Flaine

Find en skiferie til Flaine her: SnowTrex.dk | Sunweb | UCPA

Den bilfrie vintersportsby Flaine ligger i 1.600 meters højde i Haut Savoie cirka 70 kilometer fra Genève. Byen er bygget i 60’erne med fokus på at bevare den omkringliggende natur. Derfor er Flaine by integreret i bjerglandskabet som tre forskellige bydele med forskellig højdebeliggenhed. Bydelene er forbundet af stier, lifter og shuttle service. Flaine er en aktiv by, hvor man ikke kun har adgang til et stort skiområde men også mange andre aktiviteter, som man kan nyde på sin skiferie.

På ski i Grand Massif

Skiregionen Grand Massif ligger midt i Haute-Savoie og er kendetegnet ved at tilbyde skigæster et varieret terræn med masser af muligheder for både børn, nybegyndere og erfarne skiløbere. Grand Massif forbinder fem skisportssteder, som tilsammen udgør et af de største skiområder i Frankrig. Skientusiaster kan boltre sig på hele 265 kilometer pister, som strækker sig fra 697 meter over havet op i hele 2.480 meters højde. Det betyder, at man her får knap 2.000 meter i faldhøjde og dermed gode lange nedfarter. Er man erfaren på ski kan man søge mod Lac de Gers i den højeste del af området ved Grandes Platières og Tête Pelouse, hvor der findes masser af udfordringer. Selvom øvede skiløbere foretrækker denne del af området, så kan begyndere og børn også nyde godt at de brede blå pister oppe i højden.

Lange nedfarter

De mange højdemeter, man kan finde på et besøg i Flaine betyder også, at der er findes nogle gode lange pister i området. En særlig lang en er den 14 kilometer lange nedfart oppe fra Flaine ned til Sixt Fer à Cheval, som byder på en betagende udsigt til Mont Blanc. På turen kan man også være heldig at få øje på nogle isklatrer, som udfordrer sig selv på de tilfrosne vandfald i området. En anden udfordring er den 3 kilometer lange Diamant Noir, som alene byder på 890 højdemeter og dermed en god hældning. Er man typen, der foretrækker en tur på langrendsskiene også, så findes der i skiområdet hele 47 kilometer spor at udforske, hvoraf de 17 kilometer ligger i Flaine.

Offpiste mellem træer

Selvom skiområdet omkring Flaine byder på masser af pistekilometer og lange nedfarter, så er der også god mulighed for at udforske offpisten. Nede omkring de lavere beliggende byer end Flaine findes der god mulighed for at stå på ski mellem træerne hele vejen til dalen. Tager man derimod op i højderne mod Combe de Gers, så er der åbne vidder og god mulighed for at finde uberørt dyb sne og en lang linje enten ned mod Flaine eller videre mod en af de andre byer.

Flaine by

Selve Flaine by er delt op i tre dele, hvor den ene af dem har et skandinavisk islæt og mest af alt minder om en hyggelig svensk hytteby. Der er som i de fleste skiområder gode muligheder for at tage en tur på afterski efter en endt dag på bjerget, og Flaine er blandt andet kendt for stederne Chalet Bissac, La Cascade og Flying Dutchman, som er eminente til formålet. Der findes også i byen et rigt kulturliv med blandt andet koncerter og et stort kunstgalleri. Flaine by er desuden helt bilfri, hvilket harmonerer godt med at den traditionelt blev bygget med henblik på at være integreret i den autentiske bjergnatur.


Skiområdet hænger sammen med byerne: Les Carroz og Samoëns

Skiferie forslag i Flaine

Résidence La Forêt Résidence La Forêt Bil fra 1.063,-/pers.
Premium Résidence Les... Premium Résidence Les... Bil fra 1.293,-/pers.
Premium Résidence Les... Premium Résidence Les... Bil fra 1.369,-/pers.
Résidence Le Panorami... Résidence Le Panorami... Bil fra 2.899,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning

Fotos og video

Brugerne om Flaine

Her kan du se brugernes karakterer for Flaine.

Skiterræn:
4,10
Liftsystem:
3,79
Afterski:
2,51
Byen:
2,62
Børnevenlighed:
4,00
Begyndervenlighed:
4,00
Prisniveau:
3,00
Off-piste:
1,00
Samlet score er 3,13 / 5 ud fra 39 anmeldelser.

Flaine - Vi kommer helt sikkert igen | Skrevet den 13/02 2020

Oprettet af Betina S.a.

Vi - en familie med 5 voksne (far, mor og 2 børn + kæreste over 18 år)er netop hjemkommet fra en uges skiferie i Flaine (uge 5) og området får ligesom vores indkvartering de bedste anbefalinger herfra...
. Vi boede på Premium Résidence les Terasses d*Eos (booket gennem Sunweb)med ski in -out, jacuzzi og udendørs opvarmet pool. Lejligheden i 2 plan havde 3 badeværelser, 2 soveværelser, stor stue med opholds- og spisestue i et og med et mindre integreret veludstyret køkken med ovn, mikroovn, 4 kogeplader, brødrister, kaffemaskine og opvaskemaskine. Der var 2 balkoner med plastmøbler. Lige foran skiopbevaringsrummet går der en sti der førte ned til en stolelift, hvorfra man kommer videre ud i skiområdet. Når man skal hjem fører en træklift en op i terrænet, hvorfra man løber til en stolelift og løber hjem derfra, simpelthen så nemt. 2 dage i løbet af ugen stod hotellet klar med vin chaud og varm kakao samt bål, lige udenfor skiopbevaringsrummet.
Selve skiområdet er også meget varieret og overskueligt og hænger godt sammen. Der var aldrig overfyldt på pisterne. Der er rigtig mange blå og røde pister, men der er også grønne og få sorte. De sorte er upræparerede, i hvert fald dem vi så. Der findes bl.a. en lang blå piste på 14 km., som vi også prøvede, de første 11 km var rigtig fine, men så kom vi ned i områder hvor der i den grad manglede sne (vi fik efterfølgende 2 dage med sne) samt der var et ultra smalt stykke vi skulle igennem (skrænt til den ene side uden net og klippe på den anden side) ellers en meget fin lang tur, men vær dog opmærksom på at man skal med bus hjem derfra.
Om liftforholdene kan vi sige, at der i Flaine er rigtig mange tallerkenlifte, nogle få enddog svære tallerkenlifte, forstået på den måde at de drejer skarpt el. hopper lidt og nogle ture er også meget lange, men det står på skiltet ved liften om den er svær (difficult). Der var heller ingen visir på stoleliftene, som vi kender det fra f.eks, Østrig. Vi stod næsten aldrig i kø ved lifterne.
Prisniveauet i restauranterne på pisten er generelt højere end i Østrig, men når det er sagt så fandt vi også nogle hvor du f.eks. kan få en burger el. panini for 10 euro ellers er niveauet typisk 12-17 euro for mad (fine anrettede portioner) og 4-6 euro for drikkevarer.
Alt i alt havde vi en fantastisk uge i Flaine med blandet vejr, god indkvartering, en by med alt hvad du har brug for på en ferie og vi kommer helt sikkert igen.
Læs mere

Godt skiområde uge 4 2019 | Skrevet den 29/01 2019

Oprettet af Kurt Larsen

Er lige kommet hjem efter en uge med fantastisk vejr 1/2 eftermiddag med sne ellers resten af tiden med høj sol hvilket måske gør bedømmelsen bedre end hvis det var dårligt vejr. Vi boede på Les Terra...
sses d`Eos som er det bedste lejlighedskompleks jeg nogensinde har boet på, især efter Franske forhold. Kig på hjemmeside og billederne lyver ikke. F. eks gratis afterski (varm kakao og vin chaud) ved bål på pisten bag hotel osv. Der er kabine og Hi-speed lifte ved alle vigtige lifter og en del af lifterne løfter en over 7-800 meter så det er nemt at få nogle lange nedfarter. De fleste pister er røde og blå, men der er få sorte som for det meste er upræparerede. Er man til off-piste i den lette ende er det ligeledes et perfekt sted, tror næsten ikke man kan finde et sted hvor man kan komme i problem med store klipper osv. Der er næsten ingen mennesker så god plads på pister og derved heller ingen liftkøer (måske anderledes i uge 7 - 8 ?) Et område jeg helt sikkert skal besøge igen og er man uden for de dyre uger ligger det i den billige ende. dog er pris niveau på pisten noget højere end Østrig (ca. 8 € for 1/2 liter ØL og ca. 20 € for frokost) Så jeg kan kun sige PRØV det og hvis man er helt nybegynder er hele byen Flaine en stor Grøn bred piste med en del transport bånd så for helt nybegyndere og små børn er det også perfekt. Selve Byen Flaine er typisk Fransk Beton og leder man efter en hyggelig bjerg by er det ikke Flaine, men Les Carroz i samme skiområde er en hyggelig by.
Mvh
Kurt
Læs mere
Se alle Opret kommentar

Hvor finder jeg den bedste skirejse til Flaine?

Hos Skisport.dk samler vi alle skirejser fra de bedste danske rejsebureauer. Derfor finder du det største udvalg af skirejser til Flaine hos os. Klik her for at finde din skirejse ⇒

Hvordan er snemeldingerne i Flaine?

På nuværende tidspunkt ligger der 72 cm sne i dalen og 225 cm sne på toppen. Det seneste snefald blev registreret d. 4/4 2022. Se den nyeste 6 dages vejrudsigt for Flaine her ⇒

Hvor finder jeg pistekort og webcams over Flaine?

Hvis du skal på skiferie til Flaine, er det en god idé at have et overblik over området med et pistekort. Find pistekort til Flaine her. Hvis du vil vide, hvordan det ser ud i Flaine lige nu, kan du følge vores live webcams. Find webcams til Flaine her ⇒

Er Flaine et godt skiområde?

Vores brugere har bedømt Flaine til 3,13 stjerner ud af 5 mulige. Flaine scorer højest på Skiterræn og Begyndervenlighed, mens området scorer lavest på Off-piste. Det er baseret på 39 bedømmelser. Læs anmeldelserne her ⇒

Hvordan kommer jeg til Flaine?

Du kan naturligvis tage en kør-selv skiferie til Flaine. Du har også mulighed for at rejse med SnowTrex.dk og Sunweb med et dansk rejsebureau. Se transportmulighederne her ⇒

‍Hvilke skiområder hører Flaine sammen med?

Flaine hører sammen med skiområderne Les Carroz og Samoëns.