Skiferie i Champoluc (Italien)

Rejsebureauer til Champoluc: Nortlander, SKILINK, Slopestar, Slopetrotter, Sunweb

For foden af det højeste bjerg i Italien Monte Rosa ligger den hyggelige bjergby Champoluc. Champoluc er en del af skiområdet Monterosa Ski, som strækker sig over 3 dale og byder på mange kilometer skiløb, og noget af den bedste offpiste, der findes i Alperne. Champoluc ligger helt uspoleret i Ayas-dalen, og er en traditionel bjerglandsby, hvor der findes mange hyggelige huse, der er mange hundrede år gamle.

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Champoluc
Skiområdet: 1186-3550 m.o.h.
Byen: 1587 m.o.h.

180 pister i alt
47 km blå
123 km rød
10 km sort

Lifter: 38 stk. / 49.137 pers/time

Slæbelifter: 9
Tog/baner: 2
Stolelifter: 19
Kabinelifter: 7

Italiens svar på De 3 Dale

Champoluc er den største by i Ayas-dalen, som sammen med byen Gressoney og Alagna-dalen udgør det store Monterosa skiområde. Skiområdet er blevet kaldt Italiens svar på De 3 Dale ved Val Thorens, som flere gange er blevet kåret til verdens bedste skiområde. Området ligger smukt på ryggen af Monte Rosa bjergmassivet, og er berømt for sin forbløffende udsigt i over 3.000 meters højde, hvor man både kan se til bjergene Mont Blanc i Frankrig og Matterhorn i Schweiz.

På ski i Champoluc

Uanset om man er nybegynder og har brug for blide strækninger, hvor teknikken på ski kan øves, eller om man er mere erfaren og søger adrenalinfyldte udfordringer, så findes det hele i Champoluc. Der er området 180 kilometer pister, som primært er lange og brede røde, hvor langt de fleste skiløbere kan være med. Liftsystemet, der forbinder de tre byer, er effektivt, og det er derfor nemt at komme både op i området og mellem byerne.

For børn og begyndere, så kan det anbefales at søge mod Antagnod og Gressoney, hvor der findes nogle lette pister, som er oplagte til at give den bedste start på ski-karrieren. En kort tur med skibussen fra byen, så står man i Antagnod, hvor de to stolelifter Boudin og Pian Pera er klar til at tage nybegyndere og de mindste skiløbere op til blide blå pister, hvor man trygt kan træne sine første sving. Man kan også tage Crest-kabineliften op fra Champoluc by, som kommer op til begynderpisterne, hvor også områdets skiskole tager sit udgangspunkt.

Udfordringer udenfor pisten

Søger man større udfordringer på ski, så kan det anbefales at søge lidt længere væk fra Champoluc. I Alagna-delen af området findes den sorte Leonardo David piste, som tager sit udgangpunkt fra toppen af liften Passo Salatis i 2.971 meters højde. Der findes i skiområdet også gode muligheder for at stå på ski i dybere sne udenfor pisterne. Det er altid anbefalesværdigt at booke en bjergguide, når man vil udenfor pisterne, både af sikkerhedsmæssige årsager, men også fordi de lokale guider kender steder, som selv den mest ivrige turist ikke finder. Skal det være endnu vildere, så er der i Monterosa også mulighed for at tage på heliski, hvor man bliver fløjet direkte til de hvide uberørte strækninger.

Champoluc for de legesyge

Champoluc er ikke kun for dem, som vil køre på og udenfor pisterne. Der er også tænkt på freestyle skiløberne og snowboarderne, som gerne vil have luft under sig på hop og andre udfordringer. Ved Gressoney findes Fun Park Gabiet, som er områdets 350 meter lange snowpark. Det er knudepunktet for alle legesyge skiløbere og snowboardere, som er modige nok til at give den gas på nogle af de 14 rails, 6 hop og 2 bokse. Der er masser af udfordringer til alle, der har lyst uanset om man er nybegynder eller rutineret i parken.

Hyggelige Champoluc

Den gamle traditionsrige by emmer af sand alpestemning, og det er tydeligt at mærke at man her har en by, som ikke blot er en nyopstået turistdestination. Der findes i Champoluc rig mulighed for at komme ud og smage det traditionelle italienske køkken fra området, hvor man virkelig får fornemmelse af at befinde sig i bjergene. Man kan sætte tænderne i alt fra håndlavet pasta, til lokalt charcuteri og dampende varme gryderettet - alt sammen med et godt glas lokalt vin til.

Udvalgte skirejser fra Champoluc

Søg efter skirejser

Apartment Les Coupoles

Vil du gerne bo i en hyggelig lejlighed, med mulighed for spa og wellness i hjertet af Champoluc? - Velkommen til Apartment Les Coupoles.

Appartamenti Chanoux

Gode og rummelige lejligheder i rolige omgivelser Appartamenti Chanoux består af 3 store lejligheder som ligger naturskønt og roligt i gåafstand til skiløbet og byens centrum. Lejlighederne er fuldt udstyrede og giver jer en god og hjemlig ramme omkring skiferien i Monterosa-området. Der er skiopbevaringsrum i huset og man kan også vælge at leje skiopbevaringsplads ved liften. Indenfor et par minutters gang findes bl.a. en bager og en slagter hvis I ønsker at stå for madlavningen selv, og ellers Læs mere

Residence Maison Fosson

Résidence Maison Fosson er et moderne lejlighedskompleks indrettet i alpestil. Komplekset har en fantastisk beliggenhed ved enden af den blå pist. Studioerne og lejlighederne er alle også moderne indrettet med fladskærms-tv, separat badeværelse og et fuldt udstyret køkken. Når du vågner op, kan du nyde en dejlig kop kaffe og den smukke udsigt over de sneklædte bjerge. Herefter kan du starte din dag på ski med smukke pister. Der er også mulighed for at køre op og ned med skiliften Læs mere

Billeder og video fra Champoluc


Brugernes anmeldelser af Champoluc

Skiterræn
4,65
Liftsystem
3,94
Afterski
2,59
Byen
3,06
Børnevenlighed
1,67
Begyndervenlighed
2,00
Prisniveau
4,67
Offpiste
5,00
Champoluc har en samlet score på 3,45 stjerner ud af 5. Baseret på 17 anmeldelser.
Champoluc skiferie uge 7 2015 - Anmeldt d. 16/02 2015 17:16 - Oprettet af Ole Dregaard

Dejligt og hyggeligt område. Flot terræn med gode overvejende røde pister.Sats ikke på afterski, men på hyggelig stemning, gode restauranter i terrænet til rimelige penge. Masser af muligheder for offpiste, ingen kø ved lifterne. Læs mere

Godt skiløb - men lad de yngste blive hjemme! - Anmeldt d. 19/02 2009 22:59 - Oprettet af Mick

Uge 6, 2009: Champoluc har dejligt skiløb helt på højde med de franske alper omend i en lidt mindre målestok. Super område for off piste, men glem de 'sorte' pister - de er max mørkerøde. Og for små børn er det håbløst. Begynderbakken er meget kort, og den ligger oppe i terrænet - dvs I skal med kabinen op Læs mere

Fantastisk natur, italiensk hygge og godt skiløb - Anmeldt d. 27/03 2005 10:08 - Oprettet af Henrik Dich

I uge 11/05 var kæresten og jeg for første gang i Italien for at prøve skiløb à là italianostyle. Lad mig sige det med det samme. Vi blev ikke skuffede. Champoluc byder med sine omkringliggende 18 bjergtinder over 4000 m, på en helt fantastisk naturoplevelse. Byen er lille men absolut hyggelig, med rimelige priser. Selve skiområdet er strakt over 3 Læs mere

Indlæs flere anmeldelser

Snemeldinger og vejr

Lørdag
Delvist skyet
Delvist skyet
14ºC
9ºC
0,6 mm
2,5 m/s
syd-sydvest
Søndag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
17ºC
9ºC
0,0 mm
2,6 m/s
sydvest
Mandag
Let skyet
Let skyet
17ºC
8ºC
0,7 mm
1,7 m/s
syd-sydvest
Tirsdag
Lette regnbyger
Lette regnbyger
18ºC
11ºC
1,2 mm
2,3 m/s
syd-sydøst

Derfor skal du tage på skiferie til Champoluc

Alperne er kendt som Europas knudepunkt for skisport, og Champoluc er en sand perle. Bjergbyen er godt placeret i et fremragende skiområde, som du på en enkelt eller to uger slet ikke kan komme til at blive træt af!

Den hyggelige landsby er smuk og minder om det, du også kan finde i Østrig, mens du omgives af den lette, italienske sindsstemning. Nyd livet på din skirejse til Champoluc, uanset om du står på snowboard eller alpin- eller langrendsski.

Vil du ikke op på pisterne alle dagene, er området utrolig smukt året rundt. Fra floder til bakkedrag kan du tage de gode vinterstøvler på og vandre ud i naturen, eller du kan kigge rundt i den dejlige landsby.

Ingen rejser til Italien uden at se frem til maden, og Champoluc er bestemt ingen undtagelse, selvom den ligger i Alperne. Frygt ikke den kedelige tendens til ensartede menukort eller mad i primært østrigsk stil, for på din skiferie til Champoluc finder du et væld af lækre restauranter!

Selvom vi selvfølgelig altid er klar til at hjælpe, kan det være, du har spørgsmål til de lokale. Dem kan du få besvaret af de venlige mennesker på ufficio del turismo, det lokale turistkontor.

Nogle af de bedste restauranter i Champoluc

Champoluc er ikke poppet op med behovet for skisportssteder, men er en gammel, traditionsrig by. Det betyder også, at der er rig mulighed for at smage på de lokale specialiteter!

For at få mest muligt ud af din skiferie til Champoluc, anbefaler vi, at du tager i hvert fald én dag væk fra dit hotel eller din hytte, så du kan besøge et eller flere af de lokale spisesteder - også når pisterne ikke længere kalder.

Il Balivo er TripAdvisors anbefaling fra 2022 - her har restauranten nemlig 4,5 ud af 5 stjerner. Det italienske spisested er i mellemklassen og serverer moderne, italiensk og europæisk mad, der også er vegetarvenligt. Er dagen varm, er der mulighed for udendørsservering.

En anden restaurant, der får masser af roser på TripAdvisor, er Brasserie du Breithorn, som både er vegetarvenligt og har glutenfri retter på menuen. Restauranten ligger stik modsat Il Balivo, men begge kan findes nær foden af pisten Del Bosco.

Er det pizza, du er efter, skal du overveje Churen. Pizzeriaet serverer også mad fra andre steder i middelhavsområdet, og menukortet er både vegetar- og veganskvenligt, foruden at have glutenfri pizzaer.

Sidst ved vi, at klassikere er som vand efter en lang dag udenfor på pisten, og derfor kan du også kigge på Sans Souci Birreria Brasserie. Restauranten har sent åbent, nemlig fra klokken 12, middag, til halv tolv om aftenen. Den italiensk-amerikanske bar byder på burgere, pomfritter, ostebræt - og mulighed for afterski!

Det kan du lave på din skirejse til Champoluc

Der kan være mange grunde til, at du gerne vil have lidt tid i dalen på din skiferie til Champoluc; måske har du en sportsskade, der kræver hvile, måske rejser du med børn, eller måske vil du bare gerne få mest muligt ud af din tur!

Uanset hvad, så skal du ikke være bange for at kede dig. En god bog er guld værd, men det er også rart at komme ud og se noget andet på ferien - overvej eventuelt at læse den på den hyggelige café Patisserie du Relais!

Plan Villy er en park fyldt med træskulpturer, hvor fantasien kan blive sluppet løs. Det dejlige naturområde, som ligger dejligt centralt i Champluc, er velegnet til en gåtur og masser af leg i sneen.

Vil du ud og vandre på din skirejse til Champoluc, så kan du besøge Testa Grigia. Herfra kan du blive henvist til nogle af de bedste vandreruter i området. Vi anbefaler, at du altid tjekker vejrforholdene, inden du tager afsted - både i dalen og oppe i bjergene.

Har du brug for at slappe af, er vi glade for at kunne informere dig om, at du på din skirejse til Champoluc også kan besøge den lokale spa. For foden af Monte Rosa, alpernes længste gletsjer, ligger MonterosaSPA. Her kan du både finde svømmebassin, sundhedsklubber, spa, fitness og konferencerum. Slap af i de dejlige bade, eller få varmen i de lune saunaer.

Tag på afterski i Champoluc

Afterski er et must for mange, og vi hjælper dig gerne med at finde nogle gode bud til din skiferie til Champoluc!

Flere af restauranterne giver også mulighed for en mildere form for afterski i Champoluc. De har barer, men lukker tidligere og fokuserer primært på servering af mad. Det betyder nu ikke, at du skal gå tidligt i seng - for der er også en god håndfuld pubs i byen.

Sante' er en bar og klub, hvor du kan tage på afterski i Champoluc med manér! Stedet er travlt, men hyggeligt, og har masser af gode drinks og lette retter, du kan nyde efter en lang dag på pisterne. Ofte kan du også finde live-musik i klubben, der har 5 ud af 5 stjerner på TripAdvisor.

En billigere bar er Du Relais. Her kan du også få noget at spise, mens du nyder en god specialøl. Baren er meget central, så du nemt kan finde den, også selvom din skirejse til Champoluc ikke lader meget tid til at lære byen at kende.

Kort over Champoluc

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Champoluc. Klik på nålene for mere info. Der er 1402 km fra Kolding til Champoluc.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen