Stöten

Find en skiferie til Stöten her: DTF travel | FJÄLLFERIE | OnlineSki.dk | Stena Line

Stöten ligger 40 kilometer nord for Sälen og blot få kilometer fra grænsen mellem Norge og Sverige. Området ses som en del af Sälen og er dermed det nordligste af skiområderne i Sälen fjeldet. Det nærmeste af de øvrige områder i Sälen er Hundfjället, som ligger cirka 20 kilometer, før man ankommer til Stöten.

Skiløb i Stöten

Skiområdet i Stöten er til dels opdelt efter niveau, så man nemt kan finde den del af skiområdet, som passer til sine præferencer. Med udgangspunkt fra Soltorget, som findes længst til venstre på pistekortet, udgår de nemmeste pister. Er man til de sværere af slagsen, skal man kigge længere til højre, hvor man fra Skidtorget kan drage til tops mod sorte og røde udfordringer. Mellem de to områder findes Stötentorget, som er et godt samlingssted med udsigt op til pisten, der bærer navnet World Cup. Den totale faldhøjde i området er 370 meter.

Tirsdag og fredag er der mulighed for at stå på ski før alle andre. Der er nemlig morgenskiløb fra klokken 07:30 til 09:00 på World Cup bakken. Der betales separat for liftkort til dette. Der er ligeledes aftenskiløb onsdag og lørdag på World Cup bakken med tændte projektører, der giver mulighed for at forlænge skidagen.

Meget familievenligt

I Stöten er der virkelig mange børneaktiviteter både med og uden ski. Der er blandt andet to børneområder med lift, så børnene trygt kan pørve kræfter med skiløbet. Man kan også melde sine børn ind i Vargklubben, hvor de kan komme på skattejagt, se film eller tage til børneafterski med områdets bløde ulvemaskot. Der findes også forskellige oplevelser ude i naturen, hvor man kan prøve hundeslædekørsel eller en tur på snescooter.

Søger man lidt udfordringer eller eventyr på ski, så findes der i området flere funparker og skicrossbane. Særligt kan pisterne Vargys äventyrsbana og Mormors störtlopp anbefales til hele familien.

Forældreliftkort

Stöten er velegnet til børnefamilier, og har man så små børn, at kun én voksen kan komme på ski ad gangen, så har man mulighed for at købe det såkaldte forældreliftkort. Det er et liftkort, der kan deles af to voksne, og dermed kan der spares lidt penge i forhold til at skulle købe to liftkort, som alligevel ikke vil blive brugt fuldt ud.

Nemt og hurigt på ski

En af Stötens fordele er, at området kun ligger 840 kilometer fra København eller 590 kilometer fra Frederikshavn. Det betyder, at køreturen på skiferie er væsentligt kortere end ved eksempelvis at køre til Sydeuropa. Er man ikke så meget til at køre selv, så kan man også komme endnu hurtigere frem ved at tage et fly direkte til Scandinavian Mountains Airport, som kun ligger knap 25 minutter fra Stöten.
En anden bonus ved Stöten er, at byen er indrettet bekvemt i den forstand, at uanset hvor man bor, så er der kort til en slæbelift, som fører direkte til et af skiområdets tre torv og videre op på fjeldet.

Skiferie forslag i Stöten

Varglyans Våninger 8-... Varglyans Våninger 8-... Bil fra 280,-/pers.
Nordklint 6-11 persone... Nordklint 6-11 persone... Bil fra 331,-/pers.
Varglyans Lya, 2+2 bä... Varglyans Lya, 2+2 bä... Bil fra 590,-/pers.
Varglyans Lya, 2+2 bä... Varglyans Lya, 2+2 bä... Bil fra 402,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning

Fotos og video

Brugerne om Stöten

Her kan du se brugernes karakterer for Stöten.

Skiterræn:
4,17
Liftsystem:
3,66
Afterski:
3,29
Byen:
3,47
Børnevenlighed:
4,50
Begyndervenlighed:
4,50
Prisniveau:
4,00
Off-piste:
4,00
Samlet score er 3,95 / 5 ud fra 59 anmeldelser.

I Stöten er præcis så lille som forventet | Skrevet den 01/01 2022

Oprettet af Lena Sørensen

Jul/nytår 2021 - I Stöten er præcis så lille som forventet - jeg siger ikke at Stöten er dårlig, eller uden udfordringer, Stöten er blot ikke hvad jeg ønsker af skiferie.

Naturlig sne har pt v...
æret mangelvare i år, derfor er toppen uanset piste niveau pænt meget iset når klokken rammer kl 13:00 ish. Dette rettes forhåbentlig op senere.

Der er dog lagt en del kanonsne ud, så måske 2/3 del af pisterne er åbnet.

Parken er endnu under opbygning, der er dog et par mindre tricks muligheder.

Offpist gør man kun hvis man er ligeglad med sit udstyr er min vurdering - kan dog se at nogen kører offpist, kan så også se underlaget igennem sneen mange steder.

Når alt ovenstående så er nævnt - som også er ting anlægget ikke er herre over - så det jeg savner er at kunne tage “på tur” ud i systemet, Trysil tilbyder det nok som det eneste i Norden, og ellers er det syd på man skal. Jeg savner generelt et større udvalg af nedfarter i den kategori der matcher ens niveau. Her er det en lift op og så til højre eller venstre og så til bunden og fange liften igen. Det betyder mange på pisten og mange i køen.

Logi er der bred variation af - både kvalitet og beliggenhed. Vælger man at bo nede i bunden ved Ranch og Ranch lodge så får man enten gode arme (af at stage til/fra liften) eller også bliver ens skistøvler gået til (eneste hytter der ligger attraktiv, er godt og vel dem lige op af liften).

Stöten er kontantfri, der betales med fx visa eller når man spiser ude så betales med food/drink appen. Der var kø ved mad stederne. Stod næsten 1 time i kø ved vaffelstuen + 20 minutter på maden, dette umiddelbart ikke grundet corona.

Flere ting er lukket for sæsonen (hundeslæde, snescooter, gamezone m.fl). Jeg håber de mener lukket grundet det er jul/nytår.

Hvorfor så vælge Stöten når jeg virker så utilfreds - Stöten var grundet mangel af bedre pga corona. Jeg stod også med et tilgodebevis på logi der enten skulle benyttes i Thy, Norge eller Sverige. Norge var udelukket grundet deres tidligere kraftige restriktioner og udelukkelse af Danskere (skiferie i fare for aflysning igen), Thy står man ik på ski i, og ja så var der Sverige tilbage. Men som jeg også lagde ud med at skrive, så er Stöten præcis så lille som jeg forventede. Det har været hyggeligt her, men lægger hellere mine penge på et større sted så der er mere skiløb for samme sum.
Læs mere

2 nye superhurtige stolelifter. | Skrevet den 02/03 2018

Oprettet af Gyda Duelund Nielsen

Vi er har været i Stöten gennem snart 20 år. Fra børnene var halvstore til nu, hvor det ældste barnebarn er med. Der er både udfordringer til de vovede på bakkerne ved Skitorvet - det tidligere Branta...
torvet til lange hyggepister ved Soltorvet. Der er nu 2 nye 6-personers lifter, som er hurtige og komfortable. Vi har været på ski i Frankrig og i Norge. Hytternes beliggenhed og stedets gode atmosfære, samt den flotte natur får os til at vende tilbage til Stöten. Vi tager ski på udenfor døren og kan næsten køre helt ind i stuen, når vi vender hjem.
Læs mere
Se alle Opret kommentar

Hvor finder jeg den bedste skirejse til Stöten?

Hos Skisport.dk samler vi alle skirejser fra de bedste danske rejsebureauer. Derfor finder du det største udvalg af skirejser til Stöten hos os. Klik her for at finde din skirejse ⇒

Hvordan er snemeldingerne i Stöten?

På nuværende tidspunkt ligger der 59 cm sne i dalen og 89 cm sne på toppen. Det seneste snefald blev registreret d. 4/4 2022. Se den nyeste 6 dages vejrudsigt for Stöten her ⇒

Hvor finder jeg pistekort og webcams over Stöten?

Hvis du skal på skiferie til Stöten, er det en god idé at have et overblik over området med et pistekort. Find pistekort til Stöten her. Hvis du vil vide, hvordan det ser ud i Stöten lige nu, kan du følge vores live webcams. Find webcams til Stöten her ⇒

Hvor finder jeg hoteller i Stöten?

Du skal ikke lede længe! Vi har samlet hotellerne i Stöten i en oversigt, så du nemt kan vælge, hvor du skal bo under din skiferie. Se hotellerne i Stöten her ⇒

Hvor finder jeg hytter i Stöten?

Du skal ikke lede længe! Vi har samlet hytterne i Stöten i en oversigt, så du nemt kan vælge, hvor du skal bo under din skiferie. Se hytterne i Stöten her ⇒

Er Stöten et godt skiområde?

Vores brugere har bedømt Stöten til 3,95 stjerner ud af 5 mulige. Stöten scorer højest på Begyndervenlighed og Børnevenlighed, mens området scorer lavest på Afterski. Det er baseret på 59 bedømmelser. Læs anmeldelserne her ⇒

Hvordan kommer jeg til Stöten?

Du kan naturligvis tage en kør-selv skiferie til Stöten. Du har også mulighed for at rejse med DTF travel og FJÄLLFERIE med et dansk rejsebureau. Se transportmulighederne her ⇒