Skiferie i Davos (Schweiz)

Rejsebureauer til Davos: FJÄLLFERIE, Italiavillas.net, SnowTrex.dk

Den lille men verdenskendte schweiziske by Davos ligger i den nordøstlige del af Schweiz omgivet af kilometer høje bjerge. Davos er kendt som værende en højt beliggende kur- og skisportsby med idyllisk placering i 1.560 meters højde ved Davoser See. Davos byder på godt skiløb i et stort skiområde, hvor 80% af pisterne ligger over 2.000 meters højde. Udover godt skiløb for enhver smag byder Davos også på hoteller og lejligheder af høj standard samt et charmerende bymiljø Læs mere

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Davos
Skiområdet: 1560-3146 m.o.h.
Byen: 1560 m.o.h.

310 pister i alt
60 km blå
132 km rød
118 km sort

Lifter: 52 stk. / 64.400 pers/time

Slæbelifter: 29
Tog/baner: 3
Stolelifter: 9
Kabinelifter: 11

På ski i Davos

I Davos kan skiløbere glæde sig til hele 269 kilometer pister, som forbindelse af i alt 55 højkapacitets lifte. Pisterne er fordelt i fem områder: Jakobshorn, Pischa, Rinerhorn, Parsenn og Madrisa. Det hele er sammenhængende, men ved at bo i Davos på skiferien har man ekstra nem adgang til de mange pistekilometer, da Davos ligger med Jakobshorn på den ene side og Parsenn på den anden - områdets to største delområder.

På nordsiden findes Parsenn, som byder på familievenligt, alpint skiløb med brede boulevarder, suppleret med enkelte muligheder for offpiste. Jakobshorn mod syd er bjerget for de unge. Her spilles høj musik dagen lang på barerne, og udenfor er der gerne trængsel af både skiløbere og snowboardere, der prøver kræfter med de virkelig udfordrende pister på især toppen af bjerget. En del skiløbere står også på ski fra Davos og ender i nabobyen Klosters, hvorfra man kan tage toget retur igen.

Masser offpistskiløb

På skiferien til Davos er der gode muligheder for at komme ud og sætte sine egne spor i den uspolerede sne i offpisten. Det er kun kreativiteten, der grænser for, hvor linjen i det dybe sne skal gå, men hvis man gerne vil have lidt inspiration, så findes der flere fastlagte muligheder. Prøv eksempelvis Funi Line, som er en dagstur på alle området upræparerede markerede offpisteruter og er altså en tur, hvor man blot kan koncentrere sig om at køre ned, uden først at skulle gå op til den gode sne, det klarer lifterne for en. Der er også Madrisa round trip, som har været en klassiker i Davos i årtier. Turen går fra Klosters over grænsen til Østrig og tilbage igen. Den er estimeret til at tage omkring 7 timer og er ikke teknisk svær, så de fleste kan være med.

Børn er mere end velkomne

Hele skiområdet omkring Davos har fået kvalitetsmærket “Families welcome” fra den schweiziske turistorganisation. Det er en udmærkning som uddeles til områder, som gør særligt meget ud af, at være imødekommende overfor børn og deres familier. Noget af det, der har givet området udmærkelsen er 3 børneområder. Ved Madrisa findes et område med både rullebånd, børnelifte, karrusel, hoppeborg, trampolin, airbag og meget mere. Ved Pischa findes et mindre børneområde, som også tilbyder børnepasning og legemuligheder. Det sidste er ved Rinerhorn, hvor børn og barnlige sjæle kan boltre sig på en eventyrspiste. Alle børn under 6 år kører desuden gratis i lifterne.

Davos er en by med masser af liv og charme

Med sine godt 13.000 indbyggere er Davos faktisk en af de skibyer, der har flest indbyggere. Dette faktum giver både området en lokal charme og besøgende rige muligheder for at foretage sig andet end blot at stå på ski. Byen kan byde på et utal af sportsfaciliteter. Tag eksempelvis en tur i svømmehal, på skøjtebanen eller ind og se en kamp på byens store ishockey-stadion. Samtidig er der mange gode restauranter, et kasino og et ganske livligt natteliv.

Udvalgte skirejser fra Davos

Søg efter skirejser

Hotel Sport Klosters

Det familiære 3-stjernede Hotel Sport Klosters ligger i rolige omgivelser, ca. 1 km fra centrum af Kloster. Madrisa-bjergbanen nås efter ca. 500 m, til skiområdet Pischa er der ca. 1,5 km. Skibusstoppestedet ligger ca. 50 m fra huset. Til indkvarteringen hører faciliteter som reception, hotelfoyer, elevator, Wi-Fi, opholdsrum, morgenmadsrum, panorama-spisesal samt ski- og skistøvlerum. Til børnene er der et legerum og spiludlejning. Sportsinteresserede kan anvende indkvarteringens egen sportshal (ca. 220 m²), det lille fitnessrum og bordfodbold samt børne-bowlingbane og Læs mere

Billeder og video fra Davos


Brugernes anmeldelser af Davos

Skiterræn
4,60
Liftsystem
4,00
Afterski
3,00
Byen
3,90
Børnevenlighed
0,00
Begyndervenlighed
0,00
Prisniveau
0,00
Offpiste
0,00
Davos har en samlet score på 3,88 stjerner ud af 5. Baseret på 10 anmeldelser.
Alt for lækker by - Anmeldt d. 03/08 2008 11:45 - Oprettet af Per

Davos er ultimativt den lækreste og bedste skisportsby i hele europa! Er kommer her de sidste 13 år, og er aldrig blevet skuffet én eneste gang! Byliver er rigtig godt, gode diskoteker, barer og hvad der ellers hører til! Men bedst er dog skitærrenet som er fantastik! Det slår blandt andet Val-t med flere længder! Davos rocks! Læs mere

super lækkert - Anmeldt d. 28/03 2008 15:24 - Oprettet af Carsten Nitz

Var for første gang i Davos i påsken 08. Helt perfekt. Masser af sne, super stemning og lækre pister. Meget velorganiseret. Faktisk ikke meget dyrere end Østrig. Skal absolut derned til næste vinter.

Davos - Anmeldt d. 28/12 2003 18:27 - Oprettet af Peter Sejersen

Jeg har været i davos 8 gange nu. Og hver gang nyder jeg det lige meget! Alt er lækkert i Davos. Men det er også en utrolig dyr by og man kan så diskuterer om det er pengene hver og det mener jeg helt klart det er. Der er simpelthen styr på alt der nede. Folk er venlige og der Læs mere

Indlæs flere anmeldelser

Snemeldinger og vejr

Tirsdag
Lette regnbyger
Lette regnbyger
21ºC
9ºC
0,2 mm
3,4 m/s
sydvest
Onsdag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
23ºC
9ºC
0,0 mm
3,6 m/s
sydvest
Torsdag
Delvist skyet
Delvist skyet
23ºC
11ºC
0,0 mm
5,9 m/s
syd-sydvest
Fredag
Regn
Regn
12ºC
13ºC
17,1 mm
2,8 m/s
sydøst

Kort over Davos

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Davos. Klik på nålene for mere info. Der er 1200 km fra Kolding til Davos.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen