Skiferie i Engelberg (Schweiz)

Rejsebureauer til Engelberg: De Brede Planker, Italiavillas.net, SnowTrex.dk

Engelberg ligger i de schweiziske Alper i cirka 1.015 meters højde, og her findes en af Schweiz’ ældste landsbyer helt tilbage fra det 12. århundrede. Den tidligere kloster landsby har udviklet sig til at blive en særdeles populær destination for vintersport, hvor mange hvert år drager til for at nyde skiløbet på områdets pister og offpiste. Skiløbet går fra byens beliggenhed i 1.015 meter over havet op i 3.020 meters højde fordelt på de to bjerge Titlis og Brunni. Engelberg har desuden garanteret snedække og får op til 7 meter sne hver vinter, hvilket er ekstraordinært meget for et skiområde i Alperne. Skiområdet i EngelbergSkiområderne Titlis-Trübsee-Jochpass, Brunni... Læs mere.

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Engelberg
Skiområdet: 1050-3020 m.o.h.
Byen: 1050 m.o.h.

30 pister i alt
3 km grøn
10 km blå
16 km rød
1 km sort

Lifter: 22 stk.

Slæbelifter: 6
Stolelifter: 8
Kabinelifter: 8
Engelberg ligger i de schweiziske Alper i cirka 1.015 meters højde, og her findes en af Schweiz’ ældste landsbyer helt tilbage fra det 12. århundrede. Den tidligere kloster landsby har udviklet sig til at blive en særdeles populær destination for vintersport, hvor mange hvert år drager til for at nyde skiløbet på områdets pister og offpiste. Skiløbet går fra byens beliggenhed i 1.015 meter over havet op i 3.020 meters højde fordelt på de to bjerge Titlis og Brunni. Engelberg har desuden garanteret snedække og får op til 7 meter sne hver vinter, hvilket er ekstraordinært meget for et skiområde i Alperne.

Skiområdet i Engelberg

Skiområderne Titlis-Trübsee-Jochpass, Brunni og Fürenalp er slået sammen under liftkortet Engelberg-Titlis og giver besøgende skientusiaster adgang til i alt 82 kilometer pister, som hænger velovervejet sammen med områdets 26 lifter. I Engelberg er der skiløb der passer til alle niveauer og temperamenter. Liften til Titlis er kendt for at være verdens første panorama-kabinelift der drejer 360 grader rundt, mens den hejses op af bjerget. Titlisbjerget byder desuden på en gletscher og forrygende udsigt over landskabet.

Børnefamilien kan tage de mindste med til skiområdet Brunni, hvor der både er et stort børneområde og mange lette og middelsvære pister at give sig i kast med, når skiteknikken skal læres. De mere øvede skiløbere kan i stedet finde udfordringer på pisten Schonegg-Engelberg eller ved nedfarten Titlis-Stand, hvor man skal overvinde 592 højdemeter på kun 2 kilometer. Får det ikke mælkesyren frem i benene, så kan man også prøve kræfter med områdets længste nedfart, som er hele 12 kilometer lang og strækker sig over 2.020 højdemeter fra toppen af Titlis ned til Engelbarg.

Engelbergs verdensklasse offpiste

Mange mener at Engelberg netop er en af de bedste destinationer i Alperne, hvis man ønsker at køre udenfor pisterne. Her findes nemlig offpiste, der passer både til nybegynderen og den øvede, så alle kan være med. Det er derfor også et godt sted at starte, hvis skiløb i offpisten ikke ligger på rygraden allerede. I Engelberg kan man prøve kræfter med The Big Five, som er områdets klassiske offpiste ruter og områder. Heriblandt findes både lettere og sværere ruter, som kan køre både med og uden bjergguide. Prøv eksempelvis Laub, hvor turen starter ud med en hældning på 45 grader, eller Galtiberg som er i en liga for sig selv, hvor det er ekstremt vigtigt at kende ruten ned og derfor kan være en god ide at medbringe lokal bjergguide.

Afterski og aftenski

Engelberg er det helt rigtige sted, hvis man ønsker at kombinere schweizisk skiløb og den helt rigtige afterski. Her findes noget af landet bedste afterski, når DJs og livemusikere allerede fra kl.15:00 sørger for at spille op til en festlig stemning ved Titlis-bjergbanens dalstation. Senere på dagen kan man besøge baren Yucatan, som anbefales som en af de mest populære afterskibarer i byen. Vil man gerne have en roligere og anderledes afterski, så kan man tage på vinter- og sneskovandringer gennem det smukke snedækkede landskab.

Herudover byder Engelberg også på wellness og kælkning. Er man derimod slet ikke færdig med at stå på ski, når mørket falder på, så kan man hver fredag og lørdag stå på ski efter aftensmaden kl. 18-21, hvor et LED-projektøranlæg lyser et natskiløbsområde op.

Billeder og video fra Engelberg


Brugernes anmeldelser af Engelberg

Skiterræn
4,38
Liftsystem
4,46
Afterski
3,33
Byen
4,08
Børnevenlighed
3,00
Begyndervenlighed
2,00
Prisniveau
3,00
Offpiste
5,00
Engelberg har en samlet score på 3,66 stjerner ud af 5. Baseret på 13 anmeldelser.
Engleby - Anmeldt d. 27/12 2018 22:39 - Oprettet af Hans ø. Jensen

Har du et par brede brædder der skal luftes, have en hyggelig aften og godt at spise. Så er Engelberg og titlis stedet for dig! har boet i byen 2 år så har oplevet det i høj og lav sæson. Er du til massere af fest højt musik og disko langt ude på natten så vil høj sæsonerner være at Læs mere

100 % offpiste. - Anmeldt d. 16/02 2018 21:21 - Oprettet af Mogens Frederiksen

Område er helt klart et off pist mekka. Området hænger på ingen måde sammen. Og det skaber liftkøer når skal med samme lift alle for at komme videre i område. Pistemaskine magter man ikke at præparere området med.Berghotel Trubsee er et lækkert hotel med god mad. Schweiz er dyrt og en sol liggestol kan lejes for 100 Schweizerfranc pr Læs mere

Lækkert til den erfarne løber - Anmeldt d. 17/02 2016 17:15 - Oprettet af Victor

Rigtigt lækkert område! Ikke det helt store udvalg af psirer, men alle rigtigt gode!!Masse af nordvendte piste, så ikke så meget sol, men rigtigt rigtigt lækkert off-piste terræn Læs mere

Indlæs flere anmeldelser

Snemeldinger og vejr

Torsdag
Let regn
Let regn
7ºC
9ºC
0,6 mm
1,2 m/s
nord-nordvest
Fredag
Let regn
Let regn
8ºC
4ºC
0,3 mm
1,3 m/s
vest
Lørdag
Regn
Regn
9ºC
3ºC
0,9 mm
0,9 m/s
vest-nordvest
Søndag
Let regn
Let regn
15ºC
4ºC
1,0 mm
1,6 m/s
nordvest

Artikler om skiferie til Engelberg

Engelberg - Schweizisk piste og offpiste til alle


Kort over Engelberg

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Engelberg. Klik på nålene for mere info. Der er 1109 km fra Padborg til Engelberg.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen