Skiferie i Veysonnaz

Veysonnaz (Schweiz)

Rejsebureauer til Veysonnaz: Italiavillas.net, SnowTrex.dk, Sunweb

Børnevenligt og autentisk alpehygge. Veysonnaz er kontrasten til den luksuriøse storebror Verbier, som også ligger i De Fire Dale. I Veysonnaz får man en charmerende skiferie med hyggelige træbeklædte hytter, små restauranter og cafeer, og så er der ikke samme hektiske stemning som Verbier. Samtidig findes der masser af gode begynder- og børnevenlige pister lige ved byen. Og så praler de selv med, at solen i gennemsnit skinner 300 dage om året.

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Veysonnaz
Skiområdet: 821-3330 m.o.h.
Byen: 1400 m.o.h.

400 pister i alt
205 km blå
170 km rød
25 km sort

Lifter: 100 stk. / 70.000 pers/time

Slæbelifter: 47
Tog/baner: 7
Stolelifter: 34
Kabinelifter: 12

En del af Schweiz’ største skiområde

Veysonnaz og De Fire Dale ligger i det sydvestlige hjørne af Schweiz. Foruden Veysonnaz består De Fire Dale af byerne Verbier, Nendaz, La Tzoumaz og Thyon. De Fire Dale (4 Vallées) er inddelt i fire områder, som er Medran, Les Savoleyres, Mont Fort og Bruson, hvor Verbier udgør den vestlige del af området. De Fire Dale har siden 1983 været Schweiz’ største sammenhængende skiområder og dermed også et af de største i Europa. LIftkortet hertil giver adgang til intet mindre end 412 kilometer pister fordelt på 205 nedfarter. Området bindes sammen af 92 lifter. Der findes både rigtig god offpiste, funparker og boardercrossbaner, hvor man kan konkurrere med familie og venner. Lige så vel som der er sorte udfordringer, finder man også masser af børne- og familievenlige pister primært i bunden af området.

Vil man opleve Alpernes smukke vinterlandskab, kan man med cirka en times skiløb og lifter komme frem til liften, som går til toppen Mont Fort i 3.330 meters højde. Herfra kan man køre 2.300 højdemeter ned – men husk lige at tjekke udsigten til Mount Blanc og Matterhorn inden du kører ned. Den er flot, og du får brug for fokus på skiene, når du kører ned. Det er pænt stejlt.

To kilometer med 51 procent hældning

Fra Veysonnaz løfter Veysonnaz-kabineliften skiløberne op i terrænet. Ned mod byen er der masser af røde pister, og for at finde blå nedfarter, så kan det anbefales at køre ned af den anden side af bjerget ved Thyron. På toppen finder man også børnenes domæne. Her er der et område reserveret til børn og begyndere med magiske tæpper som lifter. Man kan købe et liftkort, som kun gælder til begynderområdet, hvis man klarer sig fint foruden sorte pister. Ved toppen af Veysonnaz-liften starter der også en langrendsløjpe.

For den rutinerede skiløber er der særlig en piste, som man ikke må misse. Piste de L’Ours har været brugt 29 gange af World Cuppen til styrtløb og med god grund. Pisten, som starter i 2.090 meters højde, og slutter i 1.490 højdemeter har nemlig en hældning på 51 grader. Der er altså god mulighed for at få fart under skiene.

Offpiste mekka

Veysonnaz og De Fire Dale er også et sandt paradis for de skiløbere, som gerne vil ud og udforske den dybe sne i offpisten. Der er her masser af muligheder for offpistentusiasterne at få stillet abstinenserne efter den uberørte sne. Området byder desuden hver marts velkommen til finalerne i Freeride World Tour, hvor verdens bedste offpistskiløbere kaster sig ned af udfordrende bjergsider. Vil man have en helt ekstraordinær oplevelse i offpisten, så kan man prøve heli-skiing, hvor en helikopter tager en op i højderne til de helt uberørte bjergsider. Man kan eksempelvis komme op på Pigne d’Arolla i 3.800 meters højde eller Wildhorn i 3.000 meters højde.

Alpehygge i roligt tempo

Veysonnaz har et mere roligt og lokalt præg end hovedbyen i De Fire Dale, Verbier. Man kan blandt andet udforske små delikatesser og butikker med lokale varer i byen. Byen, der siden 1960’erne har været helliget primært turisme, har dog stadig en intensitet og langsomhed over sig. Der findes i Veysonnaz syv barer og et enkelt diskotek, så der er alligevel gode muligheder for at komme lidt ud efter en dag på pisterne, hvis man har lyst til det.

Billeder og video fra Veysonnaz


Brugernes anmeldelser af Veysonnaz

Skiterræn
4,42
Liftsystem
3,88
Afterski
3,17
Byen
3,54
Børnevenlighed
4,00
Begyndervenlighed
3,33
Prisniveau
2,67
Offpiste
3,33
Veysonnaz har en samlet score på 3,54 stjerner ud af 5. Baseret på 48 anmeldelser.
Slæbelifte overalt - Anmeldt d. 28/02 2012 15:36 - Oprettet af Claus L Jensen

Har været en weekend i Veysonnaz uge 7/8. vejret var fint, folk er meget flinke og sneen var ok, dog lidt tyndslidt nogen steder.min største anke er at der er alt for mange slæbelifter og kun få stole lifter. Området hænger sammen med 3 andre destinationer (mindst), men det kræver en habil skiløber at nå over vil Verbier som Læs mere

Meget er sket de sidste år i Veysonnaz! - Anmeldt d. 19/08 2010 10:49 - Oprettet af Kit

Vi er kommet - sommer og vinter - gennem de sidste år i Veysonnaz. Der er investeret rigtigt meget i området, og store dele af det gamle liftsystem er blevet sikftet ud og forbedret. Jeg kan derfor slet ikke genkende kommentarer længere nede på siden om slæbelifte, da der er ny kabinelift på Veysonnazpisten, og det er muligt at ramme Læs mere

Skønt ski-feriested - Anmeldt d. 18/08 2010 21:59 - Oprettet af Bo Grøn-iversen

Super ski-destination. Let at køre til (motorvej til 15 km fra byen. Stor kapacitet i liftsystemet (= korte ventetider) og generelt gode store lejligheder. Prisniveau lidt over DK. Lejligheder kan f.eks. lejes gennem vip - mailto:vip@veysonnaz.com.

Indlæs flere anmeldelser

Snemeldinger og vejr

Tirsdag
Delvist skyet
Delvist skyet
23ºC
13ºC
0,0 mm
2,1 m/s
nordvest
Onsdag
Let skyet
Let skyet
25ºC
13ºC
0,0 mm
2,2 m/s
vest-nordvest
Torsdag
Kraftig regn
Kraftig regn
23ºC
14ºC
1,8 mm
1,7 m/s
nord-nordøst
Fredag
Regn
Regn
16ºC
15ºC
8,8 mm
1,2 m/s
vest

Artikler om skiferie til Veysonnaz

Spar 75 % på liftkortet i Schweiz

Freeride junior team– nyt initiativ har set dagens lys


Kort over Veysonnaz

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Veysonnaz. Klik på nålene for mere info. Der er 1308 km fra Kolding til Veysonnaz.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen