Nendaz

Find en skiferie til Nendaz her: Italiavillas.net | SnowTrex.dk | Sunweb

Nendaz byder på et børnevenligt område og en by med langt mere afslappende stemning end dens mere kendte storebror Verbier. Når det er sagt, må man ikke undervurdere Nendaz, som stadig byder på masser af alpine udfordringer til skiferien. Ligesom det mere kendte Verbier, så ligger Nendaz som en del af Schweiz’ største sammenhængende skiområde De Fire Dale.

412 kilometer i fire dale

Veysonnaz og De Fire Dale ligger i det sydvestlige hjørne af Schweiz. Foruden Veysonnaz består De Fire Dale af byerne Verbier, Nendaz, La Tzoumaz og Thyon. De Fire Dale (4 Vallées) er inddelt i fire områder, som er Medran, Les Savoleyres, Mont Fort og Bruson, hvor Verbier udgør den vestlige del af området. De Fire Dale har siden 1983 været Schweiz’ største sammenhængende skiområder og dermed også et af de største i Europa. LIftkortet hertil giver adgang til intet mindre end 412 kilometer pister fordelt på 205 nedfarter. Området bindes sammen af 92 lifter. Der findes både rigtig god offpiste, funparker og boardercrossbaner, hvor man kan konkurrere med familie og venner. Lige så vel som der er sorte udfordringer, finder man også masser af børne- og familievenlige pister primært i bunden af området.

Vil man opleve Alpernes smukke vinterlandskab, kan man med cirka en times skiløb og lifter komme frem til liften, som går til toppen Mont Fort i 3.330 meters højde. Herfra kan man køre 2.300 højdemeter ned – men husk lige at tjekke udsigten til Mount Blanc og Matterhorn inden du kører ned. Den er flot, og du får brug for fokus på skiene, når du kører ned. Det er pænt stejlt.

Børnevenligt med en dør til seriøse udfordringer

Fra Nendaz i 1.400 meters højde fører kabineliften Tracouet skiløberne op på bjerget. På toppen, som også hedder Tracouet, er der flere træklifter, som servicerer de skiløbere, der ønsker at køre på blå pister. Der er i alt fem blå pister med behagelig hældning, som gør det til et attraktivt område for både begyndere og børnefamilier. Børnene har desuden deres eget område, hvor de trygt kan lære skiene at kende. Her findes andet karrusel og magiske tæpper ved Tapis de Tracouet.

For de mere rutinerede skiløbere findes der tre røde pister ned fra toppen. Kører man ned til Prarion fra toppen, kan man tage liften op til nærområdets eneste sorte piste. Ellers har man her også muligheden for at tage liften op til Plan-de-Fou i 2.430 meter, som giver mulighed for at køre ud i De Fire Dales 412 kilometers alpine udfordringer fordelt på pister af varierende sværhedsgrad. Derudover kommer et utal af off-piste muligheder.

Offpiste mekka

Nendaz og De Fire Dale er også et sandt paradis for de skiløbere, som gerne vil ud og udforske den dybe sne i offpisten. Der er her masser af muligheder for offpistentusiasterne at få stillet abstinenserne efter den uberørte sne. Området byder desuden hver marts velkommen til finalerne i Freeride World Tour, hvor verdens bedste offpistskiløbere kaster sig ned af udfordrende bjergsider. Vil man have en helt ekstraordinær oplevelse i offpisten, så kan man prøve heli-skiing, hvor en helikopter tager en op i højderne til de helt uberørte bjergsider. Man kan eksempelvis komme op på Pigne d’Arolla i 3.800 meters højde eller Wildhorn i 3.000 meters højde.

Fint alternativ til Verbier

Nendaz er et udmærket alternativ til den kendte storebror Verbier, som både har tendens til at være fyldt med mennesker, og desuden har Nendaz med sine cirka 6.200 fastboende indbyggere en mere afslappet stemning end overklassens foretrukne sted, Verbier. Når det er sagt er der stadig 23 restauranter og 16 barer og fire natklubber i Nendaz. I centrum er der desuden en skøjtebane, som er gratis med liftkort, og hvis du trænger til den ultimative afslapning er der Spa des Bisses, som er et 2.200 kvadratmeter stort spaområde.

Vil man have adspredelse fra skiløbet er der hver tirsdag og fredag eftermiddag mulighed for at komme en tur rundt i snelandskabet med snesko. For 108 euro kan du også prøve at paraglide ned fra toppen af Tracouet med en instruktør.


Skiområdet hænger sammen med byerne: La Tzoumaz, Verbier og Veysonnaz

Fotos og video

Brugerne om Nendaz

Der er endnu ikke stemmer nok til at vise en pålidelig karakterbog.
 

Juleferie 2004 | Skrevet den 27/12 2004

Oprettet af Søren Nielsen

Vi har lige holdt jule - skiferie i Nendaz.
Der var faldet ca. 25-40 cm sne, hvilket var ok, da vi er helt nybegyndere. Vi lejede ski og støvler til en pris af chf 174,00. VI fik en meget fin beha...
ndling af alle. Vores skilære som var hollandsk var meget god og pædagoisk. Dette kunne vi se var det samme for øvrige lærer. der var mange børnefamilier børn fra 3 år, hvor der var særlige børnelærer. Nendaz er ok mht. spisesteder, diskoteker, hvis det er det der ønskes.
Alle pisterne var fint præpareret om morgenen, og der blev gjort meget for at få sne på alle pisterne (snekanoner og bæltekøretøjer)
Nendaz er et sted vi ville tage til igen( vi har jo ikke prøvet andet)
Læs mere
Opret kommentar

Hvor finder jeg den bedste skirejse til Nendaz?

Hos Skisport.dk samler vi alle skirejser fra de bedste danske rejsebureauer. Derfor finder du det største udvalg af skirejser til Nendaz hos os. Klik her for at finde din skirejse ⇒

Hvor finder jeg pistekort og webcams over Nendaz?

Hvis du skal på skiferie til Nendaz, er det en god idé at have et overblik over området med et pistekort. Find pistekort til Nendaz her. Hvis du vil vide, hvordan det ser ud i Nendaz lige nu, kan du følge vores live webcams. Find webcams til Nendaz her ⇒

Er Nendaz et godt skiområde?

Vores brugere har bedømt Nendaz til 3,75 stjerner ud af 5 mulige. Nendaz scorer højest på Liftsystem og Skiterræn, mens området scorer lavest på Børnevenlighed. Det er baseret på 8 bedømmelser. Læs anmeldelserne her ⇒

Hvordan kommer jeg til Nendaz?

Du kan naturligvis tage en kør-selv skiferie til Nendaz. Du har også mulighed for at rejse med Italiavillas.net og SnowTrex.dk med et dansk rejsebureau. Se transportmulighederne her ⇒

‍Hvilke skiområder hører Nendaz sammen med?

Nendaz hører sammen med skiområderne La Tzoumaz, Verbier og Veysonnaz.