Skiferie med bus

Skiferie med bus

Overvejer du at tage bussen på skiferie næste gang? Så læs de gode råd til busturen her eller gå på opdagelse i mulighederne for skiferie med bus i Østrig, Frankrig, Italien, Norge og Sverige.

Bussen er en komfortabel og afslappende transportform, når du skal på skiferie. Det er derfor heller ikke uden grund, at skiferie med bus bliver mere og mere populært. De fleste rejsebureauer tilbyder i dag samlede pakkerejser, hvor du både får en behagelig bustur og indkvartering inkluderet i skirejsen.

Busturen til din destination giver dig mulighed for at slappe af, så du er frisk på at holde ferie og stå på ski, når du kommer frem på destinationen. Selve transporten er komfortabel, og du rejser med nye luksusbusser, der er veludstyret. 

Søg efter skiferie med bus

Du kan også finde en skiferie med bus hos følgende rejsebureauer:

Rejsebureauer med bus Destinationer
Danski Frankrig, Østrig, Italien Se rejsetilbud her
Nortlander Frankrig, Østrig, Italien Se rejsetilbud her
Skilink.dk Frankrig, Østrig, Italien Se rejsetilbud her
Sunweb Frankrig, Østrig, Italien Se rejsetilbud her
Thinggaard Østrig, Frankrig Se rejsetilbud her
Jeresskirejse.dk Tjekkiet, Slovakiet (Kun uge 7) Se rejsetilbud her
Østergaard Rejser Italien, Østrig Se rejsetilbud her
DaCapo Skirejser Italien Se rejsetilbud her
Fjällferie Norge, Sverige Se rejsetilbud her
Slopestar.dk Italien, Østrig Se rejsetilbud her
SneXpressen Italien, Østrig, Frankrig Se rejsetilbud her
Fokus Rejser Østrig Se rejsetilbud her
Ruby Rejser Norge Se rejsetilbud her
Norsk Rejsebureau Norge Se rejsetilbud her

Derfor skal du rejse med bus på skiferie

Der er mange gode grunde til, at man skal lade bilen stå i Danmark og lade bussen transportere sig til ens skiområde.

Først og fremmest er komforten og afslapningen et stort plus. Du behøver ikke at sidde koncentreret og fokusere på kørebanen hele vejen. I stedet kan du læne dig tilbage i sædet, mens du tager en lille lur, læser en god bog eller spiller en gang kortspil med sidemanden. 

Du kan roligt lade buschaufføren arbejde, mens din ferie starter allerede i det øjeblik, hvor du stiger ombord på bussen.

Derudover er skiferie med bus en billig løsning. Når man kører en masse personer sammen, sparer man mange penge på udgifterne til blandt andet benzin og slid på bilen. Det gør busturen billigere end kør-selv skiferien, og meget billigere end en tur med fly.

Hvis du vil på skiferie med bus, kan du vælge mellem destinationer i det meste af Europa, og der er mange gode rejseselskaber at vælge i mellem. Du kan endda blive samlet op i en by meget tæt på dig.

Gode grunde til at rejse med bus på skiferie

  • Afslappende og komfortabelt
  • Prisvenlig transportform
  • Mulighed for at vælge mellem mange destinationer og rejseselskaber
  • Mange opsamlingssteder i hele Danmark
  • God benplads
  • Sikkerhed i højsædet

Læs også: Skiefterskoler i Danmark (oversigt)


Skiferie med bus til Østrig 

Der er rigtig gode mulighed for at komme på skiferie med bus til Østrig. Stort set alle rejsebureauer tilbyder skirejser med bus til Østrig, så du kan nemt komme til populære destinationer som Wagrain, Bad Gastein, St. Anton, Saalbach, Zell am See, Obertauern, Zillertal osv.

Afhængigt af hvor i Danmark du bor, og hvor du skal hen i Østrig, tager denne bustur typisk omkring 16-20 timer. Skiferie med bus til Østrig bliver ofte betjent af flotte 4-stjernede busser med danske buschauffører. 

Du kan rejse til Østrig med bus med disse skirejsebureauer: Østergaard Rejser, Danski, Sunweb, Slopestar.dk, Skilink, Nortlander, SneXpressen, Thinggaard, Fokus Rejser

Læs mere om skiferie til Østrig her.

Skiferie med bus til Italien 

Når du tager på skiferie i Italien, er du altid garanteret fantastisk skiløb, god hygge og dejlig italiensk mad. Vi kan stærkt anbefale at tage bussen til Italien, så man ikke selv skal sidde bag rattet. Turen til Italien er forholdsvis lang, så det bliver en lang og hård tur, hvis du vælger at køre i bil selv.

Heldigvis er der mange danske rejsebureauer, der tilbyder skirejser med bus til Italien til populære skiområder som Canazei, Livigno, Passo Tonale og Cervinia. 

Turen til Italien med bus varer typisk omkring 17-23 timer afhængigt af præcis afgangssted og destination.

Du kan rejse til Italien med bus med disse skirejsebureauer: Slopestar.dk, Danski, Sunweb, Østergaard Rejser, Skilink, Nortlander, SneXpressen, ThinggaardDaCaposki.dk

Læs mere om skiferie til Italien her.

Skiferie med bus til Frankrig 

Frankrig byder på alt, hvad du kan tænke dig til skiferien. Her finder du både godt skiløb i de mindre skiområder, gode områder til offpiste, og store skiområder med gang i den hele døgnet - skiløb om dagen og fest om natten. Det er særdeles populært at tage på skiferie i Frankrig med bus, og her finder man også hyggelig stemning og god fransk mad. 

Du kan blandt andet køre med bus til Val Thorens, der flere gange har vundet prisen for verdens bedste skisportssted. Derudover kan du selvfølgelig rejse til populære byer som Avoriaz, Valmorel, Alpe d'Huez, Tignes, Chamonix og Val d'Isère.

Mange af busserne, der transporterer danskere på skiferie i Frankrig, er udstyret med bar, toilet, dvd-afspiller og strømstik. Der er mulighed for at slå ryglænet ned, og der er rigeligt med benplads. Busserne køres desuden af kvalificerede chauffører, der trygt og sikkert bringer dig frem til skiområderne. 

Turen til Frankrig med bus varer typisk ca 24 timer afhængigt af præcis afgangssted og destination.

Du kan rejse til Frankrig med bus med disse skirejsebureauer: Nortlander, Sunweb, Skilink, Danski, SneXpressen, Thinggaard

Læs mere om skiferie til Frankrig her.

Skiferie med bus til Norge 

Rigtig mange danskere tager hvert år til Norge for at stå på ski. Her vælger mange at tage bilen med færge til Norge, hvilke også ofte kan være en fin idé. Men hvis du skal langt op i Norge, og ikke orker at køre hele turen selv, kan det anbefales at tage bussen til Norge, hvor du kan slappe af undervejs.

Der er ikke nær så mange rejseselskaber, der tilbyder skirejser med bus til Norge som til Alperne. Her kan man blandt andet komme til danskerne foretrukne skiområde Trysil, sam til Skeikampen og Hafjell.

Denne bustur tager alt fra 12 til 18 timer afhængigt af afgangssted og skiområde, som man skal til.

Du kan rejse til Norge med bus med disse skirejsebureauer: Fjällferie, Ruby Rejser

Læs mere om skiferie til Norge her.

Skiferie med bus til Sverige 

Ligesom ved Norge vælger de fleste danskere at tage deres egen bil nordpå i stedet for at tage bussen. Hvis du ikke selv har bil eller bare gerne vil slippe for at køre hele turen selv, er bus det oplagte alternativ til skiferien i Sverige.

Sverige byder på skiferie for enhver smag - der er både noget for børn og voksne. Her kan du vælge at køre med bussen over Øresundsbroen, eller du kan tage turen, der inkluderer en tur med færgen på ruten Frederikshavn-Göteborg.

Du kan blandt andet finde en skiferie med bus til Stöten og Sälen. 

Du kan rejse til Sverige med bus med disse skirejsebureauer: Fjällferie

Læs mere om skiferie til Sverige her.

Praktisk information om skirejsen med bus

Herunder kan du læse lidt praktiske oplysninger omkring bustransporten. Vær opmærksom på at de nævnte ting kan være forskellige fra rejsebureau til rejsebureau, så vi anbefaler, at du selv grundigt læser op på disse informationer hos dit rejsebureau.

De fleste rejsebureauer fremsender de endelige oplysninger om busturen og skirejsen senest en uge inden afrejse.

Bagage på bussen

Når du rejser med bus på skiferie, er der visse bagageregler, som du skal overholde. Det er ikke ligesom i bil, hvor du må proppe alt i bagagerummet, som du har lyst til. Der skal være plads til alle de medrejsendes bagage, så der er opsat regler, der typisk siger, at du må have 1 stk. bagage på max. 25 kg, 1 stk. håndbagage samt evt. 1 par ski/snowboard med dertilhørende støvler pr. person.

Disse regler varierer dog fra de forskellige rejsebureauer. Nogle tillader mere bagage, mens nogle bureauer er lidt strammere og tillader mindre bagage.

Toilettaske, pas, billetter og andre nødvendige genstande, der skal bruges under busturen, skal du opbevare i din håndbagage. Når din bagage er læsset i bussens bagagerum, har du ikke mulighed for at tilgå din bagage før ankomst til din destination. 

Læs evt. om håndbagage regler her..

Afrejse og ankomst

Når du vælger at rejse med bus på din skiferie, ankommer du som regel på destinationen lørdag formiddag og tager afsted med kurs mod Danmark igen lørdag eftermiddag. Det giver dig mulighed for at have 8 dage med skiløb. Du rejser fra Danmark om fredagen, og kommer hjem til Danmark igen om søndagen. Tidspunktet afhænger af din destination. 

Din bolig eller hotelværelse er som regel først til rådighed for dig klokken 17:00 på ankomstdagen. Derfor vil guider fra dit rejsebureau ofte henvise dig til et sted, hvor du kan opbevare din bagage i mellemtiden, og hvor du har mulighed for at klæde om, så du kan komme ud på pistene.

På afgangsdagen skal du som regel være ude af din bolig eller hotelværelse klokken 10:00. Her skal du ligeledes opbevare din bagage andetsteds, mens du kan nyde en dag på ski. 

Opsamling af bus

Når du rejser med bus på skiferie, bliver du samlet op på en holdeplads i en by tæt på dig. De danske rejseselskaber har opsamlingssteder i hele landet, så det er nemt for dig at komme ombord på bussen.

Busserne har forskellige ruter, hvor nogle samler folk op hele vejen ned langs det østlige Jylland, mens andre samler op gennem Sjælland og Fyn. 

Der er ofte opsamlingssteder i følgende byer: Valby, Ringsted, Køge, Lyngby, Slagelse, Nyborg, Odense, Aalborg, Holstebro, Ringkøbing, Herning, Randers, Skjern, Varde, Esbjerg, Århus, Skanderborg, Horsens, Vejle, Kolding, Aabenraa og Padborg. 

De fleste rejsebureauer anbefaler, at du møder op på opsamlingsstedet senest 15 minutter inden afgang. Det er vigtigt ikke at komme for sent, da bussen har en stram tidsplan, der skal følges. Du kan derfor risikere, at bussen kører uden dig, hvis du ikke er mødt op til tiden. 

Undervejs på bussen

Når du endelig er kommet ombord på bussen, skal du bare slappe af og nyde turen. I de fleste busser tilbyder rejsebureauerne mulighed for at købe øl, vand og kaffe til en lav pris. Derudover er det naturligvis tilladt at medbringe egen madpakke og drikkevarer, der kan nydes undervejs i bussen.

Alle busser der kører med danske skiturister er røgfrie, så det er ikke tilladt at ryge i bussen. Dog bliver der ind imellem holdt ind på rastepladser, hvor man har mulighed for at få strukket benene, tage en cigaret eller gå på toilet. Der bliver som regel også foretaget en længere pause om aftenen, hvor folk har mulighed for at tilkøbe sig aftensmad. 

Mange af busserne har strømstik, der kan benyttes af passagererne. Her kan man få opladet sin mobil, tablet eller computer under køreturen. 

Hos Skisport anbefaler vi, at man tager nogle ørepropper med på turen, så man nemmere kan sove igennem natten. Selvom folk som regel er gode til at vise hensyn og holder lydniveauet lavt om natten, kan det stadig være svært at falde i søvn. 

Find din skiferie med bus:
Søg efter den perfekte skirejse her..


Læs vores guide om skiferie med fly her >> 

Skisport.dk er rangeret 4,9 stjerner ud af 5 - Baseret på 3564 anmeldelser.

Udgivet af: Mikkel Raunsgaard

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen