Weekendski i Frankrig


Det kan også være, at man har ”aftjent sin familiemæssige ski-værnepligt” og nu trænger til et par dage med fuld gas på pisterne med et par venner eller veninder. Eller måske vælger et firma at bytte julefrokosten ud med et par dages fantastisk skiløb og lækker mad og vin.

Men giver det mening at tage helt til Frankrig for at stå på ski i måske tre dage? Svaret er ja. Her får du et par tips til en kort skirejse i det franske

Syv-otte timer fra hjem til hotel

Umiddelbart virker de franske Alper langt væk. Derfor giver det også mest mening at tage flyveren til en kort skiferie i frankrig. En direkte flyvning til Geneve eller Grenoble tager kun godt halvanden time - både fra Billund og Kastrup. Herefter tager det maks to timer at komme til nogle af Frankrigs største og bedste skiområder.
Hvis man siger, at det tager 1,5 times transport til lufthavnen, 1,5 times ventetid, 2 times flyvning, 1 time til bagageopsamling og 2 timer til skidestinationen med bil eller bus... tager turen fra dit hjem til skisportssted 8 timer.
Og så har du adgang til betydeligt større alpine skiområder, end du finder i for eksempel Sydnorge, hvor du endda skal bo nord for Aarhus for at kunne nå frem til skidestinationen på 8 timer.

Bestil den korte skiferie gennem et rejseselskab

Medmindre du er heldig at finde en sindssygt billig flyrejse og et tilsvarende billigt hotel, får du alt andet lige de billigste korte skiferier gennem et rejsebureau. Og du sparer dig selv for mange timers - måske dages – research.

Både rejsebureauer og skihoteller har for længst luret, at (danske) skiløbere i kraftigt stigende grad vælger korte skiferier. Der er indgået mange samarbejder, og efterhånden er der et stort udbud af fly-pakkerejser, typisk med afgang lørdag eller med afgang onsdag.

Hvis du booker privat, skal du vide, at mange hoteller kvier sig ved at udleje lørdag nat, fordi den så at sige lapper ind over to skiuger. Og hotellet risikerer at stå med tomme senge både før og efter dit besøg.

Weekendski er billigst i Frankrig først på sæsonen

Det er en tommelfingerregel, at jo mindre et sted, du vælger, jo billigere kan du købe en pakkerejse. Vælger du uden for højsæsonen, kan det også ses på prisen. Du vil eksempelvis sparre penge på, at finde en rejse til Flaine i uge 3 istedet for, at vælge Val Thorens i uge 7. Har du mulighed for at rejse uden for skolernes ferie, så anbefales det klart at gøre det. Da du vil få mere plads på pisterne, samt kunne finde bedre tilbud. 

Eksempler på weekendski i Frankrig:

Ønsker du at finde eksempler på weekendskiture, kan du benytte dig af vores søgefunktion herunder. Har du allerede nogle begrænsinger/kriterier på nuværende tidspunkt, så klik på de forskellige rulle-menuer, for at få indsnævret din søgning, således du finder en rejse der passer til dig/jer. 

Ved du allerede nu, at i ønsker at rejse med fly, så vælger du at klikke på Fly under transport menuen, ved du samtidig også hvor mange personer i er, så tryk på knappen "Udvidet søgning", der giver dig mulighed for at svare på endnu flere kriterier. Så snart du har svaret på alle dem du kan, trykker du på den grønne knap, hvor der vises alle de steder du/i kan komme på ski. Alle skirejserne er sat til "korte skirejser" hvilket betyder at du vil blive vist korte skirejser til Frankrig med mindre end 5 skidage. 

Var det alligevel ikke Frankrig du ville til, kan du finde gode weekendski tips til: Østrig, Italien, Sverige eller Norge her.

Find tilbud på skirejser