Tag på weekendski i Sydsverige


Jyder står på ski i Norge, mens sjællændere orienterer sig mod Sverige, ikk? Nej sådan hænger det ikke sammen. Selv for jyder er afstanden til mange svenske skisportssteder ikke nævneværdigt længere end til Norge. Priserne er lave i Sverige.

Mange skiområder er rigtigt gode – især, hvis man kun har en weekend til rådighed. Og for børnefamilier er det rart, at hytter og hoteller oftest ligger lige ud til pisterne. Den cocktail gør, at Sydsverige hvert år får over 100.000 besøg af danske skiløbere.

Du kan tage en skibus til Sverige

Måske er det et pejlemærke på jydernes stigende interesse, at det svenske busselskab, Vedde, i december 2015 åbner en busrute fra Aarhus - via Fyn og Sjælland - til skiområderne Branäs, Sälen og Idre Fjell.
Læs mere om ruten her 

Denne busrute er den eneste fra Danmark til svenske skiområder. Fordelen ved denne rejseform er, at man kan komme udhvilet frem til skiområdet. Ulempen er, at turen fra f.eks. Aarhus til Sälen tager over 15 timer. Vær også opmærksom på, at busturene gælder til forlængede weekendophold.

Bilen er stadig det oplagte valg

Hverken fly eller tog er oplagte valg, når skituren går til Sydsvenske skisportssteder. Det er bilen til gengæld. For jyderne er de tre bedste muligheder:
  1. Kør til Grenå og sejl med Stena Line til Varberg (sejltid 3,5 timer)
  2. Kør til Frederikshavn og sejl med Stena Line til Gøteborg (sejltid 3,5 timer)
  3. Vil du undgå færge, er der også den lange vej sydom og over Øresundsbroen. For sjællændere er valget ikke så svært. Det er muligt at stige på “jydernes bus” fra Vedde Turistfart og stå på i f.eks. Lyngby.  
Langt de fleste vælger dog at køre selv. Enten over Øresundsbroen og op ad E6. Eller køre til Helsingør og sejle til Helsingborg.

Sådan booker du dit ophold

Du kan vælge at booke hotel og B&B på nettet. Ellers formidler flere danske rejsebureauer forlængede weekendophold i hytter og lejligheder på de svenske skisportssteder. Det drejer sig især om: FJÄLLFERIE , der sælger torsdag-søndags-ophold. Også Stenaline sælger korte skirejser til svenske skidestinationer.

Hvor skal man tage hen?

Generelt er alle sydsvenske skidestinationer åbne om vinteren – med eller uden kunstsne. Men selvfølgelig er det sådan, at jo længere, du kører op i landet, jo mere sne får du som regel. En anden fordel ved at køre til de mere nordlige skiområder er, at der ikke er så meget trængsel ved lifterne, som de sydligere skisteder, som mange kører til på éndagsture.

Weekendski-rejsemål, du også kan nå på én dag:

Til endagsture er det oplagt at besøge de destinationer som ligger sydligst i Sverige. Her ligger danskernes to foretrukne skiområder: Isaberg og Vallåsen.

Kører du ca. 70 km længere nordligere end Isaberg, finder du Mullsjö. Området har udbygget sit snekanonanlæg de seneste år og kan være et godt alternativ til Isaberg på de store rejsedage. Stedet er i mange år blevet udnævnt til Sveriges bedste skiområde for børnefamilier.
Bor du i nærheden af København, kan du på et par timer komme til Vånga, der har en skibakke med en højdeforskel på 135 meter.

Er du mest til langrend, er der gode muligheder i at tage til Falköping eller Ulricehamn. Begge steder tilbyder også alpint skiløb omend på den lille skala.

Da disse skiområder ligger ret sydligt, bør du tjekke vejr og sneforhold, før du begiver dig af sted på éndagstur.
Se snemeldinger fra Sverige her

Weekend skiture lidt højere oppe i Sverige

Har du en weekend til rådighed? Måske endda en forlænget weekend. Så er det oplagte valg at tage skiene med til Sälen-området, hvor chancerne for god og ægte sne er bedre, og hvor der ikke er langt mellem skiområder som Stöten, Tandådalen, Hundfjället , Lindvallen og Kläppen. Det er i Kläppen, at det svenske alpinlandshold holder til. Flere af skiområderne er forbundet, og du kan købe et liftkort til hele Sälen-området. Det er også i dette skiområde, du finder Sveriges bedste snowpark.

Vil du gerne køre lidt kortere, er Branäs en god mulighed. Her er snegaranti fra midt i december til midt i april. Og så er Branäs er kendt for sin SkiCrossbane, der er blevet bygget til World Cup.

Har du omvendt mod på at køre et par timer længere, finder du sandsynligvis rigtig god sne på Idre Fjäll. Her har du 28 kilometer pister i alle sværhedsgrader og flere lange nedfarter - den længste på 2800 meter.

Du finder også weekendski tips til: Norge, Frankrig, Italien og Østrig her.

Nedenfor finder du alle korte skirejser(mindre en 5 dage) til Sverige.

Find tilbud på skirejser