Første gang på skiferie med hele familien – hvorhen?

Første gang på skiferie med hele familien – hvorhen?

Spørgsmålene er mange, inden man kaster sig ud i sneen med planker på, for første gang.

Hvad er bedst, hotel eller lejlighed? Hvor skal man tage hen? Nord på eller syd på?
 
Vi har naturligvis nogle bud her på redaktionen, men vi har i denne runde spurgt et hold eksperter hos de danske skirejsebureauer. De fik opgaven med at finde en perfekt skiferie for begyndere.

Hvor vil I sende familien der skal på ski for første gang hen?
· Familien: 2 voksne og 2 børn på 3 og 5 år, ikke stået på ski før
· Varighed: 5-7 skidage,
 
Er skiferie dyrt?

Nej, det synes vi ikke. Glem alt om pantsætning af bilen, du finder rejser fra omkring 5.000 kroner for en familie inkl. liftkort. Så find pengene, du kan smide smøgerne, 100 pakker cigaretter sparet så er familien næsten på ski. Købe lidt mere discount, lidt færre store bøffer og lidt flere svinekoteletter. Med andre ord, find 500,- kroner månedligt til skiferie-sparegrisen, så kan i snart komme afsted.

Så måske gemmer din debutskiferie her - se de bedste forslag til skiferier med børn for hele familien herunder.FJALLFERIE anbefaler Stöten i Sverige

I får et område som er perfekt til familier og nybegyndere. Stöten er opbygget, så du nemt kommer rundt, og her er virkelig gjort noget for børnene. I Stöten Mitt bor du tæt på det hele – både skiløb, indkøb, restauranter, svømmehal og andre aktiviteter. Vi anbefaler at du bor i lejligheder i Stöten Mitt.

Læs mere >> Jeresskirejse.dk anbefaler Spindleruv Mlyn i Tjekkiet

Tjekkiet er en god ski destination for begyndere. Lave priser, godt varieret pistenet og lave leveomkostninger – restaurantbesøg kan gøres for knap 50 kr. pr. person.. Vi sender langt de fleste begynderfamilier til Spindleruv Mlyn i Tjekkiet, hvor vi også tilbyder dansk skiskole til børn i alderen 5-12 år og ski/lege hold for børn i alderen 3-4 år. Det er vigtigt for børnene at blive undervist på deres modersmål, og vores skiskole har højt niveau. I vores pakker skal man ikke bekymre sig om ekstra udgifter, idet vi har både liftkort og skileje inkluderet.

Læs mere >>Snowtrex.dk anbefaler Berchtesgaden i Tyskland

Vores tip til familier og begyndere: Alpensport-Hotel Seimler i Berchtesgaden, Tyskland

Traditionelt hotel med svømmebad og sauna, ca. 3 km væk fra Berchtesgaden og ca. 6 km væk fra skiområdet Rossfeld. Børn til og med 10 år rejser gratis ved belægning i en ekstraseng.

Læs mere >>Slopetrotter anbefaler Passo Tonale i Italien:

Skisportsområdet omkring Passo Tonale har store, brede pister og egner sig perfekt til børn og nybegyndere på ski. Med 100 pistekilometer at udfolde sig på, er skisportsområdet overskueligt og nemt at finde rundt i. Det er altså næsten umuligt for børnene at fare vild i sneen! Skiområdet befinder sig i grænselandet mellem Alperne og Dolomitterne, hvilket betyder at man kan stå på ski over to bjergkæder. Når man tager på skiferie til Passo Tonale, finder man det meste lige rundt om hjørnet, hvilket altid er dejligt, når man tager på skiferie med børn. 

Læs mere >>SnowTours.dk anbefaler Berchtesgaden, Sydtyskland:

Unikt, skiområde med ca. 50 kilometer pister fordelt på 6 områder. Fantastisk skiløb til familien med små børn og nybegyndere. Et skiområde hvor du sjælendt vil opleve kø ved lifterne. Er du til langrend er Berchtesgaden ligeledes stedet med omkring 75 kilometer løjper. Der er således god mulighed for, at forene alpint skiløb med langrend.
Byen emmer af hygge, hvor du blandt andet finder en gågade, ligesom byen byder på et badeland. En saltmine er ligeledes i nærheden.

Læs mere her >>

Skitour.dk anbefaler Winterberg i Tyskland

Det perfekte område til børnefamilier og med dansksproget børneskiskole. Kun 500 klimavenlige km fra grænsen, samt med et af de mest moderne og klimavenlige kunst-sne-anlæg.
Læs mere her >>


Thinggaard anbefaler Wagrain i Østrig:

Danskernes foretrukne skiområde i Østrig, skuffer ikke og det er ikke for sjovt at nybegyndere som øvede valfarter til området. Hvor der bl.a. er mulighed for dansk skiskole til begynderen.

Læs mere herSunweb anbefaler Zell am See i Østrig:

Living Hotel Max er et dejligt All inclusive hotel beliggende tæt ved centrum af Zell am See. Her har du alle muligheder for at få en fantastisk skiferie på et lækkert designhotel. Værelserne er rummelige og smagfuldt indrettede, og blandt hotellets faciliteter kan nævnes det dejlige wellnes-område og den hyggelige lounge. Vi tilbyder dansk skiskole til børnene, og skiområdet Zell am See – Kaprun byder på 138 km pister inklusiv en fantastisk gletscher. Her er udfordringer for alle og er en af danskernes foretrukne destinationer når børnene skal lære at stå på ski. Zell am See er et oplagt valg, når børnene skal have skiene på for første gang!

Læs mere >> Danski anbefaler Wagrain i Østrig

Wagrain er en af danskernes absolut favorit destinationer i Alperne, og det er med god grund. Det 350 kilometer store skiområde byder på et hav af fede oplevelser i sneen for både børn, unge og ældre uanset niveau. Perfekt placeret, direkte på pisten, ligger Danskis eget Klubhotel Wildmoos. Her kan familier hele sæsonen nyde godt af Danskis børnekoncept, SnowyClub, hvor de danske, børnevenlige guider sørger for underholdning til hotellets yngste gæster. Desuden er der også dansk skiskole. Danskis Klubhoteller gør det nemt at tage på skiferie med familien.

Læs mere >> 

Slopestar.dk anbefaler Livigno i Italien

Livigno er måske danskernes favorit område Italien, vi forstår det godt og anbefaler det også til nybegynder familierne der også ønsker at starte skikarieren i Alperne. Da det meste af skiløbet er fokuseret omkring dalen, og du kan således altid holde styr på alle. Området tilbyder i alt 115 pistekilometer så der er i den grad også rigeligt med udfordring til den øvede skiløber. Området har samtidig toldfri status som også gør at shopping bliver en tand billigere. Vi anbefaler at du fx bor på det familievenlige Hotel Adamello, hvor opholdet er med halvpension.

Læs mere >>


DBP Adventures anbefaler Nassfeld i Østrig

Nassfeld i Østrig, et overset område af danskere, som vi hver år nyder med vores gæster i uge 7. Området byder på 115 pistekilometer, hvor det højeste punkt er i 2.000 meters højde. For de øvede i familien er der en snowpark og rig mulighed for at køre offpiste hvis det ønskes. Vi bor på Hotel Franz Ferdinand som er beliggende lige ved lifterne, på hotellet finder ud også klatrevæg, sauna, pool, gamerlounge, dampbad, legerum mm. Og opholdet er med halvpension.

Læs mere >>


Norsk Rejsebureau anbefaler Skeikampen i Norge

Området er beliggende midt i Gudbrandsdalen, har i mange år været en familiefavorit, du finder i alt 21 km pister, der er perfekte til begynderen. Derudover får du næsten uendelige muligheder for langrend, 200 km spor.

Læs mere >>


Er ikke nogen af ovenstående der rejseforslag der lige passede til jer, kan I søge blandt alle rejser her.

Udgivet af: Rasmus Skov

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen