Kæmpe 20-års fødselsdagsudsalg - 3.000 varer nedsat

Skiferie i Sverige

Sverige


Danmarks skandinaviske nabo Sverige her lagt pister til mange danskeres første sving på ski, og hvert år vælger tusinder stadig Sverige som destination for årets skiferie. Det er ikke uden grund, at Sverige er en populær skidestination for danskerne, for landet har noget for enhver smag og niveau.

Syd- og Vestsverige har destinationer, som ikke fås bedre til børnefamilier og nybegyndere, Midtsverige byder blandt andet på Nordeuropas største alpine skiområde, Sälen, som byder på mere end 250 kilometer pister i alle sværhedsgrader, masser af offpiste og snowparks. I Nordsverige findes de største fjelde og vildeste skioplevelse. Sverige er desuden et fremragende langrendsland. Her er svenskerne med langt fremme i verdenseliten, og er også er værter ved det nok mest berømte langrendsløb, nemlig Vasaløbet.

Danskernes top 10

  1. Isaberg
  2. Vallåsen
  3. Branäs
  4. Sälen
  5. Kläppen
  6. Idre Fjäll
  7. Lindvallen
  8. Stöten
  9. Ulricehamn
  10. Åre
Mere information om Sverige under banneret

Miniskiferie i Sverige

Sveriges placering lige på den anden side af Øresund betyder, at det er særligt velegnet til kortere skiture. Det er særligt populært at tage på endags- eller weekendskitur til Sydsverige, da flere skiområder ligger inden for et par timers transport uanset om man kommer fra Sjælland eller Jylland.

Fra Sjælland er det let at tage færgen Helsingør-Helsingborg eller køre over Øresundsbroen til eksempelvis Vallåsen eller Isaberg, som kun tager henholdsvis knap 2 og 3 ½ time. Kommer man fra Jylland er man efter færgeoverfarten Frederikshavn-Göteborg under 2 timers kørsel fra Ulricehamn, Mullsjö, Falköping og Billingen. Man kan også tage færgen over fra Grenaa til Varberg i Sverige. Det er også muligt at tage toget, og der arrangeres ligeledes et utal af endagsrejser med bus til de svenske skiområder i løbet af hver vinter. Se færger til Sverige her.

Selvom mange destinationer selv i det sydlige Sverige er blevet gode til at producere sne, så de kan sikre snesikkerhed til de besøgende skiturister, så er det en god ide at undersøge sne- og pisteforholdene inden, man tager afsted på skiferie. Det gælder særligt, hvis man rejser til de sydligste områder i udkanten af sæsonen. Se snemeldinger fra Sverige.

Børnevenlig skiferie i Sverige

Sverige er et oplagt valgt at kigge på, når der skal planlægges skiferie for hele familien. Der findes her mange destinationer, som er særligt velegnede til børnefamilier, og de kommer med mange fordele. Det er dejligt nemt for børnefamilier at tage på skiferie i Sverige, fordi transporttiden er kort sammenlignet med destinationer i eksempelvis Østrig, Frankrig og Italien, som ellers også tilbyder udmærkede børnevenlige skiområder.

På selve destinationen er der også store fordele. Skiløb i de svenske fjelde betyder, at der findes mange gode milde pister i både grøn og blå, så selv de mindste børn eller usikre nybegyndere kan få en god oplevelse på ski. Et godt eksempel er Stöten i Sälen, hvor hele venstre side af skiområdet er dedikeret til børn og nybegyndere, hvor der foruden gode pister findes sjovt skiløb mellem træer og begynderpister med tilhørende træklifter.

I modsætning til andre europæiske lande, så er der en mindre sprogbarriere med det svenske sprog, hvis familiens mindste skal på skiskole, hvorfor der vil være større forståelse og dermed tryghed på ski. En anden fordel er at størstedelen af de svenske destinationer tilbyder at børn op til en vis alder må benytte lifterne gratis, hvis de blot bruger skihjelm.

Bo lige ved skiløbet med ski-in/ski-out

I forhold til indkvartering, så bliver det heller ikke nemmere med børn, da man i Sverige bor på hoteller og svenske hytter, som ligger i direkte forbindelse med skiområdet og med god mulighed for ski-in/ski-out. Det gør det nemt at få børnene med afsted om morgenen, når man ikke skal gå langt til liften med alt udstyret på nakken. Langt de fleste svenske skidestinationer byder også på mange andre familievenlige aktiviteter end skiløb. Man kan eksempelvis få unikke oplevelser sammen på hundeslædetur, snescooter eller til kælkeaftener. Listen med gode familievenlige destinationer i Sverige er lang, men blandt de mest populære findes Branäs, Orsa Grönklitt, Kläppen og Idre Fjäll.

På langrend i Sverige

Fra syd til nord findes der i Sverige flere end 3.800 langrendsspor, så her er noget for enhver, lige fra nybegynderen til topatleten. Flere destinationer tæt på Danmark har specialiseret sig i langrendsløb. Både Ulricehamn og Billingen er officielle Vasaløbscentre. Det er et kvalitetsstempel af et område, der sikrer gode træningsmuligheder, perfekte sort og ekspertkompetencer i langrendsløb og udstyr på destinationen. Flere steder har oplyste spor allerede fra tidligt på sæsonen, og jo længere nordpå man kommer, jo længere er sæsonen. Dalarna i Midtsverige er et sandt langrendsmekka, og i Nordsverige findes de helt store langrendsoplevelser for naturelskeren " og de lyse nætter i maj giver en ekstra dimension til den storslåede natur i Nordsverige.

Hvis man er i tvivl om, hvad man skal vælge af de utallige langrendsdestinationer, så findes der her en guide til 8 gode langrendssteder i Sverige.

Nordens Alper og snesikkerhed

Foruden de helt sydlige skiområder, som også er ved at kunne sikre det, som naturen måtte udelade, så byder Sverige generelt på en stor snesikkerhed på skiferien. Sverige kan også levere på stejle nedfarter og gode udfordringer til den øvede skiløber. Tager man til Nordsverige, så finder man Nordens Alper i Åre, som er et særdeles populært skiområde, da det tilbyder både varieret skiløb og gode lange nedfarter, som kunne få tankerne hen mod Alperne i sydeuropa. Tæt herpå findes også Funäsfjället, som er Skandinaviens største skiområde. Længst nordpå - 250 kilometer nord for polarcirklen - findes det legendariske skiområde Riksgränsen, hvor det blandt andet er muligt at tage med helikopter ud i det vilde, snedækkede landskab til uanede mængder af uberørt offpiste.

Fakta om Sverige

Højeste punkt: Kebnekaise, 2.123 m.
Valuta: 1 svensk krona = 100 öre
Hovedstad: Stockholm
Sprog: Svensk
Indbyggertal: 8,5 mio.
Forvalgsnr.: 0046

Udvalgte skirejser fra Sverige

Søg efter skirejser

Mården 8-10 personer

Type: Hyttelejlighed  Personer: 8 eller 8-10  Størrelse: 65m2 Til lift: 450 m.  Indretning:  Stue: Kabel-TV (dobbelt sovesofa i 8-10 pers.)  Soverum: 1 rum med dobbeltseng. 1 rum med 2 køjer  Hems med 4 senge eller køjer - 2 kan være i lukket soverum  (nogen har 6 senge på hems i stedet for sovesofa)   Køkkenkrog: Køl/frys, el-komfur og mikroovn  Badefaciliteter: Wc/douche  Andet: Sauna. Tørreskab. Terrasse  OBS! PLUS bolig - med opvaskemaskine og lettere renoveret. Ekstra: Prisen for tillæg på bl.a. linned/håndklæder, barnestol, barneseng og Læs mere

Stöten Mitt

Stöten Mitt byder jer varmt velkommen i trygge rammer i de skønne lejligheder, der er placeret smukt lige ved foden af bakken. Her kan I nyde godt af den fantastiske beliggenhed med bl.a. restaurant, reception og kælkebakke i kort afstand herfra. I lejlighederne kan I bo fra 6 personer og op til 10 personer i de største lejligheder. I kan hurtigt og nemt komme afsted på dagens skiløb, da lejlighederne har ski-in/ski-out. I kan desuden gå til skiskolerne i Læs mere

Stöten Mitt

Lejlighederne i Stöten Mitt ligger lige ved foden af bakken nær restaurant, reception og lige til pisterne. Her er alt lige uden for døren, hvilket gør dem perfekte for jer, der vil bo med kort afstand til alt. Fra lejlighederne er det muligt at gå til skiskolerne og badelandet "Vattufjäll". Ydermere findes en sjov kælkebakke neden for bygningen nærmest dalen.

Brugernes anmeldelser af Sverige

Vi har lagt karakterer for alle destinationer i Sverige sammen til én samlet karakter, som du kan se her.

Skiterræn
3,85
Liftsystem
3,73
Afterski
2,94
Byen
3,07
Børnevenlighed
4,66
Begyndervenlighed
4,54
Prisniveau
4,27
Offpiste
2,96
Samlet score er 3,75 stjerner ud af 5 . Baseret på. 1.051 anmeldelser.
god tur - Anmeldt d. 28/09 2022 18:43 - Oprettet af Anna K

Vi havde en rigtig god tur i hele 5 dage. Hvis man er øvet og vil havde forskellige udfordringer er dette nok ikke stedet men til begynder og lidt øvede er det super godt. venlige medarbejdere Læs mere

I Stöten er præcis så lille som forventet - Anmeldt d. 28/09 2022 18:43 - Oprettet af Lena Sørensen

Jul/nytår 2021 - I Stöten er præcis så lille som forventet - jeg siger ikke at Stöten er dårlig, eller uden udfordringer, Stöten er blot ikke hvad jeg ønsker af skiferie. Naturlig sne har pt været mangelvare i år, derfor er toppen uanset piste niveau pænt meget iset når klokken rammer kl 13:00 ish. Dette rettes forhåbentlig op senere. Der Læs mere

Kläppen, sälen - Anmeldt d. 28/09 2022 18:43 - Oprettet af Maiken

Har stået på ski i Kläppen siden jeg stort set har kunne gå og er yderst tilfreds med området. Området rummer både pister for dem der skal have udfordringer og dem der er helt nybegynder. Byen og hytte-området er super hyggeligt. Medarbejderne er altid i mødekommende og så har de nogle yderst kompetente ski-instruktøre, som er gode til børn. Vi Læs mere

Mere information om Sverige under banneret

Artikler om skiferie til Sverige

Nyheder i Stöten: Nye indkvarteringer og større fokus på klima

Ny skidestination i Sverige investerer i fremtiden

Milliardinvestering i gang i Branäs

Kläppen satser stort på freestyle med nyt superanlæg


Kort over Sverige

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Sverige. Der er

Find tilbud på skirejser