« Til oversigten

Her får du flest højdemeter på skiferien

Elsker du at køre langt på ski, uden at skulle i en lift igen med det samme? Vi har fundet de skiområder i henholdsvis Alperne, Skandinavien og i verden, hvor du får allerflest højdemeter.

Når skiområder skal måles, vejes og sammenlignes, kigger vi ofte på antallet af pister, antallet af pistekilometer, eller på hvor højt skiområderne ligger. Det er der god grund til, for de er alle sammen vigtige, men der er én faktor som ofte bliver glemt:

- Antallet af højdemeter fra skiområdets top til bund.


Det er det, der langt hen ad vejen afgør, hvor langt du kan køre på ski eller snowboard ad gangen, uden at skulle i en skilift igen. Desuden betyder en større højdeforskel mellem top og bund også, at man ofte (dog ikke altid) kan nyde godt af magelige temperaturer i dalen, mens sneen forbliver god og kold på bjergtoppene.

Derfor har vi her samlet tre lister samt en lille bonusliste, som giver dig et komplet overblik over de skiområder i Alperne, Skandinavien og resten af verden, som giver dig allerflest højdemeter. Det skal tilføjes, at det ikke er alle steder, at hele faldhøjden kan køres i ét hug, uden at du må i en lift på et tidspunkt.

Det er forskel på højdemeter og længste pister. VIl du se de længste pister, findes de i bunden af artiklen. 


Ved de områder med mange højdemeter, er der oftest garanti for, at pisterne giver mulighed for at give den lidt gas. Da det ikke bare er små snoede transportstykker


Flest højdemeter i skiområder i Europa

I Danmark kan vi af og til brokke os over, at vi bor alt for langt fra nogle gode skiområder. Det kan naturligvis også være træls, men i det mindste bør vi prise os lykkelige over, at når vi så endelig kommer til Alperne (hvis det er der, vi vælger at køre hen), så lander vi midt mellem de skiområder i verden, som har allermest faldhøjde. Faktisk er de ti skiområder i Europa, som har flest højdemeter, også de skiområder i verden, der har flest højdemeter. Og det er ret enestående.


10. Sölden, Østrig – 1.990 meter

9. La Plagne/Les Arcs, Frankrig – 2.000 meter 

8. Alagna, Italien – 2.063 meter

7. Alpe d’Huez, Frankrig – 2.080 meter

6. Les 2 Alpes, Frankrig – 2.121 meter

5. La Grave, Frankrig – 2.150 meter

4. Kitzsteinhorn/Maiskogel, Østrig – 2.261 meter

3. Zermatt, Schweiz – 2.263 meter

2. 4 Vallées, Schweiz – 2.509 meter

1. Chamonix, Frankrig – 2.807 meterHer ses et udkast fra 1. pladsen Charmonix's pistekort. Hvor du får svimlende 2.807 højdemeter far Aguille du Midi til byen


Flest højdemeter i skiområder i Skandinavien

Blandt enkelte af de skiløbere, som primært eller udelukkende færdes i Alperne, kan der herske en tendens til at se på de skandinaviske skiområder som værende blot nogle pukler i en bundfrossen skov. Og ja, skiområder i Norden har ikke ligeså mange højdemeter at prale med, som for eksempel de franske skiområder, men adskillige steder kan man finde tæt på 1.000 højdemeter – og så kan man i Sverige og Norge ofte finde en hygge, som er svær at opstøve i de franske satellitbyer. 9 af skirområderne i top 10 er i Norge. 


10. Oppdal715 meter

9. Jølster Skisenter, Norge – 717 meter

8. Voss Resort, Norge – 744 meter

7. Stranda, Norge – 800 meter

6. Hemsedal, Norge – 830 meter

5. Kvitfjell, Norge – 854 meter

4. Hafjell, Norge – 864 meter

3. Åre, Sverige – 894 meter

2. Narvikfjellet, Norge – 903 meter 

1. Norefjell, Norge – 1.008 meter


Foto: Norefjell.com

Førstepladen i Skandinavien er Norefjell, som tilbyder en faldhøjde på 1.008 meterPå 2. pladsen finder vi Narvikfjellet, som i vores optik har verdens flotteste pistekort


Flest højdemeter i skiområder udenfor Alperne

Selvom den allerstørste faldhøjde findes i Alperne, så er der utallige fantastiske skiområder rundt i verden, som målt på både kvalitet, snesikkerhed og størrelse snildt kan siges at være i verdensklasse. Særligt de nordamerikanske skiområder er af en kaliber, som enhver seriøs skientusiast skylder sig selv at prøve, inden de klikker ud af bindingerne for sidste gang. 


10. Gazprom Mountain Resort, Rusland – 1.307 meter

9. Big Sky, Montana, USA – 1.326 meter

8. Aspen Snowmass, Colorado, USA – 1.340 meter

7. Gulmarg, Indien – 1.350 meter (Størst i Asien)

6. Rosa Khutor, Rusland – 1.380 meter

5. Mt. Elbrus, Rusland – 1.490 meter

4. Dombai, Rusland – 1.533 meter

3. Bansko, Bulgarien – 1.570 meter

2. Whistler Blackcomb, British Columbia, Canada – 1.609 meter

1. Revelstoke, British Columbia, Canada – 1.713 meter (Størst i Nordamerika)Hvis du nogensinde får mulighed for at stå på ski i Revelstoke, så gør det! Et fantastisk skiområde


Bonusrunden

Godt nok er vi ikke bekendt med lifter eller præparerede pister på Antarktis, men der er bjerge, og der er sne. Derfor kan vi konkludere, at man kan stå på ski på alle verdens kontinenter, så er her en slags verdensturné med det skiområde fra hvert kontinent, der tilbyder flest højdemeter.


Afrika: Oukaïmeden, Marokko – 658 meter

Oceanien: Roundhill - Lake Tekapo, New Zealand – 783 meter

Sydamerika: Las Leñas, Argentina – 1.230 meter

Asien: Gulmarg, Indien – 1.350 meter

Nordamerika: Revelstoke, British Columbia, Canada – 1.713 meter

Europa og verden: Chamonix, Frankrig – 2.807 meter 


Læs også:
7 af de længste pister i Europa


Skiferie forslag i Chamonix

Résidence Chamois Bla... Résidence Chamois Bla... Bil fra 1.905,-/pers.
Premium Résidence La ... Premium Résidence La ... Bil fra 3.894,-/pers.
Résidence La Rivière Résidence La Rivière Bil fra 3.358,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning