Valmorel - Alpernes bedste lasagne...

Valmorel - Alpernes bedste lasagne...

Skisport.dk har besøgt franske Valmorel, i området Grand Domaine. Her kombineres godt skiløb for alle niveauer med Alpernes bedste lasagne. Kan man ønske sig mere?

Valmorel by er beliggende i 1.400 meters højde. Byen er kendetegnet ved at have en hyggelig gågade og uanset hvor man bor i byen er der ikke langt til nærmeste lift eller piste. Bor man i den nederste del af byen og ønsker at komme til den øverste halvdel af byen findes der sågar en lift man kan tage (Telebourg-liften). I byen findes sportsbutikker, hyggelige specialforretninger med franske specialiteter samt flere supermarkeder.                                                                                             Gondol i Valmorel


Vi boede i lejligheder midt på gågaden, så indkøbet var for os et spørgsmål om at tage trappen ned i supermarkedet, afstanden til liften vi tog (L´Altispace) var et par hundrede meter.

Gågaden i Valmorel

I forhold til mange andre skiområder som nok i en eller anden grad har specialiseret sig i gode skiløbere, begyndere, ekstrem afterskiing eller noget helt fjerde, så er det svært at sige hvad den helt unikke force ved Valmorel var. Men det var måske netop fordi alt faktisk virkede helt i top. Uanset om man var begynder, øvet, ekspert med hang til off piste eller blot med på skiferie fordi det var resten af familiens store passion.


Skiskole krydser smeltevandsflod, en sjov oplevelse børnene grinte meget af

Skiløbet i Valmorel

Med Valmorel beliggende i 1.400 meters højde og højeste skiløb startende i 2.550 meters højde får man alt fra skiløb i skov, til pister på toppe hvor det eneste der giver læ er skihjelmen eller en pause i en af områdets restauranter.


Valmorel

For begyndere er der lavet fine øveområder, både i nærheden af byen og oppe i terrænet tæt ved spisesteder, hvor de trætte ben kan få en pause efter at være blevet instrueret af skiskolen eller mor og far.


Man kan nå at komme langt i skiområdet på en dag. Skiområdet byder på 165 km pister af varierende sværhedsgrad. For dem der søger udfordringer så byder Col Mottet på det: Røde og sorte pister hvoraf en enkelt er udlagt som pukkelpist.


Liften les Lanchettes, med Col du Gollet
og Col du Mottet i baggrunden

Og er det ikke nok udfordring så giver liften Riondet mulighed for sublime off piste muligheder når den er åben. Men også nedfarterne fra toppen af Lauziere byder på rigtigt gode udfordringer for de øvede skiløbere, med såvel røde som sorte nedfarter, samt mulighed for off piste hvis man har mod på det.


Udsigt til Lauziere massivet

For dem som bare nyder skiløbet og at sætte sig et mål for en dagstur, så er der mulighed for at tage frokosten i St. Francois Longchamp som skiområdet hænger sammen med. Pisterne ned mod St. Francois Longchamp er dejligt brede boulevarder med mulighed for at lade skiene gøre arbejdet og bare nyde udsigten til de sneklædte bjergtoppe på alle sider.


Picnic og kælke-konkurrence

Vi besøgte området i Påsken, her var fine sneforhold og flere dage med nysne. 291 snekanoner er desuden installeret i området på de lavere liggende pister for at sikre gode sneforhold hele sæsonen.
Funpark for snowboardere

For snowboardere er der anlagt et område med Funpark, half-pipe og boarder-cross, som kaldes "Valmorel Snowzone". Det ligger også tæt på byen, så med et par lifter er snowboarderne fremme i deres rette element.

Alpernes bedste lasagne...


Alpernes bedste lasagne

En påstand som denne skal prøves, og det blev den... For ja, vi må indrømme at lasagnen som vi smagte første dag var en gentagelse værd. Ernæringseksperter siger at man skal variere kosten - Undskyld, vi kom igen efter den lasagne mange gange i ugen. Vi går også så langt som at påstå at det er Alpernes bedste lasagne. Og hvor fandt vi den så? Ved passet på Col de Madeleine ligger der en hyggelig restaurant, der er stor solterrasse med udsigt både mod Valmorel og St. Francois Longchamp, så det er et must når du skal til Valmorel at du kommer forbi denne.


                                                                              Restauranten på Col du Madeleine

Skisport.dk var inviteret til Valmorel af Trier Skirejser.

Udgivet af: Rasmus Skov

Rejsebureauer til Valmorel
Fakta om Valmorel
Skiområdet: 1400-2550 m.o.h.
Byen: 1400 m.o.h.

83 pister i alt
28 stk.
32 stk.
15 stk.
8 stk.

Lifter: 48 stk. / 41.500 pers/time

Slæbelifter: 33
Stolelifter: 13
Kabinelifter: 2

Mere om skiferie i Valmorel

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen