Skiferie i Gaustablikk

Gaustablikk (Norge)

Rejsebureauer til Gaustablikk: Alltime Travel, Booking.com, Skiferie.dk

Gaustablikk er en destination beliggende i det sydlige Norge – det er en af de bedste destinationer i Telemarken. Fra toppen af bjerget Gaustatoppen, som er det højeste punkt i området, kan man helt unikt se 1/6 af Norges samlede areal. Gaustablikk er desuden en god mulighed for at komme på en tidlig skiferie, da det er en af de skidestinationer i Norge, der åbner tidligst op. Allerede fra december, kan man tage på skiferie i Gaustablikk.

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Gaustablikk
Skiområdet: 960-1310 m.o.h.
Byen: 960 m.o.h.

33 pister i alt
17 stk.
2 stk.
9 stk.
5 stk.

Lifter: 13 stk. / 7.500 pers/time

Slæbelifter: 10
Stolelifter: 2

Gaustablikk for enhver smag

Inden for de sidste 15 år har Gaustablikk været igennem en stor udvikling, og destinationen fremstår i dag som en moderne og familievenlig destination for skiferien med noget for enhver smag. I Gaustablikk er der mange forskellige sværhedsgrader fordelt over de i alt 30 kilometer pister. Ønsker du at køre lidt på aftenski under din skiferie i Gaustablikk er det også muligt – flere af nedfarterne er belyst så du kan køre på dem om aftenen. Under en sådan nedkørsel kan du se den smukke natur i området samtidig med, at du nyder en god tur ned ad pisten.

Offpist i verdensklasse

Gaustablikk tilbyder ikke kun præparerede pister, der er også gode muligheder for at køre offpist på højt niveau. Med sine 1.883 meter over havet har Gaustatoppen en rigtig alpefølelse med god faldhøjde og varieret skiløb. Gaustatoppen er desuden Telemarks højeste og måske Norges smukkeste fjeld. Har man ikke noget imod at klatre lidt, så er der gode muligheder for at få en endnu længere tur i den uberørte sne, da faldhøjden forlænges med hele 100 meter ved at tage offpist-ruterne. Fra toppen kan man tage ad flere forskellige markerede ruter, som blot kræver at man er en stabil skiløber. Det kan også blive vildere, da der er gode muligheder for umarkerede linjer, dette kræver dog både gode skifærdigheder, lavineudstyr og en guide til området.

Snøpark for de vovede

Gaustablikk har det hele: De præparerede pister, verdensklasse offpist og naturligvis også en stor terræn park, hvor besøgende kan få luft under ski eller snowboard. Gausta snøpark ligger i området Hovdestaul vest på Gausta ved restaurant Bygget. Der findes i parken flere linjer med forskellig sværhedsgrad. Alle kan være med uanset alder og færdighedsniveau, når der skal opleves leg og spænding over hop, rails og bokse. Man kommer til parken ved at tage M-liften.

Ikke bare en skiferie - et vinterparadis

Når man besøger Gaustablikk, så er der rigeligt at give sig selv, selv når man ikke står på ski. Er man lidt frisk, kan man snuppe et isbad i badestuen på Kvitåvatn, hvor der om vinteren bliver slået hul i isen, så de besøgende kan få et koldt gys. Er det lige friskt nok, så kan man tage et lunere dyb i wellnessafdelingen på Høyfjellshotell, hvor der både er pool, dampbad og boblebad til at bløde kroppen op efter en lang dag på ski.

Der er desuden gode muligheder for aktiviteter udendørs, hvor man blandt andet kan prøve at isklatre, tage på udflugt i det naturskønne område eller tage en tur på langrendsskiene. I Gaustablikk er der 85 kilometers langrendsmuligheder, hvoraf 23 kilometer er en ekstra smuk tur på højfjeldet Heddersfjell.

Indkvartering og indkøb

I Gaustablikk bor man helt tæt på naturen og helt som man vil. Slap fuldstændig af på hotel med morgenbuffet, pool og restaurant, bo i en hyggelig lejlighed ved foden af fjeldet eller nyd ilden og den ultimative frihed i en klassisk hytte. Uanset hvad man vælger, så ligger det tæt på fjeldet og skiløbet.
Der er på destinationen desuden gode muligheder for at købe ind centralt i Gaustablikk, hvis man bor i lejlighed eller hytte.

Udvalgte skirejser fra Gaustablikk

Søg efter skirejser

Gaustablikk Fjellresort

Gaustablikk Fjellresort ligger lige ved skiskolen og liften som er på den anden side af vejen. Hotellet er renoveret og har god restaurant, pool og legerum. Hotellet passer godt til jer der vil have den bedste komfort med god beliggenhed.

Billeder og video fra Gaustablikk


Brugernes anmeldelser af Gaustablikk

Skiterræn
4,22
Liftsystem
3,83
Afterski
2,72
Byen
2,56
Børnevenlighed
5,00
Begyndervenlighed
5,00
Prisniveau
2,50
Offpiste
3,50
Gaustablikk har en samlet score på 3,67 stjerner ud af 5. Baseret på 18 anmeldelser.
Gaustablikk - Anmeldt d. 31/10 2007 21:12 - Oprettet af Line Willacy

Som barn stod jeg på langrend i området og sidste år (uge 7 2006) vendte jeg tilbage med egen familie, for at stå på slalom. Området er smukt og det passede fint til en børnefamilie og letøvede voksne. Ingen afstand fra vores hotel til skilcenter, hotel med masser af børn og i det hele taget ret trygge omgivelser. Men 5 Læs mere

Engang Gaustablikk altid Gaustablikk - Anmeldt d. 10/02 2007 17:56 - Oprettet af Anne Søgaard

Vi er en lille famile på 2 voksne og et barn på 7 år, og en bedste der netop er kommet hjem fra en uges ophold på Gaustablikk. Det var et fantastisk dejligt sted. Rigtig familievenligt forstået på den måde, at vi altid viste hvor hinanden var. Vores dreng var i fire dage tilmeldt en super skiskole og det endte Læs mere

Det nye Gaustablikk - Anmeldt d. 02/11 2000 12:27 - Oprettet af Rasmus

Gaustablikk udvider kraftigt de næste par år. Det vil, når det nye skianlæg på Gaustablikk står færdigt, være muligt at tage en kabinelift fra Rjukan og direkte op i skiområdet. Ligeledes vil der være flere pister der ender nede i Rjukan. Gaustablikk udvider deres skiområde så der også vil være pister et stykke op af Gausta (1883m), hvorfra man i Læs mere

Snemeldinger og vejr

Tirsdag
Delvist skyet
Delvist skyet
10ºC
11ºC
0,9 mm
2,5 m/s
vest-sydvest
Onsdag
Skyet
Skyet
11ºC
5ºC
0,0 mm
1,9 m/s
vest
Torsdag
Delvist skyet
Delvist skyet
13ºC
5ºC
0,0 mm
5,9 m/s
vest-sydvest
Fredag
Delvist skyet
Delvist skyet
16ºC
6ºC
0,0 mm
2,8 m/s
syd-sydøst

Artikler om skiferie til Gaustablikk

Gaustablikk – Snesikker perle i det fantastiske telemark

Gausta - Fantastisk til familien

”Nyt” spændende skiområde i Norge


Kort over Gaustablikk

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Gaustablikk. Klik på nålene for mere info. Der er 181 km fra Oslo til Gaustablikk.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen