Skiferie i Nendaz (Schweiz)

Rejsebureauer til Nendaz: Italiavillas.net, SnowTrex.dk, Sunweb

Nendaz byder på et børnevenligt område og en by med langt mere afslappende stemning end dens mere kendte storebror Verbier. Når det er sagt, må man ikke undervurdere Nendaz, som stadig byder på masser af alpine udfordringer til skiferien. Ligesom det mere kendte Verbier, så ligger Nendaz som en del af Schweiz’ største sammenhængende skiområde De Fire Dale.

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Nendaz
Skiområdet: 1000-3300 m.o.h.
Byen: 1350 m.o.h.

400 pister i alt
205 km blå
170 km rød
25 km sort

Lifter: 102 stk. / 77.000 pers/time

Slæbelifter: 47
Tog/baner: 7
Stolelifter: 34
Kabinelifter: 12

412 kilometer i fire dale

Veysonnaz og De Fire Dale ligger i det sydvestlige hjørne af Schweiz. Foruden Veysonnaz består De Fire Dale af byerne Verbier, Nendaz, La Tzoumaz og Thyon. De Fire Dale (4 Vallées) er inddelt i fire områder, som er Medran, Les Savoleyres, Mont Fort og Bruson, hvor Verbier udgør den vestlige del af området. De Fire Dale har siden 1983 været Schweiz’ største sammenhængende skiområder og dermed også et af de største i Europa. LIftkortet hertil giver adgang til intet mindre end 412 kilometer pister fordelt på 205 nedfarter. Området bindes sammen af 92 lifter. Der findes både rigtig god offpiste, funparker og boardercrossbaner, hvor man kan konkurrere med familie og venner. Lige så vel som der er sorte udfordringer, finder man også masser af børne- og familievenlige pister primært i bunden af området.

Vil man opleve Alpernes smukke vinterlandskab, kan man med cirka en times skiløb og lifter komme frem til liften, som går til toppen Mont Fort i 3.330 meters højde. Herfra kan man køre 2.300 højdemeter ned – men husk lige at tjekke udsigten til Mount Blanc og Matterhorn inden du kører ned. Den er flot, og du får brug for fokus på skiene, når du kører ned. Det er pænt stejlt.

Børnevenligt med en dør til seriøse udfordringer

Fra Nendaz i 1.400 meters højde fører kabineliften Tracouet skiløberne op på bjerget. På toppen, som også hedder Tracouet, er der flere træklifter, som servicerer de skiløbere, der ønsker at køre på blå pister. Der er i alt fem blå pister med behagelig hældning, som gør det til et attraktivt område for både begyndere og børnefamilier. Børnene har desuden deres eget område, hvor de trygt kan lære skiene at kende. Her findes andet karrusel og magiske tæpper ved Tapis de Tracouet.

For de mere rutinerede skiløbere findes der tre røde pister ned fra toppen. Kører man ned til Prarion fra toppen, kan man tage liften op til nærområdets eneste sorte piste. Ellers har man her også muligheden for at tage liften op til Plan-de-Fou i 2.430 meter, som giver mulighed for at køre ud i De Fire Dales 412 kilometers alpine udfordringer fordelt på pister af varierende sværhedsgrad. Derudover kommer et utal af off-piste muligheder.

Offpiste mekka

Nendaz og De Fire Dale er også et sandt paradis for de skiløbere, som gerne vil ud og udforske den dybe sne i offpisten. Der er her masser af muligheder for offpistentusiasterne at få stillet abstinenserne efter den uberørte sne. Området byder desuden hver marts velkommen til finalerne i Freeride World Tour, hvor verdens bedste offpistskiløbere kaster sig ned af udfordrende bjergsider. Vil man have en helt ekstraordinær oplevelse i offpisten, så kan man prøve heli-skiing, hvor en helikopter tager en op i højderne til de helt uberørte bjergsider. Man kan eksempelvis komme op på Pigne d’Arolla i 3.800 meters højde eller Wildhorn i 3.000 meters højde.

Fint alternativ til Verbier

Nendaz er et udmærket alternativ til den kendte storebror Verbier, som både har tendens til at være fyldt med mennesker, og desuden har Nendaz med sine cirka 6.200 fastboende indbyggere en mere afslappet stemning end overklassens foretrukne sted, Verbier. Når det er sagt er der stadig 23 restauranter og 16 barer og fire natklubber i Nendaz. I centrum er der desuden en skøjtebane, som er gratis med liftkort, og hvis du trænger til den ultimative afslapning er der Spa des Bisses, som er et 2.200 kvadratmeter stort spaområde.

Vil man have adspredelse fra skiløbet er der hver tirsdag og fredag eftermiddag mulighed for at komme en tur rundt i snelandskabet med snesko. For 108 euro kan du også prøve at paraglide ned fra toppen af Tracouet med en instruktør.

Udvalgte skirejser fra Nendaz

Søg efter skirejser

Résidence Le Pracondu

Ønsker du en skiferie, hvor du bor direkte på pisten, er Residence Le Pracondu en oplagt mulighed. Med denne beliggenhed, følger en smuk udsigt over de snedækkede Alper eller Rhône Valley. Du bor kun 60 meter fra liften, som hurtigt og nemt tager dig op i bjergene. Restauranter og butikker ligger ligeledes i gåafstand fra hotellet. Lejlighederne er hyggeligt indrettet i autentisk schweizisk stil, og har alle køkken, som indeholder det du har brug for på en ferie. Du har Læs mere

Billeder og video fra Nendaz


Brugernes anmeldelser af Nendaz

Skiterræn
4,00
Liftsystem
4,00
Afterski
3,38
Byen
3,63
Børnevenlighed
0,00
Begyndervenlighed
0,00
Prisniveau
0,00
Offpiste
0,00
Nendaz har en samlet score på 3,75 stjerner ud af 5. Baseret på 8 anmeldelser.
Juleferie 2004 - Anmeldt d. 27/12 2004 19:52 - Oprettet af Søren Nielsen

Vi har lige holdt jule - skiferie i Nendaz.Der var faldet ca. 25-40 cm sne, hvilket var ok, da vi er helt nybegyndere. Vi lejede ski og støvler til en pris af chf 174,00. VI fik en meget fin behandling af alle. Vores skilære som var hollandsk var meget god og pædagoisk. Dette kunne vi se var det Læs mere

Snemeldinger og vejr

Torsdag
Delvist skyet
Delvist skyet
3ºC
-10ºC
0,0 mm
1,2 m/s
nord
Fredag
Let sne
Let sne
0ºC
-3ºC
0,4 mm
1,0 m/s
nord
Lørdag
Let skyet
Let skyet
4ºC
-1ºC
14,2 mm
0,8 m/s
vest-nordvest
Søndag
Let skyet
Let skyet
1ºC
1ºC
8,1 mm
0,8 m/s
nordvest

Artikler om skiferie til Nendaz

Schweiz byder på sol, høje bjerge og hyggelige chalets


Kort over Nendaz

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Nendaz. Klik på nålene for mere info. Der er 1286 km fra Kolding til Nendaz.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen