Nendaz

Find en skiferie til Nendaz her: SnowTrex.dk | Sunweb

Børnevenlig og mere afslappende end den kendte storebror Verbier. Når det så er sagt, er der masser af alpine udfordringer på en skiferie i landsbyen Nendaz. for det er en del af Schweiz’ største skiområde ”De fire dale”.

Børnevenligt med en dør til seriøse udfordringer

Fra Nendaz i 1400 meters højde fører kabineliften Tracouet skiløberne op på bjerget. På toppen, som også hedder Tracouet, er der flere træklifter, som servicerer de skiløbere, som ønsker at køre på blå pister. Der er i alt fem blå pister med behagelig hældning, som gør det til et attraktivt område for begyndere og børnefamilier.

Desuden har børnene deres eget område med blandt andet karusel og magiske tæpper ved Tapis de Tracouet.

For de mere rutinerede skiløbere er tre røde pister ned fra toppen. Og kører man ned til Prarion fra toppen, kan man tage liften op til nærområdets eneste sorte piste. Ellers har man her også mulighed for at tage liften op til Plan-de-Fou i 2430 meter, som giver mulighed for at køre ud i ”De fire dales” 412 kilometers alpine udfordringer på pisten foruden et utal af off-piste muligheder.

Off-piste mekka

Men ”De fire dale” er også et paradis for off-piste entusiaster. Der er masser af muligheder for at opleve uberørt sne, og hvert år i marts bliver der da også afholdt finaler i Freeride World Tour her.

Desuden er der mulighed for helikopterskiløb. Du kan eksempelvis komme op på Pigne d’Arolla i 3800 meters højde eller Wildhorn i 3000 meters højde.

412 kilometer i fire dale

Man kan naturligvis få liftkort til ”De fire dale”, som siden 1983 har været Schweiz’s største og et af Europas store sammenhængende skiområder. Området byder på 412 kilometer pister fordelt på 205 nedfarter, og så er der 92 lifter i alt.

Der er rigtig god off-piste, fire funparker og boardercrossbaner, hvor du kan konkurrere med vennerne. Lige så vel som der er sorte udfordringer, finder man også masser af børne- og familievenlige pister primært i bunden af området.

Hvis du vil opleve Alpernes smukke vinterlandskab, kan du med cirka en times skiløb og liftkørende komme frem til liften, som går til toppen Mont Fort i 3330 meters højde. Herfra kan du køre 2300 højdemeter ned – men husk lige at tjekke udsigten til Mount Blanc og Matterhorn inden du kører ned. Den er flot, og du får brug for fokus på skiene, når du kører ned. Det er pænt stejlt.

Fint alternativ til verbier

Nandaz er et udmærket alternativ til den kendte storebror Verbier, som både har tendens til at være fyldt med mennesker, og desuden har Nendaz med sine cirka 6200 fastboende indbyggere en mere afslappet stemning end overklassens fortrukne sted, Verbier.

Når det er sagt er der stadig 23 restauranter og 16 barer og fire natklubber i Nendaz. I centrum er der desuden en skøjtebane, som er gratis med liftkort, og hvis du trænger til den ultimative afslapning er der ”Spa des Bisses”, som er et 2200 kvadratmeter stort spaområde.

Vil man have adspredelse fra skiløbet er der hver tirsdag og fredag eftermiddag mulighed for at komme en tur rundt i snelandskabet med snesko. For 108 euro kan du også prøve at paraglide ned fra toppen af Tracouet med en instruktør.


Skiområdet hænger sammen med byerne: La Tzoumaz, Verbier og Veysonnaz

Fotos og video

Billeder fra Skisport.dk's brugere og instagram
Følg skisport.dk på Instagram.

Brugerne om Nendaz

Der er endnu ikke stemmer nok til at vise en pålidelig karakterbog.
 

Juleferie 2004 | Skrevet den 27/12 2004

Oprettet af Søren Nielsen

Vi har lige holdt jule - skiferie i Nendaz.
Der var faldet ca. 25-40 cm sne, hvilket var ok, da vi er helt nybegyndere. Vi lejede ski og støvler til en pris af chf 174,00. VI fik en meget fin beha...
ndling af alle. Vores skilære som var hollandsk var meget god og pædagoisk. Dette kunne vi se var det samme for øvrige lærer. der var mange børnefamilier børn fra 3 år, hvor der var særlige børnelærer. Nendaz er ok mht. spisesteder, diskoteker, hvis det er det der ønskes.
Alle pisterne var fint præpareret om morgenen, og der blev gjort meget for at få sne på alle pisterne (snekanoner og bæltekøretøjer)
Nendaz er et sted vi ville tage til igen( vi har jo ikke prøvet andet)
Læs mere

Er denne kommentar til nogen hjælp?
Ja Nej

Opret kommentar

Hvor finder jeg den bedste skirejse til Nendaz?

Hos Skisport.dk samler vi alle skirejser fra de bedste danske rejsebureauer. Derfor finder du det største udvalg af skirejser til Nendaz hos os. Klik her for at finde din skirejse ⇒

Hvor finder jeg pistekort og webcams over Nendaz?

Hvis du skal på skiferie til Nendaz, er det en god idé at have et overblik over området med et pistekort. Find pistekort til Nendaz her. Hvis du vil vide, hvordan det ser ud i Nendaz lige nu, kan du følge vores live webcams. Find webcams til Nendaz her ⇒

Er Nendaz et godt skiområde?

Vores brugere har bedømt Nendaz til 3,75 stjerner ud af 5 mulige. Nendaz scorer højest på Liftsystem og Skiterræn, mens området scorer lavest på Børnevenlighed. Det er baseret på 8 bedømmelser. Læs anmeldelserne her ⇒

Hvordan kommer jeg til Nendaz?

Du kan naturligvis tage en kør-selv skiferie til Nendaz. Du har også mulighed for at rejse med SnowTrex.dk og Sunweb med et dansk rejsebureau. Se transportmulighederne her ⇒

‍Hvilke skiområder hører Nendaz sammen med?

Nendaz hører sammen med skiområderne La Tzoumaz, Verbier og Veysonnaz.