Skiferie i Sverige

Sverige


Danmarks skandinaviske nabo Sverige her lagt pister til mange danskeres første sving på ski, og hvert år vælger tusinder stadig Sverige som destination for årets skiferie. Det er ikke uden grund, at Sverige er en populær skidestination for danskerne, for landet har noget for enhver smag og niveau.

Syd- og Vestsverige har destinationer, som ikke fås bedre til børnefamilier og nybegyndere, Midtsverige byder blandt andet på Nordeuropas største alpine skiområde, Sälen, som byder på mere end 250 kilometer pister i alle sværhedsgrader, masser af offpiste og snowparks. I Nordsverige findes de største fjelde og vildeste skioplevelse. Sverige er desuden et fremragende langrendsland. Her er svenskerne med langt fremme i verdenseliten, og er også er værter ved det nok mest berømte langrendsløb, nemlig Vasaløbet.

Danskernes top 10

  1. Isaberg
  2. Branäs
  3. Sälen
  4. Kläppen
  5. Idre Fjäll
  6. Lindvallen
  7. Stöten
  8. Ulricehamn
  9. Åre
  10. Vemdalen

Miniskiferie i Sverige

Sveriges placering lige på den anden side af Øresund betyder, at det er særligt velegnet til kortere skiture. Det er særligt populært at tage på endags- eller weekendskitur til Sydsverige, da flere skiområder ligger inden for et par timers transport uanset om man kommer fra Sjælland eller Jylland.

Fra Sjælland er det let at tage færgen Helsingør-Helsingborg eller køre over Øresundsbroen til eksempelvis Vallåsen eller Isaberg, som kun tager henholdsvis knap 2 og 3 ½ time. Kommer man fra Jylland er man efter færgeoverfarten Frederikshavn-Göteborg under 2 timers kørsel fra Ulricehamn, Mullsjö, Falköping og Billingen. Man kan også tage færgen over fra Grenaa til Varberg i Sverige. Det er også muligt at tage toget, og der arrangeres ligeledes et utal af endagsrejser med bus til de svenske skiområder i løbet af hver vinter. Se færger til Sverige her.

Selvom mange destinationer selv i det sydlige Sverige er blevet gode til at producere sne, så de kan sikre snesikkerhed til de besøgende skiturister, så er det en god ide at undersøge sne- og pisteforholdene inden, man tager afsted på skiferie. Det gælder særligt, hvis man rejser til de sydligste områder i udkanten af sæsonen. Se snemeldinger fra Sverige.

Børnevenlig skiferie i Sverige

Sverige er et oplagt valgt at kigge på, når der skal planlægges skiferie for hele familien. Der findes her mange destinationer, som er særligt velegnede til børnefamilier, og de kommer med mange fordele. Det er dejligt nemt for børnefamilier at tage på skiferie i Sverige, fordi transporttiden er kort sammenlignet med destinationer i eksempelvis Østrig, Frankrig og Italien, som ellers også tilbyder udmærkede børnevenlige skiområder.

På selve destinationen er der også store fordele. Skiløb i de svenske fjelde betyder, at der findes mange gode milde pister i både grøn og blå, så selv de mindste børn eller usikre nybegyndere kan få en god oplevelse på ski. Et godt eksempel er Stöten i Sälen, hvor hele venstre side af skiområdet er dedikeret til børn og nybegyndere, hvor der foruden gode pister findes sjovt skiløb mellem træer og begynderpister med tilhørende træklifter.

I modsætning til andre europæiske lande, så er der en mindre sprogbarriere med det svenske sprog, hvis familiens mindste skal på skiskole, hvorfor der vil være større forståelse og dermed tryghed på ski. En anden fordel er at størstedelen af de svenske destinationer tilbyder at børn op til en vis alder må benytte lifterne gratis, hvis de blot bruger skihjelm.

Bo lige ved skiløbet med ski-in/ski-out

I forhold til indkvartering, så bliver det heller ikke nemmere med børn, da man i Sverige bor på hoteller og svenske hytter, som ligger i direkte forbindelse med skiområdet og med god mulighed for ski-in/ski-out. Det gør det nemt at få børnene med afsted om morgenen, når man ikke skal gå langt til liften med alt udstyret på nakken. Langt de fleste svenske skidestinationer byder også på mange andre familievenlige aktiviteter end skiløb. Man kan eksempelvis få unikke oplevelser sammen på hundeslædetur, snescooter eller til kælkeaftener. Listen med gode familievenlige destinationer i Sverige er lang, men blandt de mest populære findes Branäs, Orsa Grönklitt, Kläppen og Idre Fjäll.

På langrend i Sverige

Fra syd til nord findes der i Sverige flere end 3.800 langrendsspor, så her er noget for enhver, lige fra nybegynderen til topatleten. Flere destinationer tæt på Danmark har specialiseret sig i langrendsløb. Både Ulricehamn og Billingen er officielle Vasaløbscentre. Det er et kvalitetsstempel af et område, der sikrer gode træningsmuligheder, perfekte sort og ekspertkompetencer i langrendsløb og udstyr på destinationen. Flere steder har oplyste spor allerede fra tidligt på sæsonen, og jo længere nordpå man kommer, jo længere er sæsonen. Dalarna i Midtsverige er et sandt langrendsmekka, og i Nordsverige findes de helt store langrendsoplevelser for naturelskeren " og de lyse nætter i maj giver en ekstra dimension til den storslåede natur i Nordsverige.

Hvis man er i tvivl om, hvad man skal vælge af de utallige langrendsdestinationer, så findes der her en guide til 8 gode langrendssteder i Sverige.

Nordens Alper og snesikkerhed

Foruden de helt sydlige skiområder, som også er ved at kunne sikre det, som naturen måtte udelade, så byder Sverige generelt på en stor snesikkerhed på skiferien. Sverige kan også levere på stejle nedfarter og gode udfordringer til den øvede skiløber. Tager man til Nordsverige, så finder man Nordens Alper i Åre, som er et særdeles populært skiområde, da det tilbyder både varieret skiløb og gode lange nedfarter, som kunne få tankerne hen mod Alperne i sydeuropa. Tæt herpå findes også Funäsfjället, som er Skandinaviens største skiområde. Længst nordpå - 250 kilometer nord for polarcirklen - findes det legendariske skiområde Riksgränsen, hvor det blandt andet er muligt at tage med helikopter ud i det vilde, snedækkede landskab til uanede mængder af uberørt offpiste.

Fakta om Sverige

Højeste punkt: Kebnekaise, 2.123 m.
Valuta: 1 svensk krona = 100 öre
Hovedstad: Stockholm
Sprog: Svensk
Indbyggertal: 8,5 mio.
Forvalgsnr.: 0046

Udvalgte skirejser fra Sverige

Søg efter skirejser

Mården 8-10 personer

Type: Hyttelejlighed  Personer: 8 eller 8-10  Størrelse: 65m2 Til lift: 450 m.  Indretning:  Stue: Kabel-TV (dobbelt sovesofa i 8-10 pers.)  Soverum: 1 rum med dobbeltseng. 1 rum med 2 køjer  Hems med 4 senge eller køjer - 2 kan være i lukket soverum  (nogen har 6 senge på hems i stedet for sovesofa)   Køkkenkrog: Køl/frys, el-komfur og mikroovn  Badefaciliteter: Wc/douche  Andet: Sauna. Tørreskab. Terrasse  OBS! PLUS bolig - med opvaskemaskine og lettere renoveret. Ekstra: Prisen for tillæg på bl.a. linned/håndklæder, barnestol, barneseng og Læs mere

Isaberg Mountain Resort

Isaberg Mountain Resort byder på en masse hyggelige hytter, som alle ligger i kort afstand til lift. Hytterne er fuldt udstyret med alt det, I behøver til skiferie i Isaberg. Tæt ved boligen finder I desuden en kiosk med basale vare. Boligerne varierer i størrelse og indretning, så I finder sikkert en bolig, som passer til jeres familie.

Stöten Ski Hotel (Best Western)

Best Western Stöten Ski Hotel er din perfekte base til en mindeværdig skiferie i Sverige. Nyd skiløb på snefyldte pister, hyggelige aftener foran pejsen og den ultimative vinterfølelse. Best Western Stöten Ski Hotel ligger lige ved pisterne, har komfortable værelser og en lækker morgenbuffet og tilbyder alt, hvad du har brug for til en ubekymret ferie. Efter en dag på pisterne kan du slappe af i saunaen, nyde et velsmagende måltid i restauranten eller have en sjov afterski i baren Læs mere

Brugernes anmeldelser af Sverige

Vi har lagt karakterer for alle destinationer i Sverige sammen til én samlet karakter, som du kan se her.

Skiterræn
3,85
Liftsystem
3,73
Afterski
2,94
Byen
3,07
Børnevenlighed
4,66
Begyndervenlighed
4,54
Prisniveau
4,27
Offpiste
2,96
Sverige har en samlet score på 3,75 stjerner ud af 5. Baseret på 1051 anmeldelser.
god tur - Anmeldt d. 24/01 2022 22:03 - Oprettet af Anna K

Vi havde en rigtig god tur i hele 5 dage. Hvis man er øvet og vil havde forskellige udfordringer er dette nok ikke stedet men til begynder og lidt øvede er det super godt. venlige medarbejdere Læs mere

I Stöten er præcis så lille som forventet - Anmeldt d. 01/01 2022 10:11 - Oprettet af Lena Sørensen

Jul/nytår 2021 - I Stöten er præcis så lille som forventet - jeg siger ikke at Stöten er dårlig, eller uden udfordringer, Stöten er blot ikke hvad jeg ønsker af skiferie. Naturlig sne har pt været mangelvare i år, derfor er toppen uanset piste niveau pænt meget iset når klokken rammer kl 13:00 ish. Dette rettes forhåbentlig op senere. Der Læs mere

Kläppen, sälen - Anmeldt d. 26/12 2020 20:18 - Oprettet af Maiken

Har stået på ski i Kläppen siden jeg stort set har kunne gå og er yderst tilfreds med området. Området rummer både pister for dem der skal have udfordringer og dem der er helt nybegynder. Byen og hytte-området er super hyggeligt. Medarbejderne er altid i mødekommende og så har de nogle yderst kompetente ski-instruktøre, som er gode til børn. Vi Læs mere

Indlæs flere anmeldelser

Derfor vælger mange danskere at tage på skiferie til Sverige

Der er mange årsager til, at Sverige er mange danskeres foretrukne land at besøge, når vi tager på årets skirejse. Vores mægtige nabo mod nord byder på mange gode vintersportsfaciliteter og oplevelser, og så har Sverige nogle praktiske fordele, andre skisportssteder ikke kan konkurrere med. I det følgende kigger vi nærmere på, hvorfor vi danskere er så glade for vores skirejser til Sverige.

Praktik og overkommelighed - det er nemt at rejse til Sverige

Som skrevet længere oppe, så kan du køre fra Sjælland til enten Isaberg eller Valäsen på under 4 timer. Det giver en enestående mulighed for en spontan skitur, som du ikke lige tager til Østrig eller Italien. Den korte rejsetid betyder også, at det er mere oplagt at tage afsted for en kort bemærkning - og når man ikke behøver at afsætte uger til skiferien, så bliver planlægningen både nemmere og mere fleksibel.

Den let tilgængelige beliggenhed har desuden den fordel, at en skirejse til Sverige kan gøres billigere, end når vi tager længere væk. I Sverige kan vi komme på skiferie for et mindre budget, end når rejsen går til Østrig eller Italien. Vi behøver færre dage, vi kan køre selv, og Sverige har mange forskellige muligheder for at bo godt og billigt under rejsen.

Der er ingen sprogbarriere

Det svenske og det danske sprog ligger meget tæt op ad hinanden både på skrift og i tale, hvilket gør skiferien langt mere overskuelig, end hvis vi skal begå os på fransk eller italiensk.

Der er meget praktik forbundet med en skiferie, og jo mindre tid vi skal bruge på denne del, des mere tid har vi på pisterne. Det bliver selvsagt nemmere at begå sig, når vi eliminerer den typiske sprogbarriere, og vi får dermed mere ud af ferien.

Trygheden ved at være tæt på hjemmet

Når vi tager på skiferie i Sverige, så er vi aldrig længere væk, end at det er nemt at komme hjem igen - sådan føles det i hvert fald. Og den følelse giver os mod til at prøve nogle ting, vi ellers ikke ville være lige så tilbøjelige til at kaste os ud. Som nævnt har Sverige tusinder af kilometers langrendsspor, såvel som flere terrænparker rundt omkring. Vil man gerne prøve kræfter med enten stamina eller intensitet i sin vintersport, så er det oplagt at øve sig tæt på hjemmet.

En anden fordel ved nærmest at kunne kigge over til Sverige er, at vi nemmere kan holde øje med og planlægge ud fra en vejrudsigt - vi er ikke længere væk, end at vi kan tillade os at "se vejret an".

Nedenfor kommer vi med lidt eksempler på gode skisportssteder i Sverige, der alle er inden for køreafstand.

Tag en familietur til Ulricehamn

Ulricehamn ligger godt 4 timers kørsel fra København. Byen danner rammer om et mindre skianlæg, dog med en varieret sværhedsgrad, der egner sig for hele familien. Ulricehamn har hele 6 sorte løjper, og strækker sig over et overskueligt areal, hvorfor stedet udgør en oplagt destination for familien, hvor de små kan hygge sig på den grønne løjpe, mens de rutinerede prøver kræfter med de sorte - og uden at komme langt væk fra hinanden.

Alsidighed og gode oplevelser i Branäs

Branäs ligger ca. 400 kilometer nord for Göteborg, og kræver derfor en længere køretur end Ulricehamn, dog stadig inden for rækkevidde.
Branäs er det større skisportssted, der har alt hvad hjertet begærer inden for vintersport. Uanset om du er rutineret skiløber, snowboarder eller nybegynder, så kan dette skianlæg byde på mange dages udfordrende aktiviteter. Branäs har professionelle faciliteter, høj sandsynlighed for meget sne og generelt gode forhold.

Artikler om skiferie til Sverige

Nyhed: Gratis SkiPass for børn på Isaberg Mountain Resort

Første i Skandinavien: Åbner skisæsonen i oktober

Nu åbner Stöten Ski Lodge Soltorget, den største enkeltstående investering nogensinde i Stöten

SAS fortsætter investeringen i Sälen og Trysil


Kort over Sverige

Her kan du se et kort med skiområderne i Sverige. Klik på nålene for flere detaljer om skiområdet.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen