La Thuile

Find en skiferie til La Thuile her: SNE & SNÖ A/S

I det nordvestlige Italien på grænsen til Frankrig ligger hyggelige La Thuile i 1.441 meters højde. La Thuile danner sammen med franske La Rosière skiområdet Espace San Bernado. Dermed får man her et skiområde, som går på tværs af grænsen mellem Frankrig og Italien, og dermed får man på en skiferie hertil det bedste fra de to lande. La Thuile er meget snesikkert, og skiløbere kan nyde skiløb og sne på pisterne helt fra november til april hver vinter. Mens man står på ski i dette smukke område, så kan man nyde udsigten til Europas højeste bjerg Mont Blanc, som stikker op i hele 4.810 meters højde.

Varieret skiløb for alle

La Thuile er et godt valg til skiferien, hvis man er til ønsker et stort skiområde med varieret skiløb i smukke omgivelser. I området får man 161 kilometer pister fordelt på alle sværhedsgrader med en overvægt af blå og røde. Dermed kan alle her være med uanset, om man er helt nybegynder og første lige skal blive venner med skiene, om man har familiens mindste med på ski eller om man har talrige skiferier bag sig allerede. Skiområdet strækker sig fra byens højde i 1.441 og til 2.700 meter over havet. Hele området er bundet sammen af et moderne liftsystem, så man hverken skal vente længe i kø eller sidde ubekvemt, når man skal retur til toppen.

Børnevenlige La Thuile

Selvom La Thuile er en oplagt destination til alle niveauer, så er det absolut også en populær destination, hvis man skal på ferie som børnefamilie. Her findes en del lettere pister, hvor de mindste trygt kan slå deres første sving, og for de allermindste findes der også gratis børnepasning. Der findes i området også skiskole, hvor både små og store skiløbere kan blive mere komfortable på ski. Alt i alt et godt familievenligt skisportssted.

Langrend og heliskiing

Foruden alpint skiløb er der i La Thuile også gode muligheder for at få luftet langrendsskiene. Der findes både spor til skøjte- og klassisk langrendsløb. Sporenes længde varierer fra 1 kilometer til 7,5 kilometer og har forskellige sværhedsgrader, så der er lidt til alle. De ligger markeret, så man ikke er i tvivl om ruterne, og alle er omgivet af smukke omgivelser, hvor der både er mulighed for at tage turen gennem skoven eller mere højalpint med smuk bjergudsigt. Flere ruter går rundt, så man i stedet for at gå ud og hjem, kan køre rundt og komme tilbage til udgangspunktet.

Skal det være vildere så er der i La Thuile også mulighed for at prøve kræfter med heliskiing, hvor en helikopter tager skiløbere op i højderne til uberørt dyb sne. Heliskiing er ikke tilladt i Frankrig, men da La Thuile lige nøjagtigt ligger på den italienske side af grænsen, er det her muligt at prøve denne unikke oplevelse på gletscherne Rutor i 3.486 meters højde og Miravidi i 3.051 meters højde.

Hyggelig by

Foruden et ganske godt skisportssted, så kan man på skiferien til La Thuile også glæde sig til at bo i den hyggelige bjergby. La Thuile er en gammel mineby, som i dag er transformeret til en af de mest populære bjergbyer i Aosta-dalen. Beliggenheden i den gamle og historiske dal betyder, at man har værnet om det autentiske, hvorfor byen har bevaret sin charme og hygge. Når man ikke er på ski, kan man gå på jagt i byen efter de gode italienske spisesteder, som byder på gode traditionelle retter, eller små vinbarer, hvor man kan smage lokale og internationale vine. Man kan også i La Thuile shoppe toldfrit og gøre en god handel på skiferien.


Skiområdet hænger sammen med byen: La Rosière

Fotos og video

Brugerne om La Thuile

Her kan du se brugernes karakterer for La Thuile.

Skiterræn:
4,13
Liftsystem:
4,20
Afterski:
3,20
Byen:
3,13
Samlet score er 3,67 / 5 ud fra 15 anmeldelser.

En oförglömlig resa | Skrevet den 09/04 2004

Oprettet af Rose

Ciao! Bästa stället jag varit på utan tvekan.
Jätte bra backar och liftar,fin utsikt från liften, helt utan tvekan en jätte fin by,med fina hotel(rekommenderar Planibel en service jag sent kommer g...
lömma) och sist men inte minst godhjärtade och varma människor. La thuile gav mig en oförglömlig resa
Læs mere

Super skiområde | Skrevet den 30/12 2002

Oprettet af Kim Lausten

Jeg har nu været i La Thuile ca. 10 gange indenfor de sidste 3 år og jeg kan kun anbefale området, både for begyndere og øvede, specielt er off piste mulighederne i området helt fantastiske.
Og kun...
ne man tænke sig at prøve heliskiing er der også muligheder for det
ang. peter fishbach kommentar om natlivet/afterski i La Thuile er jeg ikke helt enig. Tager man på La Bricole eller Le trou aux folles, kommer man garanteret ikke til at kede sig. Og ellers er der altid natklubben under planibel hotellet hvis man vil feste hele natten.
Hvis man er mere til lidt god mad, er der flere gode restauranter i byen, hvor man kan få lækker italiensk mad til ca. 150-200 kr pr. person.
Læs mere
Se alle Opret kommentar

Hvor finder jeg den bedste skirejse til La Thuile?

Hos Skisport.dk samler vi alle skirejser fra de bedste danske rejsebureauer. Derfor finder du det største udvalg af skirejser til La Thuile hos os. Klik her for at finde din skirejse ⇒

Hvordan er snemeldingerne i La Thuile?

På nuværende tidspunkt ligger der 30 cm sne i dalen og 170 cm sne på toppen. Det seneste snefald blev registreret d. 4/4 2022. Se den nyeste 6 dages vejrudsigt for La Thuile her ⇒

Hvor finder jeg pistekort og webcams over La Thuile?

Hvis du skal på skiferie til La Thuile, er det en god idé at have et overblik over området med et pistekort. Find pistekort til La Thuile her. Hvis du vil vide, hvordan det ser ud i La Thuile lige nu, kan du følge vores live webcams. Find webcams til La Thuile her ⇒

Er La Thuile et godt skiområde?

Vores brugere har bedømt La Thuile til 3,67 stjerner ud af 5 mulige. La Thuile scorer højest på Liftsystem og Skiterræn, mens området scorer lavest på Børnevenlighed. Det er baseret på 15 bedømmelser. Læs anmeldelserne her ⇒

‍Hvilke skiområder hører La Thuile sammen med?

La Thuile hører sammen med skiområderne La Rosière.