Vallåsen

Vallåsen ligger kun to timers kørsel fra København og er derfor perfekt destination for en endagstur eller en weekendtur, hvis skiabstinenserne skal stilles eller der skal varmes op til årets større skiferie.

På trods af sin sydlige placering behøver man ikke bekymre sig om, om Vallåsen nu også har fået sne nok til skiløb. Vallåsen har nemlig investeret i en såkaldt snefabrik, der hvert år er med til at sikre, at der altid er optimale sneforhold på områdets pister. Med denne investering kan Vallåsen producere sne i op til 12 plusgrader, hvilket er ekstraordinært og giver de besøgende den ultimative snesikkerhed.

Mere skiløb end du tror

Selvom Vallåsen kun ligger et stenkast fra Danmark og der, derfor af gode grunde ikke er de største bjerge, så må man ikke kimse af det Sydsvenske område. Det ydmyge område har en faldhøjde på 145 meter, som er yderst godt udnyttet. Man finder i området hele 10 pister fordelt på grønne, blå og en enkelt rød piste. Heraf er hele 6 pister belyst, og giver mulighed for at forlænge dagen på pisterne med aftenskiløb frem til klokken 21:00. Derudover findes der to funparker, hvoraf en er specifikt lavet til at familiens mindste medlemmer også kan prøve kræfter med freestyle. Området indeholder ligeledes 6 lifter, hvoraf en stolelift kører hele vejen fra bunden til toppen, så det er nemt, hurtigt og bekvemt at komme ud på ski.

Skiskolen står klar

Vallåsen er det oplagte sted at teste skiløbet af hos nybegyndere eller børn, men det er ikke altid let at skulle lære fra sig til sine nærmeste. Men frygt ej, Vallåsen har en skiskole, som tilbyder undervisning af både børn og voksne uanset niveau. Det er desuden både muligt at tage undervisning som del af en gruppe og privatlektioner, og så må man ikke glemme, at Vallåsen blot er et stenkast fra Danmark, så sprogbarrieren skal man heller ikke være så bekymret for.
Vil man prøve kræfter med andet end blot alpint skiløb, så kan man give sig i kast med fire langrendsspor i området. De er alle kategoriseret som begyndervenlige grønne eller blå spor, og er alle ligeledes belyste, så de både kan anvendes om dagen og om aftenen.

Kørselsvejledning til Vallåsen: København via Øresundsbroen

Tag Øresundsbroen mod Malmö, følg motorvejen E6 nordpå mod Göteborg til Båsted. Herfra følges vej 115 mod Våxtorp. Når Våxtorp er nået, så skiltes der til skianlægget resten af vejen.

Kørselsvejledning til Vallåsen: København via Helsingør

Kør i retning mod nord af E47 E55 mod Helsingør. Fra Helsingør tages Scandlines færgen til Helsingborg. Følg skiltene mod E4 E6. Kør i retning mod nord ad E6 mod Göteborg. Kør fra ved trafikplads Östra Karup vej 115 Båstad Våxtorp. Herefter er der skilte mod skianlægget resten af vejen.

Fotos og video

Brugerne om Vallåsen

Her kan du se brugernes karakterer for Vallåsen.

Skiterræn:
3,17
Liftsystem:
3,23
Afterski:
2,04
Byen:
2,11
Børnevenlighed:
4,00
Begyndervenlighed:
3,00
Prisniveau:
2,00
Off-piste:
1,00
Samlet score er 2,57 / 5 ud fra 53 anmeldelser.

Skiskole? | Skrevet den 10/02 2018

Oprettet af Bente Christensen

Hej
Vi er 2 voksne og en dreng på 8, som påtænker en tur til Valåsen!
Er der mulighed for skiskole for os alle? Er det muligt at finde en overnatning, hvis nu vi ønsker en ekstra dag i sneen?
Venligst Bente

Vallåsen en fed destination for en 1 dags tur | Skrevet den 09/12 2010

Oprettet af Peter Chr. Hansen

Jeg har sidste år været i vallåsen 5 gange på 1 dags ture. Vi valgte dog at købe vore udstyr og i sær til vores søn på 5 år. udstyret er hurtigt betalt. 350 for skistøvler på tilbud i Stadium. 700 kr...
. for ski på tilbud og kunne bruge det i 2 år så der skal ikke mange ture til, før det har betalt sig hjem. Jeg har hørt flere der siger at det er svært nu om stunder at leje udstyr tll børn for det er blevet mere og mere almindeligt at man tager på ski ferie som familie igen.

Vores oplevelser med Vallåsen er meget positive og skal faktisk tilbage på en 3 dages tur hen over nytårs aften. Så det bliver bare fedt.
Læs mere
Se alle Opret kommentar

Hvor finder jeg den bedste skirejse til Vallåsen?

Hos Skisport.dk samler vi alle skirejser fra de bedste danske rejsebureauer. Derfor finder du det største udvalg af skirejser til Vallåsen hos os. Klik her for at finde din skirejse ⇒

Hvordan er snemeldingerne i Vallåsen?

På nuværende tidspunkt ligger der 48 cm sne i dalen og 48 cm sne på toppen. Det seneste snefald blev registreret d. 15/3 2022. Se den nyeste 6 dages vejrudsigt for Vallåsen her ⇒

Hvor finder jeg pistekort og webcams over Vallåsen?

Hvis du skal på skiferie til Vallåsen, er det en god idé at have et overblik over området med et pistekort. Find pistekort til Vallåsen her. Hvis du vil vide, hvordan det ser ud i Vallåsen lige nu, kan du følge vores live webcams. Find webcams til Vallåsen her ⇒

Er Vallåsen et godt skiområde?

Vores brugere har bedømt Vallåsen til 2,57 stjerner ud af 5 mulige. Vallåsen scorer højest på Børnevenlighed og Liftsystem, mens området scorer lavest på Off-piste. Det er baseret på 53 bedømmelser. Læs anmeldelserne her ⇒