Skiferie i La Grave (Frankrig)

Rejsebureauer til La Grave: De Brede Planker

La Grave i Frankrig er måske den perfekte destination for de skiløbere, som på skiferien ønsker sig uendelige mængder skiløb i offpistens dybe sne og uberørte bjergsider. Faktisk har La Grave nærmest opnået en kultstatus blandt netop det segment af skiløberne, som foretrækker offpisten. Dermed er La Grave et utraditionelt skiområde, som godt kan forvirre mange, når man ser pistekortet - som vel at mærke ikke indeholder mange pister men derimod en bjergside med markeringer for, hvor man skal være Læs mere

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om La Grave
Skiområdet: 1450-3600 m.o.h.
Byen: 1450 m.o.h.

220 pister i alt
20 km grøn
78 km blå
78 km rød
44 km sort

Lifter: 55 stk. / 60.000 pers/time

Slæbelifter: 23
Tog/baner: 1
Stolelifter: 24
Kabinelifter: 7

Offpiste mekkaet La Grave

La Grave henvender sig helt tydeligt til skiløbere, som ønsker at mærke skiene suse gennem den dybe sne, mens man følger den selvvalgte linje ned af bjerget. Det helt unikke ved La Grave er, at området er opstået på baggrund af netop offpisten. Man kan her tale om, at det er offpisten uden tilhørende pister. Kun øverst i området findes et par pister. Resten af området består af én lift, som går hele vejen fra byen i dalen op til toppen i 3.200 meters højde. Herfra kan man tage to lifter, som kan tage en helt op i 3.550 meters højde. Fra toppen af lifterne er det kun kreativiteten, modet og niveauet på ski der sætter begrænsningerne for, hvor man kan stå på ski. Hele turen ned foregår i offpisten og giver et vel af muligheder for at opleve verdensklasse offpisteskiløb.

Pisteskiløb i Les Deux Alpes

La Grave er ikke et af de mest populære skiområder, når den gense dansker skal bestille skiferien, men det betyder ikke, at det ikke er et kig værd. Selvom La Grave er meget målrettet offpiste-entusiaster, så findes der også pister i området - eller i naboområdet. La Grave er blevet koblet sammen med det mere velkendte Les Deux Alpes, som man kan nå fra toppen. Her venter 200 kilometer pister, hvis man skulle trænge til en pause fra den dybe sne på La Grave siden. Dermed ikke sagt, at området er anbefalesværdigt, hvis man ikke ønsker at stå i offpisten, så kan det i stedet anbefales at tage på skiferie i Les Deux Alpes, hvor skiløbet er noget mere varieret, men samtidig med mulighed for at tage nogle ture over til offpiste mekkaet i La Grave.

Fuld fokus på offpiste oplevelser

I La Grave er man bevidste om, at deres skiområde er helt unikt, og med ønsket om at give alle de besøgende skiturister en helt unik oplevelse i den dybe sne, så tilbyder området en væld af guidede ture. På den måde kan man være sikker på, at der er styr på sikkerheden, når man bevæger sig rundt på det ubegrænsende bjerg. Der findes guidede ture til alle niveauer fra begynder i offpisten til ekspert, og man kan inden man beslutter sig for, hvilken rute man vil på vurdere ud fra hvilken form man selv er i både generelt og på ski.

Charmerende bjergby

La Grave ligger som en charmerende bondeby med historie helt tilbage til 1300-tallet. Byen ligger i et smalt pas, hvor solen har svært ved at komme helt igennem. Det betyder, at der derfor altid er gode forhold til skiløb og sneen altid er sprød I La Grave - hvorfor det netop er så oplagt en offpiste destination. Byen er en simpel bjergby, hvor man ikke skal forvente sig det store udbud af hverken restauranter eller shoppingmuligheder, til gengæld er den hyggelig og alt det nødvendige, man måtte have brug for på skiferien.

Billeder og video fra La Grave


Brugernes anmeldelser af La Grave

Skiterræn
4,00
Liftsystem
3,00
Afterski
2,46
Byen
2,69
Børnevenlighed
0,00
Begyndervenlighed
0,00
Prisniveau
0,00
Offpiste
0,00
La Grave har en samlet score på 3,04 stjerner ud af 5. Baseret på 13 anmeldelser.
For vildt! - Anmeldt d. 23/01 2006 20:50 - Oprettet af Ulrik

Var i La Grave fredag d. 20/1 2006. Det var ren konge. Vi stod sammen med Jeppe, som bor i byen og kender stedet som sin egen baglomme. Der var faldet 70 cm. sne mandag og tirsdag, og det var stadigt muligt at finde steder hvor ingen havde kørt. Den største ski oplevelse hidtil i mit liv. Det skal prøves Læs mere

For vildt - Anmeldt d. 08/10 2001 21:32 - Oprettet af Erik Clavilla

La Grave lever op til rygterne. Det er det vildeste off piste løb. Selve bjerget er dog lukket med mindre det er knald godt vejr (kun 2 dage på een uge uge 4, 2000). Selve La Grave by er ikke noget at råbe hurra for, men Les Deux Alpes der ligger lige op ad, er ok. Det var her vi Læs mere

Snemeldinger og vejr

Onsdag
Let sne
Let sne
0ºC
-2ºC
0,2 mm
3,7 m/s
nordvest
Torsdag
Skyet
Skyet
-3ºC
-7ºC
0,4 mm
4,3 m/s
nord
Fredag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
2ºC
-6ºC
0,5 mm
1,8 m/s
nord
Lørdag
Let skyet
Let skyet
1ºC
-2ºC
0,3 mm
3,1 m/s
nord

Artikler om skiferie til La Grave

Surf-verdensmesteren voksede op i sneen i La Grave: - Fra en tidlig alder blev jeg bekendt med døden


Kort over La Grave

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i La Grave. Klik på nålene for mere info. Der er 1511 km fra Kolding til La Grave.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen