Skiferie i Rauland (Norge)

Rejsebureauer til Rauland: Alltime Travel, Booking.com, Skiferie.dk

Rauland ligger i den nordlige del af Telemarken cirka 210 kilometer fra Oslo. Det er området største vinterdestination og Rauland er blandt de større skiområder i Norge. Her finder man et skiområde, hvor der er fuld fokus på familien, og som tilbyder nedfarter, der passer til alle aldre og niveauer. Området er kendt for at være placeret godt i læ, hvilket sikrer et stabilt skiføre.

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Rauland
Skiområdet: 804-1100 m.o.h.
9 pister i alt
1 km grøn
3 km blå
4 km rød
1 km sort

Lifter: 16 stk. / 9.500 pers/time

Slæbelifter: 14
Stolelifter: 2

Skiområdet i Rauland

Rauland Skisenter strækker sig over tre fjeldsider, hvor de to, Holtardalen og Tiur, er sammenhængende og den sidste, Vierli, ligger for sig selv. Alle tre områder deler dog samme liftkort og giver besøgende mulighed for meget og varieret skiløb. Områderne er ligeledes forbundne via gratis skibusser, så man nemt og hurtigt kan komme på ski, uanset hvilket område, man ønske.

I området omkring Holtardalen og Tuir findes der i alt 29 pister og 11 lifter, hvilket tilsammen giver over 20 kilometers skiløb. Den længste nedfart i området er 3 kilometer lang. Der findes her skiløb for alle, da niveauet strækker sig fra de lette grønne pister, til de mere udfordrende røde og sorte. Hvis det ikke er nok, så er der også god mulighed for at køre ud i offpisten eller vove sig i terræn parken, hvor man kan udfordre sig selv med hop og andre sjove forhindringer.

På Raulands tredje fjeldside, Vierli, finder man områdets måske mest udfordrende pister. Når man tager til toppen af fjeldet, så er der udelukkende røde og sorte pister, der fører tilbage til basen. Samtidig er Vierli udgangspunkt for et stort og udfordrende offpisteområde, hvor fjeldsiden dækkes af eventyrlystne skiløbere, så snart puddersneen falder. Til gengæld findes der i bunden af området også 3 børnebakker og et børneområde med figurer og porte til de mindste. I den mindre terrænpark er 2 hop, 3 rails og wallrides.

Gode langrendsmuligheder

Er man til langrendsskiløb, så er Rauland en ren guldmine. Her finder man fantastisk skiterræn fra november til maj med hele 150 kilometers velpræparerede langrendsløjper i varieret sværhedsgrad. Heraf kan man få sig nogle naturskønne ture, da der er 70 kilometers spor på højfjeldet og 80 kilometer, der går igennem skovterræn. Der er altså noget for enhver smag og humør. I centrum af Rauland findes desuden 8 kilometers langrendsspor, som er belyst indtil kl. 22:00.

Rauland byder på mange aktiviteter

Foruden alpin- og langrendsskiløb, så byder Rauland ligeledes på en række alternative aktivitetsmuligheder på skiferien. Man kan blandt andet tage på snescootersafari, kanefart eller ud og kælke. En typisk favorit hos børnene er desuden mini-scooterkørsel på bane, hvor alle kan være med. Skal det være vildere, tilbyder Rauland også helt unikt, at man kan prøve kræfter med snowkiting, hvor man både fra teoretisk introduktion og praktisk erfaring med at stå på ski eller snowboard efter en drage, som man typisk ser i forbindelse med kitesurfing.

Udvalgte skirejser fra Rauland

Søg efter skirejser

Holtardalen Lejligheder

Holterdalen er populært hos mange familier. Lejlighederne har fra 4 til 12 sengepladser. Bare ca. 200 meter fra lejlighederne ligger liftene, og I kommer derfor nemt på ski, store som små. Fra skiområdet Holtardalen kan I stå på ski til Tiur, hvor der er skiskole, varmestue, grillplads og skiudlejning. Ved Holtardalen findes stollift, lille børneområde med tunnel og god afterski i weekender og højsæson.

Holtardalen Lejligheder

Her finder i lejligheder i flere størrelser fra 4-12 senge. Holtardalen Lejligheder ligger godt placeret ca. 200 meter fra skicenteret Holterdalen, som på ski hænger sammen med Tiur, som er den anden halvdel af skisenteret. Langrendspor findes i hele Rauland, klik skiene på og oplev den storslåede natur. Skiskolen finder I ved Tiur, hvortil I kan stå på ski eller tage bilen.

Billeder og video fra Rauland


Brugernes anmeldelser af Rauland

Skiterræn
3,81
Liftsystem
3,70
Afterski
3,00
Byen
3,22
Børnevenlighed
0,00
Begyndervenlighed
0,00
Prisniveau
0,00
Offpiste
0,00
Rauland har en samlet score på 3,44 stjerner ud af 5. Baseret på 27 anmeldelser.
Mega fedt sted!!!!! - Anmeldt d. 23/02 2011 15:47 - Oprettet af Johan

Jeg har lige været i rauland skicenter i norge her i sidste uge syntes det var fedt kan klart anbefale det. :D

Familiehygge i Rauland - Anmeldt d. 08/02 2007 14:38 - Oprettet af Karin Skjøth

Vi er lige kommet hjem fra en rigtig god uges skiferie i Rauland, vi var lidt spændte på om Rauland kunne måle sig med steder som Hemsedal og Beitostølen. Selvfølgelig kan man ikke sammenligne dem på kapacitet men ud fra det synspunkt at vi har 2 krudt ugler på 6 og 3 år så skal det jo mest foregå på Læs mere

Mere utfordringer i bakkene på Rauland? - Anmeldt d. 07/02 2004 15:58 - Oprettet af Olav B

Prøv Rauland Alpinsenter, her er Telemarks beste alpinbakker! Se http://www.rauland-alpinsenter.no.Sol i bakken og ingen heiskø. Læs mere

Indlæs flere anmeldelser

Snemeldinger og vejr

Onsdag
Delvist skyet
Delvist skyet
7ºC
-3ºC
0,0 mm
1,7 m/s
vest-nordvest
Torsdag
Skyet
Skyet
4ºC
-3ºC
0,0 mm
1,2 m/s
sydøst
Fredag
Skyet
Skyet
2ºC
-1ºC
4,3 mm
3,1 m/s
øst-sydøst
Lørdag
Delvist skyet
Delvist skyet
5ºC
-1ºC
0,0 mm
2,9 m/s
nord-nordvest

Artikler om skiferie til Rauland

Tilbage til rødderne i Rauland


Kort over Rauland

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Rauland. Klik på nålene for mere info. Der er 210 km fra Oslo til Rauland.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen