21 oversete skiområder for familierne

21 oversete skiområder for familierne

Europa er kendt for sine utallige skiområder, så derfor er der ingen grund til at tage samme sted hen som både naboen og genboen. Her er vores bud på en række skjulte familieperler.

Når man sidder og browser skiferie, kan man hurtigt få det indtryk, at der er et finit antal skiområder, som man kan tage til. Men Europa indeholder uanede mængder af skiområder, og langt de fleste af disse er fuldstændigt ukendte blandt danske skiløbere. Derfor er der altså ingen grund til at tage de samme steder hen, som alle andre resten af landet.

Her er vores bud på en solid række skiområder i alle størrelser. De er vidt forskellige, men er alle velegnede til jer, der skal afsted med hele familien på ski. Læs også om mine oplevelser og erfaringer, hvad angår skiferie med børn.


13 familievenlige-skiområder med færre end 50 kilometer pister

Til jer, der er nye på ski, eller til jer, der har børn med på turen, er disse områder perfekte. Der er typisk udfordringer til de fleste, men fokus hos de små områder er ofte på hygge og afslapning snarere end mange kilometers dagligt skiløb efterfulgt af vild afterski - her skal livet nydes!


Lofer

Med sine 46 kilometer pister, der overvejende er blå og lyserøde, er Lofer i Østrig ikke tiltænkt den øvede skiløber. Til gengæld har børnefamilier og nybegyndere ro og plads til at lære at koble de første sving sammen. Desuden er der god mulighed for at bo i hytter lige ved pisterne, hvilket gør Lofer til en god overgang mellem skiløb i Norden, og det noget ”større” skiløb i Alperne.


- Læs mere om skiferie i Lofer her

- Læs om vores sidste besøg i Lofer her - Det perfekte område for nybegyndere


Lofer er et genialt begynderområde 

Waidring - Steinplatte

I denne østrigske perle kan både mor, far og børn nyde skiferien i fulde drag. De 42 kilometer pister fordeler sig jævnt mellem blå og røde, og så med en enkelt sort ind midt imellem. Udsigterne heromkring er noget for sig - selv efter østrigske standarder - og har man behov for et adrenalinkick kan man give sig i kast med den 1,5 kilometer lange snowpark. Området ligger lige på grænsen mellem Tyrol, Salzburgerland og Bayern, så her finder du altså ægte alpestemning.

- Læs mere om skiferie i Waidring her

- Læs om vores sidste besøg i Waidring her - Et overset område


Vi har været forbi Waidring i uge 7, hvor der ikke var et øje! Godt område for familier

Berchtesgaden

Omkring tyske Berchtesgaden finder du en lille håndfuld skiområder, som er perfekte til nye skiløbere. De er forbundne af busser, og til sammen tilbyder de mere end 60 kilometer pister. Den øvede skiløber vil altså hurtigt køre død i området. Til gengæld er omgivelserne billedskønne, prisen væsentligt lavere end i Østrig og så ligger det tættere på den danske grænse end andre områder i alperne.


- Læs mere om skiferie i Berchtesgaden her

- Læs om vores sidste besøg i Berchtesgaden her - Til dig der vil starte i det mindre Berchtesgaden er et godt område til dig, der vil starte i det mindre

Rauris

I en rolig og smuk nabodal til østrigske Gasteinertal, hvor Bad Gastein ligger, finder du Rauris. Det er en gammel guldgraverby, der i dag slår sig op som skiby. De 30 kilometer pister er velegnede til nye skiløbere, der blandt andet kan nyde godt af Østrigs bedste begynderskibakke. Og så er der i øvrigt også forbløffende godt offpiste-skiløb at finde i den fredede dal.


- Læs mere om skiferie i Rauris herDu får altså Østrigs bedste begynderbakke i dette børnevenlige skiområde Rauris

Winterberg

Når du er halvvejs mellem Padborg og Alperne, er du allerede i Winterberg. Sådan cirka i hvert fald. Skiområdet ligger nemlig forbløffende tæt på den danske grænse, hvilket gør det til en oplagt destination til weekendture. Hele området har 27,5 kilometer pister, som er overraskende varierede, når man tager i betragtning, at området ikke ligger i Alperne.

- Læs mere om skiferie i Winterberg her

- Læs om vores sidste besøg i Winterberg her - Her var masser af god sne


Winterberg er et hyggeligt om børnevenligt område, men anbefales primært til familier med små børn

Orsa Grönklitt

I en del af Sverige, som danskere ellers flokker til, ligger Orsa Grönklitt. Med sine 7 kilometer pister er området det mindste på listen her, men til gengæld er det et af de steder, som har flest naturoplevelser at byde på. Lige ved siden af skiområdet ligger nemlig Orsa Rovdjurspark, hvor der er mulighed for at se både ulve, isbjørne, sibiriske tigre og en masse andre dyr. Desuden er der 80 kilometer langrendsspor i området, samt halfpipe og hop til de vovede alpinskiløbere.


- Læs mere om skiferie i Orsa Grönklit her

- Læs alt om vores sidste besøg i Orsa Grönklit her - Til alle aldre og niveauer


I Orsa Grönklit er der masser kan du få mange sjove oplevelser, der er også funparks til de unge. He ses en sibirisk tigre.

Beitostölen

Når langrendsskiløb er i højsædet, er Beitostølen den tæt på perfekte destination. Ikke mindre end 150 kilometer langrendsløjper bliver dagligt præpareret heromkring. Det er alt fra højfjeldsture med storslåede udsigter til ture i beskyttet terræn mellem træerne. Uanset hvad er der mulighed for fantastiske naturoplevelser. Der er også mulighed for alpinskiløb, men der er ikke mange pister at gøre med, så det bør ikke være derfor, man tager til Beitostølen.


- Læs mere om skiferie i Beitostölen her

- Læs vores 2 sidste besøg i Beitostölen her - Natur og langrend eller 3 generation på fælles skiferie


I Beitostölen kan du finde de mest skønne hytter, hvor du får udsigt over dalen

Kals/Matrei

Klos op ad Grossglockner, der med sine 3.797 meter er Østrigs højeste bjerg, ligger byen Matrei. Der er blot 37 kilometer pister, men de er meget afvekslende, så i modsætning til mange andre små skiområder, egner Matrei sig godt til øvede skiløbere - hvis altså man ser bort fra de relativt få kilometer pister. Snesikkerheden er også i top, da skiløbet strækker sig helt op til 2.621 meter over havets overflade.

- Læs mere om skiferie i Kals/Matrei her

- Læs om vores sidste besøg i Kals-Matrei her - En overset perle


Kals/Matrei er billigt. Det er en overset perle, hvor liftkort er gratis i alderen 0-6 år. 


Hovden

Selvom destinationen er relativt velkendt, er den alligevel værd at nævne her. Den norske skiby ligger nemlig kun 290 kilometer fra Oslo, hvilket gør den relativt hurtig at komme til. De 26 kilometer pister indeholder udfordringer til de fleste, idet der er alt fra grønne til sorte pister samt funpark og offpiste til de vilde. Desuden er byen udstyret med et tropisk badeland, hvis musklerne trænger til lidt afslapning efter en lang dag på bjerget.


- Læs mere om skiferie i Hovden her

- Læs om vores sidste besøg i Hovden her - Super alpin og langrend


Hovden er rigtig godt! Skiløbet er super, fin langrend, stort badeland og så kan man få en lækker elgburger

Branäs

400 kilometer nord for Gøteborg ligger Branäs, som med sine 23 kilometer pister er et mellemstort svensk skiområde. Bakkerne er ikke til de mest øvede, men skal man afsted for første gang, eller har man småbørn med, så er dette et rigtigt godt bud på en hyggelig destination. Branäs er nemlig tidligere kåret som Sveriges bedste skiområde for børnefamilier. Har man lidt mere krudt bagi, kan man give sig i kast med SkiCrossbanen, funparken eller bobslædebakken.


- Læs mere om skiferie i Branäs her


Bränas har et pister til både øvede og begyndere og så er transporttiden overskuelig


Spindleruv Mlyn

I Tjekkiets højeste bjerge ligger byen Spindleruv Mlyn. Den minder til forveksling om mange af de rolige Østrigske skibyer, men kaster man et blik på menukortet på en vilkårlig restaurant eller bar, finder man hurtigt ud af, at man i hvert fald ikke er i Østrig. I Tjekkiet kommer man nemlig rigtig langt for pengene. Skiområdet har cirka 25 kilometer relativt afvekslende pister, så derfor skal området snarere ses som en mulig erstatning for et nordisk skiområde end for et af de store i Alperne.


- Læs mere om skiferie i Spinderuv Mlyn her


Spindleruv Mlyn har masser at byde på! Prisen er god og fordomme om skiløbet i Tjekkiet kan godt gemmes væk. 


Annaberg (im Lammertal)

Her får du få serveret Østrigs stærkeste jägertee på Kopfberg. Selve Annaberg er ikke så stort, men da det er en del af Dachstein West, får du faktisk 160 kilometer pister og moderne lifte/gondoler. Har du et liftkort til mere end halvanden dag, har du nemlig adgang til hele Dachstein West, og så har du pludseligt masser af kilometer pister at boltre dig på. Du er garanteret gode og velpræparerede pister i området.

