Tag på weekendski i Sydsverige


Jyder står på ski i Norge, mens sjællændere tager til Sverige, ik? Nej, sådan hænger det ikke sammen. Selv for jyder er afstanden til mange svenske skisportssteder ikke nævneværdigt længere end til Norge - og priserne er mere jyde-venlige i Sverige.

Mange sydsvenske skiområder er oplagte til en kort skiferie i Sverige på grund af de fine pister og den korte afstand. Og for børnefamilier er det rart, at hytter og hoteller oftest ligger lige ud til pisterne. Den cocktail gør, at Sydsverige hvert år får over 100.000 danske skiløbere på besøg.

Bilen er oplagt til en forlænget weekend på ski i Sverige

Hverken fly eller tog er oplagte valg, når du vil have en forlænget weekend på ski i Sverige. Det er bilen til gengæld. For jyderne er de tre bedste muligheder:

 1. Kør til Grenå og sejl med Stena Line til Varberg (sejltid 3,5 timer)
 2. Kør til Frederikshavn og sejl med Stena Line til Gøteborg (sejltid 3,5 timer)
 3. Gør som sjællænderne - tag Øresundsbroen.

Sådan booker du en kort skiferie til Sverige

Flere danske rejsebureauer sælger forlængede weekendophold i hytter og lejligheder på de svenske skisportssteder. Det drejer sig især om: FJÄLLFERIE, der sælger torsdag-søndags-ophold.

Hvor bør jeg tage på ski i Sydsverige?

Til endagsture er det oplagt at besøge de destinationer, som ligger sydligst. Her er en oversigt over populære destinationer til ski i Sydsverige.

Isaberg

 • Køretid fra København: 3,5 timer
 • Antal kilometer fra København: 282
 • Antal pister: 11

Isaberg er det skiområde i Sverige, der bliver besøgt af flest danskere hvert år. Nogle vælger at tage en hel uge, men mange vælger også Isaberg som destination for en forlænget weekend på ski i Sverige. Der er under 300 kilometer fra København, og når du ankommer, kan du slå dig løs på de 11 pister (4 grønne, 1 blå, 5 røde og 1 sort). Læs mere om Isaberg.

Mullsjö

 • Køretid fra København: 4 timer
 • Antal kilometer fra København: 350
 • Antal pister: 11

Kører du ca. 70 km nordligere end Isaberg, finder du Mullsjö. Området har udbygget sit snekanon-anlæg de seneste år og kan være et godt alternativ til Isaberg på de store rejsedage, hvor der kan være lige lovligt travlt i Isaberg. Mullsjö er i mange år blevet udnævnt til Sveriges bedste skiområde for børnefamilier. Læs mere om Mullsjö.

Vånga

 • Køretid fra København: 2 timer
 • Antal kilometer fra København: 165
 • Antal pister: 3

Bor du i nærheden af København, kan du på et par timer komme til Vånga, der har en skibakke med en højdeforskel på 135 meter. Her kan du også opleve det utroligt smukke område, mens du hygger på øvelsesbakken. Læs mere om Vånga.

Er du mest til langrend, er der gode muligheder for at tage til Falköping eller Ulricehamn - du kan også læse mere om langrend i Sverige. Da de nævnte skiområder ligger ret sydligt, bør du tjekke vejr og sneforhold, før du begiver dig afsted på éndagstur. Se snemeldinger fra Sverige.

Tag skibussen, når du skal på ski i Sydsverige

Måske er det et pejlemærke på jydernes stigende interesse, at det svenske busselskab, Vedde, i december 2015 åbner en busrute fra Aarhus - via Fyn og Sjælland - til skiområderne Branäs, Sälen og Idre Fjell til glæde for alle danskere, der vil på ski i Sydsverige. Læs mere om ruten her.

Denne busrute er den eneste fra Danmark til svenske skiområder. Fordelen ved denne rejseform er, at du kan komme udhvilet frem til skiområdet. Ulempen er, at turen fra f.eks. Aarhus til Sälen tager over 15 timer. Vær også opmærksom på, at busturene gælder til forlængede weekendophold på ski i Sverige.

Korte skiferier lidt højere oppe i Sverige

Generelt er alle sydsvenske ski-destinationer åbne om vinteren, men selvfølgelig er der højere snesikkerhed længere nordpå. En anden fordel ved at køre til de mere nordlige skiområder er, at der ikke er så meget trængsel ved lifterne, som de sydligere skisteder, som mange kører til på éndagsture.

Hvis du vil have en forlænget weekend på ski i Sverige, er det oplagte valg at tage skiene med til Sälen-området, hvor chancerne for god og ægte sne er bedre, og hvor der ikke er langt mellem skiområder som:

Flere af skiområderne er forbundet, og du kan købe et liftkort til hele Sälen-området. Det er også i dette skiområde, du finder Sveriges bedste snowpark. Det tager cirka 9 timer fra København, men det er hele turen værd, hvis du vil på en kort skiferie i Sverige.

Vil du gerne køre lidt kortere, er Branäs en god mulighed. Her sparer du cirka en time i bilen. I Branäs er der snegaranti fra midt i december til midt i april. Og så er Branäs er kendt for sin SkiCrossbane, der er blevet bygget til World Cup.

Har du omvendt mod på at køre et par timer længere, finder du sandsynligvis rigtig god sne på Idre Fjäll. Her har du 28 kilometer pister i alle sværhedsgrader og flere lange nedfarter - den længste på 2800 meter. Turen tager lidt over 10 timer i bil fra København, men så får du til gengæld også masser af skiløb i din forlængede weekend.

Overvejer du andre destinationer? Læs mere om:

Nedenfor finder du alle korte skirejser til Sverige (mindre end 5 dage):

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen