⚡ STATUSUDSALG - ALT er nedsat - ALT skal væk ⚡

Skiferie i Sverige

Mange danskere har fået deres debut på ski i Sverige, og landet er stadig et yndet mål for mange danskeres skiferie – måske fordi landet har noget for enhver smag. Syd- og Vestsverige har destinationer som er helt ideelle for børnefamilier og nybegyndere. I Midtsverige finder man bl.a. Nordeuropas største alpine skiområde, Sälen, som byder mere end 250 pister i alle sværhedsgrader, masser af offpiste og snowparks. I Nordsverige findes de største fjelde og de vildeste skioplevelser. Her findes ”Nordens Alper” i Åre, skandinaviens største skiområde i Funäsfjällen, og længst nordpå, 250 km nord for polarcirklen, findes det legendariske skiområde Riksgränsen, hvor det blandt andet er muligt at tage med helikopter ud i det vilde, snedækkede landskab til kilometervis af uberørt offpiste. Sverige er desuden et fremragende langrendsland. Her er svenskerne med langt fremme i verdenseliten, og er også er værter ved det nok mest berømte langrendsløb, nemlig Vasaløbet.

Find skirejser til Sverige

Miniskiferie i Sverige

Det er populært at tage på endags- eller weekendskitur til Sydsverige, særligt fordi skisportstederne ligger så tæt på. Fra Sjælland er det let at tage færgen Helsingør-Helsingborg eller køre over Øresundsbroen til f.eks. Isaberg eller Vallåsen. Fra Jylland er man efter færgeoverfarten Frederikshavn-Göteborg under 2 timers kørsel fra Ulricehamn, Mullsjö, Falköping og Billingen . Desuden findes der færgeforbindelse mellem Grenå-Varberg. Det er også muligt at tage toget, og der arrangeres ligeledes et utal af endagsrejser med bus til de svenske skiområder.

Med destinationer i det sydlige Sverige er det en god ide at undersøge sne- og pisteforholdene inden man tager af sted på skiferie. Se snemeldinger fra Sverige her.

Du finder en komplet guide til weekendski i Sverige her

Skiferie med børn

Det er dejligt nemt for børnefamilier at tage på skiferie i Sverige, fordi transporttiden er minimal. Det svenske sprog er ikke det store problem for børnene, ikke engang hvis de skal i skiskole for første gang. På størstedelen af destinationerne må børnene benytte lifterne gratis, hvis de benytter en skihjelm. Hovedparten af hoteller og hytter ligger i direkte forbindelse med skibakkerne, og ski in/ski out-muligheden gør det let at komme til og fra lifterne med børnene. Og hvis man vil have flere oplevelser med familien, findes der et bredt udvalg af andre aktiviteter, som hundeslædeture, kælkeaftener eller dyreparker – blandt de mest populære familiedestinationer kan nævnes Branäs, Orsa Grönklitt, Kläppen og Idre Fjäll.

Hytter i Sverige
Hvis du skal med familien på skiferie i Sverige, er det oplagt at booke en privat hytte, som I kan bo i. Vi har lavet en stor guide, hvor vi har fundet nogle anbefalelsesværdige hytter i Sverige. Her finder du både hytter i Branäs. Isaberg, Idre Fjäll, Kläppen og mange flere.

På langrend i Sverige

Fra syd til nord findes der i Sverige flere end 3800 langrendsspor, så her er noget for enhver, lige fra nybegynderen til topatleten. Flere destinationer nær Danmark har specialiseret sig i langrendsløb, og både Ulricehamn og Billingen er officielle Vasaløbscentre – et kvalitetsstempel der sikrer gode træningsmuligheder og at der findes ekspertkompetence i langrendsløb og -udstyr på stedet.

Flere steder har oplyste spor allerede fra tidligt på sæsonen, og jo længere nordpå man kommer, jo længere er sæsonen. Dalarna i Midtsverige er et sandt langrendsmekka, og i Nordsverige findes de helt store langrendsoplevelser for naturelskeren – og de lyse nætter i maj giver en ekstra dimension til den storslåede natur i Nordsverige.

Du finder en guide til 8 gode langrendssteder i Sverige her

Artikler om Sverige fra Skisport.dk

Brugerne om Sverige

Vi har lagt karakterer for alle destinationer i Sverige sammen til én samlet karakter, som du kan se her.

Skiterræn:
3,85
Liftsystem:
3,73
Afterski:
2,94
Byerne:
3,07
Børnevenlighed:
4,66
Begyndervenlighed:
4,54
Prisniveau:
4,27
Off-piste:
2,96
Samlet score er 3,75 / 5 ud fra 1051 anmeldelser.

Kläppen, sälen | Skrevet den 26/12 2020 | Bedømmelse af Sälen

Oprettet af Maiken

Har stået på ski i Kläppen siden jeg stort set har kunne gå og er yderst tilfreds med området. Området rummer både pister for dem der skal have udfordringer og dem der er helt nybegynder. Byen og hytt...
e-området er super hyggeligt. Medarbejderne er altid i mødekommende og så har de nogle yderst kompetente ski-instruktøre, som er gode til børn. Vi har også brugt deres tilbud om en ugentlige kælke-after på pisterne, hver gang vi har været afsted.
Læs mere

Er denne kommentar til nogen hjælp?
Ja Nej

Langt imod nord | Skrevet den 07/09 2020 | Bedømmelse af Riksgränsen

Oprettet af Darwin Jolle Arpac

En lang tur, der er længere end til alperne. Fra Göteborg er der 1750 km, og færgen tager lidt over 3 timer. Enestående natur, og ingen fare for overrend af skiglade entutiaster på løjperne, så du h...
ar meget for dig selv. Afterski, og byliv findes ikke rigtig udover hotellet, som godt ved hvad de vil have for en tur i deres pool område. Masser af rensdyr, frisk luft og er du heldig for du også elge at se. Der er mange grænsebutikker, så prisniveauet på mad, øl, slik er langt under Danske priser, ja også cigaretter. Når du betaler for Riksgränsen for du automatisk Björkliden med i købet og omvendt. Bjørkliden er mindst ligeså smukt, det eneste der mangler er stolelifte, ellers er terrænnet nogenunde det samme, udover at vind og vejr er lidt barskere i Riksgränsen. Men langt ind i Maj Måned kan man stadig stå på ski, og når solen skinner, så findes der intet smukkere syn. Alt i at en herlig oplevelse, men næste gang ville jeg foretrække at tage et discountland, som Bulgarien, eller ex Jugoslavien da en flybillet derned nogengange kan findes til sølle 300-500 kr tur retur. Man kan også tage toget helevejen til Riksgränsen og Bjørkliden, med sove kupeer, det ville kunne betale sig, hvis man rejser alene eller 2 uden bil. Der er togstation på begge ski destinationer lige udenfor direkte, med 2 afgange dagligt Morgen og ca kl 16 når stedet lukker. Så hvis man er ude efter at spare penge så skal man tage toget, medmindre man deler udgifterne sammen i bil. Hostels kan man få i Abisko til omkring 275 kr for en overnatning, ellers koster det hele 1200 kr pr overnatning hvis man vælger at tage Hotel Riksgränsen.
Læs mere

Er denne kommentar til nogen hjælp?
Ja Nej

Her kan du se et kort med skiområderne i Sverige. Klik på nålene for flere detaljer om skiområdet.