Søg efter kort skiferie / weekendski


Lyder det fristende med et par dage ekstra i sneen? Herunder kan du blive meget klogere på mini-skirejserne.

Kør-selv mini-skiferie (2-3 dage)

Hvis du har egen bil, kan du næsten rejse nordpå via Øresundsbroen eller med færge fra:
  • Helsingør til Helsingborg
  • Frederikshavn til Oslo/Göteborg
  • Grenå til Varberg
  • Hirtshals til Kristiansand/Stavanger/Bergen
  • København til Oslo
Herunder kan du læse om de to mest populære destinationer for danskere, der tager på kør-selv mini-skiferie.

Weekendski i Sverige

Man siger, at danskernes foretrukne skibakke er Isaberg, men flere andre sydsvenske destinationer er også oplagte til et par dage på ski grundet deres korte afstand til Danmark. Hvis du hopper i bilen i København, kan du være ved pisterne i Isaberg på blot 3,5 timer – faktisk er der kortere til Isaberg i bil, end der er til Aarhus fra København. Læs mere om weekendski i Sverige.

Weekendski i Norge

I Norge er der også masser af muligheder for en kort skiferie. Hvis turen går til Norge, giver det ofte mening at hoppe på færgen og få en afslappende start på turen. Her kan I taste flere destinationer ind på GPS’en, når I vil have en weekend på ski – Telemarken, Hovden, Norefjell og mange flere. Læs mere om weekendski i Norge.

Kort skiferie med fly (3-4 dage)

En kort skiferie med fly er ofte ekstra-skiferien, turen med herreklubben, kollegaerne eller de tidligere studiekammerater. Rejsebureauerne udbyder flere og flere af disse rejser til Østrig, Italien og Frankrig, hvor rejsen varer fra onsdag til lørdag og igen fra lørdag til onsdag. Rejsebureauerne kan dermed booke sengene op hele ugen, og dermed fortsat få maksimal belægning på hoteller og lejligheder, hvilket er med til at holde prisen nede. Herunder kan du læse om tre populære destinationer for danskere, der tager en kort skiferie med fly.Kort skiferie i Frankrig

Hvis du har forelsket dig i de franske skiområder, skal du naturligvis også have muligheden for at opleve de franske pister, selvom du kun har tid til en kort skiferie. Det kan virke som en lang tur, men faktisk kan det gøres på blot syv timer fra hjemmet til hotellet. Læs mere om weekendski i Frankrig.

Mini-skiferie i Italien

Stil dig selv dette spørgsmål: ”Er det hurtigst at køre til Norge eller flyve til Italien?” – hvis du tager afsted fra Aarhus er tidsforbruget faktisk stort set det samme. Hvis du vil på en mini-skiferie i syden, kan du hoppe på flyveren og nyde de mange pister og den høje sol i Italien. Læs mere om weekendski i Italien.

Weekendski i Østrig

Hvis du gerne vil på en forlænget weekend på ski i Østrig, er det oplagt at tage flyet og nyde 3-4 dage med fantastisk skiløb og den unikke østrigske charme… og afterski. Et godt råd er at undgå højsæsonen og at slutte turen lørdag fremfor søndag – så er der mange penge at spare. Vil du have flere tips? Læs mere om weekendski i Østrig.

Hvorfor er forlængende weekender på ski blevet så populære?

Der har været en utrolig udvikling på populariteten af weekendski – men hvordan kan det være? Det er altid rart at få et par dage væk fra hverdagen, og når rejsen forkortes, er den ofte lettere at planlægge. Det er dog ikke en tendens skiferier har for sig selv. Københavns Lufthavn har observeret en øget tendens (præ-pandemi) til at tage på korte rejser. Faktisk var hele 46% af ferierejser til og fra Danmark under seks dage lange, da rapporten fra lufthavnen blev udgivet. Det er en tendens, som allerede blev observeret i undersøgelser i 2016. Lad os vende tilbage til pisterne. Én af de primære grunde til den øgede popularitet er, at den korte skiferie bliver anvendt som et supplement til den lange skiferie med familien. Der er derved ikke tale om en erstatning af den årlige skirejse. På de korte skirejser bliver tiden udnyttet til fulde, og mange føler virkeligt, at de får meget for en forholdsvis lav pris. Mini-skiferier er særligt populære blandt venner og kollegaer, og anses af nogle som en opvarmningstur inden ”den rigtige skiferie”.Hvad koster en kort skiferie?

Alle eksempler herunder tager udgangspunkt i de aktuelle priser for en skiferie uden for højsæsonen – priserne kan både være højere og lavere, når du planlægger din tur.

Kør-selv priser

Hvis du hopper i bilen og tager mod Isaberg kan du komme på weekendski for helt ned til 2.300 kroner pr. person. Denne pris er aktuel, hvis I er tre personer, der deler omkostninger til benzin, slitage og indkvartering. Priseksemplet inkluderer: Slitage, benzin, indkvartering i hytte (3 nætter) og liftkort i tre dage.

Priser for flyrejser

Hvis du hellere vil tage flyet sydpå, kan du komme på en kort skiferie for helt ned til 3.520 kroner pr. person. Herunder er to eksempler:
  • Fly, 3-stjernet hotel og liftkort (3 dage i Østrig) – 3.520 pr. person.
  • Fly, 3-stjernet hotel og liftkort (3 dage i Frankrig) – 4.243 pr. person.
Vi anbefaler, at du booker gennem et dansk rejsebureau, ligegyldigt om du ønsker at flyve eller køre selv. Der er sjældent meget at spare ved at planlægge selv, og faktisk kan du ofte gøre en god handel hos rejsebureauerne, hvor du især kan spare penge på transfer og indkvartering.

Ps: Vi har også skrevet en guide til mini skiferier i Tyskland, hvor du når langt på bare 5 timer i bil fra den danske grænse.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen