Skiferie i Sverige

Mange danskere har fået deres debut på ski i Sverige, og landet er stadig et yndet mål for mange danskeres skiferie – måske fordi landet har noget for enhver smag. Syd- og Vestsverige har destinationer som er helt ideelle for børnefamilier og nybegyndere. I Midtsverige finder man bl.a. Nordeuropas største alpine skiområde, Sälen, som byder mere end 250 pister i alle sværhedsgrader, masser af offpiste og snowparks. I Nordsverige findes de største fjelde og de vildeste skioplevelser. Her findes ”Nordens Alper” i Åre, skandinaviens største skiområde i Funäsfjällen, og længst nordpå, 250 km nord for polarcirklen, findes det legendariske skiområde Riksgränsen, hvor det blandt andet er muligt at tage med helikopter ud i det vilde, snedækkede landskab til kilometervis af uberørt offpiste. Sverige er desuden et fremragende langrendsland. Her er svenskerne med langt fremme i verdenseliten, og er også er værter ved det nok mest berømte langrendsløb, nemlig Vasaløbet.

Find skirejser til Sverige

Miniskiferie i Sverige

Det er populært at tage på endags- eller weekendskitur til Sydsverige, særligt fordi skisportstederne ligger så tæt på. Fra Sjælland er det let at tage færgen Helsingør-Helsingborg eller køre over Øresundsbroen til f.eks. Isaberg eller Vallåsen. Fra Jylland er man efter færgeoverfarten Frederikshavn-Göteborg under 2 timers kørsel fra Ulricehamn, Mullsjö, Falköping og Billingen . Desuden findes der færgeforbindelse mellem Grenå-Varberg. Det er også muligt at tage toget, og der arrangeres ligeledes et utal af endagsrejser med bus til de svenske skiområder.

Med destinationer i det sydlige Sverige er det en god ide at undersøge sne- og pisteforholdene inden man tager af sted på skiferie. Se snemeldinger fra Sverige her.

Du finder en komplet guide til weekendski i Sverige her

Skiferie med børn

Det er dejligt nemt for børnefamilier at tage på skiferie i Sverige, fordi transporttiden er minimal. Det svenske sprog er ikke det store problem for børnene, ikke engang hvis de skal i skiskole for første gang. På størstedelen af destinationerne må børnene benytte lifterne gratis, hvis de benytter en skihjelm. Hovedparten af hoteller og hytter ligger i direkte forbindelse med skibakkerne, og ski in/ski out-muligheden gør det let at komme til og fra lifterne med børnene. Og hvis man vil have flere oplevelser med familien, findes der et bredt udvalg af andre aktiviteter, som hundeslædeture, kælkeaftener eller dyreparker – blandt de mest populære familiedestinationer kan nævnes Branäs, Orsa Grönklitt, Kläppen og Idre Fjäll.

På langrend i Sverige

Fra syd til nord findes der i Sverige flere end 3800 langrendsspor, så her er noget for enhver, lige fra nybegynderen til topatleten. Flere destinationer nær Danmark har specialiseret sig i langrendsløb, og både Ulricehamn og Billingen er officielle Vasaløbscentre – et kvalitetsstempel der sikrer gode træningsmuligheder og at der findes ekspertkompetence i langrendsløb og -udstyr på stedet.

Flere steder har oplyste spor allerede fra tidligt på sæsonen, og jo længere nordpå man kommer, jo længere er sæsonen. Dalarna i Midtsverige er et sandt langrendsmekka, og i Nordsverige findes de helt store langrendsoplevelser for naturelskeren – og de lyse nætter i maj giver en ekstra dimension til den storslåede natur i Nordsverige.

Du finder en guide til 8 gode langrendssteder i Sverige her

Artikler om Sverige fra Skisport.dk

Brugerne om Sverige

Vi har lagt karakterer for alle destinationer i Sverige sammen til én samlet karakter, som du kan se her.

Skiterræn:
3,85
Liftsystem:
3,73
Afterski:
2,94
Byerne:
3,07
Børnevenlighed:
4,66
Begyndervenlighed:
4,54
Prisniveau:
4,27
Off-piste:
2,96
Samlet score er 3,75 / 5 ud fra 1051 anmeldelser.

Sälen - Tandådalen - for børn og børnebørn | Skrevet den 19/04 2020 | Bedømmelse af Tandådalen

Oprettet af Conny & Lars Gardan

Sälen - Tandådalen er ekstremt børnevenligt. Vi var der 3 generationer sammen, og det fungerede. Men når man (som bedsteforældre) krydsede området for foden af bakker & lifter, havde man en klar forne...
mmelse af at være til forældredag i daginstitutionen. Curlingforældre trak curlingbørn efter sig på ski - og skulle naturligvis FREM, i forhold til voksne uden børn/børnebørn på slæb. Tandådalen er ikke bare en dal, men også en skibakke. Den fungerer. Der er en eminent skovpiste, som andre steder ville blive kaldt et skispor. I grunden ganske svær, men fordi den var fyldt med trolde, små broer og andre udfordringer, så kører selv små børn igennem, uden at tænke over, hvor svær den egentlig er. Resultatet er, at de får leget skiløb og balance ind. Genialt. Boligerne ligger i grupper af forholdsvis ens huse, og indretningen er gennemtænkt og uden noget at klage over. Hvis man ikke går efter højeste luksus. Et fint begynder- og børneområde. Ét stort minus er de mange slæbelifter. De er svære at bruge for de mindste - som så må curles op af forældrene. Slæbelifterne giver heller ikke en pause fra skiløbet på vej op. Faktisk er sløbelifterne mere anstrengende end det lette skiløb ned af bakke.
Læs mere

Er denne kommentar til nogen hjælp?
Ja Nej

Idre Fjäll igen | Skrevet den 19/04 2020 | Bedømmelse af Idre Fjäll

Oprettet af Conny & Lars Gardan

Idre Fjäll er en alpin knold med langrendsløjper omkring. Koncentrerer du dig om pisterne og måske udsigten ud over svenske og norske vidder, så får du fint skiløb her. Idre Fjäll har masser af plads ...
til begyndere OG flere sorte pister. Omend korte. Men området fungerer. Der er ok restauranter med alpefølelse, Der er ikke nogen reel by, men et enormt boligområde, hvor du kan vælge mellem alt fra et hotelværelse eller en lejlighed i et større, nybygget hus - over lejligheder i mindre, ens huse - til et helt feriehus med det hele. Og boligerne er utroligt gennemtænkt, så man kan klæde om lige inden for døren, og hente sine ski i skirummet lige ved hoveddøren. Alle boliger har p lige ved døren, men trafikken er næsten ikke eksisterende. Bl.a. fordi det lille ICA supermarked på butikstorvet er inden for 10 minutter gåafstand, hvis man bor allerlængst væk fra centrum. Mange boliger har balkon/terrasse, så man kan nyde solen og udsigten. Vi har været herde seneste to år, 3 generationer i samme bolig.
Læs mere

Er denne kommentar til nogen hjælp?
Ja Nej

Her kan du se et kort med skiområderne i Sverige. Klik på nålene for flere detaljer om skiområdet.