Weekendski i Frankrig


En mini-skiferie til Frankrig er oplagt for dig, som trænger til et par dage på pisterne med et par venner eller veninder. Eller til dig, som ikke kan rykke en hel uge ud af kalenderen.

Men giver det mening at tage helt til Frankrig for at stå på ski i måske tre dage? Svaret er ja. Her får du et par tips til en kort skiferie til Frankrig.

Mini-skiferie i Frankrig: 8 timer fra hjem til hotel

Umiddelbart virker de franske Alper langt væk. Derfor giver det også mest mening at tage flyveren til en kort skiferie i frankrig. En direkte flyvning til Geneve eller Grenoble tager kun godt halvanden time - både fra Billund og Kastrup.

Herefter tager det maks to timer at komme til nogle af Frankrigs største og bedste skiområder. Nu er jeg ikke den store matematiker, men lad os prøve at lave regnestykket alligevel: 

 • 1t - transport til lufthavnen
 • 2t - ventetid i lufthavnen
 • 2t - flyvning
 • 1t - bagageopsamling
 • 2t - transfer

Hvis ovenstående eksempler passer, tager turen fra hjem til skisportssted kun 8 timer. Og så har du adgang til betydeligt større alpine skiområder, end du finder i for eksempel Sydnorge, hvor du endda skal bo nord for Aarhus for at kunne nå frem til ski-destinationen på 8 timer.

Oplagte destinationer til en kort skiferie i Frankrig

Hvis du vælger at flyve til Frankrig, kan du nå et hav af store skiområder på under to timer fra lufthavnen. Herunder kan du se et udvalg af gode skiområder, du hurtigt kommer til fra henholdsvis Genéve Lufthavn (GVA) og Grenoble (GNB).

Genéve

 • Chamonix: 1t, 15m
 • Avoriaz: 1t, 40m
 • Le Grand Massif: 1t, 30m

Grenoble

 • Chamrousse: 1t
 • Alpe d’Huez: 1t, 15m
 • Les Deux Alpes: 1t, 30m

Fra Grenoble kan du også komme til Val Thorens på cirka 2 timer (143 kilometer), hvis du vil besøge Frankrigs mest populære skisportsområde på din korte skiferie. 

Bestil den korte skiferie gennem et rejseselskab

Medmindre du er heldig at finde en vildt billig flyrejse og et tilsvarende billigt hotel, får du oftest de billigste korte skiferier gennem et rejsebureau. Og du sparer dig selv for mange timers research.

Både rejsebureauer og skihoteller har for længst luret, at (danske) skiløbere i stigende grad vælger korte skiferier. Der er indgået mange samarbejder, og efterhånden er der et stort udbud af fly-pakkerejser, typisk med afgang lørdag eller onsdag.

Weekendski i Frankrig er billigst først på sæsonen

Det er en tommelfingerregel, at jo mindre et sted, du vælger, jo billigere kan du købe en pakkerejse. Vælger du at tage på en kort skiferie uden for højsæsonen, kan det også ses på prisen.

Du vil eksempelvis spare penge på at finde en rejse til Flaine i uge 3 i modsætning til Val Thorens i uge 7. Har du mulighed for at rejse uden for skolernes ferie, så anbefaler vi klart at gøre det. Udenfor højsæsonen vil du have mere plads på pisterne, og du kan spare tusindvis af kroner.

Sådan finder du en mini-skiferie til Frankrig

Ønsker du at finde eksempler på weekendskiture, kan du benytte dig af vores søgefunktion herunder. Har du allerede nogle begrænsninger/kriterier, så klik på de forskellige rullemenuer for at få indsnævret din søgning. Var det alligevel ikke Frankrig du ville til, kan du finde gode weekendski tips til: Østrig, Italien, Sverige eller Norge.

Nedenfor finder du alle korte skirejser (mindre en 5 dage) til Frankrig.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen