Skiferie i Hovden (Norge)


Hovden ligger Setesdal, der er beliggende 290 kilometer fra Oslo og kun 210 kilometer fra Kristiansand. Det er en velkendt destination for mange danske skiløbere og er særligt populær, da Hovden anses som værende en meget snesikker destination. Her findes i alt 42,5 kilometer pister i alle sværhedsgrader, hvor den længste nedfart “Familiecrossen” er hele 3.300 meter lang. Der findes i Hovden også flere muligheder for at stå på ski i offpisten eller prøve kræfter med freestyle-skiløb i Læs mere

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr

Fakta om Hovden
Skiområdet: 815-1183 m.o.h.
Byen: 800 m.o.h.

27 pister i alt
8 stk.
3 stk.
11 stk.
5 stk.

Lifter: 8 stk. / 9.000 pers/time

Slæbelifter: 4
Stolelifter: 3

Skiløb på to fjeldsider i Hovden

Hovden skiområde fik sin første stolelift i 1968. I dag er der 2 stolelifer, som går op til fjellet “Nos”, som skiområdet ligger rundt om. Her får man skiløb med en faldhøjde på 420 meter og to fjeldsider at boltre sig på. Breivesiden er spækket med lange røde pister, der går ned mod søen Breive. Herfra går der en stolelift tilbage op på fjeldet, hvor man yderligere kan tage en T-lift helt til “Nos” toppen i 1.183 meters højde. Vil man ikke tilbage til toppen, kan man også tage en transportpiste fra den ene til den anden side fjeldside.

Læs meget mere om skiområdet på siden med pistekortet fra Hovden.

Få luft under skiene i Hovden

Selvom Hovden ikke er det største skiområde, der findes i Norge, så er det populært blandt mange skiløbere og snowboardere, der dyrker freestyledisciplinen. Hovden har både en blå og en rød terrænpark. Den blå park er velegnet til alle uanset niveau. Her findes der 11 forskellige udfordringer i form af hop, rails og bokse alt efter hvad man er til, og hvilket niveau man er. Den røde park er de mere trænede skiløbere og snowboardere, som kan give sig i kast med 3 store hop, 2 medium hop, 1 boks og 5 rails. De mange forhindringer skaber gode muligheder for en masse sjove kombinationer både i den blå og røde terrænpark.

Meget mere end skiløb

Pisterne er oplyst to til tre dage ugentligt, og skal skiferien byde på alternativer til skiløbet, findes der spa og et tropisk badeland i byen med mulighed for udendørs svømning, så man samtidig kan nyde vinterluften. Der er ligeledes en større skøjtebane i byen med mulighed for at leje skøjter samt muligheder for aktiviteter og udflugter som: Kanetur, skikiting, snesko-udflugter (truger) og snescooterkørsel. Byen er lille men intim, og uanset hvor du bor, er der kort afstand til de mange faciliteter.

Der er desuden gode indkøbsmuligheder i Hovden. Kiwi-kæden, som du måske husker fra dengang, hvor den forsøgte at indtage Danmark, findes i bedste velgående i Norge, og det store Kiwi supermarked er byens bedste indkøbsmulighed med et stort udvalg til rimelige priser (taget i betragtning at det er Norske forhold).

Indkvartering

Der findes rigtig mange hytter i Hovden - både tæt på skiområdet men også ned langs elven, der går igennem byen. Men kigger man eksempelvis i ”kilen” mellem Hovdenuten og starten på Hovden Alpincenter, får man hytter, hvor du kan stå på ski til døren. Vil du bo med for forplejning, er det Hovdestøylen Hotel og Lodge, du skal kigge på.

Billeder og video fra Hovden


Brugernes anmeldelser af Hovden

Skiterræn
3,82
Liftsystem
3,71
Afterski
3,37
Byen
3,52
Børnevenlighed
3,33
Begyndervenlighed
4,00
Prisniveau
3,00
Offpiste
3,33
Hovden har en samlet score på 3,51 stjerner ud af 5. Baseret på 62 anmeldelser.
Alsidighed og 2 ekspress-lifte - Anmeldt d. 31/08 2015 19:39 - Oprettet af Rasmus Skov

Besøgte Hovden i januar 2015. Særdeles positiv oplevelse på mange fronter. Norge har ikke verdens største skiområder/liftsystemer, men her er det værd at notere sig at der er to ekspress-stolelifter. Det giver mulighed for masser af skitid og hurtige/korte lifttider. Området er super til kombinationen af langrend og alpin, der findes langrendsløjper i såvel skov som på fjeld. Området her Læs mere

Eventyrlige Norge?! - Anmeldt d. 28/02 2015 18:11 - Oprettet af Niels Christian Hoffmann

I vores 40+ lange liv har vi været på adskellige skiferier, både i Norge, Frankrig, Schweiz, Østrig, Sverige og Italien... Alle stederne har deres særpræg, men at sammenligne Norge med Alperne, er som at sammenligne jordbær med printerblæk... Vi har de sidste 3 år valgt Hovden I Norge frem for Alperne... Det er rigtigt at servicenivouet i eksempelvis Østrig kan Læs mere

Slut med Hovden - Anmeldt d. 12/03 2014 17:37 - Oprettet af Lars

Vi har været i Hovden 2 gange ca 1 uge - begge gange i nytåret.Fjellet i sig selv er lille, men giver fine muligheder for alpint skiløb til et par dage og småbørn ville sagtens få en uge til at gå, hvis ellers liftene fungerede.MEN - driften af skicenteret er under al kritik. Liftene er gamle og der Læs mere

Indlæs flere anmeldelser

Snemeldinger og vejr

Onsdag
Skyet
Skyet
17ºC
9ºC
0,0 mm
1,6 m/s
nord-nordvest
Torsdag
Let skyet
Let skyet
21ºC
11ºC
0,0 mm
2,4 m/s
nordvest
Fredag
Skyet
Skyet
22ºC
11ºC
0,0 mm
1,2 m/s
syd-sydvest
Lørdag
Skyet
Skyet
21ºC
12ºC
0,0 mm
2,6 m/s
syd-sydøst

Flere fordele ved at tage på skiferie i Hovden

Hovden i Norge er et af de ofte oversete skisportssteder i norden, og det er en skam, da der er rigtig mange gode grunde til at lade skiferien gå til Hovden. På skirejse i Hovden er der alle muligheder for at få gode oplevelser, der har en karakter af noget mere og noget andet end den typiske skirejse, som vi kender den.

Én af de mange fordele ved de mindre skisportssteder er, at de ofte har nogle gode muligheder for at dyrke offpiste færdigheder, og freestyle - de er nemlig ikke nødt til at organisere sig på samme måde som de større steder, hvilket giver plads til mere fleksibilitet i inddeling og indretning. Dette er Hovden et godt eksempel på, og her har man blandt andet valgt at prioritere gode forhold for snowboards og freestyle.

Din skirejse til Hovden byder på spændende udfordrende terræn

Hovden har generelt mest fokus på den erfarne og rutinerede løber. Fordelingen af pisterne taler sit eget tydelige sprog, hvor de røde og de sorte pister udgør mere end halvdelen af det samlede pisteantal. Derfor er Hovden i Norge et oplagt sted til parret eller gruppen af venner, der søger en udfordring og lærerige forhold først og fremmest. Også her findes der nogle fordele ved, at stedet er af mindre størrelse - du kan fordybe dig i dine sportslige præstationer uden forstyrrelser og distraktioner.

Afterski og gode spisesteder - Hovden er leveringsdygtig på alle områder

Man kan ikke sige skiferie uden at tænke på afterski, og heldigvis er Hovden helt med på vigtigheden af denne. På Offpiste i Hovden får du en traditionstro og autentisk Norsk afterski - her er højt til loftet, dans på bordene og musik der indbyder til højt humør og en ekstra drink.

Er du til mere rolige forhold og en hyggelig atmosfære, så er Lodgen og Støylen Restaurant & Vinbar et oplagt valg - her kan du nyde et glas vin eller en specialøl i lækre rammer og med en skøn udsigt.

Hovden har generelt - og sammenlignet med sin størrelse - rigtig mange gode beværtninger af både barer og restauranter.

En særligt god oplevelse får man på The Village Hovden, der har glasparti og panoramaudsigt over de norske fjelde. Her får man et fantastisk lys og en udsøgt naturoplevelse - men indefra i varmen. Maden er klassisk cafémad i den gode ende.

Også Furumo er et rigtig godt bud på et godt spisested. Denne restaurant har et godt udvalg af traditionelle norske retter, og er absolut et besøg værd.

Så dette er bare endnu flere gode grunde til at vælge Hovden, som destinationen for din næste skirejse.

Skiferie i Hovden byder på mere end bare skisport

Udbuddet i Hovden er rigtig godt, og hvad området ikke har i størrelse, det har det i kvalitet. Udover de gode forholde der er for vintersportsudøveren, så har Hovden også et væld af muligheder for dem, der ikke nyder at være på ski hele dagen.

Hovden Water Park & Spa byder på luksuriøs selvforkælelse og vandplaskeri for hele familien. Derudover kan man komme på kanetur, køre i kælk og prøve kræfter med en snescooter.

Hovden har med andre ord noget for alle - både romantikeren, skiløberen og eventyreren - derfor tør kan også sagtens anbefale en skiferie til det herlige Hovden.

Artikler om skiferie til Hovden

Hovden har fokus på både alpint og langrend

Hovden har fokus på både alpint og langrend


Kort over Hovden

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Hovden. Klik på nålene for mere info. Der er 273 km fra Oslo til Hovden.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen