Skiferie i Samoëns (Frankrig)

Rejsebureauer til Samoëns: Sunweb

Samoëns er endnu ukendt for de fleste danske skientusiaster. Byen er to-delt og er beliggende i skiområdet Le Grand Massif i Frankrig. Samoëns er en traditionel og autentisk bjergby, hvor gamle bygninger i fransk stil pryder gadebilledet. I den højere beliggende del af byen i 1.600 meters højde finder man en mere moderne bydel, hvor der hovedsageligt er hoteller, lejlighedskomplekser og chaleter, som alle ligger belejligt tæt på både pister og lifter. Samoëns er den eneste skidestination i Alperne, som har klassificerede historiske monumenter og har fået den prætentiøse ære af at være “Monument Historique”. Byen ligger idyllisk i dalen med udsigt til de snedækkede træer på bjergsiderne kun... Læs mere.

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Samoëns
Skiområdet: 720-2500 m.o.h.
Byen: 720 m.o.h.

265 pister i alt
50 km blå
190 km rød
25 km sort

Lifter: 70 stk. / 60.000 pers/time

Slæbelifter: 37
Tog/baner: 1
Stolelifter: 27
Kabinelifter: 5
Samoëns er endnu ukendt for de fleste danske skientusiaster. Byen er to-delt og er beliggende i skiområdet Le Grand Massif i Frankrig. Samoëns er en traditionel og autentisk bjergby, hvor gamle bygninger i fransk stil pryder gadebilledet. I den højere beliggende del af byen i 1.600 meters højde finder man en mere moderne bydel, hvor der hovedsageligt er hoteller, lejlighedskomplekser og chaleter, som alle ligger belejligt tæt på både pister og lifter. Samoëns er den eneste skidestination i Alperne, som har klassificerede historiske monumenter og har fået den prætentiøse ære af at være “Monument Historique”. Byen ligger idyllisk i dalen med udsigt til de snedækkede træer på bjergsiderne kun 45 minutters kørsel fra Geneve. Dermed er Samoëns ikke bare oplagt til skiferien, men også ideel til weekendture, da transporttiden er kort.

Skiløbet i Grand Massif

Skiregionen Grand Massif ligger midt i Haute-Savoie og er kendetegnet ved at tilbyde skigæster et varieret terræn med masser af muligheder for både børn, nybegyndere og erfarne skiløbere. Grand Massif forbinder fem skisportssteder, som tilsammen udgør et af de største skiområder i Frankrig. Skientusiaster kan boltre sig på hele 265 kilometer pister, som strækker sig fra 697 meter over havet op i hele 2.480 meters højde. Det betyder, at man her får knap 2.000 meter i faldhøjde og dermed gode lange nedfarter. Er man erfaren på ski kan man søge mod Lac de Gers i den højeste del af området ved Grandes Platières og Tête Pelouse, hvor der findes masser af udfordringer. Selvom øvede skiløbere foretrækker denne del af området, så kan begyndere og børn også nyde godt at de brede blå pister oppe i højden.

Gode lange nedfarter

De mange højdemeter, man kan finde på et besøg i Samoëns betyder også, at der findes nogle gode lange pister i området. En særlig lang en er den 14 kilometer lange nedfart oppe fra Flaine ned til Sixt Fer à Cheval, som byder på en betagende udsigt til Mont Blanc. På turen kan man også være heldig at få øje på nogle isklatrer, som udfordrer sig selv på de tilfrosne vandfald i området. En anden udfordring er den 3 kilometer lange Diamant Noir, som alene byder på 890 højdemeter og dermed en god hældning. Er man typen, der foretrækker en tur på langrendsskiene også, så findes der i skiområdet hele 47 kilometer spor at udforske.

Offpisteskiløb mellem træer

Selvom skiområdet omkring Samoëns byder på masser af pistekilometer og lange nedfarter, så er der også god mulighed for at udforske offpisten. Nede omkring de lavere beliggende byer end Flaine findes der god mulighed for at stå på ski mellem træerne hele vejen til dalen. Tager man derimod op i højderne mod Combe de Gers, så er der åbne vidder og god mulighed for at finde uberørt dyb sne og en lang linje enten ned mod Flaine eller videre mod en af de andre byer.

Billeder og video fra Samoëns


Brugernes anmeldelser af Samoëns

Skiterræn
4,04
Liftsystem
3,89
Afterski
2,81
Byen
3,67
Børnevenlighed
4,00
Begyndervenlighed
4,00
Prisniveau
4,00
Offpiste
4,33
Samoëns har en samlet score på 3,84 stjerner ud af 5. Baseret på 27 anmeldelser.
Daglig varer - Anmeldt d. 15/01 2014 22:22 - Oprettet af Lone

Vi var i Samoens sidste år i uge 7 og skal afsted igen i år.Det er et fantastisk skiområde og byen en rigtig hyggelig, med masser af gode restauranter og cafeer. Til gengæld er derikke lige så meget afterskiing, som man kender det fra Østrig.Der er gode indkøbs muligheder i carrefour, som er et indkøbscentersom har ALT.. Og Læs mere

Priser, dagligvarer i Samoëns? - Anmeldt d. 06/01 2014 10:45 - Oprettet af Lars

Hej, Jeg er interesseret i at høre lidt om det generelle prisnivaue for dagligvarer i Samoëns.... fx. sammenlignet med vores hjemlige Netto.... Er der rimelig besparelse ved at købe ind hjemmefra.... og slæbe dagligvarer med i bilen???tak for svar,vh Lars Læs mere

billigt Chalet til op til 8 personer fra 620€/uge - Anmeldt d. 25/10 2010 15:48 - Oprettet af Henrik

fantastisk chalet udlejes i den lille landsby Sixt Fer A Cheval, ca. 8 min. kørsel fra Samoëns. Chalettet har 3 soveværelser med dobbeltseng og en hems med dobbelt sovesofa, ialt plads til max. 8 personer. se mere på www.chaletjoubarbe.dk

Indlæs flere anmeldelser

Snemeldinger og vejr

Torsdag
Let skyet
Let skyet
9ºC
4ºC
0,1 mm
3,6 m/s
vest-sydvest
Fredag
Skyet
Skyet
10ºC
3ºC
0,0 mm
2,4 m/s
vest-sydvest
Lørdag
Delvist skyet
Delvist skyet
15ºC
5ºC
0,0 mm
3,5 m/s
syd-sydøst
Søndag
Skyet
Skyet
13ºC
8ºC
2,5 mm
1,5 m/s
øst-sydøst

Artikler om skiferie til Samoëns

Samöens – Overset fransk skiområde for familier

Ny lift til Le Grand Massif


Kort over Samoëns

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Samoëns. Klik på nålene for mere info. Der er km fra til Samoëns.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen