Gaustablikk

Find en skiferie til Gaustablikk her: Booking.com

Gaustablikk er en destination beliggende i det sydlige Norge – det er en af de bedste destinationer i Telemarken. Fra toppen af bjerget Gaustatoppen, som er det højeste punkt i området, kan man helt unikt se 1/6 af Norges samlede areal. Gaustablikk er desuden en god mulighed for at komme på en tidlig skiferie, da det er en af de skidestinationer i Norge, der åbner tidligst op. Allerede fra december, kan man tage på skiferie i Gaustablikk.

Gaustablikk for enhver smag

Inden for de sidste 15 år har Gaustablikk været igennem en stor udvikling, og destinationen fremstår i dag som en moderne og familievenlig destination for skiferien med noget for enhver smag. I Gaustablikk er der mange forskellige sværhedsgrader fordelt over de i alt 30 kilometer pister. Ønsker du at køre lidt på aftenski under din skiferie i Gaustablikk er det også muligt – flere af nedfarterne er belyst så du kan køre på dem om aftenen. Under en sådan nedkørsel kan du se den smukke natur i området samtidig med, at du nyder en god tur ned ad pisten.

Offpist i verdensklasse

Gaustablikk tilbyder ikke kun præparerede pister, der er også gode muligheder for at køre offpist på højt niveau. Med sine 1.883 meter over havet har Gaustatoppen en rigtig alpefølelse med god faldhøjde og varieret skiløb. Gaustatoppen er desuden Telemarks højeste og måske Norges smukkeste fjeld. Har man ikke noget imod at klatre lidt, så er der gode muligheder for at få en endnu længere tur i den uberørte sne, da faldhøjden forlænges med hele 100 meter ved at tage offpist-ruterne. Fra toppen kan man tage ad flere forskellige markerede ruter, som blot kræver at man er en stabil skiløber. Det kan også blive vildere, da der er gode muligheder for umarkerede linjer, dette kræver dog både gode skifærdigheder, lavineudstyr og en guide til området.

Snøpark for de vovede

Gaustablikk har det hele: De præparerede pister, verdensklasse offpist og naturligvis også en stor terræn park, hvor besøgende kan få luft under ski eller snowboard. Gausta snøpark ligger i området Hovdestaul vest på Gausta ved restaurant Bygget. Der findes i parken flere linjer med forskellig sværhedsgrad. Alle kan være med uanset alder og færdighedsniveau, når der skal opleves leg og spænding over hop, rails og bokse. Man kommer til parken ved at tage M-liften.

Ikke bare en skiferie - et vinterparadis

Når man besøger Gaustablikk, så er der rigeligt at give sig selv, selv når man ikke står på ski. Er man lidt frisk, kan man snuppe et isbad i badestuen på Kvitåvatn, hvor der om vinteren bliver slået hul i isen, så de besøgende kan få et koldt gys. Er det lige friskt nok, så kan man tage et lunere dyb i wellnessafdelingen på Høyfjellshotell, hvor der både er pool, dampbad og boblebad til at bløde kroppen op efter en lang dag på ski.

Der er desuden gode muligheder for aktiviteter udendørs, hvor man blandt andet kan prøve at isklatre, tage på udflugt i det naturskønne område eller tage en tur på langrendsskiene. I Gaustablikk er der 85 kilometers langrendsmuligheder, hvoraf 23 kilometer er en ekstra smuk tur på højfjeldet Heddersfjell.

Indkvartering og indkøb

I Gaustablikk bor man helt tæt på naturen og helt som man vil. Slap fuldstændig af på hotel med morgenbuffet, pool og restaurant, bo i en hyggelig lejlighed ved foden af fjeldet eller nyd ilden og den ultimative frihed i en klassisk hytte. Uanset hvad man vælger, så ligger det tæt på fjeldet og skiløbet.
Der er på destinationen desuden gode muligheder for at købe ind centralt i Gaustablikk, hvis man bor i lejlighed eller hytte.

Fotos og video

Brugerne om Gaustablikk

Her kan du se brugernes karakterer for Gaustablikk.

Skiterræn:
4,22
Liftsystem:
3,83
Afterski:
2,72
Byen:
2,56
Børnevenlighed:
5,00
Begyndervenlighed:
5,00
Prisniveau:
2,50
Off-piste:
3,50
Samlet score er 3,67 / 5 ud fra 18 anmeldelser.

Gaustablikk | Skrevet den 31/10 2007

Oprettet af Line Willacy

Som barn stod jeg på langrend i området og sidste år (uge 7 2006) vendte jeg tilbage med egen familie, for at stå på slalom. Området er smukt og det passede fint til en børnefamilie og letøvede voksne...
. Ingen afstand fra vores hotel til skilcenter, hotel med masser af børn og i det hele taget ret trygge omgivelser. Men 5 dage var også hvad man kunne bruge der. Havde vores ferie været længere vi nok endt med at køre til et nyt område.
Højfjeldshotellet er rart. Vores værelse var meget lille til fire personer og man nåede at blive træt af laks, men stemningen er rigtig god og afslappet og vi nød virlig vores ferie der. Ungerne elskede det: swimming pool, bar, dans om aftenen (!) og masser af legekammerater. Kun skiskole i 1½ time om dagen og der var venteliste. Der måtte have instruktører ind fra Sverige for at dække behovet.
Vi var uheldige med færgeruten og måtte køre fra Kristianssand, Det var en lang tur på små veje uden pigdæk! Men turen er nydelig. Vi købte noget spray-klister til dækkene, som hjalp og endte med at måtte have pigdæk på i Rjukan inden turen op på fjeldet.
I år prøver vi Hafjell eller Geilo, da vi skal have teenagere med...
Læs mere

Engang Gaustablikk altid Gaustablikk | Skrevet den 10/02 2007

Oprettet af Anne Søgaard

Vi er en lille famile på 2 voksne og et barn på 7 år, og en bedste der netop er kommet hjem fra en uges ophold på Gaustablikk. Det var et fantastisk dejligt sted. Rigtig familievenligt forstået på de...
n måde, at vi altid viste hvor hinanden var. Vores dreng var i fire dage tilmeldt en super skiskole og det endte med at knægten selv kunne tage tallerkenliften op og så suse ned ad børnebakken. De forholdsvis mange grønne løjper indbød til skiløb for de letøvede, de røde løjper var supergode synes moderen, og de sorte pister var præcis som en sort piste skal være....fulde af udfordringer synes faderen.
Vores bedste som ikke er til skiløb, men en stor naturnyder kunne trave hen ad en fin skrabet og strøet gangsti med sine stavgangsstave. Og hver morgen kunne vi alle stå op til det flotteste syn......Gaustatoppen iklædt snedragt........
Læs mere
Se alle Opret kommentar

Hvor finder jeg den bedste skirejse til Gaustablikk?

Hos Skisport.dk samler vi alle skirejser fra de bedste danske rejsebureauer. Derfor finder du det største udvalg af skirejser til Gaustablikk hos os. Klik her for at finde din skirejse ⇒

Hvordan er snemeldingerne i Gaustablikk?

På nuværende tidspunkt ligger der 74 cm sne i dalen og 74 cm sne på toppen. Det seneste snefald blev registreret d. 4/4 2022. Se den nyeste 6 dages vejrudsigt for Gaustablikk her ⇒

Hvor finder jeg pistekort og webcams over Gaustablikk?

Hvis du skal på skiferie til Gaustablikk, er det en god idé at have et overblik over området med et pistekort. Find pistekort til Gaustablikk her. Hvis du vil vide, hvordan det ser ud i Gaustablikk lige nu, kan du følge vores live webcams. Find webcams til Gaustablikk her ⇒

Er Gaustablikk et godt skiområde?

Vores brugere har bedømt Gaustablikk til 3,67 stjerner ud af 5 mulige. Gaustablikk scorer højest på Begyndervenlighed og Børnevenlighed, mens området scorer lavest på Prisniveau. Det er baseret på 18 bedømmelser. Læs anmeldelserne her ⇒