Skiferie i Voss (Norge)

Rejsebureauer til Voss: Booking.com

Voss Resort er et af Vestlandets største skiområder. Her finder man hele 40 kilometer alpine pister fordelt på alle sværhedsgrader, og gode muligheder for at køre spændende offpist. Helt unikt kan man med Voss Gondol direkte fra byens togstation komme op i skiområdet på under 9 minutter.

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Voss
Skiområdet: 57-707 m.o.h.
Byen: 57 m.o.h.

22 pister i alt
4 stk.
7 stk.
8 stk.
3 stk.

Lifter: 14 stk. / 5.000 pers/time

Slæbelifter: 6
Tog/baner: 1
Stolelifter: 4

Varieret terræn og pister til alle

Skiområdet har to baser: En ved gondolen, der kører fra byens centrum ved togstationen, og en i Bavallen cirka 5 kilometer fra Voss’ centrum. I Voss’ skiområde findes 24 pister og 11 lifter. Der er både nemme bakker for børn og nybegyndere og mere krævende terræn for de mere erfarne skiløbere. Er man til fart og spænding, så byder området også på en international storslalompiste og en SuperG piste. Trække den dybe sne og de uberørte fjeldsider, så er der i Voss god mulighed for at udforske fjeldet udenfor de markerede pister, og mange gode offpistruter er let tilgængelige og kan rammes direkte fra liften.
Får man ikke nok skiløb i løbet af dagen, så er der mere end 10 kilometer pister, der er belyst og holder aftenåbent hver tirsdag og torsdag til kl. 20:00 og fredag til kl. 21:00.

Fokus på de mindste skiløbere

Voss Resort prioriterer de mindste skiløbere højt. Der er hele 3 børneområder: Trollbakken, Grebbesbakken og Badnakrokjen. Trollbakken er det nyeste af børneområderne og ligger ved Hangurstoppen lige foran Hangurstoppen Restaurant for toppen af Voss Gondolen. Her findes en nem piste og en 65 meter lang rullebåndslift, så de mindste trygt kan komme op igen. Området ligger desuden tæt på både skiskole og skiudlejning. Grebbesbakken ligger i Bavallen, hvor børn og begyndere finder et område med nem piste og tilhørende lift, som er gratis at benytte og er derfor ideelt til første dag på ski. Det sidste børneområde er Badnakrokjen, som ligger midt på bjerget mellem Bavallen by og Hangurstoppen. Her findes en speciel bane for børn, hvor terrænet er sjovt og legende, og der er mulighed for at deltage i gratis skikonkurrencer for børn i weekenden. Det er også et godt sted at møde og lege med andre børn.
Børn kan også være heldige at møde Grebbe Hangur, som er trolden der bor på fjeldet hele året. Han kommer gerne frem hver weekend for at stå på ski med de besøgende børn.

Langrend i Voss

Skiområdet byder foruden det store alpine område på cirka 18 kilometer langrendsspor gennem den smukke natur. Uanset om man søger en hyggelig rute til familieturen eller er mere til den rigtig træning på langrendsskiene, så findes der et spor der passer. Voss Gondolen eller Express-liften fra Bavallen fører begge op til starten af langrendssporene, hvorfra det bare er at begive sig ud på eventyr i den fantastiske og naturskønne omgivelser.

Aktiviteter udover skiløbet i Voss

Udover at være det største skisportssted på Vestlandet byder Voss også på andre aktiviteter såsom bowling, muligheden for at løbe på skøjter samt kaneture og ture til hest. Derudover findes der over 100 butikker og flere restauranter. Ønsker man et mindre og mere stille skiområde ligger Voss Fjellandsby en halv time væk.

Billeder og video fra Voss


Brugernes anmeldelser af Voss

Skiterræn
3,53
Liftsystem
3,30
Afterski
3,37
Byen
3,53
Børnevenlighed
0,00
Begyndervenlighed
0,00
Prisniveau
0,00
Offpiste
0,00
Voss har en samlet score på 3,43 stjerner ud af 5. Baseret på 30 anmeldelser.
VOSS - Anmeldt d. 10/02 2015 19:11 - Oprettet af Per H

Super sted, med masser af sne, og ingen mennesker. Her idag i uge 7 var der 8 biler på P-pladsen, så vi har det hele for os selv, ingen kø og ingen mennesker på pisten.I hytten har vi udsigt over pisterne og lysløjpen samt et panorama over byen.Barvallen Læs mere

Flot område med knaster - Anmeldt d. 01/03 2006 10:59 - Oprettet af Troels Bjerregaard

Voss er for det første et utroligt flot område med smukt skiløb på højfjeldet og tilsyneladende (og iflg. de lokale) masser af off-piste muligheder i trygge rammer. Hvis der altså er sne nok...det var der ikke i år. Bakkerne breder sig ud over højfjeldet så man får "tur"-fornemmelse. Og så er der sorte FIS-løjper i skoven.Som Læs mere

Voss - ikke et sted for små børn - Anmeldt d. 19/02 2006 21:40 - Oprettet af Jeanette Lund

Hej, har lige været en uge i Voss. Et fint sted med god sne, mange nedfarter. Men vi havde små børn med og børneområdet ligger langt oppe i terrænnet. Man skal med en lift og ned af en lang blå løjpe, inden man når dertil og det dur altså ikke med små børn under 4 år! Så drop det, hvis Læs mere

Indlæs flere anmeldelser

Snemeldinger og vejr

Torsdag
Skyet
Skyet
11ºC
1ºC
0,0 mm
1,4 m/s
øst
Fredag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
12ºC
3ºC
0,0 mm
0,9 m/s
sydvest
Lørdag
Delvist skyet
Delvist skyet
11ºC
1ºC
0,0 mm
0,5 m/s
øst-nordøst
Søndag
Skyet
Skyet
12ºC
2ºC
2,9 mm
3,5 m/s
øst

Kort over Voss

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Voss. Klik på nålene for mere info. Der er 374 km fra Oslo til Voss.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen