Veysonnaz

Find en skiferie til Veysonnaz her: Italiavillas.net | SnowTrex.dk | Sunweb

Børnevenligt og autentisk alpehygge. Veysonnaz er kontrasten til den luksuriøse storebror Verbier, som også ligger i De Fire Dale. I Veysonnaz får man en charmerende skiferie med hyggelige træbeklædte hytter, små restauranter og cafeer, og så er der ikke samme hektiske stemning som Verbier. Samtidig findes der masser af gode begynder- og børnevenlige pister lige ved byen. Og så praler de selv med, at solen i gennemsnit skinner 300 dage om året.

En del af Schweiz’ største skiområde

Veysonnaz og De Fire Dale ligger i det sydvestlige hjørne af Schweiz. Foruden Veysonnaz består De Fire Dale af byerne Verbier, Nendaz, La Tzoumaz og Thyon. De Fire Dale (4 Vallées) er inddelt i fire områder, som er Medran, Les Savoleyres, Mont Fort og Bruson, hvor Verbier udgør den vestlige del af området. De Fire Dale har siden 1983 været Schweiz’ største sammenhængende skiområder og dermed også et af de største i Europa. LIftkortet hertil giver adgang til intet mindre end 412 kilometer pister fordelt på 205 nedfarter. Området bindes sammen af 92 lifter. Der findes både rigtig god offpiste, funparker og boardercrossbaner, hvor man kan konkurrere med familie og venner. Lige så vel som der er sorte udfordringer, finder man også masser af børne- og familievenlige pister primært i bunden af området.

Vil man opleve Alpernes smukke vinterlandskab, kan man med cirka en times skiløb og lifter komme frem til liften, som går til toppen Mont Fort i 3.330 meters højde. Herfra kan man køre 2.300 højdemeter ned – men husk lige at tjekke udsigten til Mount Blanc og Matterhorn inden du kører ned. Den er flot, og du får brug for fokus på skiene, når du kører ned. Det er pænt stejlt.

To kilometer med 51 procent hældning

Fra Veysonnaz løfter Veysonnaz-kabineliften skiløberne op i terrænet. Ned mod byen er der masser af røde pister, og for at finde blå nedfarter, så kan det anbefales at køre ned af den anden side af bjerget ved Thyron. På toppen finder man også børnenes domæne. Her er der et område reserveret til børn og begyndere med magiske tæpper som lifter. Man kan købe et liftkort, som kun gælder til begynderområdet, hvis man klarer sig fint foruden sorte pister. Ved toppen af Veysonnaz-liften starter der også en langrendsløjpe.

For den rutinerede skiløber er der særlig en piste, som man ikke må misse. Piste de L’Ours har været brugt 29 gange af World Cuppen til styrtløb og med god grund. Pisten, som starter i 2.090 meters højde, og slutter i 1.490 højdemeter har nemlig en hældning på 51 grader. Der er altså god mulighed for at få fart under skiene.

Offpiste mekka

Veysonnaz og De Fire Dale er også et sandt paradis for de skiløbere, som gerne vil ud og udforske den dybe sne i offpisten. Der er her masser af muligheder for offpistentusiasterne at få stillet abstinenserne efter den uberørte sne. Området byder desuden hver marts velkommen til finalerne i Freeride World Tour, hvor verdens bedste offpistskiløbere kaster sig ned af udfordrende bjergsider. Vil man have en helt ekstraordinær oplevelse i offpisten, så kan man prøve heli-skiing, hvor en helikopter tager en op i højderne til de helt uberørte bjergsider. Man kan eksempelvis komme op på Pigne d’Arolla i 3.800 meters højde eller Wildhorn i 3.000 meters højde.

Alpehygge i roligt tempo

Veysonnaz har et mere roligt og lokalt præg end hovedbyen i De Fire Dale, Verbier. Man kan blandt andet udforske små delikatesser og butikker med lokale varer i byen. Byen, der siden 1960’erne har været helliget primært turisme, har dog stadig en intensitet og langsomhed over sig. Der findes i Veysonnaz syv barer og et enkelt diskotek, så der er alligevel gode muligheder for at komme lidt ud efter en dag på pisterne, hvis man har lyst til det.


Skiområdet hænger sammen med byerne: La Tzoumaz, Nendaz og Verbier

Fotos og video

Brugerne om Veysonnaz

Her kan du se brugernes karakterer for Veysonnaz.

Skiterræn:
4,42
Liftsystem:
3,88
Afterski:
3,17
Byen:
3,54
Børnevenlighed:
4,00
Begyndervenlighed:
3,33
Prisniveau:
2,67
Off-piste:
3,33
Samlet score er 3,54 / 5 ud fra 48 anmeldelser.

Slæbelifte overalt | Skrevet den 28/02 2012

Oprettet af Claus L Jensen

Har været en weekend i Veysonnaz uge 7/8. vejret var fint, folk er meget flinke og sneen var ok, dog lidt tyndslidt nogen steder.
min største anke er at der er alt for mange slæbelifter og kun få...
stole lifter. Området hænger sammen med 3 andre destinationer (mindst), men det kræver en habil skiløber at nå over vil Verbier som er det største område. hvis ikke du vil køre på sorte pister så er det ikke let at finde en vej.
prisniveauet er tillige højt.
Læs mere

Meget er sket de sidste år i Veysonnaz! | Skrevet den 19/08 2010

Oprettet af Kit

Vi er kommet - sommer og vinter - gennem de sidste år i Veysonnaz. Der er investeret rigtigt meget i området, og store dele af det gamle liftsystem er blevet sikftet ud og forbedret. Jeg kan derfor sl...
et ikke genkende kommentarer længere nede på siden om slæbelifte, da der er ny kabinelift på Veysonnazpisten, og det er muligt at ramme stort set allehoved pister i Thyon-området med sofa og kabinelifter (som også er moderniseret de sidste år). Og for børn og nybegyndere er der fine pandekagelifte på de mange børnevenlige pister på Thyon-toppen.

Skal man videre på ski til Siiviez-området skal man kunne både pandekage og T-lifter, men det er muligt på kort tid at nå hele vejen på ski til Verbier/Mont Fort - selv med mindre børn, hvis de har nået rødt niveau på skiskolen, eller kan komme med T-liften mellem knæene. I de store pisteområder på vejen mellem Thyon og Nendaz er rigelig og god sne, som oftes at mindre trafikkeret end hovedområdet i Thyon.

Der er to udmærkede skiskoler i området (Og der tales både enkgelsk og tysk), og Sport and Fun er også Engelsktalende, og har fint program med mountainbikes, klatring og sport i sommersæconen.

Det er rigtigt at byen ikke er super-livlig med megen afterski, men det er for børnefamilier, der foretrækker rimeligt rolige omgivelser - en absolut fordel. Der er fine indkøbsmuligheder i Sion, lige som byens lokale indkøbsmuligheder og restauranter er rimelige. Der er tre lokale købmandsbutikker om vinteren (en holder lukket om sommeren - og en ligger lidt længere nede af bjerget i den gamle bydel), og slagter og bager har et OK (men lidt dyrt) udvalg.

Kort sagt: Som børnefamilie er vi blevet rigtigt glade for vores ferier i Veysonnaz. Vi kunne ikke ønske et bedre sted at holde ski- og højfjeldsferie, og når vi en sjælden gang har valgt at prøve noget andet af, vender vi hurtigt tilbage til vores foretrukne sted i Veysonnaz.
Læs mere
Se alle Opret kommentar

Hvor finder jeg den bedste skirejse til Veysonnaz?

Hos Skisport.dk samler vi alle skirejser fra de bedste danske rejsebureauer. Derfor finder du det største udvalg af skirejser til Veysonnaz hos os. Klik her for at finde din skirejse ⇒

Hvordan er snemeldingerne i Veysonnaz?

På nuværende tidspunkt ligger der 5 cm sne i dalen og 90 cm sne på toppen. Det seneste snefald blev registreret d. 4/4 2022. Se den nyeste 6 dages vejrudsigt for Veysonnaz her ⇒

Hvor finder jeg pistekort og webcams over Veysonnaz?

Hvis du skal på skiferie til Veysonnaz, er det en god idé at have et overblik over området med et pistekort. Find pistekort til Veysonnaz her. Hvis du vil vide, hvordan det ser ud i Veysonnaz lige nu, kan du følge vores live webcams. Find webcams til Veysonnaz her ⇒

Er Veysonnaz et godt skiområde?

Vores brugere har bedømt Veysonnaz til 3,54 stjerner ud af 5 mulige. Veysonnaz scorer højest på Skiterræn og Børnevenlighed, mens området scorer lavest på Prisniveau. Det er baseret på 48 bedømmelser. Læs anmeldelserne her ⇒

Hvordan kommer jeg til Veysonnaz?

Du kan naturligvis tage en kør-selv skiferie til Veysonnaz. Du har også mulighed for at rejse med Italiavillas.net og SnowTrex.dk med et dansk rejsebureau. Se transportmulighederne her ⇒

‍Hvilke skiområder hører Veysonnaz sammen med?

Veysonnaz hører sammen med skiområderne La Tzoumaz, Nendaz og Verbier.