Voss

Find en skiferie til Voss her: Booking.com

Voss Resort er et af Vestlandets største skiområder. Her finder man hele 40 kilometer alpine pister fordelt på alle sværhedsgrader, og gode muligheder for at køre spændende offpist. Helt unikt kan man med Voss Gondol direkte fra byens togstation komme op i skiområdet på under 9 minutter.

Varieret terræn og pister til alle

Skiområdet har to baser: En ved gondolen, der kører fra byens centrum ved togstationen, og en i Bavallen cirka 5 kilometer fra Voss’ centrum. I Voss’ skiområde findes 24 pister og 11 lifter. Der er både nemme bakker for børn og nybegyndere og mere krævende terræn for de mere erfarne skiløbere. Er man til fart og spænding, så byder området også på en international storslalompiste og en SuperG piste. Trække den dybe sne og de uberørte fjeldsider, så er der i Voss god mulighed for at udforske fjeldet udenfor de markerede pister, og mange gode offpistruter er let tilgængelige og kan rammes direkte fra liften.
Får man ikke nok skiløb i løbet af dagen, så er der mere end 10 kilometer pister, der er belyst og holder aftenåbent hver tirsdag og torsdag til kl. 20:00 og fredag til kl. 21:00.

Fokus på de mindste skiløbere

Voss Resort prioriterer de mindste skiløbere højt. Der er hele 3 børneområder: Trollbakken, Grebbesbakken og Badnakrokjen. Trollbakken er det nyeste af børneområderne og ligger ved Hangurstoppen lige foran Hangurstoppen Restaurant for toppen af Voss Gondolen. Her findes en nem piste og en 65 meter lang rullebåndslift, så de mindste trygt kan komme op igen. Området ligger desuden tæt på både skiskole og skiudlejning. Grebbesbakken ligger i Bavallen, hvor børn og begyndere finder et område med nem piste og tilhørende lift, som er gratis at benytte og er derfor ideelt til første dag på ski. Det sidste børneområde er Badnakrokjen, som ligger midt på bjerget mellem Bavallen by og Hangurstoppen. Her findes en speciel bane for børn, hvor terrænet er sjovt og legende, og der er mulighed for at deltage i gratis skikonkurrencer for børn i weekenden. Det er også et godt sted at møde og lege med andre børn.
Børn kan også være heldige at møde Grebbe Hangur, som er trolden der bor på fjeldet hele året. Han kommer gerne frem hver weekend for at stå på ski med de besøgende børn.

Langrend i Voss

Skiområdet byder foruden det store alpine område på cirka 18 kilometer langrendsspor gennem den smukke natur. Uanset om man søger en hyggelig rute til familieturen eller er mere til den rigtig træning på langrendsskiene, så findes der et spor der passer. Voss Gondolen eller Express-liften fra Bavallen fører begge op til starten af langrendssporene, hvorfra det bare er at begive sig ud på eventyr i den fantastiske og naturskønne omgivelser.

Aktiviteter udover skiløbet i Voss

Udover at være det største skisportssted på Vestlandet byder Voss også på andre aktiviteter såsom bowling, muligheden for at løbe på skøjter samt kaneture og ture til hest. Derudover findes der over 100 butikker og flere restauranter. Ønsker man et mindre og mere stille skiområde ligger Voss Fjellandsby en halv time væk.

Fotos og video

Brugerne om Voss

Her kan du se brugernes karakterer for Voss.

Skiterræn:
3,53
Liftsystem:
3,30
Afterski:
3,37
Byen:
3,53
Samlet score er 3,43 / 5 ud fra 30 anmeldelser.

VOSS | Skrevet den 10/02 2015

Oprettet af Per H

Super sted, med masser af sne, og ingen mennesker. Her idag i uge 7 var der 8 biler på P-pladsen, så vi har det hele for os selv, ingen kø og ingen mennesker på pisten.
I hytten har vi udsigt ove...
r pisterne og lysløjpen samt et panorama over byen.
Barvallen
Læs mere

Flot område med knaster | Skrevet den 01/03 2006

Oprettet af Troels Bjerregaard

Voss er for det første et utroligt flot område med smukt skiløb på højfjeldet og tilsyneladende (og iflg. de lokale) masser af off-piste muligheder i trygge rammer. Hvis der altså er sne nok...det var...
der ikke i år. Bakkerne breder sig ud over højfjeldet så man får "tur"-fornemmelse. Og så er der sorte FIS-løjper i skoven.

Som tidligere nævnt er børnebakken lidt tricky at komme frem til - jeg måtte bære Mathilde på 2,5 år på ski derned og tilbage. Men når man er der er det en sand fornøjelse i læ og med en fantastisk udsigt der hjælper lidt på humøret når man har babysitter tjansen - og kaffestuen ligger lige ved siden af.

Og så er det et scoop i højsæsonen - vi havde hytter lige ved siden af liften med udsigt over dalen for 4500,- i uge 8, og på hverdage står man aldrig i kø. (Der kan være lidt i weekenden, når bergenserne tager på skitur.) Bor man i Jylland har Colourline og Fjordline rigtig gode tilbud med færge til Bergen, hvorfra der er ca. 1,5 timers køretur.
Læs mere
Se alle Opret kommentar

Hvor finder jeg den bedste skirejse til Voss?

Hos Skisport.dk samler vi alle skirejser fra de bedste danske rejsebureauer. Derfor finder du det største udvalg af skirejser til Voss hos os. Klik her for at finde din skirejse ⇒

Hvor finder jeg pistekort og webcams over Voss?

Hvis du skal på skiferie til Voss, er det en god idé at have et overblik over området med et pistekort. Find pistekort til Voss her. Hvis du vil vide, hvordan det ser ud i Voss lige nu, kan du følge vores live webcams. Find webcams til Voss her ⇒

Er Voss et godt skiområde?

Vores brugere har bedømt Voss til 3,43 stjerner ud af 5 mulige. Voss scorer højest på Byen og Skiterræn, mens området scorer lavest på Børnevenlighed. Det er baseret på 30 bedømmelser. Læs anmeldelserne her ⇒