Lofsdalen

Et godt stykke oppe i Sverige ligger Lofsdalen. Den lange tur er dog ikke forgæves. Her er der 27 km brede pister i alle sværhedsgrader og korte køer til de moderne stollifter, så området har i den grad noget for både den øvede skiløber såvel som for begynderen. Og så skal man heller ikke snyde sig selv for en aftentur på en af verdens længste oplyste pister på 3000 meter.

Langrend i Lofsdalen

Er man til langrend ligger området klar med 122 km velpræparerede langrendsspor, der både egner sig til træning og hyggeture, og hvis man ønsker at opleve et ægte vinterparadis, kan man tage ud på fjeldet, hvor der venter atter 150 km markerede langrendsruter.

Hvis man ønsker mere fart og spænding, er det også oplagt at tage en tur på snescooter. I Lofsdalen har de 150 km markerede ruter i det smukke landskab. Man kan sagtens køre derud alene, men man kan også få en guide med, hvis man vil være sikker på at se alle de flotte steder.

For børnene er Lofsdalen også et hit. Her kan de tage med maskotten Loffe ud på eventyr i bakkerne, eller de kan få masser af underholdning i Aktivitetshuset, der bl.a. byder på legeland, bowling og skydesimulator.

Fotos og video

Brugerne om Lofsdalen

Der er endnu ikke stemmer nok til at vise en pålidelig karakterbog.
 

Lofsdalen uge 5, 2016 | Skrevet den 10/02 2016

Oprettet af Jacob

Har lige været afsted med familien, herunder en dreng på 3.
Har kørt snowboard, ski og langrend.

Da uge 5 er uden for højsæsonen, var der massere af plads på pisterne. Ikke usædvanlig...
t at finde sig selv alene i sneen.. helt perfekt når man skal bruge plads og ro med knægten. Og bedst af alt, ingen kø ved liften.
Jeg er ikke bekendt med, hvor mange af hytterne der kan lejes, men flere af dem er i gå afstand fra pisten gennem træerne.
Der er et godt begynderområde med en nem lift og et bånd man kan stå på. Der er bla. opsat figurer der kan anvendes til at styre efter eller uden om.

For at komme på toppen til bla. de røde og sorte piste, er der kommet en 6stollift, med domme der kan lukkes ned og holde lidt på varmen. På toppen er der kommet en "skybar", som vi desværre ikke fik prøvet.

Langrend
Det er ikke det største udvalg af spor, men der er en mindre rute med lys til aftenbrug, et par 5-12km ruter samt nogle lange spor i fjeldet. Fint som supplement til pisten.

Snescooter
Der er meget snescooter kørsel i området, på søen og lange spor i fjeldet, så hvis man er til den slags er det perfekt.

Naturen
Personligt sætter jeg stor pris på turen til området, de snoede veje og sneklædte landskaber. Det er virkelig flot og man fornemmer at man er langt oppe i Sverige.

Offpist
Har ikke kørt uden for sporet. Den ene gang vi har været i Lofsdalen før for nogle år siden, oplevede vi snefald om natten som efterlod alle piste med et snedække der gjorde hele område til "offpist". Det bedste skiløb jeg har oplevet til dato.

Konklusion
Fine lange piste, god sne og har ikke savnet de større områder i Frankrig/Østrig m.v. Flinke og hjælpsomme ansatte, flot natur, et område jeg vil anbefale.
Læs mere

| Skrevet den 06/08 2010

Oprettet af Dorthe

Flot område og stoleliften binder området rigtig godt sammen. Lange pister efter nordiske forhold. Her får man super skiferie til meget rimelige penge.
Se alle Opret kommentar

Hvor finder jeg den bedste skirejse til Lofsdalen?

Hos Skisport.dk samler vi alle skirejser fra de bedste danske rejsebureauer. Derfor finder du det største udvalg af skirejser til Lofsdalen hos os. Klik her for at finde din skirejse ⇒

Hvor finder jeg pistekort og webcams over Lofsdalen?

Hvis du skal på skiferie til Lofsdalen, er det en god idé at have et overblik over området med et pistekort. Find pistekort til Lofsdalen her. Hvis du vil vide, hvordan det ser ud i Lofsdalen lige nu, kan du følge vores live webcams. Find webcams til Lofsdalen her ⇒

Er Lofsdalen et godt skiområde?

Vores brugere har bedømt Lofsdalen til 3,99 stjerner ud af 5 mulige. Lofsdalen scorer højest på Prisniveau og Liftsystem, mens området scorer lavest på Afterski. Det er baseret på 5 bedømmelser. Læs anmeldelserne her ⇒