Weekendski

Weekendski

Weekendski bliver mere og mere populært, og det vurderes nu, at mere end 100.000 danskere årligt tager på en kort skiferie, enten en enkelt dag eller et par dage på forlænget skiweekend.

Flyrejser med 3-4 skidage vinder frem

Det er mere populært end nogensinde: en kort skiferie med fly. Det er ofte ekstra-skiferien, turen med herreklubben, kollegerne eller de tidligere studiekammerater. Rejsebureauerne udbyder flere og flere af disse rejser, og til destinationer i særligt Østrig og Frankrig, hvor rejsen typisk går mellem onsdag og lørdag. Rejsebureauerne kan dermed booke sengene op hele ugen, og dermed fortsat få maksimal belægning på hoteller og lejligheder, hvilket er med til at holde prisen på disse rejser nede.

Mange muligheder for korte skirejser i bil

Har du egen bil, kan du næsten rejse nordpå, som du vil via Øresundsbroen eller med færge, eksempelvis ruterne: fra Helsingør til Helsingborg, fra Frederikshavn til Oslo/Göteborg, fra Grenå til Varberg, fra Hirtshals til Kristiansand/Stavanger/Bergen, fra København til Oslo.

Sydsverige er et hit

Man siger, at danskernes foretrukne skibakke er Isaberg, men også flere andre sydsvenske destinationer er oplagte til en eller 2-3 dage på ski grundet deres korte afstand til Danmark. Du kan læse mere om de sydsvenske skidestinationer på siden om skiferie i Sverige.

Du kan søge korte skirejser direkte i rejsedatabasen, brug den udvidede søgning af skirejse, hvor du kan afgrænse på "Antal dage max", og dermed kun få vist de mulige korte skirejser/skiophold.