Skiferie i Courchevel (Frankrig)

Rejsebureauer til Courchevel: SnowTrex.dk

Courchevel er en skidestination i de franske alper i Tarentaise-dalen. Byen er delt ind i fire forskellige områder efter deres beliggenhed. Lavest ligger Courchevel 1300, Courchevel 1550, Courchevel 1650 og Courchevel 1850. De har fået navnene efter hvor mange meter over havet, de ligger. Destinationen er den største af områderne i Les Trois Vallées. En skiferie i Courchevel vil blandt andet byde på et møde med jetsetterne fra Paris, der dog primært befinder sig i Courchevel 1850.

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Courchevel
Skiområdet: 1300-2700 m.o.h.
Byen: 1550 m.o.h.

600 pister i alt
200 km blå
250 km rød
150 km sort

Lifter: 195 stk. / 230.000 pers/time

Slæbelifter: 86
Tog/baner: 1
Stolelifter: 66
Kabinelifter: 37

Forskellen på de fire områder i Courchevel

Courchevel 1300 er den billigste af stederne, og du vil opleve, at flere turister tager hertil for at holde deres skiferie. Tager man til Courchevel 1550, vil man opleve, at det er den mest rolige af de fire destinationer – der opholder sig mange franske familier på denne destination, hvilket gør den meget rolig. På Courchevel 1650 er der primært aktivitet omkring franskmændenes juleferie og vinterferie, mens skiferie i Courchevel 1850 for alvor er for Paris’ jetsetliv – og her vil du derfor opleve et højt prisniveau.

På pisterne i De Tre Dale

En skiferie i Courchevel er en oplevelse for skiløberen – man kan således køre på ski på de i alt 600 kilometer pister i De Tre Dale, der udover Courchevel også dækker Mèribel, Val Thorens og Les Menuires. Alle dalene er koblet sammen gennem topmoderne liftsystemer, og du vil altså opleve, at en skiferie i De Tre Dale byder på masser af forskellige pistekilometer. Der vil være udfordringer for de fleste niveauer, men skiterrænnet henvender sig mest mod de skiløbere, der befinder sig i begynder- eller mellemklassen, mens de mere øvede ikke vil have de helt store udfordringer på en skiferie i Courchevel. Der er til gengæld masser af udfordringer at hente for de mere erfarne, hvis man begiver sig videre ud i De Tre Dale end blot lokalområdet omkring Couchevel.

Skiløb for de erfarne

Bevæger man sig mod Val Thorens på ski, så findes der rigeligt med udfordringer til selv de bedste skiløbere. Foruden almindeligt pisteskiløb, så kan man ikke komme udenom hverken snowparken eller offpisten.
Man kan finde offpiste til alle niveauer og der er simpelthen så meget at finde, da området er så stort. Snowparken er også i verdensklasse og kan tilfredsstille næsten alle parkrotter eller familien, som lige skal se hvad det er. Derudover har de også en Zip-line, hvis man lige skal have det sidste adrenalinboost, inden man kører retur mod Courchevel. Den kører fra 3250 moh. og rammer en topfart på lige omkring 100 km/t. En oplevelse værd for alle folk, som godt kan lide et lille adrenalin boost.

Børnenes skiferie i Courchevel

Skal børnene med på skiferien, så kan man kombinere skiløbet ned af området varierede pister med masser af sjov på den to kilometer lange kælkebakke, som strækker sig over hele 300 højdemeter. Der er i Courchevel gode muligheder for at lægge op til konkurrence mellem børnene, men måske også forældrene.

Billeder og video fra Courchevel


Brugernes anmeldelser af Courchevel

Skiterræn
3,87
Liftsystem
3,74
Afterski
2,74
Byen
3,13
Børnevenlighed
0,00
Begyndervenlighed
0,00
Prisniveau
0,00
Offpiste
0,00
Courchevel har en samlet score på 3,37 stjerner ud af 5. Baseret på 23 anmeldelser.

Snemeldinger og vejr

Onsdag
Snebyger
Snebyger
-2ºC
-4ºC
2,5 mm
3,1 m/s
nordvest
Torsdag
Let sne
Let sne
-5ºC
-6ºC
1,4 mm
2,7 m/s
nordvest
Fredag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
0ºC
-6ºC
2,9 mm
1,7 m/s
vest-nordvest
Lørdag
Delvist skyet
Delvist skyet
0ºC
-3ºC
1,2 mm
3,1 m/s
nordvest

Artikler om skiferie til Courchevel

18 Michelin-restauranter du kan opleve på skiferien i Frankrig

Klimaforandringer har konsekvenser for fremtidens skiferie


Kort over Courchevel

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Courchevel. Klik på nålene for mere info. Der er 1493 km fra Kolding til Courchevel.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen