Kæmpe 20-års fødselsdagsudsalg - 3.000 varer nedsat

Skiferie i Chamonix

Chamonix (Frankrig)

Rejsebureauer til Chamonix: De Brede Planker, Italiavillas.net, SnowTrex.dk, Sunweb, UCPA

Chamonix er en by med cirka 9.000 indbyggere. Byen ligger for foden af Mont Blanc i regionen Auvergne-Rhône-Alpes i det sydøstlige Frankrig. Chamonix betegnes ofte som ‘alpinismens hovedstad’, da det var her det første Vinter-OL blev afholdt i 1924 og området byder stadig i dag på ekstraordinært godt skiløb.

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Chamonix
Skiområdet: 1035-3842 m.o.h.
Byen: 1035 m.o.h.

79 km pister i alt
29 km grøn
12 km blå
25 km rød
13 km sort

Lifter: 62 stk. / 68.000 pers/time

Slæbelifter: 32
Tog/baner: 7
Stolelifter: 18
Kabinelifter: 5
Mere information om Chamonix under banneret

Offpistmekka i Chamonix

En tommelfingerregel siger, at der i Chamonix for hver kilometer piste er 3 kilometer offpiste. Det siger ikke så lidt, når der er mere end 172 kilometer pister i området. Området gemmer på mange legendariske offpiste nedfarter, hvor Vallée Blanche er en af de mest populære. Vallée Blanche udspringer ved toppen af svævebanen Aiguille du Midi i 3.812 meters højde og fortsætter ned ad gletscheren med en nedstigning på hele 2.800 højdemeter, inden den slutter ved Montenvers bjergbane eller helt i Chamonix by, når der er sne nok på det nederste stykke.

Masser af pister

Chamonix er ikke bare et drømmeland for offpisteskiløbere, det er også et fantastisk skiområde for skiløbere, der foretrækker pisterne. Områdets godt 172 kilometer pister og tilhørende 60 lifter fordeler sig på tre forskellige områder Domaine de Balme, Grands Montets og Brévent/Flégère, som alle har hvert deres niveau og egne udfordringer.
For begyndere kan det anbefales at starte ved Col de Balme eller de sydvendte pister af La Flégrère, men de mere erfarne kan prøve kræfter med de stejle sorte nedfarter i området omkring Grand Montets og ved Brévent. En sand udfordring er pisten Piste de Pylônes ved Grand Montets, som over 3,5 kilometer falder 1.300 højdemeter. Der findes i Chamonix ved Grand Montets også en stor snowpark med forskellige udfordringer, en snowbowl og boardercross-bane. Snowparken har egen træklift, og er nem at komme til.

Liftkortet gælder desuden i de begyndervenlige områder La Vormaine, Les Chosalets, Les Planards og La Poya. Områderne er dog ikke forbundne med hinanden, men der kører gratis skibus mellem.

Afterski i Chamonix

På skiferien til Chamonix kan ethvert afterski-ønske blive opfyldt. Fordelt i Chamonix findes masser af barer og caféer, som sørger for den helt rigtige stemning. Aftenen kan eksempelvis begynde på en hyggelig bar eller pub med live-musik, her kan Chambre Neuf eller L’Arbate anbefales. Derefter kan man fortsætte videre til klubben Dick’s Tea. Skal det være roligere, kan man prøve lykken på kasinoet, tage en tur i biografen eller nyde en af Chamonix’ mange gode restauranter.

Andre aktiviteter

Er der mere energi tilbage i kroppen efter en lang dag på bjerget, så er der i byen også rig mulighed for at udforske andre aktiviteter end skiløbet. Der findes både en skøjtebane, svømmehal og gode muligheder til at prøve kræfter med både tennis og squash. Søger man mere adrenalin, så kan man tage på paragliding over de sneklædte bjerge eller forsøge sig med isklatring.

Chamonix: Alpernes “Grand Old Lady

I en menneskealder har Chamonix været et mekka for bjergbestigere, skiløbere og paraglidere. Byen var vært for de Olympiske Vinterlege i 1924. Byen er gennem årtierne blevet til Alpernes “Grand Old Lady” og bare navnet Chamonix fremkalder indforståede hovednik blandt kendere. Bybilledet bærer præg af en afslappet og rar atmosfære, med fortovscaféer liggende side om side med skibutikker, bagere og delikatesseforretninger i byens charmerende gader.

Udvalgte skirejser fra Chamonix

Søg efter skirejser

Residence Maeva Home La Ginabelle

Residence Maeva Home La Ginabelle er en smukt, luksuriøst lejlighedskompleks i Chamonix. Her er det dejligt at komme hjem igen efter en dejlig dag på pisterne i det smukke skiområde. Lejlighederne er rummelige og smukt møblerede og er perfekt til de, der kan lide at dyrke vintersport med familien eller en lille gruppe venner.Om aftenen kan du tilberede et lækkert måltid eller lede efter en god restaurant i centrum af Chamonix. Har du lyst til at slappe af efter Læs mere

Billeder og video fra Chamonix


Brugernes anmeldelser af Chamonix

Skiterræn
4,04
Liftsystem
3,19
Afterski
3,51
Byen
4,09
Børnevenlighed
2,00
Begyndervenlighed
2,00
Prisniveau
2,50
Offpiste
5,00
Samlet score er 3,29 stjerner ud af 5 . Baseret på. 53 anmeldelser.
off-piste og det løse - Anmeldt d. 28/09 2022 11:43 - Oprettet af Jensen

Chamonix er nok ikke primært for begyndere, men et fedt sted hvis man står ok på ski. Toppen er efter min mening en off-piste tur ned over Argentiere gletcheren fra Grands Montets, og så selvfølgelig Vallee Blanche, hvor jeg vil anbefale at man medbringer guide + steigeisen til den første del af turen. Negative sider er helt klart de gamle Læs mere

off-piste mekka - Anmeldt d. 28/09 2022 11:43 - Oprettet af Birger

har været i chamonix 3 gange skal igen til vinterjeg ville aldrig ta til chamonix hvis jeg ville stå på pisten eller ikke havde bil, men off-pisten dur sgu . Læs mere

Fed offpiste! - Anmeldt d. 28/09 2022 11:43 - Oprettet af Joachim

Denne vinter var en ven og jeg i Chamonix i knap 4 måneder. Til bylivet vil jeg sige at den ligner ikke andre store festilige skiområder. Men der er til at feste hvis man vil det. Drinks og øl priser er meget normale hvis man ellers undgår de par dyre pubber og barer der er. Der ligger et billigt supermarked Læs mere

Mere information om Chamonix under banneret

Snemeldinger og vejr

Onsdag
Kraftig regn
Kraftig regn
8ºC
-1ºC
5,2 mm
1,6 m/s
vest-sydvest
Torsdag
Skyet
Skyet
8ºC
7ºC
1,9 mm
1,0 m/s
vest-sydvest
Fredag
Let regn
Let regn
6ºC
5ºC
0,2 mm
1,1 m/s
nord-nordvest
Lørdag
Skyet
Skyet
12ºC
1ºC
0,0 mm
0,7 m/s
vest-sydvest

Kort over Chamonix

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Chamonix. Klik på nålene for mere info. Der er 1300 km fra Kolding til Chamonix.

Find tilbud på skirejser