Les Deux Alpes

Find en skiferie til Les Deux Alpes her: DANSKI | Nortlander | SnowTrex.dk | Sunweb | UCPA

Les Deux Alpes er præget af en traditionel byggestil, hvor hyggen er i højsædet. Årsagen hertil skal findes i at Les deux Alpes er blandt de allerførste skiområder, der åbnede i Frankrig. Der er små butikker, hoteller og sidegader, der præger det hyggelige gadebillede i byen. Området er også kendt under navnet Les 2 Alpes, og det var i flere år et meget populært rejsemål for danske unge. De seneste år har antallet af danskere i området dog været faldende, så foretrækker du en skiferie, hvor du ikke rammer en dansk familie i enhver lift, så er Les 2 Alpes nok et godt bud. Mindre end 2 % af områdets gæster kommer fra Danmark.

Det skal dog på ingen måde tolkes som et udtryk for, at området ikke har noget at byde på, tværtimod.

Skiløbet i Les Deux Alpes

Fra skiområdet Les deux Alpes er det muligt at komme til La Grave, som af mange betegnes som et af Europas bedste off-piste områder – en skiferie i Les deux Alpes har altså masser af udfordringer at byde på. Skiområdet ligger i 1300 – 3600 meters højde, og man kan altså være sikker på at finde gode sneforhold. Således er en skiferie i Les deux Alpes altid snesikkert. Ikke mindre end 70 % af skiområdet ligger over 2.000 meters højde, og den højeste faldhøjde du kan få er på hele 2.300 meter og nærmest garanti for ømme ben, hvis de tages i et stræk.

Højst oppe i skiområdet finder du en af Europas højest beliggende gletsjere. Det vil sige, at snegarantien er 100 % tilstede her. Du vil altid finde sne her – basta! Kig evt. en gang på kortet nedenfor og se hvor mange gletschere der er omkring området.

Der er lavet en stor isgrotte i gletschere,n du kan komme ind i. Det er en spændende oplevelse, hvis ikke du har prøvet det tidligere. Tankerne om, at man går på is, der er rigtig mange år gammelt, smukke issklupturer tilsat flotte lyseffekter kan tage luften fra enhver - også selvom man ikke lider af klaustrofobi. Er isgrotten ikke nok, så kan man bevæge sig ud på ”skywalken” og nyde den fantastiske udsigt over et formidabelt bjergmassiv. Det er et område, som særligt skiløbere med passion for offpiste vil føle sig meget tæt på himlen.

Parker og snowboardområder i Les 2 Alpes

I området er der fire gratis lifter for begynder samt et stort snowboardområde i 2600 meters højde, hvor man kan finde både half-pipe, spring og et stort carving-område. Der er slalombane med tidstagning, videooptagelse og meget mere.

Indkøbsmuligheder og aktiviteter under skiferien i Les 2 Alpes

Der findes et supermarked med et godt udvalg og naturligvis butikker med masser af lokale produkter. Eksempelvis i Le Vieux Chalet hvor Myriam og Seb byder indenfor til et stort udvalg af regionale specialiteter til en solid aftensmad ovenpå en god skidag. Eksempelvis oste, lokal honning og konserves samt ikke mindst muligheden for en rigtig fransk takeaway. Prøv eksempelvis tartiflette.

Skal skiløbet skyldes ned med en afterski-drink eller en pandekage/crepe, så findes der et utal af steder at kigge forbi. Her er alt fra den solrige terrasse på Bar Casa Nostra, hvor der serveres tapas, vine og cocktails til Smithy´s Tavern, som udenfor ligner et traditionelt fransk hus men som indenfor rummer en større bar, poolbord mm. Skal festen fortsætte ud på natten, byder Bar Doumé's på dansegulv og større udvalg af champagne og vin.

Skal der prøves andet end skiløb, byder byen på et stort udvalg af andre aktiviteter. Du kan eksempelvis prøve E-Mountainbike i sneen, paragliding, hundeslæde og snesko-vandring.

Indkvarteringen i Les deux Alpes

Når skiferien går til Les 2 Alpes, får du heldigvis ikke den ”traditionelle” franske betonoplevelse. Her er der tale om en mere autentisk by, hvor indkvarteringen typisk vil være på et af byens hoteller eller lejlighedshuse, som byder på alt fra helt simpel standard til absolut luksus.


Skiområdet hænger sammen med byen: La Grave

Skiferie forslag i Les Deux Alpes

Résidence L'Ours Blan... Résidence L'Ours Blan... Bil fra 1.752,-/pers.
Hotel la Brunerie Hotel la Brunerie Fly fra 7.724,-/pers.
Hotel la Brunerie Hotel la Brunerie Fly fra 8.424,-/pers.
Hotel des Neiges Hotel des Neiges Fly fra 7.774,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning

Fotos og video

Brugerne om Les Deux Alpes

Her kan du se brugernes karakterer for Les Deux Alpes.

Skiterræn:
3,80
Liftsystem:
3,55
Afterski:
3,61
Byen:
3,78
Børnevenlighed:
2,33
Begyndervenlighed:
3,33
Prisniveau:
2,67
Off-piste:
4,67
Samlet score er 3,47 / 5 ud fra 87 anmeldelser.

Udemærket | Skrevet den 12/02 2012

Oprettet af Tom Christensen

Netop hjemkommet fra Les2Alpes efter en meget kold uge. Men der var også høj klar blå himmel og strålende sol. Rigtig Kaiserwetter. Et udemærket område at stå på ski i. Det er rigtigt, at der kun er s...
orte pister på det nederste stykke mod byen, samt en grøn transport piste, der ender i den anden ende af byen.

Men der er gratis skibusser, der kører hvert 10-20 min. Vi boede tæt på Diablo liften og tog den hver dag. Vi var også ned ad den sorte piste, som egentlig er nem nok. Dejligt velpræpareret, og rigtig, rigtig bred. Så hvis man er lidt usikker, er det bare at køre fra den ene side til den anden, så kan man sagtens komme ned ad den.

Pisterne oppe i området er også dejligt velpræparerede, og rigtig, rigtig brede. Nogle rigtige mælkeveje 😃. Der er nok af pister at køre på og er man ikke til de røde eller sorte så kan man bare vælge de blå og grønne. De ender næsten de samme steder.

Liftsystemet hænger rimeligt godt sammen. Nogle af lifterne er af ældre dato, men de kører. Der er ikke så meget komfort over dem, men hovedsagen er vel, at komme op i området på en rimelig tid. Og det lever de op til.

Det lille bjerg på den anden side, var vi kun på en dag. Men også her var der brede pister, og velpræparerede. Vi var der selvfølgelig i en periode med meget koldt vejr, og der var rigtig meget sne. Så så er det jo ikke svært at få dem gode, ligesom de selvfølgelig heller ikke var opkørte om eftermiddagen.

Hvis man har liftkort til 6 dage og derover, duer det også til to dage i Alpe d'Huez og en dag i Sesteriere. Så hvis man får det lidt klaustrofobisk i området, er det bare at tage en bus til et af de andre områder. Det tager omkring en time.

Byen er hovedsagelig beliggende omkring Hovedgaden, og her er næsten alt hvad hjertet kan begærer, af div. sportsforretninger, barer, restauranter og små souvenir forretninger. Alt i alt er vi super tilfreds med området, og er ikke i tvivl om, at vi vender tilbage en anden gang.

Det er rigtigt, at franskmænd nu engang er som franskmænd er. Men vi mødte nu flere rigtig flinke og rare franskmænd, der også var i stand til, at tale en lille smule engelsk. Og de fleste var vældig flinke og stod på pinde for turisterne. Så det handler nok også lidt om, hvordan man selv tiltaler dem.
Læs mere

Er det godt eller skidt ? | Skrevet den 31/01 2011

Oprettet af Skitossen

Nu har jeg læst en del af de kommentarer som findes i denne debat, men da de fleste er flere år gamle, så kan der jo sagtens være ændret noget på destinationen siden de gæster har været der.
Blan...
dt andet var der jo et par sæsoner hvor der ikke var specielt meget sne på de fleste områder, og det har jo også en indvirkning på ens vurdering af stedet.

Er der nogen som kan fortælle noget nyt omkring Les2Alps ? Vi er 2 som har bestilt tur i uge 13, og ifølge snestatistikken på SKISPORT.DK, så skulle snedybden være højest på det tidspunkt.

Selvom jeg udemærket ved at sneen måles på toppen, så burde det stadig betyde at der er mest sne på pisten på det tidspunkt også.

Er der nogen som kan bekræfte eller måske endda selv lige har været der og kan fortælle nyeste status ?

Jeg håber ikke vi har "spildt" vores penge :-(

På forhånd tak for jeres svar.
Læs mere
Se alle Opret kommentar

Hvor finder jeg den bedste skirejse til Les Deux Alpes?

Hos Skisport.dk samler vi alle skirejser fra de bedste danske rejsebureauer. Derfor finder du det største udvalg af skirejser til Les Deux Alpes hos os. Klik her for at finde din skirejse ⇒

Hvordan er snemeldingerne i Les Deux Alpes?

På nuværende tidspunkt ligger der 50 cm sne i dalen og 165 cm sne på toppen. Det seneste snefald blev registreret d. 4/4 2022. Se den nyeste 6 dages vejrudsigt for Les Deux Alpes her ⇒

Hvor finder jeg pistekort og webcams over Les Deux Alpes?

Hvis du skal på skiferie til Les Deux Alpes, er det en god idé at have et overblik over området med et pistekort. Find pistekort til Les Deux Alpes her. Hvis du vil vide, hvordan det ser ud i Les Deux Alpes lige nu, kan du følge vores live webcams. Find webcams til Les Deux Alpes her ⇒

Hvor finder jeg hoteller i Les Deux Alpes?

Du skal ikke lede længe! Vi har samlet hotellerne i Les Deux Alpes i en oversigt, så du nemt kan vælge, hvor du skal bo under din skiferie. Se hotellerne i Les Deux Alpes her ⇒

Er Les Deux Alpes et godt skiområde?

Vores brugere har bedømt Les Deux Alpes til 3,47 stjerner ud af 5 mulige. Les Deux Alpes scorer højest på Off-piste og Skiterræn, mens området scorer lavest på Børnevenlighed. Det er baseret på 87 bedømmelser. Læs anmeldelserne her ⇒

Hvordan kommer jeg til Les Deux Alpes?

Du kan naturligvis tage en kør-selv skiferie til Les Deux Alpes. Du har også mulighed for at rejse med DANSKI og Nortlander med et dansk rejsebureau. Se transportmulighederne her ⇒

‍Hvilke skiområder hører Les Deux Alpes sammen med?

Les Deux Alpes hører sammen med skiområderne La Grave.