Hovden (Norge)


Hovden ligger Setesdal, der er beliggende 290 kilometer fra Oslo og kun 210 kilometer fra Kristiansand. Det er en velkendt destination for mange danske skiløbere og er særligt populær, da Hovden anses som værende en meget snesikker destination. Her findes i alt 42,5 kilometer pister i alle sværhedsgrader, hvor den længste nedfart “Familiecrossen” er hele 3.300 meter lang. Der findes i Hovden også flere muligheder for at stå på ski i offpisten eller prøve kræfter med freestyle-skiløb i Læs mere

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Hovden
Skiområdet: 815-1183 m.o.h.
Byen: 800 m.o.h.

27 km pister i alt
8 km grøn
3 km blå
11 km rød
5 km sort

Lifter: 8 stk. / 9.000 pers/time

Slæbelifter: 4
Stolelifter: 3
Mere information om Hovden under banneret

Skiløb på to fjeldsider i Hovden

Hovden skiområde fik sin første stolelift i 1968. I dag er der 2 stolelifer, som går op til fjellet “Nos”, som skiområdet ligger rundt om. Her får man skiløb med en faldhøjde på 420 meter og to fjeldsider at boltre sig på. Breivesiden er spækket med lange røde pister, der går ned mod søen Breive. Herfra går der en stolelift tilbage op på fjeldet, hvor man yderligere kan tage en T-lift helt til “Nos” toppen i 1.183 meters højde. Vil man ikke tilbage til toppen, kan man også tage en transportpiste fra den ene til den anden side fjeldside.

Læs meget mere om skiområdet på siden med pistekortet fra Hovden.

Få luft under skiene i Hovden

Selvom Hovden ikke er det største skiområde, der findes i Norge, så er det populært blandt mange skiløbere og snowboardere, der dyrker freestyledisciplinen. Hovden har både en blå og en rød terrænpark. Den blå park er velegnet til alle uanset niveau. Her findes der 11 forskellige udfordringer i form af hop, rails og bokse alt efter hvad man er til, og hvilket niveau man er. Den røde park er de mere trænede skiløbere og snowboardere, som kan give sig i kast med 3 store hop, 2 medium hop, 1 boks og 5 rails. De mange forhindringer skaber gode muligheder for en masse sjove kombinationer både i den blå og røde terrænpark.

Meget mere end skiløb

Pisterne er oplyst to til tre dage ugentligt, og skal skiferien byde på alternativer til skiløbet, findes der spa og et tropisk badeland i byen med mulighed for udendørs svømning, så man samtidig kan nyde vinterluften. Der er ligeledes en større skøjtebane i byen med mulighed for at leje skøjter samt muligheder for aktiviteter og udflugter som: Kanetur, skikiting, snesko-udflugter (truger) og snescooterkørsel. Byen er lille men intim, og uanset hvor du bor, er der kort afstand til de mange faciliteter.

Der er desuden gode indkøbsmuligheder i Hovden. Kiwi-kæden, som du måske husker fra dengang, hvor den forsøgte at indtage Danmark, findes i bedste velgående i Norge, og det store Kiwi supermarked er byens bedste indkøbsmulighed med et stort udvalg til rimelige priser (taget i betragtning at det er Norske forhold).

Indkvartering

Der findes rigtig mange hytter i Hovden - både tæt på skiområdet men også ned langs elven, der går igennem byen. Men kigger man eksempelvis i ”kilen” mellem Hovdenuten og starten på Hovden Alpincenter, får man hytter, hvor du kan stå på ski til døren. Vil du bo med for forplejning, er det Hovdestøylen Hotel og Lodge, du skal kigge på.

Billeder og video fra Hovden


Brugernes anmeldelser af Hovden

Skiterræn
3,82
Liftsystem
3,71
Afterski
3,37
Byen
3,52
Børnevenlighed
3,33
Begyndervenlighed
4,00
Prisniveau
3,00
Offpiste
3,33
Samlet score er 3,51 stjerner ud af 5 . Baseret på. 62 anmeldelser.
Alsidighed og 2 ekspress-lifte - Anmeldt d. 25/09 2022 15:35 - Oprettet af Rasmus Skov

Besøgte Hovden i januar 2015. Særdeles positiv oplevelse på mange fronter. Norge har ikke verdens største skiområder/liftsystemer, men her er det værd at notere sig at der er to ekspress-stolelifter. Det giver mulighed for masser af skitid og hurtige/korte lifttider. Området er super til kombinationen af langrend og alpin, der findes langrendsløjper i såvel skov som på fjeld. Området her Læs mere

Eventyrlige Norge?! - Anmeldt d. 25/09 2022 15:35 - Oprettet af Niels Christian Hoffmann

I vores 40+ lange liv har vi været på adskellige skiferier, både i Norge, Frankrig, Schweiz, Østrig, Sverige og Italien... Alle stederne har deres særpræg, men at sammenligne Norge med Alperne, er som at sammenligne jordbær med printerblæk... Vi har de sidste 3 år valgt Hovden I Norge frem for Alperne... Det er rigtigt at servicenivouet i eksempelvis Østrig kan Læs mere

Slut med Hovden - Anmeldt d. 25/09 2022 15:35 - Oprettet af Lars

Vi har været i Hovden 2 gange ca 1 uge - begge gange i nytåret.Fjellet i sig selv er lille, men giver fine muligheder for alpint skiløb til et par dage og småbørn ville sagtens få en uge til at gå, hvis ellers liftene fungerede.MEN - driften af skicenteret er under al kritik. Liftene er gamle og der Læs mere

Mere information om Hovden under banneret

Snemeldinger og vejr

Søndag
Skyet
Skyet
9ºC
12ºC
20,2 mm
2,2 m/s
syd
Mandag
Kraftig regn
Kraftig regn
5ºC
3ºC
2,6 mm
5,1 m/s
sydøst
Tirsdag
Regn
Regn
6ºC
4ºC
9,1 mm
3,6 m/s
øst-sydøst
Onsdag
Skyet
Skyet
8ºC
6ºC
2,7 mm
4,2 m/s
øst-nordøst

Kort over Hovden

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Hovden. Klik på nålene for mere info. Der er 273 km fra Oslo til Hovden.

Find tilbud på skirejser