Kæmpe 20-års fødselsdagsudsalg - 3.000 varer nedsat

Skiferie i Champoluc (Italien)

Rejsebureauer til Champoluc: Nortlander, SKILINK, Slopestar, Slopetrotter, Sunweb

For foden af det højeste bjerg i Italien Monte Rosa ligger den hyggelige bjergby Champoluc. Champoluc er en del af skiområdet Monterosa Ski, som strækker sig over 3 dale og byder på mange kilometer skiløb, og noget af den bedste offpiste, der findes i Alperne. Champoluc ligger helt uspoleret i Ayas-dalen, og er en traditionel bjerglandsby, hvor der findes mange hyggelige huse, der er mange hundrede år gamle.

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Champoluc
Skiområdet: 1186-3550 m.o.h.
Byen: 1587 m.o.h.

180 km pister i alt
47 km blå
123 km rød
10 km sort

Lifter: 38 stk. / 49.137 pers/time

Slæbelifter: 9
Tog/baner: 2
Stolelifter: 19
Kabinelifter: 7
Mere information om Champoluc under banneret

Italiens svar på De 3 Dale

Champoluc er den største by i Ayas-dalen, som sammen med byen Gressoney og Alagna-dalen udgør det store Monterosa skiområde. Skiområdet er blevet kaldt Italiens svar på De 3 Dale ved Val Thorens, som flere gange er blevet kåret til verdens bedste skiområde. Området ligger smukt på ryggen af Monte Rosa bjergmassivet, og er berømt for sin forbløffende udsigt i over 3.000 meters højde, hvor man både kan se til bjergene Mont Blanc i Frankrig og Matterhorn i Schweiz.

På ski i Champoluc

Uanset om man er nybegynder og har brug for blide strækninger, hvor teknikken på ski kan øves, eller om man er mere erfaren og søger adrenalinfyldte udfordringer, så findes det hele i Champoluc. Der er området 180 kilometer pister, som primært er lange og brede røde, hvor langt de fleste skiløbere kan være med. Liftsystemet, der forbinder de tre byer, er effektivt, og det er derfor nemt at komme både op i området og mellem byerne.

For børn og begyndere, så kan det anbefales at søge mod Antagnod og Gressoney, hvor der findes nogle lette pister, som er oplagte til at give den bedste start på ski-karrieren. En kort tur med skibussen fra byen, så står man i Antagnod, hvor de to stolelifter Boudin og Pian Pera er klar til at tage nybegyndere og de mindste skiløbere op til blide blå pister, hvor man trygt kan træne sine første sving. Man kan også tage Crest-kabineliften op fra Champoluc by, som kommer op til begynderpisterne, hvor også områdets skiskole tager sit udgangspunkt.

Udfordringer udenfor pisten

Søger man større udfordringer på ski, så kan det anbefales at søge lidt længere væk fra Champoluc. I Alagna-delen af området findes den sorte Leonardo David piste, som tager sit udgangpunkt fra toppen af liften Passo Salatis i 2.971 meters højde. Der findes i skiområdet også gode muligheder for at stå på ski i dybere sne udenfor pisterne. Det er altid anbefalesværdigt at booke en bjergguide, når man vil udenfor pisterne, både af sikkerhedsmæssige årsager, men også fordi de lokale guider kender steder, som selv den mest ivrige turist ikke finder. Skal det være endnu vildere, så er der i Monterosa også mulighed for at tage på heliski, hvor man bliver fløjet direkte til de hvide uberørte strækninger.

Champoluc for de legesyge

Champoluc er ikke kun for dem, som vil køre på og udenfor pisterne. Der er også tænkt på freestyle skiløberne og snowboarderne, som gerne vil have luft under sig på hop og andre udfordringer. Ved Gressoney findes Fun Park Gabiet, som er områdets 350 meter lange snowpark. Det er knudepunktet for alle legesyge skiløbere og snowboardere, som er modige nok til at give den gas på nogle af de 14 rails, 6 hop og 2 bokse. Der er masser af udfordringer til alle, der har lyst uanset om man er nybegynder eller rutineret i parken.

Hyggelige Champoluc

Den gamle traditionsrige by emmer af sand alpestemning, og det er tydeligt at mærke at man her har en by, som ikke blot er en nyopstået turistdestination. Der findes i Champoluc rig mulighed for at komme ud og smage det traditionelle italienske køkken fra området, hvor man virkelig får fornemmelse af at befinde sig i bjergene. Man kan sætte tænderne i alt fra håndlavet pasta, til lokalt charcuteri og dampende varme gryderettet - alt sammen med et godt glas lokalt vin til.

Udvalgte skirejser fra Champoluc

Søg efter skirejser

Appartamenti Chanoux

I Appartamenti Chanoux får I rummelige lejligheder og veludstyrede køkkener, så I let kan stå for egen mad under skiferien.

Hotel Le Rocher

Hotellet du vender tilbage til Hotel Le Rocher er et hyggeligt familiedrevet hotel, hvor ægteparret Lotta og Giulio byder dig velkommen til en skiferie i smukke naturomgivelser på et hotel, der mere end fortjener hver af sine 4 stjerner. "Her vil vi gerne tilbage til", hører vi ofte fra gæster, der vender hjem fra en skiferie på Hotel Le Rocher. Og det er der flere grunde til. Der er de autentiske middage med mad lavet af gode lokale råvarer. Der Læs mere

Hotel "Crest Alpine Lodge & SPA"

Hvis lyden af Ski-in/Ski-out og fantastisk udsigt klinger i dine ører, så er det nu du skal læse videre. For Crest Alpine Lodge & SPA ligger nemlig helt oppe på bjerget med pisten nærmest omsluttende om hotellet. Og ud af vinduerne ser du bjergene, morgen, middag og aften. Særligt udsigten fra restauranten med panoramavinduer er helt utroligt smuk. Med sin beliggenhed i 2.020 meter højde, så skal man ligefrem med liften for at komme op til hotellet. Når du Læs mere

Billeder og video fra Champoluc


Brugernes anmeldelser af Champoluc

Skiterræn
4,65
Liftsystem
3,94
Afterski
2,59
Byen
3,06
Børnevenlighed
1,67
Begyndervenlighed
2,00
Prisniveau
4,67
Offpiste
5,00
Samlet score er 3,45 stjerner ud af 5 . Baseret på. 17 anmeldelser.
Champoluc skiferie uge 7 2015 - Anmeldt d. 28/09 2022 16:53 - Oprettet af Ole Dregaard

Dejligt og hyggeligt område. Flot terræn med gode overvejende røde pister.Sats ikke på afterski, men på hyggelig stemning, gode restauranter i terrænet til rimelige penge. Masser af muligheder for offpiste, ingen kø ved lifterne. Læs mere

Godt skiløb - men lad de yngste blive hjemme! - Anmeldt d. 28/09 2022 16:53 - Oprettet af Mick

Uge 6, 2009: Champoluc har dejligt skiløb helt på højde med de franske alper omend i en lidt mindre målestok. Super område for off piste, men glem de 'sorte' pister - de er max mørkerøde. Og for små børn er det håbløst. Begynderbakken er meget kort, og den ligger oppe i terrænet - dvs I skal med kabinen op Læs mere

Fantastisk natur, italiensk hygge og godt skiløb - Anmeldt d. 28/09 2022 16:53 - Oprettet af Henrik Dich

I uge 11/05 var kæresten og jeg for første gang i Italien for at prøve skiløb à là italianostyle. Lad mig sige det med det samme. Vi blev ikke skuffede. Champoluc byder med sine omkringliggende 18 bjergtinder over 4000 m, på en helt fantastisk naturoplevelse. Byen er lille men absolut hyggelig, med rimelige priser. Selve skiområdet er strakt over 3 Læs mere

Mere information om Champoluc under banneret

Snemeldinger og vejr

Onsdag
Regn
Regn
9ºC
4ºC
0,5 mm
2,1 m/s
vest
Torsdag
Delvist skyet
Delvist skyet
8ºC
4ºC
0,2 mm
1,3 m/s
vest-nordvest
Fredag
Regn
Regn
5ºC
4ºC
0,6 mm
1,5 m/s
vest-sydvest
Lørdag
Delvist skyet
Delvist skyet
13ºC
2ºC
0,0 mm
1,8 m/s
syd-sydvest

Kort over Champoluc

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Champoluc. Klik på nålene for mere info. Der er 1402 km fra Kolding til Champoluc.

Find tilbud på skirejser