hører sammen med skiområderne Zermatt.