Vi kan bl.a. anbefale at du kører på ski til Russbach og Gosau, som ligeså godt kunne have været på denne liste. Vil man rundt på de 160 kilometer, så er området ikke super børnevenligt, da der ikke er så mange blå pister til en længere rundtur. Kører du bare omkring Annaberg, så er der dog noget for alle niveauer. Som en lille fun fact, så kommer den olympiske- og 7 gang World Cup guldmedaljevinder Marchel Hirscher fra Annaberg. 


- Læs mere om skiferie i Annaberg her


Annaberg er ikke stort men, godt hvis du skal lære at slå de første sving


Kläppen

Svenske Kläppen tilbyder perfekte forhold til både de helt nye og de vildt erfarne - og ironisk nok ikke ret meget til dem inde midt imellem. Der er 34 pister at gøre med, men de fleste er grønne og blå. Der er enkelte røde og sorte pister, men er man rigtig øvet, og har man en smule dødsangst, så er der en snowpark, der er notorisk for at kunne få selv professionelle atleter til at ryste i deres alt for store skibukser.


- Læs mere om skiferie i Kläppen her

Foto: Anna Hållams/imagebank.sweden.se


Kläppen er et område som ikke står stille! De investerer konstant for at skabe et bedre område

Willingen

Tyske Willingen, som er beliggende kun 500 km fra den dansk/tyske grænse. Tilbyder 20 km pister, hvor den længste er ca. 2 km lang. Et perfekt område til en kort weekendtur eller som begynder område.

- Læs mere om skiferie i Willingen her. 

Sådan så det ud senest vi var i Willingen

8 familievenlige- skiområder med mere end 50 kilometer pister

Er i en mere øvet flok skiløbere, som ikke helt har udfordring nok i de små skiområder, så læs med herunder. Der findes nemlig et utal af større skiområder i Alperne, som endnu nyder godt af at være relativt ukendte blandt mange danskere. Her finder du altså oftere autentisk hygge og skiløb med albuerum.


Alpbachtal/Wildschönau

Disse to østrigske perler tilbyder til sammen 128 kilometer pister, og af uransagelige årsager formår det år efter år at flyve under danskernes radar. Heromkring får du følelsen af at være lidt tættere på det rigtige Østrig, end i mange af de overrendte destinationer, som rejsebureauerne sender danskere i hobevis til. Skiløbet foregår op til 2025 meter over havets overflade, og i og med at langt de fleste pister er røde, egner stedet sig særligt godt til mere øvede skiløbere.


- Læs mere om skiferie i Alpbachtal eller Wildschönau

- Læs om vores sidste besøg i Wildschönau-Alpbachtal her - Ro og plads til hygge


Wildschönau er super undervurderet! Her er noget for alle aldre

Maria Alm

Østrigske Maria Alm er en gammel kending blandt børnefamilier. Her finder du 150 kilometer pister, der primært ligger i den lette ende. Netop derfor er dette område perfekt til børn og andre nybegyndere, der ikke har nogen vild drøm om at blive fanget på toppen af en kulsort pist uden en blå mulighed udenom. Der er mulighed for dansk skiskole, og der er desuden masser af faciliteter i byen som blandt andet swimmingpool og tennisbaner. Afterski er der ikke specielt meget af - her handler det om hygge.


- Læs mere om skiferie i Maria Alm her


Maria Alm er kendt som et af de mest børnevenlige skiområder i Ski Amadé


Passo Tonale

Det, der før var et lidt nedslidt italiensk skiområde, er efterhånden ved at blive et topmoderne skiområde, så hvis du ønsker at opleve stedet, inden det rigtigt går op for danskerne, hvor fedt stedet er, skal du nok til at bestille turen med det samme. Passo Tonale ligger i knap 1900 meters højde, og har adgang til en gletscher - derfor er du altså sikker på god sne heromkring. Passo Tonale i sig selv er velegnet til nye såvel som lidt mere øvede skiløbere. Vil man have udfordringer, kan man køre på ski til Ponte di Legno, hvor terrænet er noget stejlere.


- Læs mere om skiferie i Passo Tonale her

- Læs vores 3 sidste besøg her - Pudder og Pasta - 120 km varieret skiløb - Val di Sole kan endnu


I Passo Tonale er du garanteret at få rigtig god mad, samt snesikkert skiløb


Kleinwalsertal

I denne hyggelige lille dal ligger der cirka 120 opdagede og tyndt befolkede kilometer pister, der både giver nye og erfarne skiløbere perfekte muligheder for at nyde en god uges skiløb. Området ligger kun lige på den Østrigske side af grænsen, og du kan således køre på ski til Tyskland. Lige rundt om hjørnet ligger kendte turistmagneter som St. Anton og Ischgl, men her er både prisen og støjniveauet altså et helt andet. Vil du have ro, hygge og godt skiløb, er Kleinwalsertal et godt bud!

- Læs mere om skiferie i Kleinwalsertal her

- Læs om vores sidste besøg i Kleinwalsertal her - Perfekt for familier.


Du finder altså også udfordrende pister til de mere øvede skiløbere i Kleinwalsertal

Valmorel

En autentisk fransk skiby, som ikke skæmmes af beton, som det ellers er tilfældet i mange andre franske skibyer. Skiløbet foregår relativt højt oppe, og der er hele 165 kilometer af det, så her er der altså snildt udfordringer til en hel uges skiløb. Området er dog særligt kendt for sin børnevenlighed, på trods af at der altså også er udmærkede muligheder for offpiste. Når I kommer ned fra bjerget, kan en gåtur og et restaurantbesøg i den hyggelige by, hvor centrum er bilfri. 


- Læs mere om skiferie i Valmorel her

- Læs om vores sidste besøg i Valmorel her - Alpernes bedste lasagne


I det skønne skiområde Valmorel finder du også Alpernes bedste lasagne

Valloire

I det sydøstlige Frankrig tæt på den italienske grænse ligger Valloire. Området er særligt kendt for sine brede boulevarder, som kan indgyde selvtillid hos de fleste skiløbere. Desuden er snowparken blandt Frankrigs bedste, hvilket især har gjort stedet populært blandt snowboardere og freestyle-skiløbere. Området ligger rigtignok et par kilometer fra Padborg, men lufthavnen i Chambery er kun en time væk, og derfor behøver et besøg i Valloire altså ikke medføre det meste af et døgn i en stationcar, når du skal frem og tilbage.


- Læs mere om skiferie i Valloire her

- Læs om vores sidste besøg i Valloire her - Fransk på godt og ondt


Valloire er et yderst smukt område med skiløb til alle niveauer

Hopfgarten

Hopfgarten er en lille skiby i Østrig, som via en 8-personers skilift er direkte forbundet til SkiWelt Wilder Kaiser, der med sine godt 280 kilometer pister har noget til enhver. Området ligger i rullende bjerge, og er derfor ikke for voldsomt til nybegyndere, samtidigt med at størrelsen gør, at også øvede skiløbere ikke kommer til at kede sig efter en uges skiløb. Særligt offpisten heromkring er nemlig sublim, samtidigt med at der er masser af udfordrende pister, som kan få selv erfarne skiløbere til at trække vejret en ekstra gang, før de peger skiene ned ad.


- Læs mere om skiferie i Hopfgarten her

- Læs mere om et af vores besøg i Hopfgarten her - En del af Hohe Salve


Hopfgarten er et flot område med store brede pister

Kaltenbach

Alt imens Zillertal, som byder på 370 kilometer pister, er et af de mest velkendte navne blandt danske skiløbere, så har Kaltenbach, som ligger i den østrigske dals entre, formået at flyve under de store rejsebureauers radar. Det betyder, at du her kan få den ægte tyrolsk charme og atmosfære, som det ellers er en fortsat større udfordring at opspore heromkring. Området er velegnet til skiløbere, der ikke er afsted for første gang, ligesom særligt offpiste-elskere har gode muligheder i Kaltenbach. Desuden har du alligevel liftkort til hele dalen, så en hurtig tur i skibussen åbner op for uanede mængder skiløb.

- Læs mere om skiferie i Kaltenbach her


Kaltenbach er et magisk sted! Personligt anbefaler vi, at du får en "Nussschnaps" på Alfreds hytte ned mod Aschau

Fieberbrunn

I hjertet af Kitzbüheler Alperne, finder du Fieberbrunn. En by der beliggende mellem St. Johann i Tirol og Leogang. Området har i sig selv 40 km pister, men i dag har området et liftkort samarbejd  sammen med Saalbach, Hinterglemm, Leogang samt Zell am see - Kaprun og du får derfor hele 408 pistekilometer på et liftkort (Ski Alpin Card). 

- Læs mere om skiferie i Fieberbrunn  

Området bliver ofte brugte til internationale freeride konkurrencer


- Se rejsebureauernes forslag på børnevenlige skiområder

- Se her hvor der findes danske skiskoler

Udgivet af: Rasmus Bragh Schulz

Rejsebureauer til Waidring / Steinplatte
Fakta om Waidring / Steinplatte
Skiområdet: 784-1869 m.o.h.
Byen: 784 m.o.h.

42 pister i alt
20 km blå
20 km rød
2 km sort

Lifter: 15 stk.

Slæbelifter: 3
Stolelifter: 10
Kabinelifter: 2

Mere om skiferie i Waidring / Steinplatte

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen