Se pistekort fra Chamonix

Rejsebureauer til Chamonix: De Brede Planker, Italiavillas.net, SnowTrex.dk, Sunweb

Søg skirejser til Chamonix

Find mere om Chamonix: Webcams - Snemeldinger - Lejligheder

Chamonix ligger ved foden af Europas højeste bjerg Mont Blanc tæt på grænsen mellem Schweiz og Italien. Hvert år huser Chamonix – eller “The Grand old Lady, som stedet også kaldes – mange skientusiaster på skiferie. Her får du nemlig skiløb i topklasse, uanset om du foretrækker at suse ned ad pister eller at udforske off-pisteområderne. Det betyder også, at området er mest velegnet til de erfarne skiløbere og snowboardere.

Et fun fact om den franske skidestination er, at den har været vært for OL i 1924, og så kan du desuden tage en tur med verdens ældste skilift. Trænger du til en pause fra skiene, har du også rig mulighed for at besøge dejlige caféer og restauranter eller at gå i butikker.

Chamonix – Et mekka for offpisteentusiaster

Tager du til Chamonix, møder du ikke blot et skiområde med uendeligt mange pister, du kommer også i offpistemekka. Man siger nemlig, at der for hver kilometer piste er tre kilometer offpiste–og det er en del, for der er nemlig mere end 170 pistekilometer fordelt rundt i området.

En af de mest legendariske og populære offpister, som området gemmer på, er Vallée Blanche. Pisten starter ved bjerget Aiguille du Midis top i hele 3,8 kilometers højde og løber med en bugtende nedstigning på 2,8 kilometer ad gletscheren, inden Montenvers bjergbane indikerer slutningen. Er det sidste stykke dækket af nok sne, kan Vallée Blanche endda slutte helt nede i Chamonix by.

Højt oppe i terrænet finder du populære toppe som Les Grands Montets, Aiguille du Midt og Le Brévent - alle i over 2.500 meters højde. Længdere nede i området kan du få fantastiske oplevelser ved Le tour, La flégére og Charamillon, der alle ligger i under 2.000 meters højde og har både sorte og røde pister.

Drømmeland for piste-elskere

Udover at være slaraffenland for offpisteskiløbere, er Chamonix også et skønt sted for dig, der foretrækker at suse ned ad pister. Som nævnt måler områdets pister mere end 170 km, og du kan let komme til og fra de forskellige via de tilhørende 60 lifter.

Foretrækker du et mere jævnt og vandret terræn i stedet for det stejle skiløb, byder Chamonix også på 27 kilometer langrendspister. Du får således masser af fantastiske skioplevelser, når du tager til denne skønne skidestination.


Premium Résidence La Ginabelle

Det komfortable Premium Résidence La Ginabelle ligger midt i centrum af Chamonix med udsigt til den berømte Mont-Blanc top. Gondolerne Plan Praz og Aiguille du Midi ligger ca. 1 km fra indkvarteringen. Supermarkeder, restauranter og barer finder man umiddelbart i nærheden. Til indkvarteringen hører faciliteter som reception med Wi-Fi, opholdsrum med legehjørne til børnene samt skidepot. Der er en parkeringsgarage, som kan benyttes mod betaling (hvis ledig). Benyttelse af den opvarmede svømmehal, saunaer, tyrkisk bad og et fitnessrum er gratis Læs mere

Résidence La Rivière

Den hyggelige Résidence La Rivière ligger i Chamonix, kun få minutter fra centrum. Gondolbanen Plan Praz ligger kun ca. 1 km fra indkvarteringen, som kan nås med en busshuttle. Med liftkort-udvidelsen til Mont Blanc-Unlimited har man allerede adgang til skiområdet efter ca. 300 m via gondolbanen Aiguille du Midi. Til indkvarteringen, der består af to bygninger (La Rivière og Les Aiglons) hører faciliteter som reception med Wi-Fi og overdækkede parkeringspladser mod betaling (hvis ledig, reservation anbefales). Offentlige (ligeledes mod betaling) Læs mere

Résidence Chamois Blanc

Résidence Chamois Blanc, der er bygget i savoyisk stil, ligger syd for Chamonix i en gågade-zone, ca. 1 km fra gondolbanen Plan Praz. Med liftkort-udvidelsen Mont Blanc-Unlimited har man allerede adgang til skiområdet efter ca. 100 m via gondoeln Aiguille du Midi. Til centrum af Chamonix med butikker, barer og restauranter er der kun få minutter. Indkvarteringen har reception. Indretning og forplejning De hyggeligt indrettede lejligheder har kombineret stue-/soveområde med tv, soveværelse samt bad eller douche/wc. Det veludstyrede tekøkken har Læs mere


Brugernes anmeldelser af Chamonix

Skiterræn
4,04
Liftsystem
3,19
Afterski
3,51
Byen
4,09
Børnevenlighed
2,00
Begyndervenlighed
2,00
Prisniveau
2,50
Offpiste
5,00
Chamonix har en samlet score på 3,29 stjerner ud af 5. Baseret på 53 anmeldelser.

Kort over Chamonix

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen