Skiferie i Schladming

Schladming (Østrig)

Rejsebureauer til Schladming: DANSKI, Nortlander, SKILINK, SnowTours.dk, SnowTrex.dk, Sunweb

Schladming er centrum for skiområdet Dachstein-Tauern-Region og består i hovedtræk af 4 bjergtoppe – Hauserkaibling, Planai, Hochwurzen og Reiteralm. De 4 bjerge er sammenhængende, men byder med hver deres unikke karakter ind som en udfordring under en skiferie i Schladming.

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Schladming
Skiområdet: 800-2700 m.o.h.
Byen: 745 m.o.h.

152 pister i alt
46 km blå
91 km rød
15 km sort

Lifter: 87 stk. / 89.400 pers/time

Slæbelifter: 65
Tog/baner: 2
Stolelifter: 15
Kabinelifter: 5

Bo med ski-in/ski-out

De fleste hoteller i byen har den luksus, at der er ski-in/ski-out, så der er mulighed for at stå på ski hele vejen til og fra hotellets hoveddør og minimer transporttid under skiferien. Du kan med andre ord koncentrere dig om skiløbet – fra morgen til aften. Du behøver dog ikke være ekspert for at køre på pisterne i Schladming – alle niveauer er repræsenteret, og både børn og nybegyndere kan få udfordringer, der matcher deres niveau. Man kan blandt andet findes brede ”boulevarder” og hyggelige skovstier, hvor alle uanset niveau kan boltre sig.

Skiløber efter internationale standarder

Schladming er kendt for sit forrygende skiløb, og det er ikke uden grund. Man finder her i området nogle af de mest imponerende bjerge til skiløb i Østrig, som eksempelvis Schladming store skiområde fordelt på 4 bjerge og med direkte adgang til Dachstein gletsjeren. På grund af den gode lokation og tilhørende store snefald, så er Schladming garanteret en tidlig sæsonstart og dermed en lang skisæson. Her venter 230 kilometer perfekt præparerede pister og 84 moderne gondoler og stolelifte til at gøre turen rundt i området så ubesværet som overhovedet muligt.

Stå på ski i bjergene Hauserkaibling, Planai, Hochwurzen og Reiteralm

De fire bjerge i Schladming udgør tilsammen den perfekte kombination til skiferien, og du vil altså kunne finde udfordringer, der passer dig perfekt, uanset om du er nybegynder, øvet eller ekspert. Under en skiferie i Schladming kan du således forvente dig lidt af hvert:
Hauserkaibling - et meget varieret bjerg med områdets hyggeligste hytter og den længste "skiroute" (markeret off-piste) i regionen for de øvede.
Planai - regionens største bjerg med VM pisterne og meget lange nedfarter. Bjerget byder blandt andet på naturskønne panoramapister og alle sværhedsgrader fordelt, så selv nybegynderen kan køre i bund. Derudover er der belyst aftenskiløb og skishow på stadion hver uge.
Hochwurzen - alt fra pukkelpiste til brede fine begynderpister samt en belyst kælkebane. Der er tilmed belyst aftenskiløb helt fra toppen, og så kan man løbe på ski ind i skistalde, hvis man bor i Rohrmoos!
Reiteralm - mindre befærdet bjerg med god sne ved vanskelige vejrforhold!

Rig mulighed for freestyle skiløb

Skiområdet omkring Schladming byder på intet mindre end 6 forskellige funslopes, hvor de adrænalinsøgende skiløbere og snowboardere kan slå sig løs. Heriblandt findes Crosspark ved Reiteralm, hvor der i to spor skicross er garanti for udfordring. Det ene spor henvender sig til hele familien og har mindre skarpe sving og hop, så alle kan være med. Det andet spor er en World Cup skicross-bane for skicross-atleter og mere erfarne skiløbere, der vil prøve kræfter med sporten. Der findes også den mere klassiske terræn park Superpark Planai. Denne park er delt ind i begynder, medium og pro, hvor alle tre kategorier byder på niveausvarende udfordringer på hop, rails og bokse af forskellig slags.

Familiehygge på skiferien til Schladming

Schladming ligger i dalen for foden af den 2.700 meter høje Dachstein-gletscher og udgør hjertet af skiområdet. Byen er indbegrebet af vintersport, og turen hertil vi således byde på en autentisk og hyggelig, østrigsk stemning. I det centrale Schladming findes en beskeden gågade, hvor man i stenbeklædte kælderrestauranter kan smage det velsmagende landkøkken, som østrigerne er kendte for. Byens egen øl Schladming Bier er i hanerne på alle byens beværtninger, og brygges helt lokalt på landsbyens bryggeri, hvor man som øl-interesseret ligeledes kan få en tur og smage endnu flere varianter. I den modsatte ende af byen end gågaden findes diskotek Hohenhaus Tenne, der med sine 3.000 kvadratmeter huser byens største afterski-fest.

Udvalgte skirejser fra Schladming

Søg efter skirejser

My Lodge Suites

I Schladming finder du det nye, luksuriøse My Lodge Suites. Denne perfekte feriebolig er virkelig det ultimative sted for en ubekymret vintersportsferie. Alle luksuslejligheder og suiter er indrettet i typisk tyrolsk stil og udstråler varme gennem brugen af smukke naturmaterialer som træ. Lejlighederne har tekøkken og 2 eller 3 separate soveværelser, og suiterne har endda deres egen sauna. Samtlige værelsestyper har luksuriøst badeværelse og balkon med udsigt over de smukke omgivelser. Skiliften i Schladming ligger 2,5 kilometer fra My Læs mere

Billeder og video fra Schladming


Brugernes anmeldelser af Schladming

Skiterræn
4,25
Liftsystem
4,10
Afterski
3,62
Byen
3,83
Børnevenlighed
4,00
Begyndervenlighed
4,00
Prisniveau
3,29
Offpiste
2,86
Schladming har en samlet score på 3,74 stjerner ud af 5. Baseret på 69 anmeldelser.
Skønt ski område - Anmeldt d. 12/03 2018 17:46 - Oprettet af Claus R

Har netop været i Schladming/Rohrmoos på en uges ferie med OnlineSki. Området ligger nr 8 på listen over danskernes foretrukne områder i Østrig. På min liste røg den ind i top 2. (Efter Sølden). Et skønt område med stor variation, gode pister, ingen ventetid, og mulighed for ski in/out. Vi boede 6 Pers på **** Hotel Erlebniswelt, hvilket kan varmt Læs mere

Nytår og teenagere... - Anmeldt d. 05/10 2017 19:45 - Oprettet af Marianne Grønbech

Er der nogen der har erfaringer med at holde nytår i Schladming?Jeg har to teenagere som jeg synes skulle prøve denne form for nytår. Læs mere

Stort, varieret område, med mange små hytter - Anmeldt d. 03/08 2017 09:40 - Oprettet af Marianne

Schladming står for mig som et stort område, med mange gode pister og også god variation i sværhedsgrad. God variation af åbne pister og pister gennem skovområde. Specielt pisterne i den nederste del af Rohrmoos er hyggelige, hvor man slå sving ned mellem hoteller og små hytter/barer i bedste østrigske stil. Vi besøgte en sådan lille afterskibar, hvor fatter går Læs mere

Indlæs flere anmeldelser

Snemeldinger og vejr

Onsdag
Slud
Slud
1ºC
-2ºC
1,5 mm
3,5 m/s
nord-nordvest
Torsdag
Let sne
Let sne
0ºC
-3ºC
3,0 mm
3,9 m/s
nord-nordvest
Fredag
Skyet
Skyet
2ºC
-4ºC
2,8 mm
1,7 m/s
vest-nordvest
Lørdag
Snebyger
Snebyger
-1ºC
-3ºC
14,7 mm
2,7 m/s
nordvest

Derfor skal du overveje en skiferie til Schladming

Østrigske Schladming er et skønt sted at lade udgøre rammerne for vinterens skiferie. Uanset om I er afsted med familien, vennerne eller som par, så har området rigtig meget at byde på, og alle behov kan imødekommes.

Læs med herunder, hvor vi kommer nærmere ind på alle de gode grunde der er til at tage på en skiferie til Schladming.

Autentisk og idyllisk skirejse til Schladming

Vi har alle nogle ufravigelige krav til vores respektive skirejser, og der vil være nogle fællesnævnere, der går igen. Ro, smuk natur, gode forhold, godt vejr er alle vigtige faktorer og afgørende for den gode skiferie. Schladming er leveringsdygtig på alle disse parametre, og byen i sig selv er hyggelig, "Østrigsk" og med en hjemlig og imødekommende atmosfære.

Alsidighed i niveau og sværhedsgrad - udfordringer og oplevelser for alle aldre

I Schladming kan alle være med. Der er gode skiskoler for børn og begynder, og der er et godt og bredt udvalg i sværhedsgrader på pisterne. Det er nemt at komme rundt i området, og indretningen giver et godt overblik over anlægget.

Forhold og faciliteter lever op til en høj standard, og Schladming giver nogle trygge rammer at lære og lege i - såvel som at stedet byder på udfordringer for den rutinerede løber. I Schladming er der et passende niveau for alle, og det er et oplagt sted at avancere og udvikle sit skiløb. Schladming har desuden aften- og natski flere dage, hvilket er en helt særlig oplevelse.

Schladming har lagt sne til flere verdensmesterskaber. Dette taler igen for det høje facilitetsniveau.

Gode muligheder for festlig afterski i Schladming

I Schladming har de Hohenhaus Tenne - Østrigs største afterski bar og diskotek. Stedet er områdets midtpunkt, og for mange er det skiferiens højdepunkt. Steder er som regel pakket med festglade mennesker, og er du til høj musik, liveshows, dans og drinks, så er Hohenhaus Tenne lige stedet for dig. Af andre gode steder kan nævnes paraplybaren Almrausch Planai, der absolut også leverer en god fest, og Alm AreanA, der har en mere afdæmpet og hyggelig stemning, der inviterer til sang og samtale. Stedet har livemusik og varme og kolde drikke.

Lækre spisesteder og god stemning

Schladming er kendt for at have gode forhold i by- og nattelivet, og det gælder også restaurationerne. Der er mange gode spisesteder i Schladming, og der er noget for enhver smag. I selve byen finder du en masse hyggelige kælder-spisesteder, hvor servering og menu er så Østrigsk som det bliver - og stemningen den samme. Er du til noget mere eksotisk, så byder Marias Mexican på verdensklasse mexicansk mad, og er du i humør til en god burger, så bør du helt sikkert besøge Platzhirsch-Alm.

Artikler om skiferie til Schladming

Schladming Dachstein: Melder klar, med en fantastisk snebase

Robbie Williams åbner skisæsonen i Schladming-Dachstein

To nye lifte til Schladming Dachstein området

3 generationer i Schladming


Kort over Schladming

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Schladming. Klik på nålene for mere info. Der er 1243 km fra Kolding til Schladming.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen