Skiferie i La Tzoumaz

La Tzoumaz (Schweiz)

Rejsebureauer til La Tzoumaz: Booking.com, Italiavillas.net

I det sydvestlige hjørne af Schweiz ligger La Tzoumaz, som en del af det store skiområde De Fire Dale (4 Vallées). La Tzoumaz ligger lige nord for sin noget mere kendte nabo, Verbier, som ligeledes hører til samme skiområde. Foruden Verbier, kan man fra La Tzoumaz også køre på ski til byerne Veysonnaz, Thyon og Nendaz. Her findes brede carvingpister til at styrke selvtilliden, områder hvor børn og nybegyndere kan blive trygge på ski og seriøst sorte pister og pukler Læs mere

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om La Tzoumaz
Skiområdet: 821-3330 m.o.h.
Byen: 1500 m.o.h.

400 pister i alt
205 km blå
170 km rød
25 km sort

Lifter: 100 stk. / 70.000 pers/time

Slæbelifter: 47
Tog/baner: 7
Stolelifter: 34
Kabinelifter: 12
Mere information om La Tzoumaz under banneret
I

En del af Schweiz’ største sammenhængende skiområde

Veysonnaz og De Fire Dale ligger i det sydvestlige hjørne af Schweiz. Foruden La Tzoumaz består De Fire Dale af byerne Verbier, Nendaz, La Tzoumaz og Thyon. De Fire Dale (4 Vallées) er inddelt i fire områder, som er Medran, Les Savoleyres, Mont Fort og Bruson, hvor Verbier udgør den vestlige del af området. De Fire Dale har siden 1983 været Schweiz’ største sammenhængende skiområder og dermed også et af de største i Europa. LIftkortet hertil giver adgang til intet mindre end 412 kilometer pister fordelt på 205 nedfarter. Området bindes sammen af 92 lifter. Der findes både rigtig god offpiste, funparker og boardercrossbaner, hvor man kan konkurrere med familie og venner. Lige så vel som der er sorte udfordringer, finder man også masser af børne- og familievenlige pister primært i bunden af området.

Vil man opleve Alpernes smukke vinterlandskab, kan man med cirka en times skiløb og lifter komme frem til liften, som går til toppen Mont Fort i 3.330 meters højde. Herfra kan man køre 2.300 højdemeter ned – men husk lige at tjekke udsigten til Mount Blanc og Matterhorn inden du kører ned. Den er flot, og du får brug for fokus på skiene, når du kører ned. Det er pænt stejlt.

Masser af offpiste

La Tzoumaz og De Fire Dale er også et sandt paradis for de skiløbere, som gerne vil ud og udforske den dybe sne i offpisten. Der er her masser af muligheder for offpistentusiasterne at få stillet abstinenserne efter den uberørte sne. Området byder desuden hver marts velkommen til finalerne i Freeride World Tour, hvor verdens bedste offpistskiløbere kaster sig ned af udfordrende bjergsider. Vil man have en helt ekstraordinær oplevelse i offpisten, så kan man prøve heli-skiing, hvor en helikopter tager en op i højderne til de helt uberørte bjergsider. Man kan eksempelvis komme op på Pigne d’Arolla i 3.800 meters højde eller Wildhorn i 3.000 meters højde.

Byen hvor man slapper af

Navnet La Tzoumaz kommer af ordet ‘tzoumer’ som i valaisansk patois betyder ‘hvor du hviler’, og det er lige præcis, hvad man her kan efter god dag på ski i de omkringliggende bjerge. Byen er en klassisk alpeby, hvor man bor i flere niveauer og i den type indkvartering man nu ønsker om end det er lejlighed, hotel eller morgenmadspension. Selvom byens navn antyder afslapning, så kan dette tolkes på mange måder, og skulle man slappe af ved at være aktiv, så giver La Tzoumaz også rig mulighed for det selv uden på under fødderne. Man kan eksempelvis tager ud på nogle af området vintervandrestier eller en tur på skøjtebanen, hvis der er mere energi tilbage, når dagen på ski er slut.

Billeder og video fra La Tzoumaz


Brugernes anmeldelser af La Tzoumaz

Skiterræn
4,56
Liftsystem
3,94
Afterski
3,06
Byen
2,88
Børnevenlighed
0,00
Begyndervenlighed
0,00
Prisniveau
0,00
Offpiste
0,00
La Tzoumaz har en samlet score på 3,61 stjerner ud af 5. Baseret på 16 anmeldelser.
Suverænt sted - Anmeldt d. 07/01 2014 18:28 - Oprettet af Jens

Jeg er selvfølgelig noget forudindtaget, når jeg fortæller, at jeg har været i La Tzoumaz 8-10 gange, og synes at det er et fremragende sted. Jeg har været der med min kone, med alle mine 3 børn og venner, som er blevet godt opdraget i den gode skiskole med 9 niveauer. Det er stort, varieret, noget for alle - også Læs mere

La Tzoumaz kan anbefales - Anmeldt d. 28/03 2006 23:31 - Oprettet af Ivanbroj

Området "De fire Dale" med vores udgangspunkt fra La Tzoumaz over til Verbier området, er simpelthen det mest varierede skiløb, med brede boulevarder og skråninger med udfordrende offpisteløb, jeg har oplevet. Vi vender tilbage til stedet gang på gang.Det er ikke dyrt at bo i La Tzoumaz, ligger på niveau med priser vi kender hjemmefra.Besøg det hyggelige Læs mere

Mere information om La Tzoumaz under banneret

Snemeldinger og vejr

Torsdag
Skyet
Skyet
9ºC
4ºC
0,0 mm
1,4 m/s
nordvest
Fredag
Let skyet
Let skyet
6ºC
4ºC
12,7 mm
1,4 m/s
nordvest
Lørdag
Sne
Sne
1ºC
-1ºC
18,9 mm
0,7 m/s
vest-nordvest
Søndag
Let sne
Let sne
1ºC
-2ºC
4,3 mm
0,8 m/s
nord

Kort over La Tzoumaz

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i La Tzoumaz. Klik på nålene for mere info. Der er 1288 km fra Kolding til La Tzoumaz.

Find tilbud på skirejser