Skiferie i La Plagne

La Plagne (Frankrig)

Rejsebureauer til La Plagne: SnowTrex.dk, Sunweb, UCPA

Midt i Savoie Alperne nord for Tarantaise-dalen og med udsigt over Mont Blanc ligger det store sneparadis Paradiski, hvor La Plagne er en del af. La Plagne er i dag ikke navnet på én by men nærmere en samling af byer under navnet Plagne i forskellige højdemeter i det 100 kvadratkilometer store skiområde med masser af gode pister og udfordringer på ski. Hovedbyen i området er Plagne Centre i 1.970 meters højde. Som navnet antyder ligger byen i midten Læs mere

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om La Plagne
Skiområdet: 1250-3250 m.o.h.
Byen: 1250 m.o.h.

239 pister i alt
12 stk.
132 stk.
66 stk.
29 stk.

Lifter: 117 stk. / 207.044 pers/time

Slæbelifter: 58
Tog/baner: 2
Stolelifter: 46
Kabinelifter: 12
Mere information om La Plagne under banneret

Historiske La Plagne

Skiområdet La Plagne opstod i begyndelse af 1960’erne, da man begyndte at opbygge et lille skiområde omkring en lille landsby, der lå mellem dalen Isère og den 3.400 meter høje Dôme de Bellecôte. Der gik kun ét år før de første lifte var i gang og et nyt skiområde var blevet født. Samtidig begyndte der at opstå kunstige landsbyer omkring Plagne Centre. Senere gik man fra det hurtige byggeri tilbage til de franske rødder og byggede charmerende lejlighedskomplekser i chaletstil. Det er af samme grund, at La Plagnes forskellige bydele i dag har forskellige udtryk.

225 pistekilometer i La Plagne

Liftkortet Domaine La Plagne giver adgang til de 127 pister, der findes lokalt i La Plagne delen af området. Her får man intet mindre end 225 kilometer pister, som er godt koblet sammen af 98 lifter. Området har fire hovedbjergtoppe Roche de Mio i 2.700 meters højde, La Grande Rochette i 2.505 meters højde, Les Verdons i 2.500 meters højde og Le Biolley i 2.350 meters højde. De ligger alle i en halvcirkel og udgør den ikoniske bjergkam, der skaber rammerne for skiområdet i La Plagne.

La Plagne er et skiområde, som er godt til alle skiløbere uanset, hvor meget erfaring man har på skiene. Ved alle byer findes der milde pister, og særligt de træfrie nedfarter ved Belle Plagne er et godt sted at slå sine første sving og få finpudset teknikken og selvtilliden. I centrum af La Plagne er der skabt et begynderområde med en grøn piste, som nemt kan nås via en 6-personers stolelift. For de mere erfarne er et højdepunkt i La Plagne den 15 kilometer lange tur ned fra Bellecôte-gletscheren til Montchavin, hvor man kan nyde mere end 2.000 højdemeter.

Paradiski - et offpiste paradis

Man ville normalt tænke, at 225 kilometer pister er ganske fint for et skiområde, men det er ikke alt i La Plagne. Man kan udvide sit liftkort til Paradiski Illimité som åbner op for i alt 425 kilometer pister i det store fælles skiområde Paradiski. Derved får man fra La Plagne mulighed for at udforske Les Arcs via den moderne Vanoise Express-lift som tager skiløbere over dalen mellem Les Coches og Vallandry.

Vil man på skiferien gerne jage den dybe sne i offpisten, så er La Plagne og Paradiski et godt bud på, hvor man kan finde de uberørte bjergsider. I La Plagne kan man særligt ved Face Nord, den nordlige skråning på Bellecôte-gletscheren, finde de ultimative udfordringer i den dybe sne, som dog kun kan anbefales med en guide ved sin side.

Snowpark: La Plagne

Skiområdet har foruden masser af pistekilometer og endnu mere udenfor pisten også en stor snowpark, hvor skiløbere og snowboardere med hang til freestyle kan boltre sig. Den 2,5 hektar store snowpark rummer Europas længste Funslope, hvor alle kan være med. Derudover findes der en halfpipe, boardercrossbane og fire forskellige linjer alt efter sværhedsgrad. Linjerne er farve opdelt i grøn, blå, rød og sort, så man nemt kan finde de hop, rails og bokse, som passer til ens niveau. Træner man på et nyt trick, eller vil man blot prøve et af de helt store hop, så findes der også en airbag i parken, hvor man lander blødt efter hoppet.

Udvalgte skirejser fra La Plagne

Søg efter skirejser

Résidence Les Lodges des Alpages

Det hyggeligt indrettede 3-stjernede Résidence Les Lodges des Alpages ligger i udkanten af La Plagne ca. 50 m fra pisterne og de nærmeste lifter. Indkøbsmuligheder nås ligeledes efter ca. 50 m. Faciliteter Indkvarteringen har reception med Wi-Fi. Der er gratis parkeringspladser (hvis ledig) ved indkvarteringen. Forplejning Uden forplejning.

Résidence Les Hauts Bois

Den traditionelle og i savoisk stil indrettede Résidence Les Hauts Bois ligger i Aime La Plagne og direkte i nærheden af pisterne. Lejlighederne har stort set alle en fantastisk udsigt over bjergverdenen. Indkøbsmuligheder og levnedsmiddelbutikker nås allerede efter ca. 200 m. La Plagne ligger ca. 2 km fra indkvarteringen. Overdækkede parkeringspladser mod betaling )hvis ledig) befinder sig direkte ved indkvarteringen. Til indkvarteringen hører faciliteter som reception, Wi-Fi (til dels begrænset overførselshastighed), opholdsrum, bagageopbevaringsrum, skikælder (begge uden opsyn) samt legeområde til Læs mere

Résidence Les Constellations

Den hyggelige Résidence Les Constellations ligger centralt i Belle Plagne og giver direkte adgang til pisterne. De nærmeste indkøbs- og underholdningsmuligheder nås efter ca. 200 m. En gratis shuttleservice forbinder de forskellige bydele af La Plagne. Indkvarteringen består af chaleter i træ med naturstenstage. Til indkvarteringen hører faciliteter som reception (i bygningen Andromède), Wi-Fi (begrænset overførselshastighed), opholdsrum og skibokse. Der er offentlige parkeringspladser mod betaling (hvis ledig). Indretning og forplejning De hyggeligt indrettede studioer og lejligheder har stue/soverum, tv, bad Læs mere

Billeder og video fra La Plagne


Brugernes anmeldelser af La Plagne

Skiterræn
4,18
Liftsystem
4,06
Afterski
2,91
Byen
3,27
Børnevenlighed
5,00
Begyndervenlighed
5,00
Prisniveau
5,00
Offpiste
5,00
La Plagne har en samlet score på 4,30 stjerner ud af 5. Baseret på 33 anmeldelser.
Weekend besøg i La Plagne - Anmeldt d. 16/09 2015 17:07 - Oprettet af Sebastian

I forbindelse med en længere tur var jeg et par dage i La Plagne og stå lidt på ski. Fascinerende stort område efter at det er blevet bygget sammen med Les Arc, af en i øvrigt ret imponerende lift! Tror også at det er her jeg har haft min længste tur fra top til bund uden lifter. Fra toppen af Læs mere

skiskoler - Anmeldt d. 25/10 2007 22:41 - Oprettet af Jesper

Hejsa: nogen der ved, om der er ski skoler for de helt små på 4 år..mvh jesper.. Læs mere

La Plagne, Champagny og andet hyggeligt - Anmeldt d. 05/11 2003 16:56 - Oprettet af Dorrit

La Plagne har været mit foretrukne skisted i mange år. Der er desværre kommet så mange nye bygninger og dermed så mange flere skiløbere og -boardere, at der kan være MEGET trangt på pisterne. Mellem kl. 12 og 14 er der mere udholdeligt, da de fleste spiser middag på den tid!!! Desuden er skiskolerne også taget "hjem".Men det Læs mere

Mere information om La Plagne under banneret

Snemeldinger og vejr

Fredag
Regnbyger
Regnbyger
11ºC
2ºC
0,9 mm
1,8 m/s
nord-nordvest
Lørdag
Kraftige regnbyger
Kraftige regnbyger
11ºC
2ºC
1,6 mm
2,0 m/s
nordvest
Søndag
Kraftig regn
Kraftig regn
10ºC
4ºC
16,5 mm
0,3 m/s
nordøst
Mandag
Regnbyger
Regnbyger
9ºC
3ºC
10,8 mm
0,5 m/s
øst-nordøst

Artikler om skiferie til La Plagne

La Plagne: Ti byer er rammen om paradisisk skiløb

Tag en svævetur mellem træerne i La Plagne

La Plagne og Courchevel - noget for børnene og noget for luksusdyret


Kort over La Plagne

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i La Plagne. Klik på nålene for mere info. Der er 1404 km fra Kolding til La Plagne.

Find tilbud på skirejser