Kæmpe 20-års fødselsdagsudsalg - 3.000 varer nedsat

Skiferie i Stöten (Sverige)

Rejsebureauer til Stöten: Dansk Bilferie, FJÄLLFERIE, Skiferie.dk, Stena Line

Stöten ligger 40 kilometer nord for Sälen og blot få kilometer fra grænsen mellem Norge og Sverige. Området ses som en del af Sälen og er dermed det nordligste af skiområderne i Sälen fjeldet. Det nærmeste af de øvrige områder i Sälen er Hundfjället, som ligger cirka 20 kilometer, før man ankommer til Stöten.

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Stöten
Skiområdet: 483-848 m.o.h.
Byen: 483 m.o.h.

40 km pister i alt
18 km grøn
12 km blå
5 km rød
5 km sort

Lifter: 21 stk. / 18.000 pers/time

Slæbelifter: 18
Stolelifter: 2
Mere information om Stöten under banneret

Skiløb i Stöten

Skiområdet i Stöten er til dels opdelt efter niveau, så man nemt kan finde den del af skiområdet, som passer til sine præferencer. Med udgangspunkt fra Soltorget, som findes længst til venstre på pistekortet, udgår de nemmeste pister. Er man til de sværere af slagsen, skal man kigge længere til højre, hvor man fra Skidtorget kan drage til tops mod sorte og røde udfordringer. Mellem de to områder findes Stötentorget, som er et godt samlingssted med udsigt op til pisten, der bærer navnet World Cup. Den totale faldhøjde i området er 370 meter.

Tirsdag og fredag er der mulighed for at stå på ski før alle andre. Der er nemlig morgenskiløb fra klokken 07:30 til 09:00 på World Cup bakken. Der betales separat for liftkort til dette. Der er ligeledes aftenskiløb onsdag og lørdag på World Cup bakken med tændte projektører, der giver mulighed for at forlænge skidagen.

Meget familievenligt

I Stöten er der virkelig mange børneaktiviteter både med og uden ski. Der er blandt andet to børneområder med lift, så børnene trygt kan pørve kræfter med skiløbet. Man kan også melde sine børn ind i Vargklubben, hvor de kan komme på skattejagt, se film eller tage til børneafterski med områdets bløde ulvemaskot. Der findes også forskellige oplevelser ude i naturen, hvor man kan prøve hundeslædekørsel eller en tur på snescooter.

Søger man lidt udfordringer eller eventyr på ski, så findes der i området flere funparker og skicrossbane. Særligt kan pisterne Vargys äventyrsbana og Mormors störtlopp anbefales til hele familien.

Forældreliftkort

Stöten er velegnet til børnefamilier, og har man så små børn, at kun én voksen kan komme på ski ad gangen, så har man mulighed for at købe det såkaldte forældreliftkort. Det er et liftkort, der kan deles af to voksne, og dermed kan der spares lidt penge i forhold til at skulle købe to liftkort, som alligevel ikke vil blive brugt fuldt ud.

Nemt og hurigt på ski

En af Stötens fordele er, at området kun ligger 840 kilometer fra København eller 590 kilometer fra Frederikshavn. Det betyder, at køreturen på skiferie er væsentligt kortere end ved eksempelvis at køre til Sydeuropa. Er man ikke så meget til at køre selv, så kan man også komme endnu hurtigere frem ved at tage et fly direkte til Scandinavian Mountains Airport, som kun ligger knap 25 minutter fra Stöten.
En anden bonus ved Stöten er, at byen er indrettet bekvemt i den forstand, at uanset hvor man bor, så er der kort til en slæbelift, som fører direkte til et af skiområdets tre torv og videre op på fjeldet.

Udvalgte skirejser fra Stöten

Søg efter skirejser

Pistbyn 8 personer

Pistbyn er nyere og flotte hyttelejligheder med en af Stöten bedste beliggenheder med piste på hver side af hyttebyen. Type: Hyttelejligheder  Personer: 8  Størrelse: 66m2 Til pist: 25-100 m.  Indretning:  Stue: Fladskærms TV og nogen med væghængt kamin  Soverum: 2 rum hver med dobbeltseng og 1 rum med 4 køjer  Køkkenkrog: Køl/frys, induktionskomfur, mikroovn og opvaskemaskine  Badefaciliteter: 2 x wc/douche  Andet: Tørreskab. Sauna. Nogen med balkon. Gratis wifi  Ekstra: Prisen for tillæg på bl.a. linned/håndklæder, barneseng og barnestol, fremkommer under bestilling af bolig. Der er Læs mere

Stöten Mitt

Stöten Mitt byder jer varmt velkommen i trygge rammer i de skønne lejligheder, der er placeret smukt lige ved foden af bakken. Her kan I nyde godt af den fantastiske beliggenhed med bl.a. restaurant, reception og kælkebakke i kort afstand herfra. I lejlighederne kan I bo fra 6 personer og op til 10 personer i de største lejligheder. I kan hurtigt og nemt komme afsted på dagens skiløb, da lejlighederne har ski-in/ski-out. I kan desuden gå til skiskolerne i Læs mere

Stöten Mitt

Lejlighederne i Stöten Mitt ligger lige ved foden af bakken nær restaurant, reception og lige til pisterne. Her er alt lige uden for døren, hvilket gør dem perfekte for jer, der vil bo med kort afstand til alt. Fra lejlighederne er det muligt at gå til skiskolerne og badelandet "Vattufjäll". Ydermere findes en sjov kælkebakke neden for bygningen nærmest dalen.

Billeder og video fra Stöten


Brugernes anmeldelser af Stöten

Skiterræn
4,17
Liftsystem
3,66
Afterski
3,29
Byen
3,47
Børnevenlighed
4,50
Begyndervenlighed
4,50
Prisniveau
4,00
Offpiste
4,00
Samlet score er 3,95 stjerner ud af 5 . Baseret på. 59 anmeldelser.
I Stöten er præcis så lille som forventet - Anmeldt d. 28/09 2022 12:36 - Oprettet af Lena Sørensen

Jul/nytår 2021 - I Stöten er præcis så lille som forventet - jeg siger ikke at Stöten er dårlig, eller uden udfordringer, Stöten er blot ikke hvad jeg ønsker af skiferie. Naturlig sne har pt været mangelvare i år, derfor er toppen uanset piste niveau pænt meget iset når klokken rammer kl 13:00 ish. Dette rettes forhåbentlig op senere. Der Læs mere

2 nye superhurtige stolelifter. - Anmeldt d. 28/09 2022 12:36 - Oprettet af Gyda Duelund Nielsen

Vi er har været i Stöten gennem snart 20 år. Fra børnene var halvstore til nu, hvor det ældste barnebarn er med. Der er både udfordringer til de vovede på bakkerne ved Skitorvet - det tidligere Brantatorvet til lange hyggepister ved Soltorvet. Der er nu 2 nye 6-personers lifter, som er hurtige og komfortable. Vi har været på ski i Læs mere

Mange mennesker i uge 7 - Anmeldt d. 28/09 2022 12:36 - Oprettet af Kirsten Dahl

HejEr der nogen der har erfaring med Stöten i uge 7 (skolernes vinterferie i DK)? Læs mere

Mere information om Stöten under banneret

Snemeldinger og vejr

Onsdag
Skyet
Skyet
11ºC
4ºC
0,0 mm
2,5 m/s
øst
Torsdag
Delvist skyet
Delvist skyet
7ºC
7ºC
0,0 mm
1,4 m/s
nord-nordvest
Fredag
Skyet
Skyet
7ºC
3ºC
0,0 mm
1,5 m/s
syd
Lørdag
Regn
Regn
8ºC
4ºC
3,5 mm
3,6 m/s
sydøst

Kort over Stöten

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Stöten. Klik på nålene for mere info. Der er 495 km fra Göteborg til Stöten.

Find tilbud på skirejser